Şimdi Ara

Quentin Tarantino'yu beğenmiyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Inglerous Bastards filmini çok beğenmiştim ben tarantino'nun.
  • Hep dediğimgibi bu forumun sinema bölümü de %80i sinemadan anlamayanlardan oluşuyor. Tarantino'nun tarzını sevmezsin anlarım ama hiçbir filmine kötü film diyemezsin veya adama da kötü yönetmen diyemezsin. Bir kere filmlerini sevmesen bile sinemaya kattıklarından dolayı, sıradan film yapmadığından dolayı sevmen lazım adamı. Her filmi süperdir, hepsini beğenirim. Sıradaki de son filmi sanırım, heyecanla bekliyoruz.
    Ayrıca Pulp Fiction'a da kötü diyenler neden kötü olduğunu diyemez. Çünkü bir filmde olması gereken her şey vardır. Oyunculuk,müzik,kurgu,senaryo,kamera kullanımı ve aklıma gelmeyecek her türlü şey kusursuz bu filmde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo Diaz

Hep dediğimgibi bu forumun sinema bölümü de %80i sinemadan anlamayanlardan oluşuyor. Tarantino'nun tarzını sevmezsin anlarım ama hiçbir filmine kötü film diyemezsin veya adama da kötü yönetmen diyemezsin. Bir kere filmlerini sevmesen bile sinemaya kattıklarından dolayı, sıradan film yapmadığından dolayı sevmen lazım adamı. Her filmi süperdir, hepsini beğenirim. Sıradaki de son filmi sanırım, heyecanla bekliyoruz.
    Ayrıca Pulp Fiction'a da kötü diyenler neden kötü olduğunu diyemez. Çünkü bir filmde olması gereken her şey vardır. Oyunculuk,müzik,kurgu,senaryo,kamera kullanımı ve aklıma gelmeyecek her türlü şey kusursuz bu filmde.

aynen,bırak forumu halkın %80 i anlamıyor.pulp fiction ıgeçtim kolpaçino esaretin bedelinden iyi diyen arkadaşlarım var malesef

• Ben seviyorum degisik tarzi var sen sevmeyebilirsin. Bende o kadar ovulen, filmi sevmeyeni " daha film izleme sen" diye yargilanan otomatik potakali zerre begenmedim. Nasil begeniyolar nasil imdb250ye girmis hayret ediyorum ya. Benim icin dunyanin en bos filmi , yonetmeni midir yazari midir bos insanlar benim icin. Herkesin her tarzi sevecek diye kaydi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vasto Lorde

Ben seviyorum degisik tarzi var sen sevmeyebilirsin. Bende o kadar ovulen, filmi sevmeyeni " daha film izleme sen" diye yargilanan otomatik potakali zerre begenmedim. Nasil begeniyolar nasil imdb250ye girmis hayret ediyorum ya. Benim icin dunyanin en bos filmi , yonetmeni midir yazari midir bos insanlar benim icin. Herkesin her tarzi sevecek diye kaydi yok.

Nasıl bir düşünce yapınız var ya? Cidden Stanley Kubrick senin için boş adam mı? Bir daha düşün, öyle cevap ver. Hakkında bir şey bilmediğin adama boş adam diyemezsin. Adamı anlayamıyorum de fakat boş adam ne ya? Cidden mi? :D
  • olabilir kardeşim zevk meselesi tabi herkes sevecek diye bir kural yok..
  • Şu bölümde ciddi anlamda sinemanın ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Bakın öncelikle yönetmenin tarzını beğeneceksiniz diye bir kaide yok, orada işin içine zevk girer. Fakat beğenmediğiniz bir yönetmeni eleştirirken kötü, bomboş, berbat gibi kelimelerden uzak durmaya dikkat edin. Çünkü sizin anlamadığınız mesajlar, imgeler ya da simgeler yüzünden o yönetmen kötü olmaz, olamaz. Örneğin Terrence Malick'in, The Tree of Life filminde ki tarzını hiç beğenmedim. Ama bazı mesajlar var, bunları anlamama rağmen film bana çok kötü geldi. Burada ben bomboş bir yönetmen gibi bir tabir de kullanabilirim, fakat bu haksızlık olur. Belli bir kesime yedirebilmiş kendisi, lâkin saygı duymak en önemlisi.

@Vasto Lorde arkadaşımız da demiş ki, A Clockwork Orange filmi dünyanın en boş filmi, yönetmeni en boş insan vs. İşte benim anlatmak da güçlük çektiğim yanlışlık da buradan geliyor. Filmde ki mesajı anlayamadıysanız kusura bakmayın ama bu yönetmenin suçu değil. O filmi çeken de beyazperdenin bilim adamı Stanley Kubrick. A Clockwork Orange baştan aşağı sistemi eleştiren bir filmdir. Bu kıstasları, örneklemeleri doğru yaparsanız çok daha iyi olur.

Gelelim Quentin Tarantino'ya.. Beğenmeyebilirsiniz, çoğu insan da beğenmiyor kendisini. Fakat kötü, birşeyden anlamıyor deme hakkına zerre kadar sahip değilsiniz. Absürdlüğü, ayak fetişistliği, kan sıçrama abartıları, soundtrackleri, karakter yaratma yeteneğiyle en yetenekli yönetmenlerdendir. Kısacası 'tarz' yönetmenidir.

Bazı filmler size boş geliyorsa o film hakkında araştırmaya gidin. Ondan sonra şu film boş, bu yönetmen kötü demezsiniz. Sevmezsiniz, o çok ayrı bir konu zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Şu bölümde ciddi anlamda sinemanın ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Bakın öncelikle yönetmenin tarzını beğeneceksiniz diye bir kaide yok, orada işin içine zevk girer. Fakat beğenmediğiniz bir yönetmeni eleştirirken kötü, bomboş, berbat gibi kelimelerden uzak durmaya dikkat edin. Çünkü sizin anlamadığınız mesajlar, imgeler ya da simgeler yüzünden o yönetmen kötü olmaz, olamaz. Örneğin Terrence Malick'in, The Tree of Life filminde ki tarzını hiç beğenmedim. Ama bazı mesajlar var, bunları anlamama rağmen film bana çok kötü geldi. Burada ben bomboş bir yönetmen gibi bir tabir de kullanabilirim, fakat bu haksızlık olur. Belli bir kesime yedirebilmiş kendisi, lâkin saygı duymak en önemlisi.

@Vasto Lorde arkadaşımız da demiş ki, A Clockwork Orange filmi dünyanın en boş filmi, yönetmeni en boş insan vs. İşte benim anlatmak da güçlük çektiğim yanlışlık da buradan geliyor. Filmde ki mesajı anlayamadıysanız kusura bakmayın ama bu yönetmenin suçu değil. O filmi çeken de beyazperdenin bilim adamı Stanley Kubrick. A Clockwork Orange baştan aşağı sistemi eleştiren bir filmdir. Bu kıstasları, örneklemeleri doğru yaparsanız çok daha iyi olur.

Gelelim Quentin Tarantino'ya.. Beğenmeyebilirsiniz, çoğu insan da beğenmiyor kendisini. Fakat kötü, birşeyden anlamıyor deme hakkına zerre kadar sahip değilsiniz. Absürdlüğü, ayak fetişistliği, kan sıçrama abartıları, soundtrackleri, karakter yaratma yeteneğiyle en yetenekli yönetmenlerdendir. Kısacası 'tarz' yönetmenidir.

Bazı filmler size boş geliyorsa o film hakkında araştırmaya gidin. Ondan sonra şu film boş, bu yönetmen kötü demezsiniz. Sevmezsiniz, o çok ayrı bir konu zaten.

Dediklerinizde haklısınız hocam fakat Tarantino'yu çoğu sinema ile ilgilisi olan, sinemadan anlayan kişi beğenir. Genel halkı katmayın işin içine bence.

• Yok hocam onu karakterinden dolayı söylemiştim. Beyazperde'ye de kendi gibi uçuk sinematografi yerleştirdiğinden dolayı belli bir kesim sevmiyor.
  • @Ricardo Diaz çok yanlış düşünüyorsun. Sinema dünyasını takip edersen yönetmenlerin , artistlerin nasıl kötülediğini hatta aşşağıladığını görürsün. Senin ki genelleme değil , tahmin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilik başlıyorum öncelikle Resorvoir Dogs festival filmidir beğenmemen normal , bizim gibi halktan insanlar için yapılmıyor o film . Pulp Fiction'ın beğenilmesinin sebebi Amerikan sinema tarihindeki çoğu filme alaycı bir şekilde göndermeler bulunmasıdır , şöyle düşün mesela ben bir film yapıcam bizim Cüneyt Arkın , yeşilçam filmleriyle alay edicem . İşte Tarantino bunu çok iyi başarmıştır .

Tarantino'nun en beğendiğim filmleri Kill Bill , Inglorius Basterds , Django Unchained bu arada .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

@Ricardo Diaz çok yanlış düşünüyorsun. Sinema dünyasını takip edersen yönetmenlerin , artistlerin nasıl kötülediğini hatta aşşağıladığını görürsün. Senin ki genelleme değil , tahmin.

Biliyorum fakat büyük bir kesim değil. Sen yanlış düşünüyorsun bence. Tarantino sinema dünyasında saygı duyulan sayılı yönetmenlerdendir sevmeyeni biraz fazla olsa da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

Biraz önce Rezervuar Köpeklerini seyrettim. (3,20-5 arası) Bu filmi seyrettikten sonra Quentinın ne kadar kötü bir yönetmen olduğunu kabullendím. Ara sıra görürdüm. Sínama eleştirmenlerí çok abartarak eleştirirdi. Yönetmenlere önem vermediğím için önemsemezdim. Ama adamlar haklılarmış. Fílmi seyrediyorsun , yarım yamalak bilgilerle , canın sıkıla sıkıla sonlara geliyorsun. Daha sonra fílmin hikayesini anlatmaya başlıyor , bütün heyecanı son 20 dakikanın içìne sıkıştırıyor ve filmi bitiriyor. Tamamen saçmalık. Tarantino iyi bír yönetmen olduğu için bu kadar çok ismi duyulmuyor , çok farklı tekníkler uyguladığı için duyuluyor. Eğer çok iyi olsaydı genellikle kendi yazdığı filmleri çekmezdí. Şuanda kült olarak gösteriler filimleride çekerdi. Herkes David Fingher'ın peşinden koşmazdı. Adam klip bile çekiyor. Çoğu yapımcı bu adama güveníyor ve haklılarda ... Bu sadece bir örnek daha níceleri var ama gece gece uğraşmak istemiyorum sadece sinirimi boşaltıyım yeter.

Bilgi : kült olarak gösteriler filimleride çekerdi. cümleme cevap olarak Pulp Fictuon'u gösterneyin. Daha bugün Konu Dışında anlamadım díye konu açan vardı. Bu kaçıncı konu sayamadım. X20 kadarda destekleyen çıkıyor.

sonunda benim gibi biri çıktı dedim konuyu görünce fakat tarantino nun tarzını beğenmemen filmlerin saçmlaık oldugunu göstermez. Dediğin gibi çok abartılıyor bu adam imdb sıralarında üstlerde hikayeyi parçalara ayırıyor filmi gereksiz uzatıyor. Sırf farklı tarzda film sunuyor diye puan verenlere gıcık oluyorum bende. Tutkunları var tabi ki saygı duyarım.

Filmler çok özgün anlamlar taşıyor, konularıda çok güzel ama bence de sahneleri bölerek, gereksiz uzatarak adamı filmden soğutuyor "bana göre".

not: Stephen King in romanlarından alınmış filmleri de sevemedim ben (misery, cinnet...). Stephen King ve Tarantino nun tarzlarını ben çok benzetiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admilx -- 18 Temmuz 2013; 15:13:08 >

• Dunyada bu kadar oldugundan cok fazla gosterilen bir insan daha yoktur . Sirf bir aynaya karsi film cekip odanin buyuk bir kismini gosterdi diye ove ove bitiremeyenler vardi . Adami kaf dagi yaptilar . YOK OYLE BİRSEY . Bu adam abartiliyor demejten dilimde tuy kalmadi

• quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Inglourious Basterds'ın pabucu ne çabukta dama atılmış...

O film de hic guzel degildi pulp fiction sirf belki sonunda birsey oluyordur deyip imdb sirasina kanipta seyrettigim bir eziyettir . Herkesin 9 verdigi Django ya ben 7.5 verdim ( Bucugu alman karakterin hakkina eklemistim ) bos zamani dolduracak bir filmdi .

Bu adam ya berbat filmler cekiyor ya da ben ve bu herifin tarzlarimiz uyusmuyor . Django disinda ben bu adamin hicbir filmini 6 uzeri puan vermedim . Kill bil i sirf ben malimi bildigim icin izlemiyorum . Kesinlikle yine bogazlandigimi , boguldugumu hissedecem filmi izlerken .

• gün batımından şafağı filmini bir ben mi beğendim kimse o filmi önermemiş..ve tarantino herfilminde işini biliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 18 Temmuz 2013; 17:37:24 >
  • Bu adamın farklı bir tarzı var. Kanın sel gibi akması absurdlüğe kaçıyor mesela. ya da inglourious basterdstaki gibi tarihe ters düşen sonlar oluyor.gerçekten sanat yaptığına inanıyorum. bir röportajda kendi yazmadığım filmi çekemem diyordu. ve senaryonun yeri filmde %60mış.
  • tarantino'nun tarzını sevmem.boş boş diyaloglar döner.
    -arabayı temzilememiz lazım
    +evet dostum temzilememiz lazım
    - bende onu diyorum temizlememiz lazım
    +ben de temizlememiz gerektiğini söyledim

uzar gider muhabbet.kötü yönetmen demiyorum tarzını beğenmiyorum.bu diyalogları tek filminde kullansa göze batmayabilirdi ama tarzı bu.bu küçük detay haricinde filmlerini genel olarak beğeniyorum.

pulp fiction en sevdiğim filmlerdendi.

edit:tarz değilde diyaloglarını diyelim.bundan dolayı biraz antipatim var.filmlerine tüm yönleriyle bakarsak hepsinin eli yüzü düzgündür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 30 Temmuz 2013; 21:31:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguarr1903

quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo Diaz

Hep dediğimgibi bu forumun sinema bölümü de %80i sinemadan anlamayanlardan oluşuyor. Tarantino'nun tarzını sevmezsin anlarım ama hiçbir filmine kötü film diyemezsin veya adama da kötü yönetmen diyemezsin. Bir kere filmlerini sevmesen bile sinemaya kattıklarından dolayı, sıradan film yapmadığından dolayı sevmen lazım adamı. Her filmi süperdir, hepsini beğenirim. Sıradaki de son filmi sanırım, heyecanla bekliyoruz.

aynen,bırak forumu halkın %80 i anlamıyor.pulp fiction ıgeçtim kolpaçino esaretin bedelinden iyi diyen arkadaşlarım var malesef

kardeş toplumun suçu yokki..her sektörde olduğu gibi sinema sektöründede aç gözlülüğümüzü ortaya koymuşuz..şahan cem yılmaz ben kazandıkları milyon dolaraları görünce aklım tutuluyopr..burada şu şaşıran kedi resmini koymak isterdim.. ama adamlar o paraya ne yapıyorlar new yorkta ev satın alıyorlar ya da ferrariye yatırıyorlar nasılsa halkın beklentisi bu kadar diyorlar..halk ne yapsan yer diyorlar...ve dandik ucuz filmlerden malı götürmeye devam ediyorlar..

• Brad Pitt ilk dokunuşlarını yapmıştır Tarantino..Bradi ilk bozan yönetmen belkide..:DDD ayrıca harika bir filmdir true romance..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.