Şimdi Ara

Quentin Tarantino'yu beğenmiyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kişilerin zevkini eleştirmem ama Tarantino'yu sevmeyen biri sinemaya farklı bir gözle bakıyordur. Filmin ve izlemenin amacını neyde arıyor bilemiyorum.
  • Pulp Fuiction tam anlamıyla bir işkence. Hiç beğenmedim. Django yu iki kere izledim. Olur ya gününde olmazsın beğenmezsin filmi. Bende öyle düşündüm iki kere izledim ama yok arkadaş elden gelir birşey yok maalesef gene çok iyi diyebileceğim bir film olmadığını anladım. Tarantino ya laf atmak bize düşmez ama bende senin gibi aman aman beğeniyorum diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kckfrk

Pulp Fuiction tam anlamıyla bir işkence. Hiç beğenmedim. Django yu iki kere izledim. Olur ya gününde olmazsın beğenmezsin filmi. Bende öyle düşündüm iki kere izledim ama yok arkadaş elden gelir birşey yok maalesef gene çok iyi diyebileceğim bir film olmadığını anladım. Tarantino ya laf atmak bize düşmez ama bende senin gibi aman aman beğeniyorum diyemem.

pulp fiction beğenilmez mi..kaç defa izledğimi unuturm..bir de true romance izle..yazmıştır fakat yönetmenlik deneyimi olmadığı için tony scott çekmiştir..bu da harika bir filmdir ve belkide brad pitt ilk filmi olabilri 2 dk bir rolü var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

quote:

Pulp Fuiction tam anlamıyla bir işkence. Hiç beğenmedim. Django yu iki kere izledim. Olur ya gününde olmazsın beğenmezsin filmi. Bende öyle düşündüm iki kere izledim ama yok arkadaş elden gelir birşey yok maalesef gene çok iyi diyebileceğim bir film olmadığını anladım. Tarantino ya laf atmak bize düşmez ama bende senin gibi aman aman beğeniyorum diyemem.

pulp fiction beğenilmez mi..kaç defa izledğimi unuturm..bir de true romance izle..yazmıştır fakat yönetmenlik deneyimi olmadığı için tony scott çekmiştir..bu da harika bir filmdir ve belkide brad pitt ilk filmi olabilri 2 dk bir rolü var..

Beğenmedim bunun ötesi yok film beni sarmadı. O yüzden Pulp Fiction benim için iyi bir film değil.

Tarantino bi Scorsese veya Nolan değil. Bence Nolan ve Scorsese daha iyi.

• Olabilir zaten bir yönetmenin her filmi güzel olacak diye bir kaide yok.
  • Samuel L Jacksonun ve john travoltanin jambon muhabbeti bile tarantinoyu sevmeye yeterlidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filmadamı

Samuel L Jacksonun ve john travoltanin jambon muhabbeti bile tarantinoyu sevmeye yeterlidir

Senaryodan bahsetmiyoruz.

Yönetmenlik mesleğinin ne olduğunu bilmeyenler konuyu işgal etmişler. Yok şu film şöyle güzel böyle güzel ... Filmin konusunu , temasını tartışmaya açmadım burda. Konu kurgu arkadaşklar kurgu.

Bilgi : Kurgu Nedir?
    Görüntülerin ve seslerin bir senaryo dâhilinde
    belli bir amaca uygun olarak peş peşe
    sıralanmasına “kurgu” veya “montaj” denir.

Bilgi 2 :

İyi bir senaryoya, kaliteli oyunculara sahip ve
    iyi çekilmiş bir sinema filmi, kötü bir
    kurgucunun eline düştüğü takdirde değerinden
    çok şey kaybedebilir, izleyici tarafından
    anlaşılmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 15 Temmuz 2013; 21:46:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zendo

quote:

Samuel L Jacksonun ve john travoltanin jambon muhabbeti bile tarantinoyu sevmeye yeterlidir

Senaryodan bahsetmiyoruz.

Yönetmenlik mesleğinin ne olduğunu bilmeyenler konuyu işgal etmişler. Yok şu film şöyle güzel böyle güzel ... Filmin konusunu , temasını tartışmaya açmadım burda. Konu kurgu arkadaşklar kurgu.

Bilgi : Kurgu Nedir?
    Görüntülerin ve seslerin bir senaryo dâhilinde
    belli bir amaca uygun olarak peş peşe
    sıralanmasına “kurgu” veya “montaj” denir.

Bilgi 2 :

İyi bir senaryoya, kaliteli oyunculara sahip ve
    iyi çekilmiş bir sinema filmi, kötü bir
    kurgucunun eline düştüğü takdirde değerinden
    çok şey kaybedebilir, izleyici tarafından
    anlaşılmayabilir.

İlk mesajını okudum da bu arkadaşın kafası karışmış diyebildim sadece.

• Söz konusu kurgu ise Pulp Fiction sinema okullarında ders diye gösterilir. Her yönüyle mükemmel filmdir..

• Tarantinonun filmlerini bende sevmiyorum pulp fiction,django ve kill bill i izledim.Kill bill i küçükken severdim ama şimdilerde izleyince çok saçma geldi.Django dan sonra tövbe ettim bir daha tarantino izlemeyeceğim sinema görüşümüz uyuşmuyor napalım...

• tarantinoyu beğenmiyorum yazmışsın yönetmenliğini beğenmiyorum değil bende senaryodan girdim , ben yönetmenlikten ne olduğundan anlamıyorum tamam. sen anlıyorsan bizede öğret bizde öğrenelim :)

• Reservoir Dogs a 45 dk dayanabildim ancak,uzak olsun benden.
  • quote:

tarantinoyu beğenmiyorum yazmışsın yönetmenliğini beğenmiyorum değil bende senaryodan girdim , ben yönetmenlikten ne olduğundan anlamıyorum tamam. sen anlıyorsan bizede öğret bizde öğrenelim :)

Ben genel konuştum orada ve kimseye bilgisiz demedim. Tarantino'nun tarzından değilde filmlerinden yola çıkıldığı için öyle konuştum. Mecazi anlamda söyledim yani. Yoksa kimseye bilgisiz demek haddime değil özelliklede Film Adamı nickli birine.

@Yılmaz Güney giriş yazımda filmi son bölüme sığdırdığını yazmışım. Yani akış tarzından= kurgudan bahsetmişim. + farklı teknikler uyguladığı için bu kadar çok dikkat çektiğinden de bahsetmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 15 Temmuz 2013; 23:48:04 >

• Bende beğenmiyorum :) Tarantino kötü film çekiyor demiyorum kesinlikle. Hatta pulp fiction, kill bill, django, reservior dogs'u izledim. Ama bende öyle süper filmdi havası yaratmadı. Beğenmemin sebebi herkesin gereğinden fazla abartması bence :)

Kill bill'e bayıldım :)

Ama adam zeki

Quentin Tarantino'yu beğenmiyorum.

Ya sinema bölümünde yada konu dışında görmüştüm. Şaşırdım. sonra açtım pulp fictiondaki aynı sahneyi gerçekmiş dedim :)
  • yok çok kötü yok mükemmel herneyse zevk meselesi bu Tarantino çok sevilen bir yönetmen,aktör olduğu kadar bi o kadarda sevilmiyor bu artık başarısından dolayı mı yoksa kötü işler çıkardığıyla mı bağdaştırırsınız o sizin meseleniz ben bu adamı seviyorum arkadaş
  • Yanlış anlamışım hocam, üslup için özür dilerim

• Tarantino filmi olsun taştan olsun adam bu sektöre çok farklı bakıyor, geçen bir tanıdık ile izliyoruz bir insandan o kadar kan mı çıkar diyor hey Allah'ım süperman ile kahve arkadaşı sanki :D (superman kötü film demiyorum) vs.. vs.. zevkler ve renkler tartışılmaz ben genelde insanların bir yere sıkışıp kaldıkları, bocaladıkları kurtulmaya çalıştıkları ya da kirli çamaşırların döküldüğü filmleri severim, beğeniylede izlerim. Tarantino özellikle son filmi Django ile gerçekten bir kez daha beğeni mi kazandı. Filmlerini büyük beğeni ile izlediğim bir kaç kişi var Tarantino, Nicolas Cage, Tom Hanks ve Aamir Khan
  • en azından tarzı var,geçenlerde bloombergte söyleşisi vardı,adamın değişik özellikleri var,filmin senaryosu olmuyormuş yani oyunculara teker teker senaryo dağıtmıyormuş, karambole o an şunları şunları deyin gibisinden birşey diyormuş bir nevi doğaçlama bir de djangoda tek kamera kullanmış sanırım ve çoğunlukla kameranın başında o varmış.
    anladığım kadarıyla bu işi severek yapıyor ve emek veriyor ve özgün işler çıkıyor ortaya,saygı duymak lazım.

(yazdıklarım hatırladığım şeyler,yanlışlıklar olabilir)
  • öl ozmn
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

quote:

Beğenmedim bunun ötesi yok film beni sarmadı. O yüzden Pulp Fiction benim için iyi bir film değil.

Tarantino bi Scorsese veya Nolan değil. Bence Nolan ve Scorsese daha iyi.

YOK KARDEŞ BUNUN ÖTESİ..SEN YİNE DEAKLININ BİR KÖŞESİNDE OLSUN BİR GUN BOŞ ZAMANINDA TRUE ROMANCE İZLE..BEN DE NOLANI FAZLA GÖKLERE ÇIKARDIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM TAMAM ADAM İYİ İŞLER ÇIKARDI AMA SANKİ MİLLETTE BİR FAN ARAYIŞI VARDI VE BU NOLAN OLDU AĞIZLARINDAN DÜŞMEYEN POPİLİST BİR DAVRANIŞ NOLAN NOLAN NOLAN DİYE SAYIKLAYAN GÖSTERME SHOWLAR..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.