Şimdi Ara

Quentin Tarantino'yu beğenmiyorum. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: M-A-R-S

quote:

Orijinalden alıntı: jaguarr1903

quote:

Orijinalden alıntı: Ricardo Diaz

Hep dediğimgibi bu forumun sinema bölümü de %80i sinemadan anlamayanlardan oluşuyor. Tarantino'nun tarzını sevmezsin anlarım ama hiçbir filmine kötü film diyemezsin veya adama da kötü yönetmen diyemezsin. Bir kere filmlerini sevmesen bile sinemaya kattıklarından dolayı, sıradan film yapmadığından dolayı sevmen lazım adamı. Her filmi süperdir, hepsini beğenirim. Sıradaki de son filmi sanırım, heyecanla bekliyoruz.
    Ayrıca Pulp Fiction'a da kötü diyenler neden kötü olduğunu diyemez. Çünkü bir filmde olması gereken her şey vardır. Oyunculuk,müzik,kurgu,senaryo,kamera kullanımı ve aklıma gelmeyecek her türlü şey kusursuz bu filmde.

aynen,bırak forumu halkın %80 i anlamıyor.pulp fiction ıgeçtim kolpaçino esaretin bedelinden iyi diyen arkadaşlarım var malesef

kardeş toplumun suçu yokki..her sektörde olduğu gibi sinema sektöründede aç gözlülüğümüzü ortaya koymuşuz..şahan cem yılmaz ben kazandıkları milyon dolaraları görünce aklım tutuluyopr..burada şu şaşıran kedi resmini koymak isterdim.. ama adamlar o paraya ne yapıyorlar new yorkta ev satın alıyorlar ya da ferrariye yatırıyorlar nasılsa halkın beklentisi bu kadar diyorlar..halk ne yapsan yer diyorlar...ve dandik ucuz filmlerden malı götürmeye devam ediyorlar..

öyle gerçi ama isteyen istediği filmi izleyebilir günümüzde yani kaliteli filmleri arayan bulabilir.sinema kültürü diye bişey yok çoğu kişi de yanlış anlaşılma olmasın bende mükemmel değilim bu konuda,sonuçta film izlemek zevk meselesi ama seninde yazdığın tarz adamlara prim vermek ne kadar doğru bilemiyorum.sinema şahan la filan ileri gitmez.türkiye de her iş gibi sinemada yarım hatta diğerlerine göre daha fazla.nerede hababam sınıfı nerede recep ivedik kalite farkı ortada.bir kaç tane kalburüstü yönetmen var çağan ırmak nuri bilge ceylan vs..

• bence tekrar dizayn edilip kurumsallaşması lazım bu sektör..para babaları el atması lazım sektöre..abd görüyrsn bu yılı sadece film ve reklam gelirlerinden belkide 20 milyar doları cebe attı..adamalr iron man 3 1 milyar dolar rekor kırdılar ki ben oyunca ve reklam gelirleri hariç..bizimkiler 2-3 el hareketi bir kaç küfür hhaaa heeeee huuuuuu sonra bakmışsın 1 milyon dolar harcadık dedikelri filmlerden 20 milyon dolar kazanmışalar nerede bu para kişisel ihtiyaçları ve bankada..adamlarıda suçmlamıyorum malasef ulkemizde universal wb colombia pic new line cinema dreamworks walt disney twenty fox gibi buyuk şirketler yok kişi uzerinden sinemamız gelişti malesef..adamlar bir kaç yıl halka görünyor kitlesini oluşturuyor sonra parayı vuruyorlar sinema ise yerinde sayıklamaya devam ediyor..ama abd bu şirketler kazandıkları parayı mecbur sinemaya harcıyorlar çunku işleri bu.abd carolco terminator robocop gerçeğe çağrı gibi filmleri yapan şirket bile battı ama adamlar film işine girip risk almaya devam ediyorlar ve hafızalrımızda ne kadar güzel filmler bıraktılar..kesinlikle kurumsallaşması lazım madem yapamıyor devletin-turizm bakanlığının el atması lazım..

mesala film stüdyolarını istanbuldan çıkarmaları lazım..tüm sene rahat film çekilebilecek iklime sahip bir ile stüdyo kurmaları lazım ama yine istanbula kurdular geçenlerde..Adana ya da Antalya olabilir..
    dunyanın kabullenebileceği bir isim koymaları lazım ben GREENWOOD olsun istiyorum daha önce bunu gruplarda yazdım ama isim tutmadı..Hindistan Bollywood...
    bankaların bu sektöre kolay kredi verebilmesi kolaylaştırılmalı önce devlet bankaları hamle yaparsa özel bankalar aç köpek gibi koşarak sektöre gelirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M-A-R-S -- 30 Temmuz 2013; 19:07:40 >

• Filmlerini beğenirim şahsen.Filmleri Martin Scorsese'nin filmleri gibi hep ilgimi çekmiştir.
  • Tarantino sineması başka bir dünyadır. Gerçek sinema ve tarantino severler bilir ki tarantino bir filmi boşu boşuna çekmez. Filmlerdeki karakterler arasında beklenmedik bağlar olabilir. Şahsen ben de çok büyük bir hayranı değilim ama Reservuar Köpekleri tekrar tekrar izlenmesi gereken ve çok az bir bütçe ile çekilmiş, tam anlamıyla "bağımsız" bir filmdir. B-film tabanında kalmış iyi aktörleri gerçek sinemaya kazandırmıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açacağın başlığı öperler knk ben gidiyorum
  • Tarantino cok ayri bir tarza sahip mukemmel bir yonetmendir, bazilari gereginden fazla abartiliyor diyor Geregi nedir abi sen mi karar veriyorsun abartilma geregine?
    Hemen hemen cogu filmini izledim ve neredeyse hepsine 10 verdim, ornegin Pulp Fiction'i 4 5 yil once izlemistim ve pek bisey anlamamistim, imdb de nasil bukadar onde demistim, gectigimiz yil icinde birdaha izledim ve dusunmeden 10 u yapistirdim, cunku bukadar yil icinde birsuru film izledim ve sinema kulturum gelisti. Filmleri genelde 2 bucuk saat civarinda olur ve hepsini izlerken film resmen su gibi akiyor, Inglourious Basterds olsun, Django Unchained olsun her filmini sikilmadan izliyorum, abartiliyor diyenler lutfen begenmedim diyip gecsinler cunku kesinlikle abartilmiyor ve sıkıcı diyenler bi 2 3 yil sonra birdaha izlesinler. Diyaloglari da gereksiz demisler o diyaloglar harika, espirili (Pulp Fiction ve Inglourious Basterds daki alman general favorim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beistrich -- 13 Nisan 2014; 1:33:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tarantino filmlerini 3 km'den tanırım tarzını severim, filmlerindeki tartışma mevzularını da. Fakat Inglourious Basterds'te resmen sıvamış. Dehşet-ül vahşet kan efektleri kullanan adam bu filmde resmen beyaz gömlekle çekmiş. Brad Pitt'in hatrına seyrettim filmi. Söyleyeyim de 2 yumruk az yiyeyim, Benim en sevdiğim yönetmendir kendileri. Birde size sorum olacak videodaki kişi harbiden Tarantino mu ya?

• Hey yigidin yogurt yiyişi farklıdır sanırım bunu sana ögretememişler
    adamın bir filminden yola çıkarak fikrini genele yaymışsın
    bazen insanlar işin kolayı olan genel seyirciye hitap etmek yerine kendi seyirci kitlesini oluşturmak veya görmek isterler

@Zendo
  • Konu hortlayınca tüm yazılanları tekrar okudum güzel konu olmuş. Kendimi de güzel savunmuşum. İlk başlarda sert darbelere maruz kalsamda savunmaya geçince eleştiri almamaya başlamışım.

Yukarıda konuya çağırmak istemediğim birisi Tarantino'ya " Bir şeyden anlamıyor. " dediğimi iddia etmiş. Ondan ricam yazdıklarımı tekrar okusun ve özür dilesin. (Yazdıklarımla oynamadım olduğu gibi duruyor)

Kimisi de ;" Beğenmeyebilirsin ama kötü diyemezsin." demiş. Bu benzetmeden nefret ederim ama benzetecek başka şey bulamadım. " COOL " olacaklar ya beyefendiler Vuralım da nereden olursa olsun demişler. Sen bi' futbolcuyu beğenmediğinde kötü diyor musun ? Diyorsun. Başbakanı beğenmediğinde kötü diyor musun ? Evet diyorsun . ( Örneklendirip detaya girmek istemiyorum. ) Bende yönetmene kötü derim birader. Derim bana göre kötü çünkü. Siz çok beğeniyorsanız saygı duyarım. Zaten beğenen insanlarla tartışmaya girmemişim. Saygı çerçevesinde benimle tartışanlara teşekkür ediyorum. Saygısızlık ettiysem affola sinirimden yada üslubunuzdan dolayı kendime hakim olamamışımdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.