Oldukça uzun bir cevap yazdım ama nedense çıkmamış. Özeti şu: Benim için Grandland daha iyi bir tercih çünkü ihtiyaçlarımı karşılıyor. Şehirde servisi var, içime de sinecek türden. Siz, neye ihtiyacınız olduğuna karar verin. Neler kritik sizin için (benim için ön arka park sensörü, geri görüş kamerası, otomatik vites, geniş bagaj hacmi ve elektrikli bagaj sistemi, sırt ve belden rahatsız olduğumdan). Burada herkes bir cevap verir, düşünmeye bile gerek gördürmeyecek şekilde :) Kimi KIA hayranıdır, ona hitap ediyordur kimi Nissan'dan başkasına binmez. Gidin görün aracı, hatta hepsini görün. Bazı bayiler, sizden normalden fazla para da isteyeceklerdir, dikkatli olun. Opel'de bu durum yok. Ne ise onu alıyor. Hyundai Kona için fiyat istedim, 313.000 olan eski kasayı bana 215.000'e teklif ettiler. 41.000 fiyat şişmiş halde. Neden böyle diyorum, 174.000 bu aracın engelli indirimli fiyatı, kem küm diyor satıcı, vergisiz fiyata vergi ekleniyor filan. Yahu ben muhasebe öğretmeniyim, ders kitapları bile yazdım bu konuda. Fiyatı 1,80'e bölersin, al sana rakam (ÖTV %80 ise, %50 ise 1,50 kullanılır). Alim olmaya da gerek yok ama aptal yerine koyduklarından yüzlerine bakmam. Aynı firma KIA'yı da üretiyor, ondan da benzer yaklaşım gelirse şaşırmam. |
Qasqhai Mi Sportage Mi? (3. sayfa)
-
-
Hocam hiçbir bilgiyi veriyi özelliği kıyaslamadan '' tabi ki kia '' '' tabi ki qq'' diye yazılan yorumlar için dediğiniz doğru ama eğer araçların gücünü torkunu beygirini bagajını yol tutuşunu hacmini hızlanmasını fiyatını yoruma katıyorsak bence önemlidir Tabi ki gidip görecek binecek araca öyle karar verecektir.
-
bizim ki benzinli olduğu için sıkıntı. sizin ki dizel. ve sizin ki bizimkinden kağıt üstünde daha az yakıyor. yani he türlü dahq iyi bizimkinden. biz alırken 105 bindi. simdi fiyatlar uçmuş tabi -
Hocam Grandland şanzımanında sıkıntı çıkarma ihtimali var mıdır? Qq ne de olsa Japon yani. Bizimkiler Qq diyor. -
EAT8 şanzıman var bu araçlarda (Opel). Bilindik beğenilen bir şanzıman.
Nissan yeni nesil CVT kullanıyor. Sürekli değişen devirli, sonsuz vites de deniyor. Seveni de var sevmeyeni de.
Sizin gönlünüz neye yattıysa ona bakın. Yeni fiyatları bekleyin ama. -
Tekrardan teşekkür ederim hocam. -
2014 eski kasa sportage'ım vardı. 2016 QQ 1.6dci ile 600 km yol yaptım. Eski kasalar nezdinde Sportage daha iyi bir araç QQ'dan. Bir de QQ'nin yeni kasası bu sene çıkıyor. Alır almaz aracınız eski kasa olacak bunu da bir düşünün.
Bu şartlarda Grandlandx'e bakmanızı öneririm uygun fiyata çok iyi otomobil, Ateca da olabilir.
Yok ille ikisinden birisi derseniz Sportage öneririm, ancak qq'dan daha çok yakacaktır bilginiz olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 5 Ocak 2021; 9:55:10 > -
Ben de diğer forumdaşlarla böyle konuştum hocam ama biz Grandland'in gerek sanroofu gerek lastik basınç ölçme sistemi olmamasından dolayı eledik. Yine de deneyimleriniz için teşekkürler. -
Rica ederim hocam. Yalnız grandlandx de lastik basınç standart olarak gözüküyor. Ab kriterleri gereği zorunlu diye biliyorum.
Ben de bir sunroof sever olarak yazayım. QQdaki cam tavan ancak arkadakiler için işe yarıyor. Şoföre hiç bir katkısı yok. Sportagedaki açılabilir cam tavan çok daha iyi.
-
Biz de sportage gibi düşünüyoruz ama qqyu grandlande tercih etmemin sebebi daha teknolojik olması. Ama sportageye tekrar dönüyorum gibi. -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F
Biz de sportage gibi düşünüyoruz ama qqyu grandlande tercih etmemin sebebi daha teknolojik olması. Ama sportageye tekrar dönüyorum gibi.hocam sportage gerçekten hiç düşünmeyin, arkadaşlar bahsetmemis ancak yol tutuş olarak çok başarısız bir araç, şimdi "peder bey kullanacak öyle virajdan viraja atmaz kendini zaten" diyeceksiniz ama olay o değil sadece. hepimizin başına geliyor uzun yolda giderken kırsalda - köylük bölgelerde yola birden köpek-tilki vs. atlıyor ve vurmamak için ani manevra yapmak gerekiyor. üst hızlarda bu manevra çok tehlikeye atıyor aracı. video'yu izleyin yeni sportage yolda duramıyor resmen.
size kesin bir seçim ayrımı sunmak gerekirse;
benzinli motor istiyorsanız; ateca yada 160'lık QQ
dizel motor istiyorsanız; 130hp Grandland
https://www.youtube.com/watch?v=iA-IiKjyEf8&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdashocam sportage gerçekten hiç düşünmeyin, arkadaşlar bahsetmemis ancak yol tutuş olarak çok başarısız bir araç, şimdi "peder bey kullanacak öyle virajdan viraja atmaz kendini zaten" diyeceksiniz ama olay o değil sadece. hepimizin başına geliyor uzun yolda giderken kırsalda - köylük bölgelerde yola birden köpek-tilki vs. atlıyor ve vurmamak için ani manevra yapmak gerekiyor. üst hızlarda bu manevra çok tehlikeye atıyor aracı. video'yu izleyin yeni sportage yolda duramıyor resmen.
size kesin bir seçim ayrımı sunmak gerekirse;
benzinli motor istiyorsanız; ateca yada 160'lık QQ
dizel motor istiyorsanız; 130hp Grandland
https://www.youtube.com/watch?v=iA-IiKjyEf8&feature=youtu.be
Alıntıları GösterAttığın test ESP testi, yol tutuşla doğrudan bir alakası yok. Köy yollarında videodaki manevrayı yapacak şoförlük ülkenin %98inde yok ki olsa bile mıcır asfalt yol + köy yolu tozlu ve dalgalı olur bu manevrayı bu koşullarda spin atmadan kimse gerçekleştiremez. Ki arkadaşımızın babası kullanacağına göre en iyi ihtimalle frene basıp mümkün olduğunca yavaşlayarak vurur.
-
tamam ki.
testin adı önemli değil ki, geyik testi deyin, esp testi deyin, yol tutuş testi deyin farketmez ki.
aynı testi diğer SUV'lar içinde izleyin ki
onlarda aynı şekilde mi tepki veriyor görün ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Ocak 2021; 11:41:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Qashqai japon değilki, kalbi fransız Ha ama 1.5 dCi sapasağlam motor, küçük şehirde dahi anlayan ustası var parçası her yerde var. Motor şanzıman iyi ama kalanı eskidi hemde baya eskidi ben olsam elerdim. Grandland ve Sportage mantıklı bence son kararı pedere bırakın kendisi binecek ama söyşemek isterim ki Kianın garanti avantajı var muhtemelen yine 5 sene kullanır satarsınız aracın garantisi 5 yıl 150.000 km yani kullanacağınız süre boyu garantisi olur bu da güzel bir şey. Opelde böyle bir garanti varmı bilmiyorum.
2018 qq sahibiyim ikisinide almazdım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdastamam ki.
testin adı önemli değil ki, geyik testi deyin, esp testi deyin, yol tutuş testi deyin farketmez ki.
aynı testi diğer SUV'lar içinde izleyin ki
onlarda aynı şekilde mi tepki veriyor görün ki.
Moose teste bakarak araba alacaksak hepimiz şuan honda jazz veya 911 alırdık.
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanEmir411Moose teste bakarak araba alacaksak hepimiz şuan honda jazz veya 911 alırdık.
Alıntıları Gösterhiç bişeye bakmadan gözümüze bant çekip hiçbisey görmeden mi alalım? ne çıkarsa şansımıza artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 5 Ocak 2021; 11:45:47 >
quote:
Orijinalden alıntı: suatcagdashiç bişeye bakmadan gözümüze bant çekip hiçbisey görmeden mi alalım? ne çıkarsa şansımıza artık
Alıntıları GösterBeğendiğiniz arabaların adını kağıda koyup kavanoza atın karıştırıp birini çekin o şekilde karar verin modele
Yakıt dışında her konuda sportage.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FurkanEmir411Beğendiğiniz arabaların adını kağıda koyup kavanoza atın karıştırıp birini çekin o şekilde karar verin modele
Alıntıları Göstertamam ki,
bi daha ki sefere öyle yaparız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X