Şimdi Ara

Q6600'den Q9400'e. Overclock? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ram DDR2 ise zamanlamasını AUTO'da bırakmıycaksın zaten arkadaş... Bilgisayarı açmıyor bile bazen, o derece karıştırıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Ram DDR2 ise zamanlamasını AUTO'da bırakmıycaksın zaten arkadaş... Bilgisayarı açmıyor bile bazen, o derece karıştırıyor...

timingleri autoda bırkaırsana zaten stock değerlerle çallışırlar... niye açılmasınki stock değerlerde ?
  • Yok stock değerlerde çalışmıyor işte... trd (performance level) ye göre ayarlanıyor ve kullandığım p35, x48 ve p45 anakartlar bir türlü ayarlayamadılar benim ramleri doğru düzgün.
  • quote:

Yok stock değerlerde çalışmıyor işte... trd (performance level) ye göre ayarlanıyor ve kullandığım p35, x48 ve p45 anakartlar bir türlü ayarlayamadılar benim ramleri doğru düzgün.

hmm acayip bi durum ilk kez duyuyorum... bu arada tRD hakkında bir sayfa vereyim formülü falanda var güzel bir yazı olmuş. gerçi ben hesapaldım değiştirdim ama ramler yemedi voltaj istiyor muhtemeln value ramle 2.1 vermek akıl karı değil ama...

http://www.anandtech.com/show/2427/7 çok güzel yapmış adamlar.

• trd değil diğer ayarları düzgün yapamıyor nedense... 5-5-5-15-bla bla kısmını. Özelliklede bla bla kısmını yapamıyorlar nedense... Ramler dandik olsa hani anlıycamda Corsair Dominator.
  • quote:

trd değil diğer ayarları düzgün yapamıyor nedense... 5-5-5-15-bla bla kısmını. Özelliklede bla bla kısmını yapamıyorlar nedense... Ramler dandik olsa hani anlıycamda Corsair Dominator.

bla-bla tRC - tRFC. kastettin heralde ? yalnız unuttum şöyle bişey var, her BIOS ta bütün ram timing değelrini ayarlayamzsın yani birçoğunda birkaç değer eksiktir yoktur yani auto kalırlar ama görmezsin mesela ben tRC yi 20 ye koyacaktım o kadar baktım biosta tRC yok tRFC vardı onuda 43 yaptım işte normal CL5 değerine koydum 52 den....
  • arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum 3.6 ghz de gayet stabil ama sistemi kapattıp tekrar actığımda işlemci ayarları sıfırlanıyo sistem standart hızında acılıyo sorun ne olabilir
  • BIOS pili bitmiş olabilir.
  • quote:

BIOS pili bitmiş olabilir.

öyle bişey cidden olabilrimi ? valla bilmiyordum aklımın ucundan bile geçmezdi 40 sene düşünsem
  • sadece oc ayarlarını mı sıfırlıyo bu pil diğer ayarlar hep aynı kalıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

sadece oc ayarlarını mı sıfırlıyo bu pil diğer ayarlar hep aynı kalıyo

BIOS update yaptın mı?
  • en güncel bios yüklü f14
  • Bilmiyorum açıkçası aklıma başka birşey gelmiyor.
  • ben anakart pilini değiştireyim bakalım gene aynısını yapacakmı
  • işlemciyi 3.4 çektim şu an için sıkıntı yok her halde bizim işlemci takoz cıktı :)
  • Şuan 1.2875 de 3.6 stabil.dahada düşürebilirmiyim sizce voltajı.vid 1.2125
  • Cpu: 3.84ghz - 1.296V (1.315V in BIOS) Core - 1.78V PLL
    Ram: 960mhz (FSB 1:1) - 2.1v (daha düşükte verilebilir)
    NB: 1.44V Core - 1.44V PLL - 480mhz

Cinemabench R11: 4.47 Puan (4.97 yazmışım yanlış olmuş)

Vdrop var malesef...

Linx ve Stabilite testlerinde Stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 27 Ocak 2011; 15:01:44 >
  • Cinebench R11: 4.26
    linx 0.6.4: 43.870 gflop
    1.2875(llc açık cpuzda 1.296 ) v droop yok ve stabil.eski voltaj ile 3 derece fark oldu.şimdi 40-45 arası Linxde.sadece cpu vcore ve köprüde voltaj var diğerleri stock voltajda
  • Arkadaşlar q9400 vb 45nm quad işlemci satan varsa talibim
  • Ocz xtc aldım sizce 1000mhz görebilirmiyim faydası olurmu?
    sistemi topladım şimdi deneyemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.