Şimdi Ara

Q6600'den Q9400'e. Overclock? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500 FSB için Termination voltajını 1.6V'un üzerine çıkarmam gerekiyor, yoksa naparsam yapayım stabil olmuyor.

3920mhz yaptım şimdi, bakalım stabil olucakmı...

Not: 3.6ghz'de stabil olmadı meret... Ramler mi sorun çıkarıyor nedir...

Kuzey köprüsüde 500mhz'de 1.54V ile stress testinde 35 derece. Nedense 15dk içinde stabilliğini kaybediyor 500mhz'de. 1.4vcore veremem açıkçası, korkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 26 Aralık 2010; 2:26:34 >
  • Hocam senin verdiğin gazdan sonra bende 3,6 ya çektim artık ,standart vidle (seninkiyle aynı) yani ram hariç hiçbir şeye voltaj vermeden 3,6 da occt linkpack dahil bi kaç testte hiçbir sorun çıkmadı
    Hatta occt test esnasında çok yüklendiği için gerilim 1,26 seviyesine iniyo ama genede sorunsuz ,kasada hiç fan olmamasına rağmen 55-57 seviyesinde seyrediyo

Önce sorunun kaynağını belirleyin bence 3,6 da bile stabil değilse(vid i bilmiyorul) cpu voltajından olacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Hocam senin verdiğin gazdan sonra bende 3,6 ya çektim artık ,standart vidle (seninkiyle aynı) yani ram hariç hiçbir şeye voltaj vermeden 3,6 da occt linkpack dahil bi kaç testte hiçbir sorun çıkmadı
    Hatta occt test esnasında çok yüklendiği için gerilim 1,26 seviyesine iniyo ama genede sorunsuz ,kasada hiç fan olmamasına rağmen 55-57 seviyesinde seyrediyo

Önce sorunun kaynağını belirleyin bence 3,6 da bile stabil değilse(vid i bilmiyorul) cpu voltajından olacağını sanmıyorum

Anladımda hocam, auto diyince voltajlara kendisi uçuruyor voltajları zaten bios... Elle girsen aynı değerleri 4.0ghz bile açarsında, stabil olmaz.

Yarın bakıcam artık beyin çorba oldu resmen... İşlemcide mi sorun var acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense
    Anladımda hocam, auto diyince voltajlara kendisi uçuruyor voltajları zaten bios... Elle girsen aynı değerleri 4.0ghz bile açarsında, stabil olmaz.

Auto derken ,ben hiçbir değerde auto voltaj kullanmam nerden çıktı şimdi bu Yani vid e standart demem auto da değil 1,2875 de sabit olduğunu belirtmekti,auto bi ayarla bu tür işler yapılmaz
    Occt den daha fazla kastıracak bi benc biliyosanız denerim

• quote:

quote:

Auto derken ,ben hiçbir değerde auto voltaj kullanmam nerden çıktı şimdi bu Yani vid e standart demem auto da değil 1,2875 de sabit olduğunu belirtmekti,auto bi ayarla bu tür işler yapılmaz

Linx var..canerpense güle güle kullan yeni cpunu.
    hocam stabilite testlerini prime95 de smalfft de yap geçerse blend yap ramleri dene.böylece sorun hangisinde rahat bulmuş olursun

• quote:

quote:

Ok ya pardon, okuduğumu bile anlayamayacak kadar angaje olmuş beynim demekki dün gece... Auto'da bırakılmaz dediğin gibi, elle girmek en güzeli. Çok yükseltiyor yoksa.

3.6ghz Vcore standartta diğer herşey en düşükte demek, hm. Öyle yapıcam sanırım bende en sonunda, ramleri stabil hale getirebilirsem 3.6ghzde...

Şuan 3.72ghz, termination voltage 1.4V, FSB 1.4V, herşey güzel stabil gözüküyor...

@DEATH71

Teşekkür ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 26 Aralık 2010; 16:17:55 >

• quote:

Ok ya pardon, okuduğumu bile anlayamayacak kadar angaje olmuş beynim demekki dün gece... Auto'da bırakılmaz dediğin gibi, elle girmek en güzeli. Çok yükseltiyor yoksa.

3.6ghz Vcore standartta diğer herşey en düşükte demek, hm. Öyle yapıcam sanırım bende en sonunda, ramleri stabil hale getirebilirsem 3.6ghzde...

Şuan 3.72ghz, termination voltage 1.4V, FSB 1.4V, herşey güzel stabil gözüküyor...

@DEATH71

Teşekkür ederim hocam.

Sorun yok hocam ,ramler nasıl stabil değil onu tam anlayamadım sizde ,inşallah sorunu çözersiniz
    Hadi benimkiler 800 lük kart p35 olduğu için çok ince ayar yok(pll, termination vs),sadece kendi vid iyle 3,6 da sorunsuz occt yapıyo,belki bu vidle çok az daha gidebilir ama ramleri patlatırız bu seferde
    @DEATH71
    Linx occt kadar ısıtmıyo,prime da denemedim.Occt nasıl yükleniyosa gerilim 1,28 den 1,26 ya düşüyo

• 2406 Offical Bios kurdum.

3.78ghz'de güzel güzel kullanıyorum şuanda... Benchleri zamanım olunca yapıp koyucam

Herkeze iyi niyetleri ve yardımları için teşekkür ederim.
  • quote:

2406 Offical Bios kurdum.

3.78ghz'de güzel güzel kullanıyorum şuanda... Benchleri zamanım olunca yapıp koyucam

Herkeze iyi niyetleri ve yardımları için teşekkür ederim.

oh oh süper... hadi bakalım bekliyorum
  • Şimdi Modlu Bios yükledim.

P5Q Deluxe-Premium 2406 bios'u üstüne:

Özel Dell SLIC 2.1, Intel RST 10.0.1008, Ram tabloları vb...

Sonuç: Daha düşük voltaj, 470mhz FSB ile 1128mhz'de stabil ram...

Yaptığım testler arasında neredeyse her testte anakartın bir ayarı farklı olmak zorunda kaldı, bir test yapıp çöktüğü için...

Şuan stabil gibiyiz, hadi hayırlısı

Şimdi test sonuçları:

4.0ghz: (eski 2201 bios ile)

Q6600'den Q9400'e. Overclock?

3.9ghz (eski 2201 bios ile)

3.8ghz (eski 2201 bios ile)

3.77 (yeni 2406 mod bioslu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 28 Aralık 2010; 4:14:26 >

• Hocam ram çarpanı 2,4 temi ayrıca biraz sıcak gibi geldi bana
    Occt linkpack denediniz mi sıcaklıklar ne durumda 70 i buluyomu acaba
  • quote:

Hocam ram çarpanı 2,4 temi ayrıca biraz sıcak gibi geldi bana

Ram çarpanı yazmıyor ama genelde 1:1 idi şimdi 1:1.2 olması lazım.

Linx yapınca 62-63 derecede şuanda, voltajı diraz düşürebilirim, uğraşmadım.

Cinebench ne kadar alıyor sende hocam 3.6ghzde?
  • Cinebench i bu cpuyla denemedim hocam ama denerim

Benim dediğim linx değil occt nin içindeki linpack kısmı (düz occt çok zorlamıyo),benim önceki cpuyu çok ısıtıyodu
    Bunu kasada hiç fan olmamasına rağmen 58 i geçmedi. Linx te 51 civarında dolandı yanlış hatırlamıyosam

Ama boştaki çekirdek sıcaklığını yanlış gösteriyo bence 35 ten aşağı hiç inmedi
  • quote:

quote:

Hocam ram çarpanı 2,4 temi ayrıca biraz sıcak gibi geldi bana

Ram çarpanı yazmıyor ama genelde 1:1 idi şimdi 1:1.2 olması lazım.

Linx yapınca 62-63 derecede şuanda, voltajı diraz düşürebilirim, uğraşmadım.

Cinebench ne kadar alıyor sende hocam 3.6ghzde?

Yazar yazarAida64ün cpuidine bak orda yazıyor.

• 3dmark 11 deki fizik fps kaç geldi ?
    bide vantageda fizik ilk testinde kaç çıktı ?
    vantageda 1ve2 grafik testlerinde fps farkı ne eski cpuya göre ?

bunları merak ediyorum...
  • Beyler kullandığınız işlemci soğutucularını bi zahmet buraya yazsanıza
  • Bende thermaltake'in oldukça dandik bir işlemci bloğu ve 3 adet 15x100cm radyatör mevcut. Radyatör kulesinin altında 1 adet 5V'luk 12cm fan var...

Ram çarpanıda 1:1 yada 1:1.2 genelde.

Vantageda physx açıkken 16000 civarı alıyodum şimdi 20500 civarı alıyorum 3.8ghz iken.

Crysiste 1440*900 Enthusiast 4xAA 16xAF açtığımda oyun ayarlarından o karlı bölümde ~45FPS average aldım, eskiden sürünüyordu.

İki kere Windows kurmak zorunda kaldım çeşitli sorunlardan, yakında oyun kurduğumda görüntü koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 28 Aralık 2010; 20:03:10 >
  • benchmarkları ram timinglerde etkiliyormuş ama oyunlarda değil... tRD azaltmak performsn getiriyormuş
  • quote:

Bende thermaltake'in oldukça dandik bir işlemci bloğu ve 3 adet 15x100cm radyatör mevcut. Radyatör kulesinin altında 1 adet 5V'luk 12cm fan var...

Vantageda physx açıkken 16000 civarı alıyodum şimdi 20500 civarı alıyorum 3.8ghz iken.

Crysiste 1440*900 Enthusiast 4xAA 16xAF açtığımda oyun ayarlarından o karlı bölümde ~45FPS average aldım, eskiden sürünüyordu.

İki kere Windows kurmak zorunda kaldım çeşitli sorunlardan, yakında oyun kurduğumda görüntü koyarım.

Buzdolabına çevirmişin bilgisayarıDüşünürsen elimde coolermaster alüminyum 12mm fan var 2 tane satabilirim sana istiyorsan

• quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

Bende thermaltake'in oldukça dandik bir işlemci bloğu ve 3 adet 15x100cm radyatör mevcut. Radyatör kulesinin altında 1 adet 5V'luk 12cm fan var...

Buzdolabına çevirmişin bilgisayarıDüşünürsen elimde coolermaster alüminyum 12mm fan var 2 tane satabilirim sana istiyorsan

Teşekkür ederim. 0,00 TL (yada Euro) verebilirim.

Yada istersen dolabımda duran 12cm fanlardan satabilirim sana.

Kafa şişirmemeleri için takmadım, yoksa fan bol...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.