Şimdi Ara

Q6600'den Q9400'e. Overclock? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yorumlkardan bişeye rastladım şimdi cpu voltajını yükseltirsek stabil olsa dahi performsn artıyormu? varmı böyle saçma bişey ? eğer varsa ben biraz daha voltaj vereyim
  • DEATH71
    ustat neyaptınız 4ghz e getirebildinizmi ?merakla bekliyorum sonuclarınızı.
  • ya bu voltaj yükseltirsek cpu perfoırmansı artar muhabbetini araştırdım öyle bişey yokmuş diyorlar ama eğer olduğuna inanıyorsanız bir test yaparmısınız sizden ricam ?
  • PLL voltajı ile oynadığımda biraz fark ettiğini zannetmiştim sadece. Ama ben voltajsız kullanıyorum herşeyi. Sadece kuzey körüsünü çokaz yükselttim. Ha bir de ramlere 1066Mhz için 2.1 Volt verdim okadar. Yani default voltajla 400x8,5 3.4 Ghz yapıyor. Herşeyime yetiyor. Eksikliğini hissettiğim zaman vercem odunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

PLL voltajı ile oynadığımda biraz fark ettiğini zannetmiştim sadece. Ama ben voltajsız kullanıyorum herşeyi. Sadece kuzey körüsünü çokaz yükselttim. Ha bir de ramlere 1066Mhz için 2.1 Volt verdim okadar. Yani default voltajla 400x8,5 3.4 Ghz yapıyor. Herşeyime yetiyor. Eksikliğini hissettiğim zaman vercem odunu

3.4 ghz 460 a yeter 4 yapsan bile oyunlarda fark olmaz asıl fark i5 i7 sandylerde oyun performasları müthiş herneyse senin ramde OC li baya onunda cpu performsnına olumlu yönde etkisi var..

o zaman neymiş voltaj la performsnı alaksı yokmuş sadece stabiliteyle ilgili o kadar. zaten ekran kartlarında da hergün görüyoruz aynı şeyi ordanda örnek verebiliriz..

• Ram'lerim kendi hızında. Anakart 800 Mhz görüyor ve 1.8 volt olarak ayarlıyor. İşlemcinin OC oranına göre çarpan seçip 1066'da bıraktım Ram'leri ve tabi 2.1 volt verdim. Anakartım 1366Mhz+ DDR2 destekliyor ama Ram'leri kurcalamıyorum.

PLL ve Termination Voltajlarını birtürlü manuel olarak ayarlayamadım. 450Mhz Bus speed yaptığımda Auto'da bırakıyorum PLL ve Term.i. Elim titriyor, korkak alışmışım demekki Auto iken sanki işlemci anlık takılıyormuş gibi hissediyorum nedense. Aç-Kapat nereye kadar. Uğraşmayacağım daha fazla.
  • ama onlar AUTO da kalırsa çok kötü... hiç değilse stock değerlerni elle gir yada 1-2 tık fazlsını gir stabilite4 açısından sistem ocli ya ondan.

edit: MCH voltageına ayarla AUTO da ise 450 FSB kullanıyon çünkü ani bir voltaj artırmı yaparsa BIOS kendine göre kötü şeyler olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 14 Ocak 2011; 19:39:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi
    DEATH71

cpu voltage:1.4
    cpu termination:1.3
    cpu pll:1.550
    mch:1.44
    ramler ise:2.1
    yaptım windowsu rahat açtı teste soktum dakikası dolmadan tüm çekirdekler hata verdi.bende daha uğraşmadım.galiba ramler stabil olmadı 1000 mhz yapanı görmedim zaten nette en son 960mhz yapan vardı.ısılar 45 i geçmiyordu 4 ghzde.pll 1 kademe ileri yani 1.6 denedim yine yemedi termination 1.32 yaptım yine yemedi :D
    önerisi olan varmı bence ramden yemedi şuan 900mhzde 0 sorun ile
    Bende baktım olmuyor 3.6 ya aldım ama bu sefer 1.325 den 1.28 e aldım düşük vidli cpu (1.2125)zaten bana 1.325 fazla geldi.
    ama o kadar para biriktirip aldığım parçaların 4ghz görmesi 500 fsb ve stabil olmasada 1000 mhz ram hızı görmek ısı sorunu yaşamadan çok güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 14 Ocak 2011; 21:00:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

quote:

DEATH71

yaptım windowsu rahat açtı teste soktum dakikası dolmadan tüm çekirdekler hata verdi.bende daha uğraşmadım.galiba ramler stabil olmadı 1000 mhz yapanı görmedim zaten nette en son 960mhz yapan vardı.ısılar 45 i geçmiyordu 4 ghzde.pll 1 kademe ileri yani 1.6 denedim yine yemedi termination 1.32 yaptım yine yemedi :D
    Bende baktım olmuyor 3.6 ya aldım ama bu sefer 1.325 den 1.28 e aldım düşük vidli cpu (1.2125)zaten bana 1.325 fazla geldi.
    ama o kadar para biriktirip aldığım parçaların 4ghz görmesi 500 fsb ve stabil olmasada 1000 mhz ram hızı görmek ısı sorunu yaşamadan çok güzel

Ya gerçekten siz yükte 45 derecemi kullanıyorsunuz nasıl oluyor anlamıyorum bir türlü

Bende 50 derece oluyor 15 dakika boyunca tam yükten sonra.

• quote:

quote:

DEATH71

hmm şansın yokmuş 500 x 2 (min ram multi) = 1000 mhz ram doğal olarak... 1066 lık ram a geçsene

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

quote:

DEATH71

hmm şansın yokmuş 500 x 2 (min ram multi) = 1000 mhz ram doğal olarak... 1066 lık ram a geçsene

hocam Uğraşmak istemiyorum.yazın belki.şuan 3.6 yetiyor.kim aklıma soktuysa şu 4 ghz isandy bridge olcak ver odunu ve çarpanı al sana 4.5-5.ne ram ne köprü

• hah iyi dedin valla
  • cok para hocam elimizdekilerin sınırlarını zorlqayalım enguzeli bu simdilik
    cocuk yolda simdi bide islemci idi anakarttı ohooo cok para q9400 u yakana kadar devam bence:D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

quote:

DEATH71

hocam Uğraşmak istemiyorum.yazın belki.şuan 3.6 yetiyor.kim aklıma soktuysa şu 4 ghz isandy bridge olcak ver odunu ve çarpanı al sana 4.5-5.ne ram ne köprü

Ver gazı ver gazı.

• voltajalrı yükseltip (PLL, VTT, MCH cart curt ) perofmsn artıyormu cidden bakacam -ki içimde kalmasın yoksa hasta olurum

yabancı 3-5 kişide voltajalrı artırınca kimisi vttyi kimisi bridgei bi bakmışlar vantage yüksleiyor oyunlarda daha çok fps alıyorlar. ama hiiç sanmamakla beraber deneycem
  • Anakart: Gigabyte EP45-UD3LR Bios: F10

İşlemci : Intel Core2Quad Q9550 E0 Vid: 1,25 Volt, 2,83Ghz, 12Mb cache

Ram : Kingston HyperX 2*2Gb 1066 Mhz

Benzer, aynı yada yakın donanımı olanlar için yazıyorum.

450*8,5 = 3,825Ghz için;

Vcore : 1,29375 Volt

Termination : 1,5 Volt

PLL : 1,65 Volt

MHC : 1,3 Volt

DRam : 2.140 Volt

Şeklinde manuel olarak girdim. Yaklaşık 1,5-2 saatimi aldı denemek ama sonunda stabil olduğunu sandığım bu değerlere ulaştım. LinX'te; Problem Size: 12000 ve Run:20 Times olacak şeklinde defalarca denedim. Ensonunda bu ayarlarda 3-4 defa sorunsuz geçti testi. 49,300-49,500 gFlops skoruna ulaşıyor. Boşta 22-23 derece, tam yük altında 49-51 derece.

Sonuç: Stabil ( günlük kullanım için son derece tatminkar bir stabilite olduğunu düşünüyorum)
  • yaptım performsn artışı yok sadece sıcaklık artışı var lol bana rast gelmedi demekki yada zaten stabilmişidi gerek yokmuş heh
  • RAM lerede voltaj verdim diye biraz daha OC yaptım CL5 yaptım timingleri daha iyi oldu. full stabilmiş hemde şaşırdım valla. çokta takoz deği lramler. ama CL4 dü yemedi voltajıda biraz daha artırırsam yakarım diye düşünüyorum çünkü soğutucu yok ramde VALUE RAM
  • Nekadar volt verdin, frekans kaç?
  • 2.0 volt ile DDR2 800 CL6 DANDİK VALUE RAM ı. 872 MHz yaptım bide advanced timinglerle uğraştım CL5 i komple uyarladım 5-5-5-15-42-20 baya bir araştırdım nette bilgi sahibi olup öyle yaptım zamanı aldı biraz ama değdi... bu arad tRD diye bişey var direkt ram performsı artıroyr. onun formülünü göre benimkini hespaldım ama yemedi ramler... bişey değil olsun bu kadarda
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.