Şimdi Ara

Q6600'den Q9400'e. Overclock? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci soğutucusundan geliyordur o ses. İşlemci ses çıkartırmı yaw allah aşkına :) Çıkartsa çöpe atarsın :D
  • http://img25.imageshack.us/img25/2370/ikili.png

stabil degerlerim yukarıda max vidden bahsetmissiniz mx vid hangisi hocalrımı max vidden uzak olmak tan bahsedilmis kafama takıldı da?
    1,312 olan mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 13 Ocak 2011; 23:58:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hiachi

http://img25.imageshack.us/img25/2370/ikili.png

stabil degerlerim yukarıda max vidden bahsetmissiniz mx vid hangisi hocalrımı max vidden uzak olmak tan bahsedilmis kafama takıldı da?
    1,312 olan mı?

Bence Vcore'yi Auto'da bırakmayın. Yoksa cızz olur:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

İşlemci soğutucusundan geliyordur o ses. İşlemci ses çıkartırmı yaw allah aşkına :) Çıkartsa çöpe atarsın :D

İşlemcinin üzerinde soğutucu yok benim malesef. Çöpe atayımmı?

@hiachi

Max vid yada Vcore yada Cpu voltage ne olarak geçiyor bilmiyorum ama işlemciye verdiğim ana voltajdan bahsediyorum. Kesinlikle AUTO'da bırakma. 1.3V'a getir, test yap, geçerse voltajı bir kademe daha düşür, stabilliğini kaybetmeden bir önceki voltajda bırak. Ama BIOS üzerinden yap, ET6'yı kullanma.

Şu cızırdama işi kimsenin başına gelmedimi yahu? Bir video çekip koyucam kameranın mikrofonu yakalarsa.

Dediğim gibi sadece 4.0ghz gibi bir değerdeyken (Vcore 1.32V civarı) Linx yada FPU kastıran test programlarında "viğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ" diye gelen çok tiz bir ses (CRT televizyon açılırken veya bazı LCD monitörler çalışırken; ekran kartlarının kimilerinden 300 - 500FPS yaparken, bazı elektronik aygıtlar çalışırken çıkan o ses) çıkıyor. Ama işlemcidenmi, fazlardanmı geliyor anlayamadım. 3.8ghzde iken ses çok daha az neredeyse duyulamayacak seviyede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 14 Ocak 2011; 0:52:25 >

• peki simdi deniyorum
  • 1.3v getirdim bir sey olmadı dahada dusureyimmi?
  • 1.28750v yaptım yine bir problem yok devam edeyimmi?
  • Pardon yaw, radyatörü resimde görmüştüm. Ne sesi olduğunu bilmiyorum ama iyi bir şeye alamet olmadığı muhakkak...
  • 1.28750v ta iken linx stabilite testinin sonucu stabil ustat larım
    http://img404.imageshack.us/img404/667/adszvor.png
  • islemcinin hızını simdi 4.00 hz cekebilirmiyim denemlere baslayayımmı?ama once rami defaulta getirmeliyim demistiniz.baslıyorum calısmalara hocalarım.
  • quote:

1.28750v ta iken linx stabilite testinin sonucu stabil ustat larım
    http://img404.imageshack.us/img404/667/adszvor.png

Problem Size: 10000 olarak ayarlayıp tekrar yaparmısınız testi. Bana biraz az geldi değer. Tamam aynı işlemci değil ama işlemcimle 3.4Ghz'de 43.500 gFlops alıyorum ben. Voltajları değiştirince de farklılaşıyor işlem değeri nedense. yada ben öyle zannettim. Uğraşmak zor gelmiyor değil buarada.
  • yok hocam gelmiyor ogreniyorum bende simdi bench lere bakıp biseyler orenmeye cabalıyorum
  • @lvlono

CPU "ben kızarıyorum, hakkını helal et" diyor büyük ihtimalle.

Ek: Voltajı çok düşürürseniz (özelliklede PLL voltajını) belli bir noktadan sonra çok büyük performans kaybı oluyor, zaten birkaç testten sonra stabilite bozuluyor.

@hiachi

4.0ghz için 1.3V ver yine düşür aynı şekilde. Ayrıca VID 1.10V gördüğüm kadarı ile, 1.15 civarı bir şey ile 3.6ghz çok rahat kullanırsın gibi geliyor. V istemeden 3.6 görüyor diye biliyorum bizim Q9400ler.

4.0ghzde benimki 1.312V ile stabil ancak ramler sorun çıkarıyor dediğim gibi, o bakımdan 3.8ghz kullanıyorum. %5 kadar bile bir fark yok performansta, ramlerde stabil çalışıyor.

Linx - Q9400 @3760 mhz:

Q6600'den Q9400'e. Overclock?

Tip: Sadece pencerenin SSini almak için ALT + Print Screen tuşuna basın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 14 Ocak 2011; 1:59:58 >

• 4.0ghz icin girilmesi gerekendegerleri yazarmısınız sizinkinde olanları enable ve disable olacaklarıda belirtirsen cook cok sevinirim ustadım.
  •  Q6600'den Q9400'e. Overclock?

kızarıyo demissinde hocam ısı degerleri 42 nin ustune cıkmıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 14 Ocak 2011; 2:15:14 >
  • quote:

Q6600'den Q9400'e. Overclock?

kızarıyo demissinde hocam ısı degerleri 42 nin ustune cıkmıyor?

Boşta ve yükte 1-2 derecemi fark ediyor senin işlemci? Yok artık... Linx yaptığımda bende 59 derece görüyor 3.8ghz'de 1.3V ile. Diğer türlü render alırken falan 50 derece max. Boşta 28C.

Konunun başında yazıyor neleri kapatıp açman gerektiği.

• tamam denedim acemilikle olmadı konun basında okuyup yarın devam edecegim iyi geceler saolun hersey icin.
  • heyt ulen 4 ghz deneyeceğim bugün.bir kaç sorum var.köprüye cpu pll e ve ram e kaç v verip başlayayım.ramler 900 Mhz 5-5-5-15 2.0 v da çok stabil.özelliklede pll e kaç vereyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 14 Ocak 2011; 7:54:05 >
  • pll icin 1.8v dan asagisi stabil olmuyor sanirim 4ghzde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 14 Ocak 2011; 15:09:47 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.