Şimdi Ara

Q6600'den Q9400'e. Overclock? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4.0ghz'de stabil tutabilmek için ne yapmam lazım off
  • Caner hayırlı olsun işlemciniz 3,8 gibi bir hızda iyidir denemende yarar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Caner hayırlı olsun işlemciniz 3,8 gibi bir hızda iyidir denemende yarar var.

Teşekkür ederim hocam. 3.6ghz'de stock voltajda çalıştırdım. 4 saattir 4.0ghz için kasıyorum. Sinirlerim düzelene kadar böyle gitsin bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

Caner hayırlı olsun işlemciniz 3,8 gibi bir hızda iyidir denemende yarar var.

Teşekkür ederim hocam. 3.6ghz'de stock voltajda çalıştırdım. 4 saattir 4.0ghz için kasıyorum. Sinirlerim düzelene kadar böyle gitsin bakalım.

4 ghz de stabilite anlamında + bir sonuç var sanırım
    Kolay gelsin.

• EP45 UD3LR Rev 1.0 F8 Bios
    Q9400 3.6 1800FSB 1.325v (Load Line Calibration Açık Boşta 1.344 Yük Altında 1.328 oluyor yani yük altında normale dönüyor)
    Zotac 9600GT AMP!(725/1750/2000)
    Patriot (PDC24G6400ELK) 900MHZ 5-5-5-15 2T 2.0v 2*2 GB
    Thermalright Venomous X + SilverStone FM121 (Gördüğüm Max Sıcaklık Linx de oldu oda resimde Gta4 de 1 saat sonunda 40 ı geçmedi çekirdekler)

3D Mark 06
     Q6600'den Q9400'e. Overclock?
    Vantage
    Cinebench R10
    Linx 0.6.4
    MaxxMem2 Preview

Sende 3.6da bir MaxxMem yaparmısın merak ediyorum benim ram normalmi aldığı değerler..buda link: http://www.maxxpi.net/pages/downloads/maxxmemsup2---preview.php

• Az önce 3.6'dan 3.8'e çıkmayı denedim şimdide hazır olmuşken bench yapayım diyorum.

3.8ghz

3DMark Vantage
    Stabil değildi.
    3DMark 11
    Stabil değildi.
    Cinebench R11.5
    Denemedim.
    MaxxMem2 Preview

Linx 0.6.4

Şimdi 4.0ghz stabiller geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 25 Aralık 2010; 18:39:03 >

• Hala en kral vid bendeAma işlemci sanki biraz sıcak gibi benim emektar soğutucuyu değiştirsemmi
  • Benimki de fena değil sanırım. Yük altında 1.152Volt.

http://img41.imageshack.us/img41/5471/adsz2dw.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 25 Aralık 2010; 18:31:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlono

Benimki de fena değil sanırım. Yük altında 1.152Volt.

Seninki q9550 seninki sayılmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

quote:

Okadar da fark yaratmıyor işlemci. Gaza geldim biraz daha yükselttim ama değerler tatmin edici değil. İşletim sisteminin 32Bit olmasından yada ramlerin timingleriyle oynamadığımdan sanıyorum.

Edit: Şu resim yükleme işini bir türlü beceremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 25 Aralık 2010; 20:11:33 >

• canerpense. hayırlısı hadi vantageda ne gibi bi fark oldu fpslerde ?? en çok merak ettiğim bu
  • quote:

quote:

quote:

Okadar da fark yaratmıyor işlemci. Gaza geldim biraz daha yükselttim ama değerler tatmin edici değil. İşletim sisteminin 32Bit olmasından yada ramlerin timingleriyle oynamadığımdan sanıyorum.

http://img193.imageshack.us/img193/2978/adsz4ig.jpg

Edit: Şu resim yükleme işini bir türlü beceremiyorum.

S image olana tıkla linki "[simage][/simage]" bu ikisinin ortasına yaz.

• @X-FI

Teşekkür ederim.

"CPU Spread Spectrum"u açınca işin rengi baya bir değişti.

Stabil mi bilmiyorum ama 1.300V ile 4.0ghz açıldı şuanda...

Vantage'ı kuruyorum şimdide, stabil olup olmadığını test edicem öncelikle.

Bu arada Firefox 4 Beta 8'i açınca daha önceden almadığım mavi ekran hataları almaya başladım işlemci değiştirdiğimde...
  • quote:

@X-FI

Teşekkür ederim.

Bu arada Firefox 4 Beta 8'i açınca daha önceden almadığım mavi ekran hataları almaya başladım işlemci değiştirdiğimde...

quote:

Spread spectrum, elektromanyetik etkileşimi azaltmak için normalde kare dalga olan frekans sentezleyicinin çıkışının yumuşatılmasıdır (sinus dalgasına benzetmek). Bu şekilde hassas elektromanyetik cihazlar vs bulunan ortamlarda daha az elektromanyetik gürültü oluşur. Asıl amacı bu. Overclock ve stabilite için kapalı olması daha iyidir.

yani onunda diğer cpu özellikelri gibi eist thermal vs. kapalı kalamsı lazımmış.

bu arada sisteme format attınmı ? ben işlemciyi değiştirip attığımda performsnı artmıştı bir nebze. en temizi o zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Aralık 2010; 22:25:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

@X-FI

Teşekkür ederim.

quote:

Spread spectrum, elektromanyetik etkileşimi azaltmak için normalde kare dalga olan frekans sentezleyicinin çıkışının yumuşatılmasıdır (sinus dalgasına benzetmek). Bu şekilde hassas elektromanyetik cihazlar vs bulunan ortamlarda daha az elektromanyetik gürültü oluşur. Asıl amacı bu. Overclock ve stabilite için kapalı olması daha iyidir.

yani onunda diğer cpu özellikelri gibi eist thermal vs. kapalı kalamsı lazımmış.

bu arada sisteme format attınmı ? ben işlemciyi değiştirip attığımda performsnı artmıştı bir nebze. en temizi o zaten.

EIST ve TM kapalı. 4.0ghz stabil ol-mu-yor. Ama beni daha yıldıramadı tabi o ayrı.

4.0ghz için:

FSB:500mhz
    FSB Strap: Auto (400 yapınca hiç açılmıyor...)

Ram: 1000mhz, 5-5-5-18, Performance Level 13

Vcore: 1.35V
    GTL1: 0.63-0.65V
    GTL2: 0.67-0.69V
    PLL: 1.86V
    FSB Termination: 1.54V
    MCH: 1.54V

South bridge: 1.2V
    PCIE - SATA: 1.5V

CPU Spread Spectrum: Enabled
    PCI-E Spread Spectrum : Disabled
    CPU Skew: Normal
    NB Skew: Normal

Yapıyorum... Windows'a girebildiğim ve Everest ile stress testi yaptırabildiğim halde 15dk kadar; Vantage açıp Jane hatunun bench tam girecekken program hata veriyor... Birçok programda hata veriyor...

Tavsiye ve yardım istiyorum 12 saattir bu cpu ile uğraşan ben olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 25 Aralık 2010; 23:19:17 >

• Hayırlı olsun tekrar ,occt lin,4.0 vs den konuşmak isterdim ama dikkatimi en çok boştaki sıcaklığı ve vid i çekti (Vid benimkiyle aynı)

Bende ortam 10 derecede ya da 25 derecede iken boştaki çekirdek sıcaklığı aynı 35 derece bence bunda bi yanlışlık var onu belirteyim
  • kardeş 4 ghz olmuyorsa 3.9 yap sende
  • Hırs yaptın iyice bırak boşver 3.6 kullan işte elindee patlıycak işlemci yeni aldın birde.Azıcık aşım ağrısız başım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi knnkpln -- 26 Aralık 2010; 0:07:51 >
  • quote:

Hırs yaptın iyice bırak boşver 3.6 kullan işte elite patlıycak işlemci yeni aldın birde.Azıcık aşım ağrısız başım

Q8300 ler mesela en fazla 3.7 bişey görüyor oda şansın varsa. hadi Q9400 de 3.8 görsün.... 4 ghz bu işlemcide çok zor...
  • quote:

EIST ve TM kapalı. 4.0ghz stabil ol-mu-yor. Ama beni daha yıldıramadı tabi o ayrı.

4.0ghz için:

FSB:500mhz
    FSB Strap: Auto (400 yapınca hiç açılmıyor...)

Ram: 1000mhz, 5-5-5-18, Performance Level 13

Vcore: 1.35V
    GTL1: 0.63-0.65V
    GTL2: 0.67-0.69V
    PLL: 1.86V
    FSB Termination: 1.54V
    MCH: 1.54V

South bridge: 1.2V
    PCIE - SATA: 1.5V

CPU Spread Spectrum: Enabled
    PCI-E Spread Spectrum : Disabled
    CPU Skew: Normal
    NB Skew: Normal

Yapıyorum... Windows'a girebildiğim ve Everest ile stress testi yaptırabildiğim halde 15dk kadar; Vantage açıp Jane hatunun bench tam girecekken program hata veriyor... Birçok programda hata veriyor...

Tavsiye ve yardım istiyorum 12 saattir bu cpu ile uğraşan ben olarak...

her zaman önce gereğinden fazla voltaj veririm stabilite bozulana kadar da yavaş yavaş düşürürüm ver şöyle ateşi 1.45lere 1.5lara vcore bir dene terminationı da artırabilirsin ama bu direkt işlemcinin ömründen yiyor, mch fazla gibi geldi bana, belki kuzey köprüsü fazla ısınıyordur o yüzden hata veriyordur?.. zaten klimayı bağlamışsın işlemciye niye bu kadar düşük voltajda deniyorsun ki

http://img535.imageshack.us/img535/5350/cachemem2.png
    http://img231.imageshack.us/img231/8163/maxxmem221645.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 26 Aralık 2010; 0:53:45 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.