Şimdi Ara

q6600 çekirdekler arasındaki ısı farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaşlar, q6600 u 3.4ghz de 30dk lık prime 95 testine tabi tuttum ve ilk 2 çekirdeğim 65 dereceyi gördü en yüksek ama son 2 çekirdek 60 dan yukarı çıkmadı 1. ve 2. 65 derecede iken o sırada

acaba bu normal bi durum mu yoksa termal muacunu sürerken bi hata yapmış olabilirmiyim. sunbaem core contact freezer kullanıyorum ve işlemci vid i 1.325

saygılar

CPU - i5 2500k 4.7ghz | Ekran Kartı - MSI GTX 970ME 4gb - | Ram - 8gb G.SKILL Ares low profile 16000mhz | HDD- 1tb Samsung - 500gb Seagate - 128gb OCZ SSD | Anakart- MSI Z77a GD65 | Kasa - Corsair 500r | Psu - Seasonic 850w | Monitor - ASUS VG248QE | Cpu soğutucu - Noctua NH-D14

Notebook: MSI GE620DX-822+XTR
  • 500000TLlik soru:
    Prime kaç çekirdek kullanır?

A)0 C)4
    B)2 D)16

1000000TLlik soru:
    Prime neden çekirdeklere eşit yüklenmez?
    A)Doğası gereği.
    B)Çekirdekler aynımıki sıcaklıkları aynı olsun.
    C)Yetiştiği yöre bakımından
    D)ALU, FPU çart curt vs. ondan

Cevapları bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 20 Şubat 2009; 2:03:35 >

Orjinalden alıntı: canerpense

500000TLlik soru:

A)0 C)4
    B)2 D)16

task manager a ve core temp e göre 4 çekirdek

zaten sadece test yaparken deil sistem idle iken de çekirdekler arasında öekirdekler arasında 3-5 derecelik fark war
    CPU - i5 2500k 4.7ghz | Ekran Kartı - MSI GTX 970ME 4gb - | Ram - 8gb G.SKILL Ares low profile 16000mhz | HDD- 1tb Samsung - 500gb Seagate - 128gb OCZ SSD | Anakart- MSI Z77a GD65 | Kasa - Corsair 500r | Psu - Seasonic 850w | Monitor - ASUS VG248QE | Cpu soğutucu - Noctua NH-D14

• quote:

500000TLlik soru:

A)0 C)4
    B)2 D)16

D) 16

quote:

Orjinalden alıntı: Cheath

gece gece post kasmak için ayrı bir uğraşı sanırsam, "tebrikler"

post kasmaya ihtiyacım olsaydı 2yılda bunu sen söylemedende yapardım

+ sistem gerekmedikçe çekirdeklerin hepsi kullanılmaz buda ısı farkı yaratır durduk yere neden ısınsınlar dimi core 00 ile core 01 arasında şuan boşta 2 derece farkvar + termal macun kullanmıyorum
    unutmayalımki anakart üzerindeki mofsetlerde ısındığı için cpu sıcaklığına etkili olur cpu nun genelinin sıcaklığı çekirdeğinden daha önemli eskiden çekirdekmi vardı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 20 Şubat 2009; 2:04:42 >

• http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=103

V25.8 mi söz konusu?
    Cevap ona göre değişir.
  • quote:

post kasmaya ihtiyacım olsaydı 2yılda bunu sen söylemedende yapardım

+ sistem gerekmedikçe çekirdeklerin hepsi kullanılmaz buda ısı farkı yaratır durduk yere neden ısınsınlar dimi core 00 ile core 01 arasında şuan boşta 2 derece farkvar + termal macun kullanmıyorum
    unutmayalımki anakart üzerindeki mofsetlerde ısındığı için cpu sıcaklığına etkili olur cpu nun genelinin sıcaklığı çekirdeğinden daha önemli eskiden çekirdekmi vardı !

1.cisi ben prime la 30dk lık test ten bahsettim yani bütün çekirdekler 30dk boyunca %100 de duruyodu, eğer biraz kafa yorarsan sıcaklık farkından ne demek istediğimi ve neden kafamı rahatsız ettiğini anlarsın, ben zaten cpu sıcaklığından herhangi biryerde bahsetmedim sadece çekirdekler arasındaki farktan bahsettim

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 20 Şubat 2009; 2:11:26 >

• CPU'nun üstündeki sensörler ne kadar hassastır acaba? 1-2 derece hata yapabilirmi? Windowsta görülen %100 çekirdek yükü kernelde kaçtır? Ve donanımsal olarak kaçtır? Termal macun ısıyı tamamen homojen iletebilirmi? İlettiği yüzey tamamen homojen soğutulabilir mi? CC Freezer'in heatpipelarının içindeki sıvı ısıyı sürekli yukarı mı taşır yoksa ısınan sıvı yukarı çıkıp-indiği için ısı yine homojen dağıtılamaz mı?

Bende merak ettim şimdi bunların cevaplarını.

PS:Sıvı soğutmadada çekirdekler arası fark var mesela.

CPU'nun üstündeki sensörler ne kadar hassastır acaba? 1-2 derece hata yapabilirmi? Windowsta görülen %100 çekirdek yükü kernelde kaçtır? Ve donanımsal olarak kaçtır? Termal macun ısıyı tamamen homojen iletebilirmi? İlettiği yüzey tamamen homojen soğutulabilir mi? CC Freezer'in heatpipelarının içindeki sıvı ısıyı sürekli yukarı mı taşır yoksa ısınan sıvı yukarı çıkıp-indiği için ısı yine homojen dağıtılamaz mı?

Bende merak ettim şimdi bunların cevaplarını.

PS:Sıvı soğutmadada çekirdekler arası fark var mesela.

bu soruları intel ve windows a sor

---

dostum bende farkındayım hergün bir tane çekirdek kaytarıyor heralde kendi aralarında anlaşmışlar

birde nasıl diyeyim işlemcinin yüzeyi yada soğutucunun yüzeyi ayna gibi değil yani soğutma işlemi homojen olarak sağlanmıyor aradaki termal macunun bile 1mm az sürülmesi yada fazla sürülmesi sıcaklıkları değiştirir fazla önemsencek bir durum olduğunu düşünmüyorum

bu arada bende ccf almayı düşünüyorum 3.6 ghz hızında rahat çalışırmı bu soğutucuyla vid seninkiyle aynı 1.325v

• @K.Kahriman

Ben hiç göremedim 3.6Ghz 'i. (1.325 VID)
    Çok fazla voltaj istiyordu.

Soğutucuya bağlı olmayabiliyor kimi zaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Storm Bringer

@K.Kahriman

Ben hiç göremedim 3.6Ghz 'i. (1.325 VID)
    Çok fazla voltaj istiyordu.

Soğutucuya bağlı olmayabiliyor kimi zaman.

@K.kahriman evt sanırsam benim 3. ve 4. çekirdek cidden kaytarıp işleri 1. ve 2. ye yıkıyolar çünki ilk 2 sabit hep 4 5 derece yüksek garipler sürekli çalışmaktan bence 3.4 e çıkarsın rahat ben 1.43 ile 3.4 teyim ama neden bilmiyorum 3.6 için çok kastırdı

walla su soğutma ve sağlam bi psu ile olur 3.6 ve üstü tabi ama hava sogutma ile cidden zor çok ısınıyor

stabil olması için 1.53 verdim 3.6 ghz de ama sanırsam ekran kartına yeterli güç gitmedi (ati deki vpu recover a benzer bi hata aldım windows açıltıktan sonra bende kapadım hemen makineyi ve vazgeçtim 3.6 dan)

7 tane 12cm fan war kasada + cpu fan ı + 3 hdd ve gtx 260 da sağlam güç çekiyor sanırsam 650w glacial psu yetmedi 1.53 e ama 1.49v de stabil deildi benim cpu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheath -- 21 Şubat 2009; 0:38:38 >

• demekki hava soğutma yapsak bile anca 3.4 ghz yaparız 1.325v vid ile ben zaten 3.2 ghz yaptım işlemciyi stok +80mm fan yapıştırarak ama ısı takıntısı olduğu için 3 ghz kullanıyorum ne açılma ne takılma çok şükür hiçbir sorun yok işlemci boşta oda sıcaklığında dolaşıyor

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

demekki hava soğutma yapsak bile anca 3.4 ghz yaparız 1.325v vid ile ben zaten 3.2 ghz yaptım işlemciyi stok +80mm fan yapıştırarak ama ısı takıntısı olduğu için 3 ghz kullanıyorum ne açılma ne takılma çok şükür hiçbir sorun yok işlemci boşta oda sıcaklığında dolaşıyor

bende alırken cpu ve sogutucuyu bi ümit 3.6 diyodum, belki şansıma takoz olmayan bi tane gelir diye ama ne yapalım şu anda 3ghz de çalışsa da çok büyük bi dieşiklik olmazdı benim için ama verdik parayı sogutucuya bari 3.4 te dursun

• quote:

Orjinalden alıntı: Cheath

bende alırken cpu ve sogutucuyu bi ümit 3.6 diyodum, belki şansıma takoz olmayan bi tane gelir diye ama ne yapalım şu anda 3ghz de çalışsa da çok büyük bi dieşiklik olmazdı benim için ama verdik parayı sogutucuya bari 3.4 te dursun

bir kaç ufak tavsiyede bulunayım belki ısı düşer

c1e ve eist fonksiyonları açık değilse açın derim işlemciyide 9 çarpan çalıştırın ki 6 ya düşünce mhz azalsın işlemci rahatlasın sürekli 3.4 ghz şişirir işlemciyi + boşuna güç kaybı

şu q6600 güç düşürünce 3-4 çarpanla çalışsa güzel olacak hem ısınmaz hemde -10w tüketir boşta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 21 Şubat 2009; 1:00:33 >

• Tam olarak VID'e de bağlı değil. Bunu da hatırlatayım.
    Genelleme yapılabilir VID konusunda ama denemeden hangi voltajda kaç mhz yapabileceği bilinemez.

VID 1.325 olmasına rağmen, iyi hız aşırtabilenler de olabiliyor.
    Mutlaka bir şans vermek lazım.
  • program 2 çekirdeğe yükleniyor olabilir max.
    keşke intel çekirdek isimlemesini 0-1 2-3 değil de 0-2 1-3 falan yapsaydı, daha dengeli çalışırdı sistem diye düşünüyorum.çok basit ve teorik konuşuyorum, ama işte o zaman işlemci 2 çekirdek kullanırken 4mb yerine 8mb ön belleğin tamamı kullanılırdı belki... bir bilen açıklasa güzel olur
    Intel i7 10700F --- ASUS B460M-A --- Gainward 3060ti Ghost --- Team Group Vulcan Z 2x8gb DDR4 3000mhz --- MSI MAG FORGE 100R --- Zalman ZM600-TXII --- XPG Spectrix S40G 512GB --- iPhone 13 Pro --- iPad A16 --- Xbox Series S --- Moza R5 --- Sony WX80
  • quote:

bu soruları intel ve windows a sor

Konuya balıklama atlayıpta yorum yapma Soruların cevabını arkadaş düşünsün diye söyledim; yoksa ben internet üzerinden müşteri hizmetleriyle gayet haşır neşir biriyim. Ki soruların cevaplarını azcık deneyimli olan biri yanıtlayabilir.

Aslında çekirdeklerin sıcaklıklarında fark olmasının sebepleri bu soruların içinde yazıyor; biraz saksıyı çalıştırmak lazım sadece.

Tam olarak VID'e de bağlı değil. Bunu da hatırlatayım.
    Genelleme yapılabilir VID konusunda ama denemeden hangi voltajda kaç mhz yapabileceği bilinemez.

inşallah benim gelecek işlemcide dediğin gibi olur üstat yaw
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU
  • quote:

Tam olarak VID'e de bağlı değil. Bunu da hatırlatayım.

Kesinlikle katılıyorum,ayrıca anakarta bile bağlı olarak çok değişiyor OC limitleriniz. P serisi kuzeyköprüsü ile daha iyi OC yapılabiliyor q6600ler. Hemde daha az voltajla.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.