Şimdi Ara

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemimin bazı bölümlerini upgrade ettim işlemci q9300'e terfi ettim ve 3GB olan ram'lere de 1 GB daha ekleyip 4GB yaptım.. Sorunum şu yönde : işlemci sıcaklığı boşta dahi 59-60 derece civarında yükte ise tam bakmadan size yazdım ama daha da artacak gibi.. yeni işlemciyle beraber stock fan kullanmak istemediğim için zerotherm cf900 taktım üstüne ama gelin görünki bu sıcaklık değeri beni çok düşündürüyo..
    Birde sistemde 4GB twinmos ram olmasına rağmen bu 3326MB olarak görülüyo ve hiçbir işlem yapmadığım halde dahi ram kullanımı %33 sabit yani boştayken bu değer var.. bu nedendir ben orda niye 4096 yı gözlemleyemiyorum ve niye boştayken %33 kullanımda? işletim sistemim vista ultimate.. arkadaşlar bi yardımcı olun bana lütfen..

• soğutucuyu yanlış monte etmişsindir temal macun sürmeyi ihmal etme bide o sıcaklıkları en doğru bios ölçer diğer programlar sapıtabiliyor
    ramlerin gayet normal 64 bit işletim sistemi yüklemen lazım 4gb kullanması için vista da ne kadar ram eklersen o kadar çok ram kullanır %33 olması da gayet normal hatta iyi diyebilirim niye dersen sık kullandığın program ve belgeleri ramin üzerinde tutuyor böylece çok daha hızlı erişim imkanı sunuyor hdd ye göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus arda

soğutucuyu yanlış monte etmişsindir temal macun sürmeyi ihmal etme bide o sıcaklıkları en doğru bios ölçer diğer programlar sapıtabiliyor
    ramlerin gayet normal 64 bit işletim sistemi yüklemen lazım 4gb kullanması için vista da ne kadar ram eklersen o kadar çok ram kullanır %33 olması da gayet normal hatta iyi diyebilirim niye dersen sık kullandığın program ve belgeleri ramin üzerinde tutuyor böylece çok daha hızlı erişim imkanı sunuyor hdd ye göre

sıcaklığı bios tan ölüyorum zaten kardeş.. termal macunu ise yine 12 euroluk zerotherm macunu aldım onu sürdüm soğutucu nasıl yalnış monte edilebilirki onuda harfiyen doğru yaptım..

• Sogutucu Tam Oturmamıs Olabılır Onu Kontrol Et Ram Konusunda ise 32 Bit isletım Sistemlerı 4gb Rami Goremıyor Tam Olarak 64 Bit İsletım Sıstemı Yuklersen Sorun Kalkacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: tazmannia

Sogutucu Tam Oturmamıs Olabılır Onu Kontrol Et Ram Konusunda ise 32 Bit isletım Sistemlerı 4gb Rami Goremıyor Tam Olarak 64 Bit İsletım Sıstemı Yuklersen Sorun Kalkacaktır

yaptım kardeş bidaha söküp taktım ama yok olmuyo acaba q9300 işlemcinin genel sorunumu bu hani 45nm ler az ısınıyodu..
  • q6300 lerden bende düşünüyorum, intelden gördüğüm kadarıyla 95 w tdp var, bu da az değil.

59-60 C normal bence

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2259
  • işlemciye en ufak bi lafım yok tabi de hani biara bu forumda e8400 ısı topicleri açılmıştı baya ve herkes bu işlemcinin sıcaklığından söz ediyordu, acaba bu damı öyle ben overclock ile falan uğraşmam ama hele bi de yapsam kimbilir kaç dereceyi görecez yahu, stok fanını kullansam normal dicem ama bakır soğutuculu zerotherm kullanıyorum şaşılacak bişey...!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fan sesi yüksektir

100w tdp civarı fanlar ciddi öter
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

fan sesi yüksektir

tamam da ben fan sesinden şikayetçi değilimki onu da nerden çıkarttınız.. aksine en ufak bir sesi yok fanın.. benim derdim sıcaklıkla
  • quote:

fan sesi yüksektir

dostum naber
  • benim işlemci boşta 23C. Tam yükte 38 falan. Senin işlemci ısının boşta 59-60 olması hiç normal değil bence.
  • Bende Vista Ultimate 64 bit türkçe kullanıyorum.
    Vista X64 bit için çıkan SP1 paketini yükle..Ayrıca Anakart ve donanımlarının güncel Vista Driverlarını yükle..
    60 derece normal değil..İmzamdaki sistem Ram 1 gb ve Ekran kartım onboard olmasına rağmen, 30-32 derecede stabil kullanıyorum..
    Kolay gelsin..
  • arkadaşlar peki bende 64bit vista kuruluydu 4gb görmüyordu 3.5 görüyordu bu nasıl olur
  • Ah rkardeşim ah...
    Bu zerotherm cf900 senide mi yaktı. Ben u soğutucuyu 8400 aldığımda fanınıda görünce bu stok fan yetmez diye araştırmadan satıcınında önerisiyle almıştım. Neyse montajıda ben yapmadığımdan montajla ilgili ir sorunda yoktu. Eve etirdim çalıştırdım sistemi bide ne öreyim işlemci yük altına irince neredeyse 100 dereceyi buluyor. Ne oluyor dedim kendi endime. Tabiki önce elle kontrol yaptım. Soğutucu bayağı soğuk ama anladım ki asıl işlemci yüzeyine deyen yer yanıyor. Sende soğutucunun anakarta vidalanan yerlerine elini deyirirsen bu durumu göreceksin. Neyse dedim fanı yavaş dönüyor acaba ondan mı? Birde gülya üzerinde ısı sensörü var. Ancak gel görki bu ısı sensörü asıl işlemci yüzeyine elen yere konulmadığından ısıyı ölçemiyor dolayısıyla fan hızı artmıyor. Peki fan hızı artınca ne oluyor.
    Hemen yazıyorum hiçbir şey değişmiyor. Netten araştırmaya başladım ısı sensörünün kablosunu esince fan son hızda döndüğünü yazıyordu. Bende garanti apsamı dışına çıkmasını göze alarak kabloyu kestim ama deminde yazdığım üzere hiç ir şey değişmedi. Değişen şey soğutucunun garanti apsamıdışına çıkmasıydı. Gelelim sadete :
    Hocam hemen o soğutucuyu çıkarıp yeni soğutucu alamıyorsan ya da değiştirme yapamıyorsan stok fanı tak. Göreceksinki stok fan o soğutucudan çok daha fazla iş görecek. zerotherm cf900 bence üretim atalı ir ürün.
    Not : zerotherm'in diğer modellerine bir şey diyemem. Çünkü kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazilim -- 5 Mayıs 2008; 1:44:47 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gazilim

Ah rkardeşim ah...
    Bu zerotherm cf900 senide mi yaktı. Ben u soğutucuyu 8400 aldığımda fanınıda görünce bu stok fan yetmez diye araştırmadan satıcınında önerisiyle almıştım. Neyse montajıda ben yapmadığımdan montajla ilgili ir sorunda yoktu. Eve etirdim çalıştırdım sistemi bide ne öreyim işlemci yük altına irince neredeyse 100 dereceyi buluyor. Ne oluyor dedim kendi endime. Tabiki önce elle kontrol yaptım. Soğutucu bayağı soğuk ama anladım ki asıl işlemci yüzeyine deyen yer yanıyor. Sende soğutucunun anakarta vidalanan yerlerine elini deyirirsen bu durumu göreceksin. Neyse dedim fanı yavaş dönüyor acaba ondan mı? Birde gülya üzerinde ısı sensörü var. Ancak gel görki bu ısı sensörü asıl işlemci yüzeyine elen yere konulmadığından ısıyı ölçemiyor dolayısıyla fan hızı artmıyor. Peki fan hızı artınca ne oluyor.
    Hemen yazıyorum hiçbir şey değişmiyor. Netten araştırmaya başladım ısı sensörünün kablosunu esince fan son hızda döndüğünü yazıyordu. Bende garanti apsamı dışına çıkmasını göze alarak kabloyu kestim ama deminde yazdığım üzere hiç ir şey değişmedi. Değişen şey soğutucunun garanti apsamıdışına çıkmasıydı. Gelelim sadete :
    Hocam hemen o soğutucuyu çıkarıp yeni soğutucu alamıyorsan ya da değiştirme yapamıyorsan stok fanı tak. Göreceksinki stok fan o soğutucudan çok daha fazla iş görecek. zerotherm cf900 bence üretim atalı ir ürün.
    Not : zerotherm'in diğer modellerine bir şey diyemem. Çünkü kullanmadım.

yapma kardeş yaa okudum çok üzüldüm..çünkü bu sıcaklık hiç normal değil kaç kere anakartı söküp altından kelepçesini takmakla uğraştım dedim bendemi hata var çünkü ddiğer arkadaşlar 30 derecelerden falan bahsediyo... eee ben alalı 1 hafta oldu vatandan aldım şimdi oraya götürsem ne dicem ve bunu kabul edeceklermi yaa ucuzda bişey değilki 52 dolar+kdv idi sanırım napıcam ben şimdi sorun kesin bu soğutucumu yani???? :(:(

• KIRKY arkadaşım seni anlıyorumAynı sorun bende de var.1 aydır uğraşıyorum.teknik servis yapamadı.şu an en son çare garantiye gönderdim.anakartta sorun olabilir diye onuda gönderdim.(p5kc)
    Arkadaşım,diğer arkadaşlar ram,fan ayarları,termal macun,64 bit gibi sorunları dile getirmişler.Ben hepsini denedim.Olmadı.Bilgisayarım yok diye rezil oldum.şu an görev yaptığım okuldan yazıyorum.saat 06.45.
    Sen firmayla bağlantı kur ve garantiye gönder......Saygılar
  • KIRKY kardeşim
    Yapacaklarını söylüyorum. Öncelikle stok anı tak e durumu bir gözle. Yaşadığım çin öylüyorum sorunun zerothermi cf900 olduğunu göreceksin. Sende Bu durumu bir espit et. Sonra mı?
    Bende Vatan'dan almıştım. Biliyorsun i bir soğutucunun görevi tok fandan sıcaklığı daha düşük tutmasıdır ya da en ötü ihtimal tok anın değerlerini tutturmasıdır. Dolayısıyla bekleneni verememesidir. Bu da onun ayıplı mal olduğunu gösterir. Vatan'dan sorumlu kişi ile onuşup durumu ir bir anlatacaksın ve isterler ise kendilerinin de enemesini denedikleri takdirde urumu göreceklerini söylyeceksin. Peki sonuç alamadın mı? O zaman kardeşim bulunduğun ilçenin kaymakamlığına idip hakem eyetine başvuracaksın. Genelde tüketici lehine karar eriliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gazilim

KIRKY kardeşim
    Yapacaklarını söylüyorum. Öncelikle stok anı tak e durumu bir gözle. Yaşadığım çin öylüyorum sorunun zerothermi cf900 olduğunu göreceksin. Sende Bu durumu bir espit et. Sonra mı?
    Bende Vatan'dan almıştım. Biliyorsun i bir soğutucunun görevi tok fandan sıcaklığı daha düşük tutmasıdır ya da en ötü ihtimal tok anın değerlerini tutturmasıdır. Dolayısıyla bekleneni verememesidir. Bu da onun ayıplı mal olduğunu gösterir. Vatan'dan sorumlu kişi ile onuşup durumu ir bir anlatacaksın ve isterler ise kendilerinin de enemesini denedikleri takdirde urumu göreceklerini söylyeceksin. Peki sonuç alamadın mı? O zaman kardeşim bulunduğun ilçenin kaymakamlığına idip hakem eyetine başvuracaksın. Genelde tüketici lehine karar eriliyor.

yazık yaa vallahi görünüşüne bakan da adam gibi bi fan sanıcak ne bilim bööle olucanı ben yaa.. kardeş elimde stok fanı da yok, bunu aldım diye onu da verdim birine ve kaldım şimdi böyle ve deneme imkanım da yok, ne biliyim bende q9300 alınca sevinmiş üzerine de bari kendi stok fanını değilde başka bişey koyalım demiştim..

• quote:

q6300 lerden bende düşünüyorum, intelden gördüğüm kadarıyla 95 w tdp var, bu da az değil.

59-60 C normal bence

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2259

45nm'lik oc siz bir cpu için 60 derece çok fazla.
  • arkadaşım normal cpu sıcaklığı normalde 22 -23 derece iken çekirdekler 50-60 derece civarında . çekirdeklerin 105 dereceye kadar çalıştıkları söyleniyor. biostan asıl cpu nun sıcaklığına bak

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.