Şimdi Ara

PUNTO EVO vs. YARİS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birisi müşterisini memnun etmeye çalışan(bu sayede satış yapan) bir marka, diğeri ise değişik renkler kullanarak, cam tavan vs özellik katıp göz boyayarak müşteri kazanmaya çalışan bir firma. Türk insanı için tasarım önemli nedense, olaya mantık açısından bakan fazla yok.
    Bazı arkadaşlar motorundan dolayı evo vs demişlerde 1 litre fazla yakıyor be kardeşim. Bu bile daha kötü olmasına yetmez mi?
    Ayrıca 35 bine iki arabada alınmaz bence:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

Birisi müşterisini memnun etmeye çalışan(bu sayede satış yapan) bir marka, diğeri ise değişik renkler kullanarak, cam tavan vs özellik katıp göz boyayarak müşteri kazanmaya çalışan bir firma. Türk insanı için tasarım önemli nedense, olaya mantık açısından bakan fazla yok.
    Bazı arkadaşlar motorundan dolayı evo vs demişlerde 1 litre fazla yakıyor be kardeşim. Bu bile daha kötü olmasına yetmez mi?
    Ayrıca 35 bine iki arabada alınmaz bence:)

Rastladığım ender objektif yorumlardan biri
  • Start stop denen sistem randımanlı çalışacakmı öncelikle bunu merak ediyorum. Ateşleme bobinleri ne kadar süre dayanacak ? ilk çalıştırmalarda benzini daha fazla tükettiği düşünüldüğünde start stop özelliği ile nasıl bir tüketime sahip olacak ?
    punto evo mu - yaris mi sorusuna şahsi cevabım ise evo. daha şık ve daha hesaplı. özellikle fiatın indirim zamanlarında alınacak alaşım jantlı, skydomlu, navigasyon başlangıçlı, bordo döşemeli ve konsolunun orta şeridi kırmızı full bir evo gerçekten tam bir keyif arabası olur.
  • Bu arada aklıma gelmişken yaziyim ;

2 aracın Bagaj hacimleri :

Yaris : 228 Lt
    Punto: 275 Lt
  • Yarise en son bindiğimde sığamamıştım ki direksiyonuda sadece yükseklik ayarlıydı ve rahat bir oturma pozisyonu sağlayamamıştı.

Orta konsoldaki seyir bilgilerini içeren ekran da fazlasıyla dikkatimi yoldan ayırmama neden oluyordu.
    Sürüş özelliği olarak da yaris puntoya göre geride.
    Genel olarak yarisi gördüğümde tamagoçiler aklıma geliyor,bir şekilde daha eskiz gibi bir dizayna sahip olduğu izlenimi vermekte,daha işin başındaymış kanaati uyandırıyor.

Fiyatlar ortaya çıkınca ki puntoyla aynı fiyat olunca birçok kişiye çekici görünsede fiat çok daha ucuza alınabilmekte.
    En önemli artısı motoru ve tüketimi ki multıair la fiat nerelere ulaşabilmiş göreceğiz ancak punto herşeyiyle daha fazla otomobil olarak görünüyorki hobitlere nasıl buçukluk deniyorsa yariste benim için buçuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: froster2006

Yarise en son bindiğimde sığamamıştım ki direksiyonuda sadece yükseklik ayarlıydı ve rahat bir oturma pozisyonu sağlayamamıştı.

Orta konsoldaki seyir bilgilerini içeren ekran da fazlasıyla dikkatimi yoldan ayırmama neden oluyordu.
    Sürüş özelliği olarak da yaris puntoya göre geride.
    Genel olarak yarisi gördüğümde tamagoçiler aklıma geliyor,bir şekilde daha eskiz gibi bir dizayna sahip olduğu izlenimi vermekte,daha işin başındaymış kanaati uyandırıyor.

Fiyatlar ortaya çıkınca ki puntoyla aynı fiyat olunca birçok kişiye çekici görünsede fiat çok daha ucuza alınabilmekte.
    En önemli artısı motoru ve tüketimi ki multıair la fiat nerelere ulaşabilmiş göreceğiz ancak punto herşeyiyle daha fazla otomobil olarak görünüyorki hobitlere nasıl buçukluk deniyorsa yariste benim için buçuk.

+1 olay bitmiştir

• 2009 model Yaris 1.33 kullanıyorum.Punto evoyu bilmiyorum ama güncel Punto Multijetle ilgili biraz tecrübem var.

Bazı arkadaşlar Yarisin kadranının orta yolcuya hitap ettiğinden fln bahsetmişler.Tam tersine kadran sadece sürücüye hitap ediyor.Yukarıdaki resim yanıltıcı olmasın.Işıklandırma oldukça derinde oluyor ve yukarıdaki resimdeki açıdan bakarsanız sadece hız gözüküyor.Ben kadranın bir artısı ya da eksisini göremedim lakin araca binenlerin genelde hoşuna gidiyor,derinden göstermesi.Bunun dışında Evonun içi fotolardan çok şık gözüküyor gerçekten.Yarisin en büyük avantajı her yerindeki cepleri olabilir ancak.

Bir arkadaş direksiyonun derinlik ayarının olmadığını söylemiş,benim bildiğim hepsinde var(belki 1.0'larda fln yoktur emin değilim)
    İç mekan genişliği olarak ele alırsanız bu sınıfta Jazz dışında hiçbir rakibi olmayacağını açıkça söyleyebilirim.Çok merak edenler varsa gitsinler bir Fiat bayisine Grande Puntonun arka koltuğuna otursunlar,bir de Yarisin.Aradaki farkı anlamamak mümkün değil.

Motor konusuna gelince.Fiatın Multiair'i bir kere şu anda alması riskli bir sistem benim şahsi kanaatimce.Aslında mantığı zor değil ama ilk defa sunuluyor olması ustaların bilgisiz olması gibi nedenlerle pek almayı düşünmem.Bunun yanında Toyotanın motoru inanılmaz ekonomik ve de devrini aldın mı güzel yürüyen bir motor.

Ben size Yarisin eksilerinide yazayım;

-Yol bilgisayarı düğmesi uzakta kalıyor
    -Virajlarda zorladığınızda önden değilde arkadan kayıyor(bu sınıf bir aracın önden kaymasını tercih ederim)lakin kontrolü kolay
    -Yol sesi yalıtımı biraz daha iyi olabilirdi.
    -Bagajın derinliği az.

Bunun dışında pek göze batan bir eksisi yok.Puntonunda kendine göre artıları eksileri illaki olacaktır.Mühim olan o artıların eksilerin sizin için ne derece önemli olduğudur ;)

• yanlış hatırlamıyorsam yaris start-stop özellikli olanının arabam.com yada hurriyetoto.com da test i var.yine yanlış hatırlamıyorsam yoğun trafikte sorun yaratabiliyormuş.okuyup incelersiniz.kendim doblo sahibiyim.44 binde.2,5 yıl oldu ve servise sadece periyodik bakıma gittim.iki aracı da test etmelisiniz.sonuçta zevk meselesi bir yerse.belki punto belki yaris size daha keyifli gelecek
  • Punto Evo
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertandogann

yanlış hatırlamıyorsam yaris start-stop özellikli olanının arabam.com yada hurriyetoto.com da test i var.yine yanlış hatırlamıyorsam yoğun trafikte sorun yaratabiliyormuş.okuyup incelersiniz.kendim doblo sahibiyim.44 binde.2,5 yıl oldu ve servise sadece periyodik bakıma gittim.iki aracı da test etmelisiniz.sonuçta zevk meselesi bir yerse.belki punto belki yaris size daha keyifli gelecek

O yazıyı bende okudumda orada zaten diyor belki kullandığımız araçta bir problem vardır diye.Sürekli dur kalkta sistem devre dışı kalıyor zaten.Sonuçta 2 sn durmak için aracın stop etmesi ekonomik değil.

Bizde şirkette Doblo ve Fiorino kullanıyoruz ufak tefek tıkırtılar için fln servise gittik ama genel anlamda memnunuz.Yani bazı arkadaşların dediği gibi Fiat yolda giderken dökülen bir araç değil,hatta gayet dayanıklı.Ama müşteri hizmetleri konusunda Toyotanın yanına bile yaklaşamaz o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Bu arada aklıma gelmişken yaziyim ;

yanlışım varsa düzeltebilirsin.sanırım sen yarisin kalite ve dayanıklılık anlamında puntodan önde olduğunu kabul ediyorsun.ama tipinden dolayıda puntoyu tercih ediyorsun.eğer bu söylediğim doğruysa bu kadar uzatmana anlam veremedim.şimdide bagaja girmişsin.forumları laf dalaşı değilde bilgi paylaşımı için kullanırsak daha faydalı olur kanaatindeyim.hem gereksiz mesajlarda yazılmamış ve insanlar daha rafine bilgiler edinmiş olur değilmi.saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

yanlışım varsa düzeltebilirsin.sanırım sen yarisin kalite ve dayanıklılık anlamında puntodan önde olduğunu kabul ediyorsun.ama tipinden dolayıda puntoyu tercih ediyorsun.eğer bu söylediğim doğruysa bu kadar uzatmana anlam veremedim.şimdide bagaja girmişsin.forumları laf dalaşı değilde bilgi paylaşımı için kullanırsak daha faydalı olur kanaatindeyim.hem gereksiz mesajlarda yazılmamış ve insanlar daha rafine bilgiler edinmiş olur değilmi.saygılar.

Kalite ve dayanıklılık konusunda Toyota'nın , Fiat'dan önde olduğunu biliyor ve kabul ediyorum. Buna hiç bir ters cevabım olmadı zaten ..

Görünümü olsun bagaj hacmi olsun yeni yüzü olsun.
    Bagaj olayını laf dalaşı için değil sizin dediğiniz gibi bilgi amaçlı verdim.
    Çünkü gerçekten ufak bir bagaja sahip Yaris..

Alacak kişi bu 2 araç arasında kalırsa bagaj hacmini gözetmeksizin ve konsolun - kadranın ortada bulunması bir sıkıntı yaratmıyorsa gitsin Yaris alsın lafım yok. Benim demek istediğim Fiat'ların artık eski kuş serisiyle ne biliyim eski paliosuyla eski albeasıyla eski sienasıyla karşılaştırılmaması.Fiat araçlarını bu kadar ezmenin anlamı ne ? Ben bunu merak ediyorum. Yaris'in kalite - dayanıklılık ve 1 litre daha az yakması dışındaki +'ları neler ? ki Punto'yu yada Fiat'ı bu kadar eziyor arkadaşlar.

Neyse tercih meselesidir diyorum bundan sonra bu konuya yazacağım mesaj olursa sadece araçların teknik bilgileri olacak soru olursa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Trabzon61~ -- 20 Ocak 2010; 10:27:35 >

• yarisin, toyota olması dışında evoya HİÇBİR üstünlüğü yok.bunu kabul etmek lazım.ismiyle ve markaya göre araba alacaksanı bişey diyemem .ama sadece her iki arabanın dış hatlarINA bakmak bile herşeyi anlatıyor.bu bakmıdan hayata at gözlüğü ile veya önyargılı bakmayı bırakıp gerçekleri görmek lazım.ama işin içine corsa ve fiesta ile mazda 2 girerse iş değişebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 20 Ocak 2010; 12:54:00 >
  • aliserpil

aracın dış hatlarına bakarak aracın tekniğini nasıl anlıyorsun anlamak mümkün değil.

Ben burada Yarisin Puntoya göre artısını eksisini yazdım.İllakide iki aracın birbirlerine göre artıları eksileri olacaktır.Mühim olan size daha çok hitap edeni seçmektir.

İşin içine Corsa,Fiesta ve Mazda 2 girse ne olacak onu da anlayamadım.Bu araçlardan Mazda hariç ikisinide çok iyi tanıyorum,otoparkta değil baya baya kullandım ve de kullanan yakınlarım var.Yarise göre ekstra bir artılarının olmadığını gayet iyi biliyorum.Hatta şuradaki araçlar arasında yine tercih yapsam yine Yaris alırım.Benim teknik olarak Yarisle kıyaslayacağım araçlar Jazz ve Colt olur.Onun dışındakiler ancak tasarımlarıyla,donanımlarıyla ve fiyatlarıyla satış yaparlar.Zaten Evo'da 3'üde var.
  • Fiat p evo'yu inceledim,malzeme kalitesi,işçilik hiç fena değil.İç tasarımını beğendiğimi söyleyebilirim.Dışı da çok hoş sınıfındaki en iyi tasarımlardan biri bence.Bu ikisi arasından fiatı seçerim.Multiair motor,17"jantlar ve skydome olmak şartı ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Bu arada aklıma gelmişken yaziyim ;

ne biçim bir iştir bu ya beğenilmeyen cevaplar oldumu hemen susturmaya çalışıyorsunuz? Arkadaş bilgi paylaşımı yapıyor zaten tamam genel anlamda toyota fiattan kalitelidir sağlamdır bunu bende kabul ediyorum ama bu her zaman toyota fiattan üstündür demek değil bunu böylemi anlııyorsunuz? O zaman herkes toyota alsın...yok böyle birşey...Arkadaş yarisin punto evo dan üstün tarafı nedir demiş tek cevap yok nedense herkes tutturmuş toyota iyidir diye varmı böyle birşey ya...fiyat/performans oranı puntoda yaristen daha iyidir ister kabul edin ister etmeyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: samet
    ne biçim bir iştir bu ya beğenilmeyen cevaplar oldumu hemen susturmaya çalışıyorsunuz? Arkadaş bilgi paylaşımı yapıyor zaten tamam genel anlamda toyota fiattan kalitelidir sağlamdır bunu bende kabul ediyorum ama bu her zaman toyota fiattan üstündür demek değil bunu böylemi anlııyorsunuz? O zaman herkes toyota alsın...yok böyle birşey...Arkadaş yarisin punto evo dan üstün tarafı nedir demiş tek cevap yok nedense herkes tutturmuş toyota iyidir diye varmı böyle birşey ya...fiyat/performans oranı puntoda yaristen daha iyidir ister kabul edin ister etmeyin...

+1 lt az tüketiyor.
    Başka üstün olduğu yan yok.

Ek : tüm cevapları okumadınız sanırım.
    Muhtemelen önce yazılanlar tekrarlanmasın diye düşünülmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 20 Ocak 2010; 15:48:56 >

• toyota nın daha sağlam olduğu iddaa ediliyor.peki niye yeni suv u euroncap tan 3 yıldız aldı.o zaman toyota da teneke.bir önceki kasa ford ranger ve nissan navara ki bu araçlar görünümde kamyon gibi olduğu halde çarpışma testinden 1 yıldız aldılar.o zaman onlarda teneke hatta diğer firmalar onlara göre taş gibi.kısacası fiat eskisi gibi değil(aslında fiat her zaman ucuz araçlar yapıp düşük gelirli insanların alması için üretim yapmaktaydı.son zamanlarda kalitesini yükseltti ancak fiyatlarıda o oranda yükselmeye başladı farkettiyseniz).bunun kabullenilmesi zaman alacak.iki araçta bence sizi üzmeyecek araçlardır.ikisininde motorları,kaliltesi,iç hacimleri aynı düzeydedir.2. elleri iyidir.bence aynı fiyata hangisi size daha çok özellik veriyorsa onu tercih etmelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertandogann

toyota nın daha sağlam olduğu iddaa ediliyor.peki niye yeni suv u euroncap tan 3 yıldız aldı.o zaman toyota da teneke.bir önceki kasa ford ranger ve nissan navara ki bu araçlar görünümde kamyon gibi olduğu halde çarpışma testinden 1 yıldız aldılar.o zaman onlarda teneke hatta diğer firmalar onlara göre taş gibi.kısacası fiat eskisi gibi değil(aslında fiat her zaman ucuz araçlar yapıp düşük gelirli insanların alması için üretim yapmaktaydı.son zamanlarda kalitesini yükseltti ancak fiyatlarıda o oranda yükselmeye başladı farkettiyseniz).bunun kabullenilmesi zaman alacak.iki araçta bence sizi üzmeyecek araçlardır.ikisininde motorları,kaliltesi,iç hacimleri aynı düzeydedir.2. elleri iyidir.bence aynı fiyata hangisi size daha çok özellik veriyorsa onu tercih etmelisiniz.

sağlamlık (az arıza çıkarmak anlamında) ile crash test karmaşası olmuş bence

• Mantik Yaris diyor ama kalbim kesinlikle Punto. Punto`nun ici harika olmus gercekten.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.