Şimdi Ara

Ford 'EAC Fail' ve direksiyon çevirince gelen ses düşen devir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Ford Fiesta 2006 model dizel aracım var. Bugün yolda hareket halindeyken bir anda stop etti ve tekrar çalıştırmaya çalıştığımda kilometre ekranında EAC Fail hatası yanıp söndü ve çalışmadı. 6-7 dk sonra bastım çalıştı. Eve gelirken yine aynısını yaptı bekleyip çalıştırdım çalıştı.

    Rölantide direksiyonu sağa sola çevirince çok hafiften vızıltı sesi geliyor ve devir hafif düşüyor. Direksiyonu normal konuma getirince ses gidiyor ve devir düzeliyor.

    Sorun ne olabilir? Ters bir yerde stop eder diye rahat binemiyorum şu an.



  • Ben usta veya tecrübeli değilim ama fiesta sahibi olduğum dönemlerde hatırladığım kadarıyla eac electronic accelerator control demek. O dönemin fiestalarında EAC fail arızası sık görülürdü. Kötü yakıttan gaz pedalı pozisyon sensörüne kadar pek çok sebebi olabilir. ODB2 den hata koduna bakarsanız, olası ihtimalleri düşürebilirsiniz.
  • wallaha helal olsun full elektronım 2006 Fıesta ama 5 sene Ford c-max e bındım dızell Maşşallah ne rot balnsı ne v.s. bırsey olmadı Fordlar genelı saglam ama yukarıda arkadasın dedığı gıbı belkıde yakıtlan ılgili bır problem olabılır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.