Şimdi Ara

Pulp Fiction'ı anlamadım (Ucuz Roman) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
4
Favori
17.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cherkez26

kardeş kusura bakmada konuşmalardaki inceliği , mimikleri anlamıcak kadar odunsun. eğer türkçe dublaj izlediysen çok yazık

sadece sonlarda winston wolf' ün yaptığı konuşmalar - muhabbetler bile ilk 5 e sokar bu filmi

sinema sadece diyalog mudur? diye sorarım. kim ki duk gibi adamlar ölsün o zaman. tarantino filmleri diyaloğa dayalı, kara mizah ve genel olarak uzakdoğu sinemasından bayağı esinlenilmiş filmlerdir. (misal kill bill lady snowblood'un uyarlamasıdır) kara mizah olarak iyi örnektirler ayrı konu.. adam kendisi bile en iyi 10 listesine kendi filmini sokmazken bizim insanımıza ne olur anlamam? ciddi ciddi bu film ilk beşinizde yer alıyorsa sinema adına konuşmak yersiz olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-07CE3F799 -- 13 Ocak 2013; 14:59:04 >
  • En azından izlemişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Djtiest_

quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

quote:

Orijinalden alıntı: WhaTheF.

quote:

quote:

quote:

abartının önde gideni film çünkü, imdb gibi kolpa sinema sitesini takmayın film konusunda. shawshank redemption'da 1. olmayı asla haketmiyor, ona kadar ne filmler var.

aynen ha mesela recep ivedik ne güldüydüm Quentin Tarantino yapamamış demi gardaş

hee evet, quentin tarantino sinemacıları sizi. tarantino kötü değildir ama, taklitçidir, birçok japon üstadın filmlerini bir güzel harmanlar, ha güzel harmanlar ayrı konu.

ciddi bir birikiminiz yoksa benimle sinema konusunda tartışmayın.

"shawshank redemption'da 1. olmayı asla haketmiyor, ona kadar ne filmler var."ne filmler var merak ettim izliyimde sinema kültürüm artsın

imdb'ye göre film izleyen birisin işte. shawshank redemption'dan iyi en az 20 film sayarım. en basiti 94' yılı sinema için bir devrimdi ve sırf o 94 yılında shawshank'ten iyi birçok film mevcuttu.

the good the bad the ugly gibi bir efsane var mesela orada
    once upon a time in america ve yine once.. west
    godfather var ?
    12 angry man
    one flew over the cuckoo's nest var
    forrest gump var ki aynı dönem akademi gerekli katkıyı sağlamıştı gerçi.
    shichinin no samurai
    schindler's list
    leon
    usual suspect
    oldboy
    taxi driver
    a clockwork orange

mesela goodfellas, scarface..

şu an aklıma gelenler...

ha tabii görecelidir bu işler, ama benim ilk 20 filmime bile girmez shawshank. kötü müdür? değildir, ama mantık hataları ile dolu abartı filmlerdendir.

illa özgürlüğün önemini anlatan hapishane filmi istiyorsan papillon vardır misal, kat kat iyidir.

Mesajlarınızı takip ediyordum konu içerisinde ve söylemeliyim ki şu mesajınıza kadar "marjinal olmaya çalışan biri herhalde" diye düşünmüştüm ama yanılttınız

Old Boi'yi kolay kolay kaldıramaz insanlar ama film olarak iyidir hatta müthiştir. Liste gerçekten çok iyi. Hatta one flew over the cuckoo's nest üzerine çok şey söylemek isterdim gerçi oradaki her film için çok şey söylemek isterdim

Neyse tartışılabilecek çok güzel filmler var ama konu yeri değil. Filmleri görünce dayanamadım gerçekten müthiş filmler insanın ufkunu açan hayal dünyasına renkler katan duygu dünyasında fırtınalar kopartan filmler

oldboy film listemin en tepesindedir her zaman, bu kadar etkilendiğim bir film de çıkmaz diye düşünüyorum artık. (tarantino'da oldboy'a hastadır ki olmamak elde değil)

• quote:

quote:

kardeş kusura bakmada konuşmalardaki inceliği , mimikleri anlamıcak kadar odunsun. eğer türkçe dublaj izlediysen çok yazık

sadece sonlarda winston wolf' ün yaptığı konuşmalar - muhabbetler bile ilk 5 e sokar bu filmi

sinema sadece diyalog mudur? diye sorarım. kim ki duk gibi adamlar ölsün o zaman. tarantino filmleri diyaloğa dayalı, kara mizah ve genel olarak uzakdoğu sinemasından bayağı esinlenilmiş filmlerdir. (misal kill bill lady snowblood'un uyarlamasıdır) kara mizah olarak iyi örnektirler ayrı konu.. adam kendisi bile en iyi 10 listesine kendi filmini sokmazken bizim insanımıza ne olur anlamam? ciddi ciddi bu film ilk beşinizde yer alıyorsa sinema adına konuşmak yersiz olur.

işte sizlerin hiç bir zaman anlayamayacağı çizgi burası sana laf anlatmak çok zor hatta imkansız boşa vaktimi harcamıyacam

• Shawshank Redemption acik ara suana kadar yapilmis en iyi filmdir.Ustune tanimam.
  • quote:

quote:

quote:

işte sizlerin hiç bir zaman anlayamayacağı çizgi burası sana laf anlatmak çok zor hatta imkansız boşa vaktimi harcamıyacam

yoo anlat merak ettim çizgini.

• quote:

Orijinalden alıntı: hellkatze

Film IMDB'de yüksek bir puanla 4. sırada merak ediyodum uzun zamandır gittim 1080P indirdim heyecanla geçtim TV'nin karşısına yayıldım başladım izlemeye tam 2 saat 35 dakika süren filmden hiç bir şey anlamadım konu olarak.Hep olaylar var ama alakasız bir işe yaramayan olaylar ne bileyim
    Şu forumda bi kişide çıkıp bu filmin konusunu bana açıklayabilir mi ?Filmde ne anlatılmak isteniyo?Neden bu kadar seviliyo?Olay nedir?Ben neyi kaçırdım?

Filmin sonu başı, başıda sonu.
    He bu arada say what again
  • Arkadaşlar Pulp Fiction gibi filmler dönemin ve zamanın başarılı bir filmdir. Kült olmuş filmlerdir. Örnek: Pulp Fiction, Resevoir Dogs, Yurttaş Kane ,Matrix gibi.

KÜLT FİLM NEDİR iki arkadaş ayrıntılı açıklamış.

quote:

Orijinalden alıntı: sendenbenden
    Kendi dalında diğer çekilen filmlere nazaran en çok ilgi uyandıran ve üzerinden seneler geçse dahi birçok kez izlenilebilecek ve örnek alınacak tarzda filmlere verilen sıfat...

quote:

Orijinalden alıntı: De Profundis
    Sinema tarihine yepyeni bir soluk getiren, daha önce işlenmemiş olan özgün konulara yer veren, belirli bir kesim tarafından beğenilmeyip belirli bir kesim tarafından fanatiklik oluşturacak derecede ilgi gören, popülaritesini reklamından değil insanların birbirlerine izletme isteğinden kazanan, kendisinden önce yapılan hiçbir filmle benzerlik göstermeyen, yeni bir türün başlangıç ayağını oluşturan, ilk yıllarında gişede başarılı olmayıp uzun yıllar sonra insanlar arasında bir efsane haline gelen film türüdür.
    Birkaç örnek vermek gerekirse; Fight Club, Citizen Kane, Fargo, Donnie Darko, Memento, Oldboy, 12 Angry Men.

Bu tarz filmleri anlamak için birkaç defa izlemek gerekiyor. Kitabı varsa okumak gerekiyor. Anlamayan ve bozulan arkadaşlar darılmasın. Sonuçta bu duruma düşmeniz normal. Gerçek sinemaseverlerin bile ilk başlarda filmden anlamadığı yada kaçırdığı olaylar ve sahneler olabiliyor. Yane bu" kült film sen anlamazsın" sözüne çok fazla üstünde durmayın. MESELA size kendi adıma örnek veriyim. YURTTAŞ KANE şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi film deniyor. Ben 3 defa izlememe rağmen bir türlü anlam veremiyorum. Dediğim gibi bazı filmlere sinema kültürü gerekiyor arkadaşlar. Bu lafımdan yanlış anlayan çıkmaz umarım!

Birde arkadaşlar bu tarz filmleri izleyen beklentiyi çıtası çok yukarı çıkarmamak gerekiyor. Mesela o filmin o dönemi bakış açısına göre izlemek gerekiyor. Bence burda arkadaşların yaptıkları hata şimdiki döneme göre değerlendirmeleri ilk başta izlerken beklentiyi düşük tutup o döneme ve tarihine göre izlemek hatta mümkünse sinema kültür ve tarihi hakkında bilgi edinmek gerekebilir.

Ayrıca İMDB TOP 250 listesi tartışılır ve her zaman yoruma açıktır.
    Pulp Fiction'ı anlamadım (Ucuz Roman)

Ama The Shawshank Redemption gibi başarılı filme başarısız demek ne işi var listede diyenlere ben şaşırdım kaldım. Ya filmi izlememişler yada sinema bilgisi yada kültüründen şüphe ederim.

• quote:

quote:

quote:

abartının önde gideni film çünkü, imdb gibi kolpa sinema sitesini takmayın film konusunda. shawshank redemption'da 1. olmayı asla haketmiyor, ona kadar ne filmler var.

aynen ha mesela recep ivedik ne güldüydüm Quentin Tarantino yapamamış demi gardaş

hee evet, quentin tarantino sinemacıları sizi. tarantino kötü değildir ama, taklitçidir, birçok japon üstadın filmlerini bir güzel harmanlar, ha güzel harmanlar ayrı konu.

ciddi bir birikiminiz yoksa benimle sinema konusunda tartışmayın.

evet tarantino'nun böyle bir yönü var ama gene de en iyi amerikan yönetmenlerdendir. herif samimi iş yapıyor ve harmanlama filmler yaptığını da her seferinde belirtiyor zaten. kill bill'de ustalarına yaptığı bir saygı duruşudur aslında. bir de bu adamı sevebilmek için tarzını sevmeniz lazım, onu sevmiyorsanız film güzel de olsa da beğenmezsiniz.

bir de "tarantino'yu herkes anlayamaz." cılar konuyu terk ederse iyi olur aslında. ne biçim bir kendini beğenmişliktir bu?

• Sinema kültüründen bahseden sonradan görme elitistleri önemsemeyin arkadaşlar.Beğeniler özneldir.Bir insan bir şeyi beğenmiyor diye kültürsüz denilebilir mi?O zaman benim sevdiğim yemeği bir başkası sevmiyor diye ben ona yemek kültürü yok diyeyim.Böyle bir egoistlik böyle bir sonradan görmelik olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

Sinema kültüründen bahseden sonradan görme elitistleri önemsemeyin arkadaşlar.Beğeniler özneldir.Bir insan bir şeyi beğenmiyor diye kültürsüz denilebilir mi?O zaman benim sevdiğim yemeği bir başkası sevmiyor diye ben ona yemek kültürü yok diyeyim.Böyle bir egoistlik böyle bir sonradan görmelik olabilir mi?

Yazdıklarınıza katılıyorum. Bazı arkadaşlar açıklamak ve anlatmak zor geldiği için böyle bir yönteme başvurduklarını düşünüyorum. Sen anlamazsın misali. Hani büyüklerimiz hep derler ya sen anlamazsın sen küçüksün burnunu sokma öyle işlere gibi şeyler.

Yazınızı alıntılıyorum. Çünkü sinema kültüründen yada kültürden bahseden genelde benim ama bana atıfen yazmadığını biliyorum. Genele yazdığınızı varsayıyorum. Benim demek istediğim en azından bazı şeyleri yada yeni başlayacakları bir işe atlamadan önce o işle ilgili bilgi yada onla ilgili gereken deneyimleri, kültürleri öğrenmek için çaba harcanması taraftarıyım. Yane hiçbirşey bilmeden, araştırmadan ben bunu beğenmedim yada bu olmamış yapamamışlar demek bana hep abes geliyor. Eminim art niyet olmamasına rağmen ama o paylaşım diyelim yada bir izlenim için birşey yapılmamasına karşı bir eleştiri yapabilirim.

Bu şuna benziyor bireyin ehliyet almak için kursa başvurmadan hiçbir trafik-sağlık ve araç ile ilgili donanımları almadan ehliyet almasına benziyor. Yada Dans kursu veya dans kültüründen bihaber birinin tango yapmaya kalkışması gibi birşeydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

quote:

Sinema kültüründen bahseden sonradan görme elitistleri önemsemeyin arkadaşlar.Beğeniler özneldir.Bir insan bir şeyi beğenmiyor diye kültürsüz denilebilir mi?O zaman benim sevdiğim yemeği bir başkası sevmiyor diye ben ona yemek kültürü yok diyeyim.Böyle bir egoistlik böyle bir sonradan görmelik olabilir mi?

Yazdıklarınıza katılıyorum. Bazı arkadaşlar açıklamak ve anlatmak zor geldiği için böyle bir yönteme başvurduklarını düşünüyorum. Sen anlamazsın misali. Hani büyüklerimiz hep derler ya sen anlamazsın sen küçüksün burnunu sokma öyle işlere gibi şeyler.

Yazınızı alıntılıyorum. Çünkü sinema kültüründen yada kültürden bahseden genelde benim ama bana atıfen yazmadığını biliyorum. Genele yazdığınızı varsayıyorum. Benim demek istediğim en azından bazı şeyleri yada yeni başlayacakları bir işe atlamadan önce o işle ilgili bilgi yada onla ilgili gereken deneyimleri, kültürleri öğrenmek için çaba harcanması taraftarıyım. Yane hiçbirşey bilmeden, araştırmadan ben bunu beğenmedim yada bu olmamış yapamamışlar demek bana hep abes geliyor. Eminim art niyet olmamasına rağmen ama o paylaşım diyelim yada bir izlenim için birşey yapılmamasına karşı bir eleştiri yapabilirim.

Bu şuna benziyor bireyin ehliyet almak için kursa başvurmadan hiçbir trafik-sağlık ve araç ile ilgili donanımları almadan ehliyet almasına benziyor. Yada Dans kursu veya dans kültüründen bihaber birinin tango yapmaya kalkışması gibi birşeydir.

Sinema bir sanatsa,ki sanat olarak kabul ediliyor, estetik algıyla değerlendirilir ve duyularımıza hitap eder.Her bireyin estetik algısı ve duyumsaması farklı olacağından bu konuda bir bilgilenmeye gerek yoktur.İzleyiciler bunu ileride bir yönetmen olmak için izlemiyorlar.Çekim açıları nasıl kullanılmış gibi teknik ayrıntılar bu tip izleyiciyi neden ilgilendirsin?
    Verdiğin örnekler durumu karşılamaktan uzak.Dans kültürü hakkında bilgisi olmayan biri tango yapamayabilir ama izlediği bir dansı,herhangi bir dans, değerlendirebilir.Çünkü kişi ondaki kurallar uygulanıyor mu diye o dansı izlemiyor.İzleyici o dansın kendinde oluşturduğu duygu için onu izliyor.Ve bu duygunun doğruluğu, yanlışlığı olmaz.Bu duygunun oluşması için bilgi de gerekmez.Kişi öznel bir biçimde izlediği şeyi değerlendirir.

Film izleme de böyledir.İzleyici filmin teknik ayrıntılarına takılmaz.Filmin kendisinde uyandırdığı duyguya bakar.Haliyle de oluşan duyguyu paylaşabilir.Kimsenin de, "senin bu şekilde hissetmen yanlış, sen sinema kültürünü bilmiyorsun" deme hakkı yoktur.

• quote:

Sinema bir sanatsa,ki sanat olarak kabul ediliyor, estetik algıyla değerlendirilir ve duyularımıza hitap eder.Her bireyin estetik algısı ve duyumsaması farklı olacağından bu konuda bir bilgilenmeye gerek yoktur.İzleyiciler bunu ileride bir yönetmen olmak için izlemiyorlar.Çekim açıları nasıl kullanılmış gibi teknik ayrıntılar bu tip izleyiciyi neden ilgilendirsin?
    Verdiğin örnekler durumu karşılamaktan uzak.Dans kültürü hakkında bilgisi olmayan biri tango yapamayabilir ama izlediği bir dansı,herhangi bir dans, değerlendirebilir.Çünkü kişi ondaki kurallar uygulanıyor mu diye o dansı izlemiyor.İzleyici o dansın kendinde oluşturduğu duygu için onu izliyor.Ve bu duygunun doğruluğu, yanlışlığı olmaz.Bu duygunun oluşması için bilgi de gerekmez.Kişi öznel bir biçimde izlediği şeyi değerlendirir.

Film izleme de böyledir.İzleyici filmin teknik ayrıntılarına takılmaz.Filmin kendisinde uyandırdığı duyguya bakar.Haliyle de oluşan duyguyu paylaşabilir.Kimsenin de, "senin bu şekilde hissetmen yanlış, sen sinema kültürünü bilmiyorsun" deme hakkı yoktur.

Benim dile getirdiğim bir filmi teknik ayrıntı yada kurallara yada yönetmenin gözünden bakmasından ziyade o filmin o döneme göre değerlendirmek ve şu anki çekilen filmlerin atası olduğunu ve onun getirdiği heyecanı yane ilklerin getirdiği yeniliklere göre değerlendirmelidir. Yoksa kimse bak bu filmi böyle izlemelisin demiyor! Diyenler zaten sizin dediğiniz gibi egoist yada hiçbirşeye tahammülü olmayanlardandır. Eğer yapılan eleştiriler acımasız olunca ister istemez sinema kültürüne yönlendirmek durumda kaliyor. Elbetteki birşeyi beğenmek zorunda değilsin yada değiliz. Elbetteki ayrıntılar seyirciyi ilgilendirmez. Ama bir izleyicinin de çıkıp bu ne turşu be ne lahana deme hakkı verir mi! Tartışılır. Hani bir söz vardır. İlkler hiçbir zaman unutulmaz yada ilkler her zaman kobaydır akılda kalıcıdır.

Ben tabiki de sinema kültüründen bahsederken yada dans kültüründen bahsederken işin kuralları ve teknik detayı dile getirmek istemedim. Evet ilk okunduğunda öyle anlaşılıyor. Sanki profesyonelce olmalı gibi sanki... Ama dediğim gibi birşeyi eleştirenler yada beğenmeyenler için yada anlamayanlar yada anlamak istemeyenler için bu yönlendirmeden ibarettir. Şunu okursan şunları bilirsen belki anlamak daha kolay olabilir diye...

Dans olayı zaten duygu ve tutkudan oluşuyor. Ama dans kültürü bilgisi yada ilgisi olmayan birinin bu ne biçim dans cinselliği çağrıştırıyor. Yada ne gereksiz dans derse o zaman bilgisizliği yada eğitimsizliği ortaya çıkıyor. Burda eğitim ve sosyal farklar gibi konular devreye giriyor. Onlara girersek konumuzun dışına çıkmış oluruz. Umarım bütün yazışmalar böyle seviyeli ve kişişelleştirmeden devam eder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 15 Ocak 2013; 20:57:35 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.