Şimdi Ara

Pulp Fiction'ı anlamadım (Ucuz Roman) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
4
Favori
17.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Exciting Bad Boy

Şu yorumları görünce gerçekten üzüldüm, konu dışında kimlerle takılıyormuşuz da haberimiz yokmuş. Yazık gerçekten.

@Tyler Durden'ın da dediği gibi bunlar kült filmlerdir, herkesin anlamasını beklemek zaten çocukca olur.

ne anladınız bir söyleyinde bizde anlayalım kült diye başkası beğendi diye herkesin beğenmesi mi gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

abartının önde gideni film çünkü, imdb gibi kolpa sinema sitesini takmayın film konusunda. shawshank redemption'da 1. olmayı asla haketmiyor, ona kadar ne filmler var.

Shawshank Redemption mı haketmiyor? Yav he he.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

haklısın kardeşm çok abartı film bir de bunu sevenler fight club sever onu daha izlemek nasip olmadı ama eminim o da kötüdür baksanıza hemen film tutunca satmak için kitabını da çıkarmışlar

Fight Club ile Pulp Fiction'ı asla bir tutamassız Fight Club birer efsanedir.
  • 1) Pulp fiction'ı 30. dakikasında kapattım, pek sarmadı..

2) Fight club, derin boyutlara sahip düşündüren bi film. izleyenlerin çoğu saçma bulabilirler, çünkü film çok ince bir çizgi üzerinde gidip geliyor

3) The shawsank redemption'un her saniyesi mükemmel, film 1.liği açık ara hakediyor.

Not: Bu gece The Exorcist gecesi, bakalım beni korkutabilecek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faruk Erkuş ~

quote:

abartının önde gideni film çünkü, imdb gibi kolpa sinema sitesini takmayın film konusunda. shawshank redemption'da 1. olmayı asla haketmiyor, ona kadar ne filmler var.

Shawshank Redemption mı haketmiyor? Yav he he.

gerçekten shawshank redemption haketmiyor.
    ama sence 1. kim olmalı diyince de bi film aklıma gelmiyor ama Shawshank Redemption olmamalı.

edit: pulp fiction'ı 5-6 kere izledim ama 5-6 kere daha izlerim
    orda dönen geyikler, kurulan cümleler bile fenomen haline gelmiştir.
    ör: "bu bir motosiklet değil bebeğim, bu bir chopper"
    bir daha izleyesim geldi filmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 12 Ocak 2013; 18:55:02 >

• filmin konusuz olması güzel zaten kafa dağıtmak için izlemiştir ve izlediğim sayılı zevkli filmlerdendir kendileri.
  • Sinema kültürsüzlerinin Quentin Tarantinoyla imtihanı.
  • Çünkü bu tarz filmler "ilk" olma başarısını gösteriyor ve günümüzde de "ilk" kavramının orjinalliğinin yanı sıra beraberinde getirdiği birçok özelliği bu tarz filmlerde sıkça görüyoruz. Anlayacağınız biçimde söyleyeyim düşününki "The Matrix" 1970'li yıllarda şu anki haliyle vizyona giriyor ve ağzınız açık kalacak şekilde izlediniz. Çekim tekniklerinden senaryosuna hatta görsel efektlerine her şeyine "hasta" oldunuz. 40 sene sonra oğlunuza izlettiniz bu filmi. Ve çocuğunuz size şunu soruyor

- Baba bu filmi bana izlettin ama ben hiçbir şey anlamadım

Yeni çekim teknikleri, hikayenin anlatış biçimi veya karakterlerin, o yıllarda kullanımı insanlarca onaylanmayan tabirleri özgürce sansür olmaksızın kullanmaları dahi bir "ilk"tir ve bir etki bırakır insanlarda

Bir "ilk"i izliyorsunuz aslında. Tabii bugünün "kafasıyla" eski filmleri izlemekte ayrı bir olay(!) hatta bunu ayırt edememek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 12 Ocak 2013; 18:54:48 >

• dostum filmde farklı karakterler var ve filmin sonunda hepsini bir araya getiriyorlar

yukarıda bir arkadaşın demiş Pulp Fiction kült bir filmdir herkesin anlaması beklenemez diye haklı adam.
  • quote:

iyi guldum

• bende ilk izleyişimde hiç bi halt anlamamıştım ikincide taşlar yerine oturdu.

pulp fictionu güzel yapan bence filmin rahatlığıdır, ciddi anlamda huzur bulmuştum filmi izlediğimde, çok doğal işlenmiş herşey

ayrıca bunu koymazsam olmaz

Pulp Fiction'ı anlamadım (Ucuz Roman)

• hikayeden bir şey anlamadıysan bir daha izle, olay örgüsü zannettiğin kadar karışık değil. aslında filmin vermek istediği bir mesaj yok, olaylar da öyle çok can alıcı bir yere bağlanmıyor ancak filmin insana samimi ve ilginç gelen bir tarafı var, herkes bu yüzden beğeniyor zaten. film sitelerinin yüksek puan vermesi sebebi ise amerikan sinemasında böyle bir olay örgüsünü ilk yapan film olması (bildiğim kadarıyla).
  • quote:

haklısın kardeşm çok abartı film bir de bunu sevenler fight club sever onu daha izlemek nasip olmadı ama eminim o da kötüdür baksanıza hemen film tutunca satmak için kitabını da çıkarmışlar

• bahse konu filmin film dışında müzikleri de güzel. internet üzerinde orijinal sound track halinde bulma imkanı var.
  • Quentin Tarantino'nun filmleri hep böyledir zaten. Parça parça ele alir. Bu olaylari sen takip edeceksin. Vicent'i izlerken Mia ' yida takip edeceksin.

• bu filmi izledikten sonra bir arkadaşa önermiştim oda anlamamış beğenmemişti, misal mementoyuda ben anladığım halde beğenmemiştim, olabilir böyle şeyler çok kafaya taktıysan aç bir daha izle.

kült filmleri seven varsa izlenmesi gereken film olarak önerim The Shining dir.
  • quote:

Ne kitabi ! Bilmeden konusma Fight Club filmi kitaptan uyarlandi. Daha sonra kitabi çikmadi oyunu çikti.

• Mia Wallace

Hatırladığım kadarıyla karakterler sonunda aynı yerde buluşuyordu. Yani o an restoranda bulunan insanları ele almıştı ama güzeldi

• Konuya biraz renk katalım

• quote:

bunu diyen insan sinema kültüründen anlamıyordur.
    filmde sadece senaryo önemli değildir. Pulp Fiction'da ön planda oyunculuk ve replikler vardır. Bu 2 unsur bile IMDB ki yeri hak ediyor. Shawshank redempiton'da bu unsurlara birde güzel bir senaryo ekleyip 1.ciliği hak ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.