Şimdi Ara

Pulp Fiction'ı anlamadım (Ucuz Roman) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
4
Favori
17.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hellkatze

Film IMDB'de yüksek bir puanla 4. sırada merak ediyodum uzun zamandır gittim 1080P indirdim heyecanla geçtim TV'nin karşısına yayıldım başladım izlemeye tam 2 saat 35 dakika süren filmden hiç bir şey anlamadım konu olarak.Hep olaylar var ama alakasız bir işe yaramayan olaylar ne bileyim
    Şu forumda bi kişide çıkıp bu filmin konusunu bana açıklayabilir mi ?Filmde ne anlatılmak isteniyo?Neden bu kadar seviliyo?Olay nedir?Ben neyi kaçırdım?

Sana Lost Highway (Kayıp Otoban) verelim. Kesin anlarsın.
  • pulp fiction bir kült film değildir, pulp fiction ımbd'den seçilip izlenecek bir film de değildir, zira pulp fiction bir film değildir.
  • Herkesin anlayamadığı açık. Kuzenimle izlemiştim kuzenim ne anlamıştı ne de beğenmişti. Fulmin ortalarında kafam karışmıştı ama sonlara doğru taşlar oturdu. Yine olsa yine izlerim. Fight club ta ergen filmi oldu hacu "dövüşlü vurdulu kırdılı bi film" felan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmdeki muhabbetler ve oyunculuklar yeter

• Alışmıtırmışlar bizi sürekli mesaj vermeye çalışan Türk dizi ve filmlerine, böyle filmlerde afallıyoruz. Bende pek birşey anlamadım zaten, film amacı bu değil zaten. Orada birşeyler oluyor sende seyrediyorsun işte, tüm olan bu. Eğer çok toplumsal mesaj derdine düştüyseniz açın OZ izleyin hayatınız biter, adamlar toplumsal mesajı öyle bir veriyor ki, kilitlenip kalıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiper-Nova -- 13 Ocak 2013; 7:43:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: miraculous

quote:

Film IMDB'de yüksek bir puanla 4. sırada merak ediyodum uzun zamandır gittim 1080P indirdim heyecanla geçtim TV'nin karşısına yayıldım başladım izlemeye tam 2 saat 35 dakika süren filmden hiç bir şey anlamadım konu olarak.Hep olaylar var ama alakasız bir işe yaramayan olaylar ne bileyim
    Şu forumda bi kişide çıkıp bu filmin konusunu bana açıklayabilir mi ?Filmde ne anlatılmak isteniyo?Neden bu kadar seviliyo?Olay nedir?Ben neyi kaçırdım?

Lost Highway değil bir tek, o en basiti konu olarak. Mulholland Drive ve Eraserhead, Lost Highway'den daha karışık konulara sahip. Özellikle Eraserhead.

• hiç beğenmedim, başında kapattım. böyle bir yanlışı donnie darko'da yapmıştım, başlarda iyi gibiydi ama sonradan batırmıştı. bu filmi izlemedim bile, memento'yu da aynı şekilde izlememiştim. aynı tip olduklarını konuda öğrendim, doğru yapmışım

herkes her filmi sevmek zorunda değil. mesela reservoir dogs bana çok iyi gelmişti, tam olarak yönetmenden kaynaklandığını söyleyemem bunun.

shawshank redemption olayına gelirsek, bana öyle bir film söyleyin ki en iyi film olsun. yok ki! yani hangi filmi söylersek bir başkasına haksızlık etmiş oluruz. shawshank redemption kesinlikle 1.'dir diyemem, ama ilk 10'da yeri var. bana göre de forrest gump daha iyi ama shawshank'ı herkesin beğendiği film yapan şey, art arda içimizden geçen, olmasını istediğimiz şeylerin olması ve güzel detayları.

zaten bir insan en iyi filmleri kendisine göre söyler. başkası shawshank'ı almaz, ben pulp fiction'ı almam, biri de gelir 12 angry men'i almaz.

filmlerin yeni çekilmiş olması meselesi, yeni teknikler falan bana göre beklentiyi o kadar da artırmaz. yani bir film iyiyse, il buono il brutto il cattivo'yu izlerkenki gibi bir halde olur insan. o filmi izleyen biri efekt vs beklemez. hatta belki de günümüz efektleriyle o filmler birer hiç olurdu. ya da the haunting'in yeniden çekilmesi, yeni çekilmiş filmi eskisinden daha iyi yapardı, ama hangisi iyi derseniz tabi ki eskisi iyi derim.

bir film iyiyse, 12 angry men gibi sıradan bir siyah beyaz kamera ve bir odadaki 12 kişiyle de en iyi film olarak anılabilir.

"hayatında 1 kere film izleme hakkın kaldı" deseler, muhtemelen star trek serisinden bir filmi izlerim 1000 kere izlemek bir şeyi değiştirmez benim için. veya shaun of the dead'i ilk 20'ye koyarım. iş beğenilerde bitiyor biraz da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hiper-Nova

quote:

quote:

Lost Highway değil bir tek, o en basiti konu olarak. Mulholland Drive ve Eraserhead, Lost Highway'den daha karışık konulara sahip. Özellikle Eraserhead.

Lost Highway, üzerine doktora tezi bir film. O yüzden onu dedim. Eraserhead'in anlaşılmasının çok zor olduğunu okumuştum ama filmi seyretme fırsatım olmadığı için yorum yapamayacağım şimdi.
    Mulholland Drive ise bana daha anlaşılır gelmişti. Aşağıda linkini verdiğim kısımda epey bir şaşırmıştım. Hiç beklemiyordum doğrusu. MD ayrıca Naomi Watts'ı da meşhur eden film olarak bilinir. Yeri gelmişken ekleyeyim. Geçenlerde Los Angeles'a gittiğimde zamanım çok kısıtlı olmasına rağmen filme adını veren o sokağa gittim. Zengin kesimin oturduğu bir yer ve enfes Los Angeles manzarasına sahip kısımları var. Sokağın tabelasını çekemedim ama, çünkü hem dar, hem de yoğun trafik vardı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hiper-Nova

quote:

quote:

Lost Highway, üzerine doktora tezi bir film. O yüzden onu dedim. Eraserhead'in anlaşılmasının çok zor olduğunu okumuştum ama filmi seyretme fırsatım olmadığı için yorum yapamayacağım şimdi.
    Mulholland Drive ise bana daha anlaşılır gelmişti. Aşağıda linkini verdiğim kısımda epey bir şaşırmıştım. Hiç beklemiyordum doğrusu. MD ayrıca Naomi Watts'ı da meşhur eden film olarak bilinir. Yeri gelmişken ekleyeyim. Geçenlerde Los Angeles'a gittiğimde zamanım çok kısıtlı olmasına rağmen filme adını veren o sokağa gittim. Zengin kesimin oturduğu bir yer ve enfes Los Angeles manzarasına sahip kısımları var. Sokağın tabelasını çekemedim ama, çünkü hem dar, hem de yoğun trafik vardı.

Eraserhead'in anlaşılması çok zor değil imkansıza yakın gibi, bence David Lynch'in filmi çektiği dönemki ruh halini araştırmak gerekiyor. Mulholland Drive'da ki mavi kutu ömrümü yedi.

• bir kişi de çıkıp yüzüklerin efendisi var dememiş.her ilke kült diyecekseniz işiniz var,pulp fictionda elinde dolu silahla arkasıan dönüp konusurken yanlıslıkla tetiğe basp adamı tam kafasından vuran bir sahne var,bunu biraz düşünün,ne kadar aptalca öyle değil mi?

Yüzüklerin efendisi,star wars,cesur yürek,matrix,titanik,yeşil yol,death note,breaking bad,prison break,flashforward

aklıma gelen birkaçı,sadece film olarak ele alamayın,bu yapımlarla karsılastırın o filmi,sonra eğer halen sırf karakterleri müthiş oynuyor diye (oyunculuk yok bana göre) diyorsanız eyvallah
  • guzel film ama 4. sira cok fazla bu filme. top250 listesi tamam ama 4. siraya bundan once gelecek 20 tane film cikar

• quote:

Orijinalden alıntı: NaebLis

haklısın kardeşm çok abartı film bir de bunu sevenler fight club sever onu daha izlemek nasip olmadı ama eminim o da kötüdür baksanıza hemen film tutunca satmak için kitabını da çıkarmışlar

Demek film tutunca satmak için kitabını da çıkarmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Büyük İskender -- 13 Ocak 2013; 10:55:34 >
  • Geçen filmi sonuna kadar izledim. Konuyuda gayet güzel anladım ama sevdim mi ? hayır çok sıkıcıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime313

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

quote:

Orijinalden alıntı: Faruk Erkuş ~

quote:

Orijinalden alıntı: Last Later

abartının önde gideni film çünkü, imdb gibi kolpa sinema sitesini takmayın film konusunda. shawshank redemption'da 1. olmayı asla haketmiyor, ona kadar ne filmler var.

Shawshank Redemption mı haketmiyor? Yav he he.

gerçekten shawshank redemption haketmiyor.
    ama sence 1. kim olmalı diyince de bi film aklıma gelmiyor ama Shawshank Redemption olmamalı.

edit: pulp fiction'ı 5-6 kere izledim ama 5-6 kere daha izlerim
    orda dönen geyikler, kurulan cümleler bile fenomen haline gelmiştir.
    ör: "bu bir motosiklet değil bebeğim, bu bir chopper"
    bir daha izleyesim geldi filmi

shawshank redemption hapishane filmlerinin babasıdır. hiç bi kıytırık hapishane dizileri yada filmleri o atmosferi bulamamıştır. inanılmaz bir sonu vardır. hangi bakış açısıyla izliyosunuz anlamıyorumki.

ben kötü film demedim ki, çok güzel bir film ancak, bence 1.liği haketmiyor.
    bence fight club'ın felsefesi
    pulp fiction'ın kurgusu
    shawshank redemptiondan daha ön plana çııyor

• kardeş kusura bakmada konuşmalardaki inceliği , mimikleri anlamıcak kadar odunsun. eğer türkçe dublaj izlediysen çok yazık

sadece sonlarda winston wolf' ün yaptığı konuşmalar - muhabbetler bile ilk 5 e sokar bu filmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cherkez26 -- 13 Ocak 2013; 12:59:45 >
  • pulp fiction bir ilkdir. onu o kadar iyi yapan odur
    tabii bence o türde daha iyi filmler var bkz. lock stock and two smoking barrels. tüm olayların birbirine bağlandığı sahneni lsatsb'da daha güzel olduğunu düşünüyorum
  • Ya bu film biraz değişik tamammı müzikleri falanda iyi,kendine has bi tarzı var yani buda bu filmi kült yapıyor.karakterler falanda tarz,replikleri zaten meşhur birde olaylar birbiriyle bağıntılı olunca tüm beğenileri kaptı işte.ama senaryo olarak daha iyi birsürü film vardır,he şunuda belirtiyim ama bir film sadece senaryodan ibaret dieğildir.sonuç olarak pulp fiction iyidir hoştur,ilk 10 garantide 4.sıra biraz fazla bence.
  • amacı çaktırmadan biraz anlaşılamayan olup, kişiler üzerinde farklı etki yaratmak, takılmayın izleyin diğer filme geçin

oyunculuklar bana göre gayet iyiydi, izleyeli epey oldu ketçap espiri kalmış aklımda

birde, 30 dakikalık mesafedeler fakat 10 dakikaya ordayım gibi bir diyalog geçiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herhangibirey -- 13 Ocak 2013; 14:45:40 >
  • Pulp Fiction'ın kurgusu mükemmeldir olaylar tamamen birbiri ile bağlantılıdır.Diyaloglarından söz etmeye bile gerek yok müthiştir. Filmi anlamadıysanız tekrar tekrar izlemelisiniz. Ayrıca bazı arkadaşlar yazmış Shawshank Redemption birinciliği hak etmiyor diye bencede hak etmiyor. Benim görüşüm 1. Fight Club olmalıydı.
  • Cok abartilan bir film.dikkatli izlerseniz zamani iyi anlarsiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.