Yarbay
06 Ekim 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 47 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Yeni aldığım işlemci ve anakart uyumlu mu ?

Aldığım anakart MSI Z490A-Pro

Aldığım işlemci Intel i7-11700k

Kurulumu yaptım , anakarta elektrik geliyor , fanlar çalışıyor vs. ama birtürlü post ekranı gelmiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Edit : Z490A-Pro ' nun 11. nesil desteği var fakat belirli bir BIOS sürümünden sonra varmış.Bilgisayarın önce 10. nesil bir işlemci ile açılması , BIOS update ' i yapılması ve sonrasında 11. nesil işlemcinin takılması gerekiyormuş.

Edit 2 : MSI ' ın Şişli ' de ki servisinde anakart ' a BIOS güncellemesi yaptırdım ve sonrasında tekrar kurulumu gerçekleştirdim.An itibari ile herhangi bir sorun yok ve 11700k ' yı 5.0 Ghz ' de sorunsuz kullanıyorum. Eğer 11. nesil işlemci alacaksanız 490 serisinden uzak durun , 590 serisi anakart alın.

Merhaba ;

Samsung 980 M.2 SSD aldım fakat vidası içinde gelmiyormuş , anakartın içinden çıkıyormuş fakat anakartı alalı baya oldu vidayı bulamadık.Evde 100 çeşit vida var hiçbiri uymadı.İnternette bakındım ebay ' de vs. buna uygun vidalar satıyorlar ama Türkiye ' de alabilecek yer bulamadım.Şuan için farklı bir şekilde tutturdum ama heran çıkabilir gibi duruyor , bunun vidasını internette nerede bulurum yada ölçüsünü falan bir yerde bulabilirmiyim gidip hırdavatçılardan vs. alayım.

Merhaba ;

Temmuz ayında ödeme yapabilmiş olan var mı?
Ziraat ' den yapıyordum , ödemelerden KYK ' yı seçince borcu otomatik olarak önüme çıkarıyordu.Şimdi kimlik numarası ve ödeme yöntemi seçtiriyor fakat girince böyle bir abonelik bulunamadı diyor.
KYK ' nın kendi sitesindeki ödeme portalına hiç giremiyorum.
Bilmeyenler olabilir diye konuyu açıyorum , oyun bugün itibari ile free to play oldu.
Denemek isteyenler var ise indirip baksınlar.

albiononline.com ' dan direk kayıt olabilirsiniz.

İsterseniz kayıt olmak için ref linkini kullanabilirsiniz.
http://dhbr.co/bsZA
Merhaba ;

Yaklaşık 2 ay önce elim kırıldı , sabitleyici taktılar ve 1 aylık rapor verdi doktor.2 ay geçti ama e-devlet den baktığımda işgörmezlik ödemesini göremiyordum.SGK ' yı aradım kayıt açtılar takip numarası verdiler biraz önce aradığımdada SGK merkez ' e gidip dilekçe vermeniz gerekli diye karar çıkmış dedi.

İnternette araştırdım 1 tane forumda açılmış konu dışında hiçbirşey bulamadım.

Bulduğum forumda şöyle yazmış birisi : " Artık kırık-çıkık şeklindeki raporlar için para ödenmiyormuş. Yanlış anlamadıysam personelden dilekçe istemişler iş kazası olmadığına dair. "

Başına gelmiş olan varmı forumda , biryeri kırılıpta işgörmezlik ödeneği alan veya SGK ' ya dilekçe için gitmiş olan var mı ?
Merhaba ;

Tüm ofiste data cikislarmiz var ve bu cikislar sunucu odasındaki switch'lere bagli.Fakat hangi cikis switch ' de hangi port ' a bagli bunu bilmiyoruz.4 adet 24 ' lu switch var bu yuzden deneme yontemi ile bulmak cok uzun surucek.

Bunlari bulmamizi sagliyacak bir cihaz varmidir ?
Merhaba ;

2 adet printer var excel ' de birisinin ip'sine 192.168.1.25 #1 digerine 192.168.1.25 #2 denmis.

Bunlar nedir , tarayicidan 192.168.1.25 e ulasmaya calistigimda surekli baglanmaya calisiyor ama oyle kaliyor ne bir hata nede arayuze baglanabiliyorum.
Merhaba ;

All in One cihazdan faks gonderebiliyorum , faks alabiliyorum.Fakat cep telefonumla aradığımda çalmıyor.Cep telefonuma sanki hat boştaymış gibi sürekli arama sesi geliyor.

Faks ' da bi sıkıntı yok ama bu çalmama olayını anlamadım , bi sıkıntımı var acaba diye ikileme düştüm.Neden olabilir boyle bir durum ?
Merhaba , internet sitemiz wordpress uzerinden yonetiliyor.Ftp sunucusundan sitenin yedegini ve hosting aldigim firmadan sql yedegini aldim diyelim.Sonra wordpress de degisiklikler yaptim , yeni temalar yukledim , yeni sayfalar hazirladim , yeni eklentiler kurdum.Fakat sonra eski haline geri donmek istedim.Ftp sunucusuna baglanip dosyalari silip aldigim yedegi yuklesem , cpanel den sql yedeginide yuklesem.Site eski haline donermi ? Ayrıca wordpress in wp-admin paneline girdigimde yukledigim yeni temalar , eklentiler falan gidermi ?

Wordpress de yenilik yapicaginiz zaman nasil yapiyorsunuz.Buyuk degisiklikler oldugunda bir yedek alip yeniden yukleme tarzi birsey varmi.İnternette bakindim biraz ustte anlattigim seyi yazmislar hep.Eklenti kullananlarda var ama yorumlarda veri kaybedenler olmus.
3 gun oncesine kadar boyle bisey yoktu manuel olarak birsey degistirmedim.Bazi web sayfalarinda ve programlarda textler beyaz - seffaf olarak gozukuyor bunu nasil duzeltebilirim ?

Hakkında
Meslek: Bilgi İşlem Görevlisi
İlgi Alanları: Java Android Coding
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
PC
Mobil cihaz
Huawei
Mobil cihaz
Sony Ericsson
Operatör
Turkcell
Operatör
Türk Telekom
ISS
Vodafone
Oyun Platformu
PC
Notebook
Apple
Dünyadan Futbol
FC Barcelona
Dünyadan Futbol
Galatasaray
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.944
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 24.461 (Bu ay: 88)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 183 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.