Şimdi Ara

PTT Kargo'da Laptop Hırsızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda PTT Kargo'da bu tarz yolsuzluk olayları artmış, siz siz olun PTT Kargo'ya ürün vermeden önce iki kez düşünün!

    Geçtiğimiz günlerde Monster marka bilgisayarımı Sahibinden.com'da 7500 TL'den listeledim. İsminin ö. A. Olduğunu iddia eden bir şahıs WhatsApp üzerinden bana ulaştı ve 7500 TL'ye anlaştık. Şahıs İstanbul'da olduğundan ürünü oraya göndermemi istedi. Ben de orada yaşayan kuzenime gönderebileceği mi, ondan teslim alabileceğini söyledim. Kuzenimin yanında ürünü görüp parayı bana havale edecekti. 22.09.2019 günü İzmir Karabağlar'da bulunan PTT Kargo Basın Sitesi şubesine kuzenim İstanbul adresinde teslim edilmesini talep ederek bıraktım. Ürünün laptop olduğunu belirtmeme rağmen yetkili bana 'değerli ürün olarak gönderebilme' seçeneğinden bahsetmedi. Kutuya çantası sığmadığı için laptopu ve çantasını ayrı ayrı kargo ile gönderdim. Ertesi gün laptop çantasını İstanbul Boğaz Kargo DTM şubesi kuzenime götürmüş fakat laptop kargo çalışanının iddaasına göre sabahleyin şubede sahte kimlik ile başkası tarafından alınmış. Şahıs o andan sonra bizi WhatsApp'dan engelledi ve aramalarımıza cevap vermedi. PTT şubesi de telefonlarımıza cevap vermiyor, yardımcı olmuyor. Polise, PTT Baş müdürlüğüne, PTT destek merkezine bulunduğumuz şikayetlerden sonra PTT sisteminde ürün önce cihetten çıkarılmış olarak görünüyorken sonra tekrar dağıtıma çıkarılmış, ve sonra tekrar teslim edilmiş olarak güncellendi.







  • dava aç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sattığınız şahısmı işin içinde yani olayı anlamadım ben,
  • Bu olay aras kargo da da gerçekleşmişti. Büyük ihtimalle sizin isminizi kullanarak kargo şirketini arayıp ulaştı mı tarzında bilgi alıyorlar, aklıma en çok yatan bu. Açıkta olabilir tabi...

    Geçmiş olsun. Soğuk su... Kargo şirketi sigortasız göndermiştir o yüzden üstüne yük almaz. Diğer taraftan sahte kimlikle ne yapılabilir bilmiyorum.

    Kamera kayıtları varsa onu isteyin dava dosyası oluşturun. Bir umut...
    https://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-da-msi-laptop-hirsizligi-zarar-18-000--135412843 diğer çalınan laptobun konusu, belki içeride bir şeyler bulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 27 Eylül 2019; 23:31:26 >
  • Geçmiş olsun dostum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim de, wifi bölümü çalışmadığı için tamire gönderdiğim notebook'um tamir edildikten sonra, tarafıma gönderilmek üzere PTT'ye teslim edildikten sonra, Ankara Yenişehir Posta müdürlüğüne bağlı şubelerinden biri tarafından zayi olduğu, PTT Yenişehir Posta Müdürlüğünce tarafıma bildirildi.


    PTT şubesine teslimatı, bilgisayar tamir eden firma yaptığı için, kayıp/çalıntı durumlarında, PTT teşkilatı, kendi tüzüğü gereği göndericiyi muhatap alıyor.


    PTT Ankara Yenişehir Müdürlüğü, gönderici ile temasa geçerek, kayıp durumunda ödenecek tazminatı, kargo alıcısına devrettiğine dair muvakafatname verdi ve zayi tazminatı tarafıma ödenecek. Bu işlerin tamamı ancak 3 gibi bir zaman zarfında tekemmül etti.


    Notebook tarafıma gönderi esnasında sigorta bedeli olmadan gönderildiği için, bu tür sigortasız gönderilerin kaybolması halinde, PTT teşkilatı tüzüğü gereği, gönderilen paketin, ağırlığı, boyutları vs gibi kriterlere göre tazminat ödemekteymiş.


    Sigortasız gönderim nedeniyle, 5000 TL civarında değeri bulunan notebook'um için 300 küsür TL tazminat ödemesi alacağım.


    Sigortalı gönderim yapılsaydı, ürünü gönderen, paketi teslim ederken, bir kıymet beyan ediyor. Kaybolması halinde, tazminat ödemesi, o beyan edilen değere kadar bir ödeme yapılabilmekteymiş...


    Özel kargolar yönünden biraz araştırma yaptım. Kayıp, hasar durumunda, tazminat ödemesi bakımından, özel kargoların durumu da, PTT kargodan pek farklı değil...


    Hasılı kelam; 5000 TL değerindeki bir notebook için 300 küsür TL tazminat ödemesi nedir ki ? Yani küllim zarara uğramış oldum.


    Siz siz olun, değerli eşya gönderilerinizi sigortalı gönderiniz.





  • Bu tür cihazları , ya elden teslim ya da para hesaba yattıktan sonra kargolamak ve özellikle kargoda yaşanacak sorunlardan mesuliyet kabul etmeyeceğinizi belirterek göndermek gerekiyor

  • Merhaba, benzer olay başıma geldi. Ne yaptınız paranızı geri alabildiniz mi?

  • Merhaba, bana sorduysanız; Ptt, tamire gönderdiğim notebook'umu, adresime postalayan tamirci esnafından, ürünün sahibi ben olduğuma dair bir yazı aldıktan sonra, tarafıma 330 tl civarında bir ödeme yaptı.


    Notebook'u postaya veren tamirciyi, ptt kuruluşu cihazın sahibi olarak görüyor. Çünkü ptt kuruluşu, kendini tamirciye karşı sorumlu gördü. Ptt'ye göre paketi postaya kim verdiyse, ben ona karşı sorumluyum diyor.


    Ptt ile ürün gönderirken, sigorta yaptırarak ta göndermek mümkünmüş. Yaşadığım bu acı tecrübe ile sigorta yaptırmanın ne kadar önemli olduğunu anlamış oldum.


    Hasılı; hukuken ve kanunen yapacak bir şey kalmadığı için, 5000 tl'lik notebook'um tarafıma zarar yazdı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.