Şimdi Ara

ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
4
Favori
34.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
259 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 17 Ağustos 2018 aras kargo rezaleti!!!
    17 ağustos 2018 tarihinde aynı çete tarafından dolandırılma hikayemi anlatıyorum.

    öncelikle bu konuyu bu kadar geç yazmamın sebebi , aras kargonun ve polisin bu konunun en kısa sürede çözüleceğine dair teminat vermeleri ve bu adamların çete olduğunun da farkında olmamam oldu. ve tabi ki daha önce yazılan (bkz: 2 ekim 2018 aras kargo rezaleti -https://eksisozluk.com/2-ekim-2018-aras-kargo-rezaleti--5802145 ) (https://forum.donanimhaber.com/aras-kargo-olayi-cozuldu--135224521 ) başlığını ilk başta silen, sonra tekrar yazdığında da aras kargoya güzellemeler yapan vatandaşı kınıyorum. bu adamlar hala dışarıdayken ve hala bizim gibi kurbanlar çıkarken böyle bir şey yapması en hafif tabirle hiç hoş olmamış.

    09.08.2018 günü msı gt73vr slı-058 model bilgisayarımı sahibinden.com adlı siteye koydum(18.000 tl)
    ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺)

    ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺)

    16.08.2018 günü de numaramı siteden bulduğunu söyleyen volkan isimli, 05551742053 numaralı bir şahıs tarafından arandım. bilgisayarımı almak istediğini, sıfır fiyatını bildiğini ve pazarlık yapmak istediğini söyledi.
    pazarlığı yaptıktan sonra istanbul’dan aradığını ve istanbul’da ürünü teslim alabileceği bir tanıdığımın olup olmadığını sordu. ben bilgisayarı kendim getirebileceğimi ama teklifini değerlendireceğimi söyledim. o tarihte istanbul'a gitsem dönüş bileti almanın çok zor olduğunu düşünerek istanbul'daki 10 yıldır tanıdığım bir arkadaşımı aradım. o tarihte istanbul’da olacağını ve kendisinin teslim edebileceğini söyledi.sonra bana 5551768549 numaralı telefondan (whatsapp profil fotoğrafı şuydu (https://i.hizliresim.com/r1llP7.jpg ) benim hattımda bir arıza çıktı, bu bir arkadaşımın ekstra hattı bu hattan görüşelim dedi.
    aynı gün tekrar aradım ve arkadaşıma göndereceğimi arkadaşımdan alabileceğini söyledim. bana bilgisayarı en kısa zamanda almak istediğini ve bayram dolayısıyla birçok kargonun o gün içinde teslimat yapmayacağını söyledi. aras kargo günaydın uygulamasıyla gönderirsem ertesi gün bilgisayarın elinde olacağını, aras kargo günaydın'la sürekli iş yaptığını güvenilir olduğunu da ekledi. bir günde teslimat garantisi veren tek kargo şirketinin o olduğunu duyduğum için tamam dedim ve bilgisayarı yarın kargolayabileceğimi belirttim.
    17 ağustos'ta bilgisayarı konya aras kargo kunduracılar şubesine götürdüm, bilgisayarı gözlerinin önünde çıkarttım ve balonlu naylona sardım. şubedekilere kargomun bilgisayar olduğunu ve dikkatli taşınması gerektiğini belirttim. zaten dikkatli taşıyoruz merak etmeyin ve sorumluluk kabul etmiyoruz dikkatli poşetleyin dediler.

    şu da bana verdikleri belge
    ARAS KARGO’DA MSI LAPTOP HIRSIZLIĞI ( ZARAR 18.000₺)
    bu ana kadar şahsa arkadaşımın telefon numarasından başka hiçbir bilgisini vermedim.
    ertesi gün sabah 9.30 civarında arkadaşım şahsı arayıp 11’de levent’e gelerek bilgisayarı teslim alabileceğini söylemiş. arkadaşım 10.30’da bilgisayarı almak için şubeye gittiğinde ise kendi ismini veren bir kişinin zaten bilgisayarı aldığını söylemişler. arkadaşımın ağzından anlatıyorum:
    “bilgisayarı başkasına verdiklerini duyunca teslim ettiklerine dair imzalattıkları kağıda bakmak istediğimi söyledim. teslimat belgesindeki tc kimlik numarası yanlış yazılmıştı. hızlı bir şekilde aksiyon almak için olay yerine polis çağırdım, belgeyle oynama ihtimalleri var dememe rağmen polis, öyle bir şey yapamazlar diyerek benim karakola gitmemi istedi. karakola gitmeden kamera kayıtlarına bakmak istediğimi söyledim. bilgisayarı alan şahıs 10.00 sularında şubeye gelip bilgisayarı sormuş fakat paket henüz şubeye gelmediği için tekrar gelmesini istemiş görevliler. 10.30’da şahıs tekrar gelmiş ve kimlik bilgilerini göstermeden bilgisayarı teslim almış. kargodaki görevli ilk geldiğinde gösterdiği için(kargonun iddiası sahte kimlik bastırıldığı ki öyle bir durum olsa dahi bu çetenin içeride bir adamları olmadan arkadaşımın isim soy isimini bilmesi imkansız) tekrar kontrol etme ihtiyacı duymadığını ve benim onları dolandırmaya çalıştığımı belirtti"
    daha sonra arkadaşım karakola gidiyor ve kamera görüntülerini almak için polisten aldığı belgeyle tekrar şubeye gittiğinde paniklemiş olan görevlilerin sert tepkisiyle karşılaşıyor. polis’ten gelen kamera kaydı talep kağıdını dikkate almayıp kaydı vermeyerek merkezden alabileceklerini söylediler. yine arkadaşımın ağzından:
    “şubeye ikinci gidişimde kargoyu teslim eden görevlinin teslimat belgesi üzerindeki barkodu çıkarmaya çalıştığını gördüm. görevli gözümün önünde yüzsüz yüzsüz barkodun yarısını kaldırarak altında yazan bir rakamı değiştirdi. o anda polis merkezindeki memur telefondaydı ve bunu ona bildirdim. o da böyle bir şey yaparlarsa belgede sahtecilik olacağını ve bunun net bir şekilde kendi aleyhlerine kanıt olacağını söyledi. bunu duyan görevli tekrar panikleyerek saldırgan konuşmalarına devam etti tabi ki. bir yanlışlık olduğu için değiştirdim gibi sözler söyledi.”
    sonuç olarak arkadaşım polise ifade veriyor. suçlunun telefon numarası hala kullanımdayken bile o telefon numarasının kime ait olduğu bulunamıyor ve dosyanın savcılığa intikal etmesini bekliyor. bu sürede ben bir çok kanaldan aras kargoya ulaştım fakat her defasında yetkili biriyle şu anda görüşemezsiniz, size geri dönüş yapacağız gibi sözler duydum.

    bu da şikayet var linkihttps://www.sikayetvar.com/aras-kargo/aras-kargo-ortabayir-subesi-teslimat-sorunu

    iki hafta önce polis karakoluna tekrar gidiyor arkadaşım dosyayı sormak için. aldığı
    cevap: iki kez faks çekildi, bir kez belge gönderildi fakat kamera kayıtlarını vermeyeceklerini, savcılığı bekleyecekleri oldu. tüm deliller bizim lehimizde olduğu için davanın sonucunu bekliyoruz fakat görünen o ki bu olay bir çok kez tekrarlanmış ve aras kargo birkaçının zararını karşılayarak üstünü kapatmak istemiş.
    (bkz: 2 ekim 2018 aras kargo rezaleti)
    tekrar söylüyorum arkadaşlar benim dava sürecim devam ediyor. bu konularda yetkin birçok kişiyle görüştüm görünen o ki zararımın tazminatıyla beraber karşılanacak. buraya yazmamdaki temel sebep aras kargo’nun güvenilmez bir şirket olduğunu tekrar belirtmek ve özellikle bu ve benzer olayların zararın karşılanarak üstünün kapatılmasını önlemek istemem. önceki benzer postlarda bu işin üstüne gideceğiz gibi yorumlar yapılmış ama görünen o ki parasını alan geri çekilmiş.
    burada cevaplanması gereken sorular:
    1.ben volkan isimli şahsa hiçbir bilgi vermedim. bu şahıs 9.30’da levent’te buluşulacağını öğrenip nasıl oluyor da 10.00’da (hem de sahte kimlikle(!) )kargoyu sormaya gidebiliyor? bunu içeriden bir adamları olmadan yapmaları imkansız.
    2.kargo paketin içinde ne olduğunun bir önemi olmadan umursamaz bir şekilde teslimat mı yapılıyor?
    3.geçen üç aylık sürede üç kez ihbar geçilmesine rağmen kargo neden kamera kayıtlarını vermek istemiyor (savcılıktan yazılı belge istiyorlarmış(!). süreci aksatmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar gibi görünüyor.


    Bu konu ekşi sözlükte de açılmıştır ;https://eksisozluk.com/entry/82352115



    olayı bizzat yaşayan arkadaşım : @NiyaziKonevi isimli donanımhaber üyesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 16 Ekim 2018; 11:10:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok ilginçtir ki bu gördüğüm 2.Aras Kargo Günaydın rezaleti veya hırsızlığı.

    1-Neden Aras Kargo Günaydın diye diretiliyor?
    Tahminen Aras Kargo Günaydın hattında çalışan bir eleman hırsızın ortağı

    2-Kamera kayıtlarını şubenin vermeme sebebi nedir?
    Ya şubede de hırsızın ortağı var ya da olaydan etkilenmemek için zaman kazanmak istiyorlar.

    3-Hangi şubeye gideceğini nereden biliyorlar?
    Daha önceki olayda da hangi Aras Kargo Şubesine gideceğini bilip öyle teslim almışlardı. Eğer siz hangi şubeye gideceğini Volkan denen elemana söylemediyseniz tahminen bu Aras Kargo Günaydın hattında çalışan elaman onu da söyledi.

    Benim tahminim bu 1 veya 2 kişilik bir hırsızlık değil. 18 bin tl az bir para değil. Gayet rahat 4-5 kişiye yetebilecek bir para. Ayrıca bizler gibi sosyal medyayı kullanmayı bilmeyen bir ton insan var. Onlardan da günde kaç defa 1-2 bin liralık ürün çalıyorlardır kim bilir.. Bana sorarsanız Aras Kargonun üst yöneticilerinde bile hırsıza ortak olan eleman olabilir. Çünkü önceki olayda ve bu olayda da sürekli üstünü kapatmaya çalışıyorlar.

    Zor bir durum. Ama elimizden geldiğince konuyu yukarılara taşıyalım. Geçmiş olsun dostum
    Aras kargo günaydın uygulaması ile okuduğum 2.dolandırıcılık konusu resmen rezalet, aras kargo kullanan satıcılardan asla bir ürün almamaya dikkat ediyorum. Bu aras kargonun içine operasyon yapılması lazım teşkilat oluşmuş ayrıca bu kadar cok dolandırıcılık yapılmasına rağmen aras kargonun buna bişey yapmaması süphe yaratıyor aklımda
    Ya bu olaylarda kimliğe veya ismini soyismini nasıl öğrenmiş kısmına niye bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum?

    Ben ups ti sanırım yalan olmasın ama o hariç hiç bir kargonun ne bana evden teslim ederken, ne de ben şubeden alırken kimlik falan sorduğunu hatırlamıyorum.

    İçerde adamı yoktur demiyorum, vardır da demiyorum. Çünkü dolandırıcının Aras kargo içinde adamı olmasına falan gerek yok.

    Sabahtan kargoya gidip 'benim günaydınla gelecek bi bilgisayar vardı'' demesi zaten yeterli olacaktır.

    Hayattan bezmiş, bir an önce kargosunu alsında sektirsin gitsin diye bekleyen kargo çalışanları da adamın yüzüne bile bakmadan al git demiştir.

    Günaydın servisiyle günde kaç tane bilgisayar gelebiliyordur bir şubeye onu düşünün, sonra adamın neden günaydınla gönder diye diretme sebebini düşünün. Olay bundan ibaret bence.
    İçeride adam olması gerekli hocam. Çünkü benim kargoyu nereye hangi şubeye gönderdiğimi bilmesi gerekiyor adamın. Yoksa o şubeye gidip alamaz yani.Herhangi bir şubeye gitmiş de olamaz çünkü bu Volkan denen adam kargo kaybolur kaybolmaz telefonlara çıkmamaya mesajlara cevap vermemeye başladı.Önceki olaydaki adamın adı da volkan olunca bu iş açığa çıkmış oldu yani.
  • Burda tonlarca konu acildi aras hirsiz diye buna ragmen hala arasla is yapiyorsaniz mustehak



    Soguk su icin bol bol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu olaylarda kimliğe veya ismini soyismini nasıl öğrenmiş kısmına niye bu kadar takılıyorsunuz anlamıyorum?

    Ben ups ti sanırım yalan olmasın ama o hariç hiç bir kargonun ne bana evden teslim ederken, ne de ben şubeden alırken kimlik falan sorduğunu hatırlamıyorum.

    İçerde adamı yoktur demiyorum, vardır da demiyorum. Çünkü dolandırıcının Aras kargo içinde adamı olmasına falan gerek yok.

    Sabahtan kargoya gidip 'benim günaydınla gelecek bi bilgisayar vardı'' demesi zaten yeterli olacaktır.

    Hayattan bezmiş, bir an önce kargosunu alsında sektirsin gitsin diye bekleyen kargo çalışanları da adamın yüzüne bile bakmadan al git demiştir.

    Günaydın servisiyle günde kaç tane bilgisayar gelebiliyordur bir şubeye onu düşünün, sonra adamın neden günaydınla gönder diye diretme sebebini düşünün. Olay bundan ibaret bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebedi Dumura Uğratıcı

    Burda tonlarca konu acildi aras hirsiz diye buna ragmen hala arasla is yapiyorsaniz mustehak



    Soguk su icin bol bol
    adam olayı ağustos ayında yaşamış zaten neden şimdi yazdığını da belirtmiş diğer konuyu da konuya iliştirmiş. müstehak ne demek ? siz de mi aras için çalışıyorsunuz yoksa !!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gamer777

    adam olayı ağustos ayında yaşamış zaten neden şimdi yazdığını da belirtmiş diğer konuyu da konuya iliştirmiş. müstehak ne demek ? siz de mi aras için çalışıyorsunuz yoksa !!

    Alıntıları Göster
    İnsan biraz supheci olur ben 30₺lik kulakliga bakarken bir kotu yorum gorunce icime sinmiyor hele 18k icin adi cikmis bir sirkete vermek hic akillica degil





    Anliyor musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aras kargo günaydın uygulaması ile okuduğum 2.dolandırıcılık konusu resmen rezalet, aras kargo kullanan satıcılardan asla bir ürün almamaya dikkat ediyorum. Bu aras kargonun içine operasyon yapılması lazım teşkilat oluşmuş ayrıca bu kadar cok dolandırıcılık yapılmasına rağmen aras kargonun buna bişey yapmaması süphe yaratıyor aklımda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginçtir ki bu gördüğüm 2.Aras Kargo Günaydın rezaleti veya hırsızlığı.

    1-Neden Aras Kargo Günaydın diye diretiliyor?
    Tahminen Aras Kargo Günaydın hattında çalışan bir eleman hırsızın ortağı

    2-Kamera kayıtlarını şubenin vermeme sebebi nedir?
    Ya şubede de hırsızın ortağı var ya da olaydan etkilenmemek için zaman kazanmak istiyorlar.

    3-Hangi şubeye gideceğini nereden biliyorlar?
    Daha önceki olayda da hangi Aras Kargo Şubesine gideceğini bilip öyle teslim almışlardı. Eğer siz hangi şubeye gideceğini Volkan denen elemana söylemediyseniz tahminen bu Aras Kargo Günaydın hattında çalışan elaman onu da söyledi.

    Benim tahminim bu 1 veya 2 kişilik bir hırsızlık değil. 18 bin tl az bir para değil. Gayet rahat 4-5 kişiye yetebilecek bir para. Ayrıca bizler gibi sosyal medyayı kullanmayı bilmeyen bir ton insan var. Onlardan da günde kaç defa 1-2 bin liralık ürün çalıyorlardır kim bilir.. Bana sorarsanız Aras Kargonun üst yöneticilerinde bile hırsıza ortak olan eleman olabilir. Çünkü önceki olayda ve bu olayda da sürekli üstünü kapatmaya çalışıyorlar.

    Zor bir durum. Ama elimizden geldiğince konuyu yukarılara taşıyalım. Geçmiş olsun dostum




  • Durmayin ustlerine gidin hakkinizi arayin ve bu cetenin aciga cikmasi icin elinizden geleni yapin. Diger konudaki eleman kac paralik oldugunu gosterdi bize umarim sizde de aynisini gormeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aras kargo yüzünden hepsiburada'dan alışveriş yapmayı bıraktım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AvriL

    Aras kargo günaydın uygulaması ile okuduğum 2.dolandırıcılık konusu resmen rezalet, aras kargo kullanan satıcılardan asla bir ürün almamaya dikkat ediyorum. Bu aras kargonun içine operasyon yapılması lazım teşkilat oluşmuş ayrıca bu kadar cok dolandırıcılık yapılmasına rağmen aras kargonun buna bişey yapmaması süphe yaratıyor aklımda
    Sıkıntı kargo almak değil, kargo göndermede.

    Gidin üç beş kuruş fazla verin ups kullanın kargonuz güvende olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle hocam. Herifler 3 aydır aramalarıma dönmüyorlar polise güvenlik kamerası görüntülerini vermiyorlar şimdi ekşiye, buraya yazdım diye sabahtan beri 4 kere aradılar
  • SecurityPayne kullanıcısına yanıt
    Emin olun yapabileceğim herşeyi yaptım. Polis de dilekçeyi savcıya götürme konusunda çok bekletti bizi(güvenlik kamerası görüntülerini vermedikleri için). O entry silinmeseydi belki ben hiç yazmazdım bile, buraya yazmaktaki amacım çetenin bilinmesi.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı hocam. İnsanla iş yapmıyorlar sanki. Etrafınızdaki insanları bu çeteden haberdar etmeniz hepimiz için iyi olur.
  • egemi kullanıcısına yanıt
    1-Önceki rezalette adam gayet açıkça anlatmış hocam, artık kesinlik kazandı ki iş şu şekilde oluyor; Adam sahibinden.com a telefon numarası yazan birini arıyor. İstanbula bir arkadaşınıza tanıdığınıza yollayın kargoyu buradan alalım diyor ve aras günaydın da diretiyor. Bilgisayar kargoya verilince aras kargo günaydının içinde olan ve bizim isim soyisme ve kargonun nereye gönderileceğine dair bilgiyi alıyor ve ekliyor; Bu kargonun üzerine yazıyla Atıyorum Ahmet Yılmaz isimli bireye de verebilirsiniz yazın diyor. Alan adam yani Ahmet Yılmaz gidip alıyor kargoyu.

    2- Kesinlikle hocam bir iki kişi olduğunu ben de zannetmiyorum. O sosyal medyayı kullanmayanların işi çok sıkıntı gerçekten. Acilen çetenin bulunması lazım yani kısaca.
  • Kardeş
    Aras Kargo,Ups Kargo gibi firmalar Kimlik Kontrolü,Tc Kontrolü yapmıyor.Ben gelen kuryeleri 4-5 kere tersledim şikayet ettim laf anlatamadım.

    Yurtiçi,PTT,Sürat,MNG kargo kurye beni tanıyorsa Kimlik istemiyor sadece Tc Kimlik ve İmza alıyor. Beni tanıyan Yurtiçi kuryesi bile mutlaka Tc Kimlik ve İmza alıyor.

    Aras kargo tercih etmeniz sizin için iyi değil.

    Kimsenin beğenmediği Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT bile Kimlik,İmza olmadan ürün teslimatı yapmıyor. Ben şehir dışındayken paketi babama teslim etmeleri için PTT ye Fax çekmek zorunda kalmıştım.
  • yagızalp Y kullanıcısına yanıt
    İçeride adam olması gerekli hocam. Çünkü benim kargoyu nereye hangi şubeye gönderdiğimi bilmesi gerekiyor adamın. Yoksa o şubeye gidip alamaz yani.Herhangi bir şubeye gitmiş de olamaz çünkü bu Volkan denen adam kargo kaybolur kaybolmaz telefonlara çıkmamaya mesajlara cevap vermemeye başladı.Önceki olaydaki adamın adı da volkan olunca bu iş açığa çıkmış oldu yani.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam kargolar hakkında ürünün pataküte taşınması dışında böyle bir sorun hiç duymamıştım. Etrafa sordum soruşturdum aras ucuz hepsi aynı şey dediler tamam dedim. Kimlik kontrolü de şu şekilde yapılmış ; Aras Kargonun içindeki adam muhtemelen benim kargomun üzerine atıyorum Tulpar Han'a da teslim edilebilir yazıyor ve o Tulpar Hanın kimliğini kontrol ediyor. Benim söylediğim alıcı hariç 3. bir kişiye teslim edildiği için alenen bir suç ve önceden böyle bir olay duymamıştım. Artık ptt veya ups kullanırım sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shavethemonkey

    Sıkıntı kargo almak değil, kargo göndermede.

    Gidin üç beş kuruş fazla verin ups kullanın kargonuz güvende olsun.

    hocam ne alaka burada kargo ücretinden kimse bahsetmemiş ki alıcı teklif etmiş zaten aras kargo günaydın uygulaması diye,alıcı deseydi ki kardeşim 20 tl fazla ver ups kullan belki bu arkadaş ups kullanacaktı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.