Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
55
Favori
393.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ANKARA P.İ.M.
    YENİMAHALLE

sorguda böyle yazıyor ,gitsem ordan alabilir miyim , yoksa yarın dağıtıma mı çıkar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • landmoon L kullanıcısına yanıt
    ''Zimmet edildi'' ifadelerinde normal şartlarda gönderiyi Posta İşleme merkezleri vermezler.
    ''Gönderinin geliş kaydı yapıldı'' ve ya da ''PTT İşyerine geldi'' veya '' bekliyor'' ifadelerinden müşteriye teslimat yapılır.

Ancak bunun için sabah 9'a kadar beklemeniz ve gönderinin dağıtıma çıkıp çıkmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.
  • PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Böyle bir durum var kargo günlerdir avpimde bekliyor. Ne için beklediğide belirsiz gümrüğü geçmiş. Müşteri hizmetleri kayıt açtı gelen dönüşte kargo takibini gönderici yapabilir onunla iletişime geçin o bize iletsin bakalım dediler. Telefonla ulaşamıyorumda.

• Hocam merhaba,yurtdışından gelen ürünüm daha önce ukime giriş çıkış yaparak bulunduğum ildeki pime giriş yaptı(herhangi bir vergi şu anlık gözükmüyor),fakat şu anda durumu ptt işyerinde bekliyor ,ptt den mesaj geldi bizzat tarafınıza teslim edilecektir diye,gittim pime mesajın otomatik atıldığını gönderimin gümrüklü gönderi olduğunu ve gümrükte olduğunu ve gümrük personelinin izinli olduğunu söylediler,buraya kadar problem yok oradaki personelde indan onunda izin hakkı var fakat 1 ay oldu benim gönderinden hala ses seda yok,yıllık izin 1 ay değilmi ben gittiğimde zaten izindeydi .
    1 ay oldu hala bir gelişme yok,yerine personel görevlendirilemezmi bu durumu nereye şikayet edebilirim?Kusura bakmayın sert anlattıysam.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Sorunsuz geçti telefon gümrükten. İkinci el satış yapmıştım. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratilmaz

Hocam merhaba,yurtdışından gelen ürünüm daha önce ukime giriş çıkış yaparak bulunduğum ildeki pime giriş yaptı(herhangi bir vergi şu anlık gözükmüyor),fakat şu anda durumu ptt işyerinde bekliyor ,ptt den mesaj geldi bizzat tarafınıza teslim edilecektir diye,gittim pime mesajın otomatik atıldığını gönderimin gümrüklü gönderi olduğunu ve gümrükte olduğunu ve gümrük personelinin izinli olduğunu söylediler,buraya kadar problem yok oradaki personelde indan onunda izin hakkı var fakat 1 ay oldu benim gönderinden hala ses seda yok,yıllık izin 1 ay değilmi ben gittiğimde zaten izindeydi .
    1 ay oldu hala bir gelişme yok,yerine personel görevlendirilemezmi bu durumu nereye şikayet edebilirim?Kusura bakmayın sert anlattıysam.
    Anlattığınız durum Dağıtım Aksaklığına girer hocam bu durumu tabiki PTT Genel Müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.
    Gerekli işlem 1-2 gün içinde yapılır.

Aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekküler hocam,şikayet edelim bakalım ne olacak.

• Nasıl girdin oraya? Ne mezunusun

• benimde aliexpress den aldığım ürün kargo sorgulamada. bir aydır bu şekilde çıkıyor. daha önce aynı ürün aynı satıcıdan aynı posta yoluyla 3 haftada teslim edilmişti. şuan ptt sorgusunda bir aydır bu durumda :
    1 03/04/2019 16:53:00 Gonderi musteriden alinmistir Receive item from customer (Otb)
    - China (Yurt Disi)
    2 08/04/2019 03:59:00 Gonderi (Cikis) alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Otb)
    - China (Yurt Disi)
    3 08/04/2019 05:09:00 Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) The item was forwarded to the destination country (Otb)
    - China (Yurt Disi)
  • Kargonun gönderildiği ile doğru yola mı çıkmış oluyor anlayamadım usta.
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • Hocam tekrardan merhaba.
    Size en son yazdığım günden sonra, gönderim UKİM'den çıktı ve PİME gönderildi.
    Ancak dün yine UKİM'e gitmiş olarak gözüküyor.
    İlgili arkadaşların aklına yeni birşey geldi anlaşılan, tekrar kontrol etmek istemişler gibi
    aldığım alarm cihazı imei'siz sadece sirenli birşey. Acaba ilgili kişiler, imei'li olabileceğini mi düşündü ?

sizce bu işleyiş ne demek oluyor, yorumunuz nedir ?

• @cavusson Merhaba değerli dostum ;

Aynen. PTT İşyerine sevk edildi demek gönderinizin varış merkezine yola çıktığı anlamına geliyor.

@abasaran Hocam merhabalar ;

Söylemiş olduğunuz üzere gönderi tekrar gümrüğe girmiş gözüküyor.
    Bunun nedeni gümrük işlemleri bittiği zaman son kontrol merkezinden onay almaması olabilir.
    Ancak ben yine herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Takipte kalmanızda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

@cavusson Merhaba değerli dostum ;

Aynen. PTT İşyerine sevk edildi demek gönderinizin varış merkezine yola çıktığı anlamına geliyor.

@abasaran Hocam merhabalar ;

Söylemiş olduğunuz üzere gönderi tekrar gümrüğe girmiş gözüküyor.
    Bunun nedeni gümrük işlemleri bittiği zaman son kontrol merkezinden onay almaması olabilir.
    Ancak ben yine herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Takipte kalmanızda fayda var.
    Hocam merhaba benim ürün dünden beri bu halde önceden kayıt alındığı gibi ilime gönderilirdi acaba gümrüğemi takıldı aldığım ürün bluetooth kulaklık 21 dolar dı fiyatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan297 -- 14 Mayıs 2019; 17:25:26 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam merhaba,benim polonyadaki bir üniversiteye evrak yollamak gerekti normal posta ile yolladım son durum bu sence herhangi bir sıkıntı olurmu evrak kaybolması vs gibi kaş güne ulaşır sence üniversiteye?

• Ptt kargo neden yavaş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @wolverine738

Barkod numaralı gönderi olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşamazsanız hocam.

@werberus PTT Kargo normal şartlarda diğer kargo firmaları gibi sadece kargo işiyle uğraşmaz.
    Devletin resmi kargo şirketi olduğu için tüm tebligatlar, tebliğler,cezalar vs.. PTT tarafından teslim edilir.

İş yükü bu yavaşlıkta en büyük etken bence. Ancak hepimizin bildiği üzere devletin işi her zaman yavaş işler.
    Bundaki temel etkende çalışanların büyük bir kısmının devlet memurlarından oluşması.
  • Sivas kargosu kayseri'ye mi geçip, sonra sivas'a geliyor?
  • Sistem yok bahane mi yoksa harbiden çöküyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargom neden hala gelmedi

• Bugün muhtemelen gümrüğe takılan bir ürünün için PTT gelmiş ihbar notu bırakmış.Notta telgraf telefax yazıyor geri iade süresi 24 saat olarak arka sayfada belirtilmiş.Muhtemelen ödeme tutarını belgelendirmemi istiyorlar.Çalıştığım için yarın almam mümkün değil.Benim adıma eşim alabilirmi

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.