Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
388.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

@flexor Öncelikle teşekkür ediyorum.

Gönderiniz Gümrükten çıktığı için İSTANBUL UKİM tarafından sevkiyata hazır hale gelmiş.
    Siz bu mesajı dün yazdığına göre size en yakın dağıtım merkezine ya gelmiş ya da gelmek üzere olduğunu düşünüyorum.
    Tahmini olarak bu hafta içerisinde teslim edilecektir.

@Tugberkyts Merhabalar ;

Sıkıntılı bir durumla karşı karşıya kalmışssınız hocam.
    Çünkü bu tür gönderiler eğer tam bir isim bilgisi yoksa dağıtıma çıktığı an dağıtıcı biraz insiyatif kullanmazsa tekrar geri yurtdışına gönderilebiliyor.
    Bir yöntem var. Bu da gönderiyi takip edin, size en yakın dağıtım merkezine gelince siz bizzat uğramaya çalışın ya da telefonla ulaşım sağlayarak durumu bildirin.

Eğer dağıtıcı insiyatif kullanırsa adres doğru olduğu zaman bizzat getirme durumu da var. Dağıtım merkezi ile bir kontak kurmanız gerekiyor.
    son hareket bu şekildedir...

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• Hocam yurtdışından bir ürün geldi 22 tl ile İstanbul gümrükten çıktı . Bugün sabah 10da Ankara Yenimahalle pdm ye gelmiş en son güncelleme burada zimmete alındı şeklinde. Bu ne anlama gelmektedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pasorcaprazi kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli dostum ;

Gönderiler dağıtıma çıkmadan önce dağıtım merkezine geldiği zaman Zimmet alındı olarak bir kayıt girilmesi gerekir.
    Zimmet alındı ifadesini gördüyseniz gönderi Cumartesi veya Pazartesi dağıtıma çıkacaktır.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam . Bugün öğleden sonra teslim ettiler .

• Hocam iki kere falan ulaştım ukime birisi evrak isteyeceğiz dedi birisi ilinizde ki gümrüğüe göndereceğiz dedi. Son durum bu torba kapandı diyor bir gariplik görünüyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7mk7 -- 8 Temmuz 2019; 16:55:38 >
  • PTT'de çalışıyorum soruları alayım
    pazar gününden beri zimmet alındı diyordu. bugün sonunda dağıtıma çıktı şimdi de sevk falan diyor. Ne demek? Başka adres falan girmedim ben. Bir de alıcı adresi kısmı sitede aniden silindi sadece nokta var orad bugün. Sistemde bir hata falan mıdır ki acaba?
  • Birinin adres bilgisini yada telefon numarasını bulmak isterseniz o kişinin sadece adı ve soyadını bilmeniz yeterli mi hocam

• @can ve cem vine Yanlış bir dağıtım merkezi tarafından dağıtıma çıkarılmış kargonuz hocam doğru dağıtım merkezine gönderiliyor.
    Dağıtım merkezi kaynaklı bir hata olmuş yani bügün yarın teslim edilir tarafınıza.

@fotoburak Şimdi soruyu tam anlamadım tam anlamıyla. Biraz daha açarsanız yardımcı olabilirim.
    İsim soyisimden sorgulama yapılarak kargo sahibi PTT Personelleri tarafından bulunabilir.

PTTbank'dan da PTT Personelleri isim ve soyisimden eğer hesabı varsa hesabına ayrıca kişisel bilgilerine ulaşabilir.
    Diğer tüm bankalarında yapabildiği gibi.
    Peki ptt deki hesabımı sildire bilir miyim

• fotoburak F kullanıcısına yanıt
    PTT Merkezleri bu işlemi hallediyor bildiğim kadarıyla. Siz birşey yapmasanız bile 5 sene gibi bir süre sonra otomatikmen sililiyor.
  • Bu yeni sistemde vergi işleri nasıl oluyor? Kapıda mı ödüyoruz yoksa Ukim’e mi çağrılıyoruz? Şu an torba kapandı statüsünde bir ürünüm var da hatta ikiside ülkeye varmış gözüküyor.

• Merhabalar.

AliExpress ten bir ürün aldım ve ayın 5 i gibi geldi.

Tatile çıkacağım için de ev adresi olarak annemlerin adresi verdim. Çalışan kapıdan vergi tutarını alır ürünü bırakır diye.

3 gün Başakşehir-Bahçelievler dolaştı ürün sonunda dağıtıcıya verildi dedi 9 temmuzda ama ulaştırılamadı denilip annemlerin adrese yakın bir şubeye bırakılmış ürün. Bugün kardeşim almaya gitti ama vermemişler. Bunu nasıl alabiliriz?

Şu an İstanbul dışındayım ve İstanbul Bağcılar'da bekleyen bu kargoyu en basit şekliyle nasıl aldırabilirim?

Bulunduğum yerdeki PTT şubesine dilekçe ile başvursam sonuç çıkar mı?

Yoksa işimiz iş 50-60 liralık parça için 200-250 lira masraf yapmak istemiyorum.

• Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ;

Bildiğim kadarıyla yurtdışı gönderileri 30 iş günü kadar duruyor PTT merkezinde veya şubede.
    Bu 30 gün içinde tatilinizi bitirince halletme şansınız var mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Merhabalar ;

Bildiğim kadarıyla yurtdışı gönderileri 30 iş günü kadar duruyor PTT merkezinde veya şubede.
    Bu 30 gün içinde tatilinizi bitirince halletme şansınız var mı acaba.
    Yani gidip gelirim sıkıntı yok ama 250 lira gibi bir masrafa sebep olacak bu durum bana.

Benim yerime kardeşimin almasını istiyorum. PTT müşteri hizmetlerinden dilekçe - kimlik fotokopisi falan dediler ama ıslak imzalı falan o zaman oluyor dediler ama yurtdışı gönderide olur bilemedim.

Gelen paketteki ürün pahası yüksek de değil ama gerekli bir ürün.

Bugün bulunduğum ildeki merkez PTT ye gideceğim. Dilekçe kabul ederlerse kargonun beklediği PTT ye fax çektireceğim yada Aps ile kardeşime göndereceğim dilekçeyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    PTT Kurumunun en berbat özelliği bu işte. Kargo teslimatlarında çok fazla müşteri mağduriyetine neden oluyor.
    Size tavsiye ilk başta aşağıda vereceğim linkten bir forum doldurun. Gönderi adrese gelmeden şubede bekletiliyor diye.

Eğer bu işlem işe yaramazsa o dilekçe işlemini sağlarsanız. Halbuki kardeşimiz yani verse ne olacak ki. PTT'nin bazı saçmalıklardan birisi işte.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

Dilekçe yazdırdım kardeşime benim imzamı artırdım, kimliğin fotokopi halindeki fotoğrafını gönderdim. Çıktısını alıp gitmiş. Dünkü arkadaş varmış yine bu sefer dilekçeyi görünce vermişler.

Teşekkürler yardımınız için bir daha böyle durumda tekrar dağıtıma çıkarılması talebinde bulunacağım itiraz kısmından.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim merhaba posta ile ilgili merak ettiğim bir şey var. mesela pk 34 beşiktaş istanbul diye yazdım adresi. bu adrese posta nasıl gidiyor kayıtlı mı adresi acaba
  • Aliexpress'ten aldığım 13TL'lik ürüne 10,79TL gümrük ücreti yansıtmışlar. Ürünü 2 aydır bekliyorum gelsin diye. Bugün bi kontrol edeyim dedim, "İADE-Kabul Edilmedi" yazısı karşıladı beni. Gelen giden olmadı. Kapıda not felan da yoktu. PTT şubesine gitsem gönderiyi teslim alma şansım var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıcak Fırsatlar -- 23 Temmuz 2019; 18:18:33 >
  • Yunanistandan gelecek olan doküman posta 11 hazirandan beri TR ye giriş yapmadı. UKİMde kaydı yok. Resmi belge büyükelçilikten geliyor. Reklamasyon işlemi gönderici tarafından başlatıldı ancak bu taraftan reklemasyon birimine ulaşamıyorum bilgi almak için. Ne yapılabilir bu gönderi için?

• @aybogan Değerli dostum PK 16 demek Posta kutusu numarası anlamına geliyor. Anladığım kadarıyla verilen bir adres değil PTT merkezlerinde bulunan kiralık posta kutuları. Burayı kiralayıp buraya yönlendiriyorlar kargolarını.

@Sıcak Fırsatlar Hocam normalde gönderileriniz İADE_Kabul Edilmedi ifadesi yazıyorsa hemen tekrar geri yurtdışına iade edilmiştir.
    Eğer sizin bilginiz dışındaysa bir talep formu oluşturmanızda fayda var. Muhtemelen adresiniz yanlış yazılmış ve kargo tekrar geri iade işlemine girmiştir.
    Çünkü normal prosedürde gönderiniz eğer evde yoksanız 15 güne kadar şubede bekletilmesi gerekir.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

@msungur16 Hocam gönderinizle alakalı bir sorun olduğu aşikar. Çünkü bir Yunanistan gönderisi bu kadar uzun bir süre beklemez.
    Tahminimce sevk aşamasında gönderiyle alakalı bir sorun oluştu. Sevk edilse gönderi Türkiyeye geldiği zaman eğer yanlış bir torbaya eklenmişse ( torbadan kastım büyük taşıma araçları ) burada kaybolma ihtimali var. Reklamasyon talebinizi ne zaman ilettiniz ?

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.