Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
55
Favori
393.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PTT personel alımı ne zaman olur? Sınav, tercih, güvenlik soruşturması ne kadar sürer?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yardımsever dostum,
    Kargomun durumu resimdeki gibi. Acaba UKİM’ e gider mi yoksa direkt Erzuruma mı gelir? Kargonun içeriği kablosuz kulaklık acaba vergi çıkar mı? En fazla 300 gram falandır maliyeti de kargo hariç 136 tl falan tuttu. Şu an sorgulamada ağırlık bilgileri ad soyad adres vs yok. Şimdiden teşekkür ederim
    Edit: mesajı attığımda istanbul pimdeydi şimdi AVPİM’ e gitmiş o yüzden resmi güncelliyorum
    PTT'de çalışıyorum soruları alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halllil -- 28 Nisan 2019; 7:8:43 >

• @landmoon PTT gönderinizin gümrükte kaldığı ve yapmanız gerekenlerle alakalı bir Telgraf gönderiyor.

@phorever Normalde kitaplar ''kitap kampanyası'' adı altında %50 indirimle gönderiliyor siz bu kapsamda mı gönderdiniz bilemiyorum ama diğer ürünlerdede gramaj ve en boy yüksekliği fiyatta önemli bir etken.

2000 gr'a kadar normalde aynı ücretlendirme ama 2000 GR geçince asıl en boy ve yükseklik fiyatı artıran önemli bir unsur haline geliyor.

@slhttnshn61 Daha önceleri başlayan kişilerden duyduğum kadarıyla sınav açıklandıktan sonra güvenlik soruşturması vb uygulamalar 3 ay sürmüştü.

@halllil Bildiğim kadarıyla aldığınız ürün gümrüğe sunulmadan tarafınıza gönderilmesi gerekiyor. Ancak eğer gümrüğe sunulursa 5 TL Gümrük vergisi ve damga vergisi adı altında sizden ücret alınır.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Merhaba hocam,

Almanya'dan savciliga ulastirilmasi icin adli dokuman gondermistim. Geri mi donmekte? Gayet onemli adli bir dokuman icermekteydi. Savcinin adi ve adliye sarayi adresi dogru. Neden geri donuyor olabilir?PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • asilx A kullanıcısına yanıt
    Geri dönmemiş hocam. Saat 5'den sonra dağıtım işlemi yapılmaz. Sistem yanlışlıkla teslim edilemedi bilgisi işlemiş.
    Gönderiniz yarın tekrar dağıtıma çıkıp teslim edilir herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar.
    22 nisanda aliexpres'ten aldığım ürüne ait kargo bilgileri şu şekilde. yorumunuz nedir efenim?
    23 dolarlık bir ev alarm sistemi.
    tam bilgim yok, bu ürünün gümrükte takılma durumu vs varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abasaran -- 30 Nisan 2019; 17:45:6 >
  • abasaran kullanıcısına yanıt
    Gönderiniz yasaklı madde değil.
    Ancak kontrol amaçlı gümrüğe sunulması olası hocam böyle bir duruma tahmini 6.5 TL gümrüğe sunulma ücreti ve damga vergisi faturalandırılabilir.

• Nasıl girdin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben de bir soru sorabilir miyim... Bugün bizim mahalledeki PTT bin önünden geçerken, PTT bankamatiğinin yanına 25-30 tane kutucuk olan bir şey koymuşlar. Kapalı olduğu için soramadım. Bu nedir, bilgi verebilir misin? Posta kutusu kiralama falan duydum ama, bu dışarıda ve kargo ile ilgili bir şey gibiydi ..

• Kargom 1 haftadır İstanbul Başakşehir UKİM'de bekliyor. Telefondan, e-maillerden vs. hiçbir yerden ulaşamadım hep meşgul. Kozmetik ürünler var kargomda, yasaklı ürün olduğunu bilmiyordum. Geri gönderilecek ise gönderilsin diye bekliyorum, satıcı ona göre geri ödeme yapacak bana. Ama bir haftadır hiçbir şey olduğu yok. En azından geri mi gönderilecek yoksa belki şansım yaver gider de bana mı ulaştırılır (iade diye bir bilgi girilmedi çünkü sisteme henüz) öğrenmek istiyorum artık. Telgraf falan da gelmedi. Bizzat gidip görüşme imkanım da yok çünkü İstanbul'da yaşamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merak ettiğim bir soru daha var; güya UKİM taşınıyormuş o yüzden bu kadar aksamalar oluyormuş ve telefonlara bakılmıyormuş diye bir yerde okudum. Doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elusnuga -- 1 Mayıs 2019; 19:18:55 >

• Çinden gelen uçakların türkiyeye ulaşması neden 2 haftayı buluyor. Çinden türkiye uçakla 12 saat ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sonbahar78 Merhaba değerli dostum ;

PTT Bankamatiklerinin yanına normalde pullu mektupların hızlı bir şekilde gönderilmesi için kutucuklar konuyor.
    Ama yeni Mobil kargo uygulamaları da var PTT'nin. Onu hayata geçirmiş olabilirler.

Posta kutusu kiralama işlemleri PTT şubelerinin içinde oluyor.

@Elusnuga Hocam merhaba ; gönderiniz yasaklı madde kapsamında olduğu için bununla alakalı herhangi bir Telgraf geleceğini düşünmüyorum. Sadece evrak istenildiği durumlarda bu gerçekleşiyor. Eskiden çalıştığım zaman UKİM'in bu durumlarsa yasaklı iade maddeleri 1 hafta beklettiği oluyordu.
    Çünkü Yasaklı maddeyi iade etmek için de aynı yöne gidecek vasıtaların organizsyonu için tutuluyordu. Tahminim bu hafta içerisinde güncelleme gelecektir.

Ek olarak İSTANBUL UPİM, İSTANBUL UKİM, Bazı kargo işletme merkezleri buralara telefonla ulaşmak gerçekten çok zordur.
    Taşınma işlemi olmasa bile zaten buralarda telefonlara bakmakla görevli görevli yoktur. Duruma göre cevap verirler.
    Bu durumlar için Çağrı merkezleri bulunduğundan ya isterseniz kendiniz PTT.gov.tr'den bir mail gönderebilirsiniz ya çağrı merkezi işleminizle alakalı kayıt açar.
    Anlayacağınız devlet kurumu olduğu yavaş işler tüm işlemler bu hep böyledir .

@Adorer Çin'den gelen kargoların çoğusu uçakla değil gemiyle farklı lokasyonlara uğrayarak Türkiyeye ulaştırılır.
    Sadece Turkey Post ve Hong Kong Post firmaları genellikle havayoluna tercih ediyor. Onun dışında China Airmail Post gemiyle ulaşım sağlıyor.
    Bazı kargolar uçakla gönderildiği zaman bile direk varış merkezi Türkiye olmayıp yine farklı lokasyonlara uğrayarak Türkiyeye ulaştırılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Gönderiniz yasaklı madde değil.
    Ancak kontrol amaçlı gümrüğe sunulması olası hocam böyle bir duruma tahmini 6.5 TL gümrüğe sunulma ücreti ve damga vergisi faturalandırılabilir.
    valla gelsinde hocam, o sunma parası falan verilir :)
    teşekkürler cevabın için.

az öncede kontrol ettim, UKİM'e gönderilmiş. galiba dediğiniz gibi gümrüğe sunuluyor.
    umarım yanlış değerlendirilip uğraştırmazlar bizi.

• Hocam salı günü İstanbul Gaziosmanpaşadan Erzurum merkeze doğru yollanan bir kargom var, kargonun son işlemi salı günü torbaya eklendi seklinde. Bu torbaya eklendi nedir ve muhtemelen çarşamba günü tatil olduğu için hicbir işlem yapılmamış, şuana kadar da aynı şekilde son işlem salı günü torbaya eklendi bugün de işlem yapılmamış kargom yarına kadar gelir mi acaba veya kaç güne gelir sizce? Siteden baktığımda İstanbul Erzurum 2 gün arasında gelir diyor ancak çarşamba işlem yapilmadi. Pazartesiye sarkar mı acaba kargo?

• E-mailden bana şöyle cevap verdiler: "Abandone(gümrüğe terk işlemine tabi olmuştur)" Geri mi gönderilecek yani?

• EmperorOverlord kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli dostum ;

PTT sistemlerinde sıkça karşılaştığınız ''Torbaya eklendi'' ifadesi gönderinizin kayıt şubesi tarafından araca yüklendiği ve sevke hazır hale geldiği anlamına gelir.

Normal şartlarda Torbaya eklendi ifadesinde sonra PTT işyerine sevk edildi şeklinde bir otomasyon güncellemesi görmeniz gerekli.
    Ancak şubenin kayıt sisteminde sorun varsa bu son güncellemeyi aktaramamış olabilir veya sevkiyatta belirli bir sürenin gelmesi bekleniyor olabilir.
    Yarın sabaha kadar beklemenizde fayda var.
  • Elusnuga kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız ifade genellikle Gümrükten tekrar geri dönen kargolar için kullanılır.

Kargonuzun içeriği hakkında bilgi paylaşırsanız daha net ve sağlıklı bilgi paylaşabilir veya yönlendirebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Paylaştığınız ifade genellikle Gümrükten tekrar geri dönen kargolar için kullanılır.

Kargonuzun içeriği hakkında bilgi paylaşırsanız daha net ve sağlıklı bilgi paylaşabilir veya yönlendirebilirim.
    Hemen yukarda yazmıştım ama. İçinde kozmetik ürünler var, yasaklı olduğunu bilmeden aldım. Bir haftadır UKİM'de beklediği için PTT bize ulaşın kısmından e-mail attım. Bana böyle geri dönüş yaptılar. Ne demek istediklerini pek anlayamadım o yüzden sorayım dedim.

• EA915224256CN

Merhaba, yurtdışı gönderim yanlış anlamadıysam gümrüğe takılmadan geçip bulunduğum şehirdeki pime gelmiş. Bugün telefonla aradım salı günü tekrar gümrüğe girecek dendi. Böyle bir şey mümkün müdür? İstanbulda gümrük kontrolünden geçen gönderi tekrar gümrük kontrolüne girer mi?

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.