Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
55
Favori
393.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraysgt

EA915224256CN

Merhaba, yurtdışı gönderim yanlış anlamadıysam gümrüğe takılmadan geçip bulunduğum şehirdeki pime gelmiş. Bugün telefonla aradım salı günü tekrar gümrüğe girecek dendi. Böyle bir şey mümkün müdür? İstanbulda gümrük kontrolünden geçen gönderi tekrar gümrük kontrolüne girer mi?
    Hangi numarayı aradınız acaba? Ben hiçbir türlü ulaşamıyorum da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askere gidecekken bize ptt ile yol parası veriyolardı, 3 ay geçti almadım parayı şimdi gidip alabilir miyim

• Elusnuga kullanıcısına yanıt
    Googledan aratınca çıkan numarayı aradım

• quote:

Orijinalden alıntı: eraysgt

Googledan aratınca çıkan numarayı aradım
    Ben de internette çıkan numaraları aradım. Günlerce defalarca aradım ulaşamadım Siz yine de numarayı yazabilir misiniz?

• eraysgt kullanıcısına yanıt
    Gümrükten çıkan bir gönderinin tekrar gümrüğe girdiğini şu ana kadar hiç görmedim hocam.
    03323425220 bende 5-10 kere aradım öyle düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

Gümrükten çıkan bir gönderinin tekrar gümrüğe girdiğini şu ana kadar hiç görmedim hocam.
    Cevap için teşekkür ederim. Bende ilk kez şahit oluyorum. Ürün olduğu yerde bekliyor,postahaneye gönderilmiyor sanırım yeni bir icat çıkmış :(

• quote:

Cevap için teşekkür ederim. Bende ilk kez şahit oluyorum. Ürün olduğu yerde bekliyor,postahaneye gönderilmiyor sanırım yeni bir icat çıkmış :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Elusnuga

E-mailden bana şöyle cevap verdiler: "Abandone(gümrüğe terk işlemine tabi olmuştur)" Geri mi gönderilecek yani?
    Bana da cevap yazabilir misiniz? Tam olarak ne anlama geliyor "abandone" ? Yasaklı ürünler var kargoda. Geri gönderilecek anlamına geliyordur umarım

Hocam merhabalar ; ''Abandone'' şeklinde PTT kavramlarında benim bildiğim bir ifade yok malesef.
    Ancak eğer bir öneri verin diyorsanız ; aşağıdaki vereceğim linkten PTT Genel Müdürlüğüne bir mail göndermenizi tavsiye ediyorum.
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

PTT sistem üzerinden Gümrük birimine aktarıp o kanal üzerinden tarafınıza bilgi verecektir.
    Ancak kargonuzun içeriğini düşünürsek varsayımda bulunursak, kargo kozmetik ürünü olduğu için tekrar geri alıcıya iade edildiği ve bu kapsamda size bilgi paylaşılmış olabilir.
    Kargonuzun son güncellemesi hakkında da bilgi paylaşırsanız ek olarak onu da inceleyip yine birşeyler söyleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisinasyon -- 3 Mayıs 2019; 16:28:53 >

• merhaba, aldığım ürün 22 Nisan'da ülkede gözüktü, yabanc takip sitesine bilgi girişi yapıldı ama ptt'ye yapılmadı. 22 Nisan'dan beri güncellenmiyor. bir sorun mu var, ne yapmalıyım?

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

• PTT Denizli'ye gelmesi gereken gönderiyi Diyarbakır'a göndermiş. Oarada kalır mı yoksa Denizl'ye gelir mi. Bu durumu yaşayan varmı.

Teşekkürler.
  • Yurtdisindan telefon gönderdim gümrüğe takılmaz umarım. Yurtici kayıtlı bir cihaz.
    Ne dersiniz?

• quote:

Hocam merhabalar ; ''Abandone'' şeklinde PTT kavramlarında benim bildiğim bir ifade yok malesef.
    Ancak eğer bir öneri verin diyorsanız ; aşağıdaki vereceğim linkten PTT Genel Müdürlüğüne bir mail göndermenizi tavsiye ediyorum.
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp

PTT sistem üzerinden Gümrük birimine aktarıp o kanal üzerinden tarafınıza bilgi verecektir.
    Ancak kargonuzun içeriğini düşünürsek varsayımda bulunursak, kargo kozmetik ürünü olduğu için tekrar geri alıcıya iade edildiği ve bu kapsamda size bilgi paylaşılmış olabilir.
    Kargonuzun son güncellemesi hakkında da bilgi paylaşırsanız ek olarak onu da inceleyip yine birşeyler söyleyebiliriz.
    Tekrar merhaba, e-mailime şöyle cevap verdiler. İade edilemeyeceği yazıyor. Böyle bir şey nasıl olabiliyor? Tamam bana ulaşmasını beklemiyorum ama her halükarda göndericiye geri göndermeleri gerekmiyor mu? Paramı diğer türlü geri alamam ki. Kargom hala PTT işyerinde bekliyor gözüküyor bu arada. Orada öylece bekleyecek mi yani? Neden geri göndermiyorlar anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elusnuga -- 6 Mayıs 2019; 11:12:11 >

• @VLX Merhaba değerli dostum ;

Gönderiyi hangi ilden yaptınız ? Çünkü kargonuz varış merkezine gitmeden birçok aktarma merkezine uğrar.
    Herhangi bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.

@mrsmrc Selamlar hocam ;

Hangi amaçla gönderdiniz telefonu acaba. Şimdi telefon yasaklı bir gönderi olduğu için eğer kayıtlı bir gönderiyse alıcıyı en yakın gümrük birimine çağırabilirler.
    Tabi ben çıkalı 2 sene mevzuat değişti mi bilmiyorum. Bizim zamanımızda böyleydi.

@N4F Hocam UPİM gönderileri geldiği gün kayıt alma zorunluğu var. PTT sayfasını dikkate alınız.
    Gönderi başka ülke aktarma merkezlerine uğradıysa bu nedenli bir gecikme söz konusu olabilir.
    Bazı gönderilerde 2.5 aya kadar bile uzadığına ben bizzat şahit olmuştum.

@Elusnuga Hocam normalde Dünya Postalar Birliği yasasına göre sizin dediğiniz üzere gönderi eğer yasaklı madde olursa tekrar gönderici ülkeye iade edilir. Ancak eğer gönderinin türüyle alakalı eğer karşı ülke ile alakalı geri gönderim anlaşmazlığı varsa bu nedenli bir sorun söz konusu olabilir.

Onun dışında ben Kurumdan çıktıktan sonra da bu durumla alakalı bir mevzuat güncellemesi olabilir.
    Bu durumla alakalı isterseniz Gümrük Bakanlığına bir BİMER'den yazıp daha detaylı bir cevabın gelmesi ile alakalı bilgi istemeniz faydalı olacaktır.

• Ustam benim kargo ÇİN den geliyordu. İstanbul'dan Denizliye sevk edeceklerine Diyarbakır'a sevk etmişler.PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • quote:

@VLX Merhaba değerli dostum ;

Gönderiyi hangi ilden yaptınız ? Çünkü kargonuz varış merkezine gitmeden birçok aktarma merkezine uğrar.
    Herhangi bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.

@mrsmrc Selamlar hocam ;

Hangi amaçla gönderdiniz telefonu acaba. Şimdi telefon yasaklı bir gönderi olduğu için eğer kayıtlı bir gönderiyse alıcıyı en yakın gümrük birimine çağırabilirler.
    Tabi ben çıkalı 2 sene mevzuat değişti mi bilmiyorum. Bizim zamanımızda böyleydi.

@N4F Hocam UPİM gönderileri geldiği gün kayıt alma zorunluğu var. PTT sayfasını dikkate alınız.
    Gönderi başka ülke aktarma merkezlerine uğradıysa bu nedenli bir gecikme söz konusu olabilir.
    Bazı gönderilerde 2.5 aya kadar bile uzadığına ben bizzat şahit olmuştum.

@Elusnuga Hocam normalde Dünya Postalar Birliği yasasına göre sizin dediğiniz üzere gönderi eğer yasaklı madde olursa tekrar gönderici ülkeye iade edilir. Ancak eğer gönderinin türüyle alakalı eğer karşı ülke ile alakalı geri gönderim anlaşmazlığı varsa bu nedenli bir sorun söz konusu olabilir.

Onun dışında ben Kurumdan çıktıktan sonra da bu durumla alakalı bir mevzuat güncellemesi olabilir.
    Bu durumla alakalı isterseniz Gümrük Bakanlığına bir BİMER'den yazıp daha detaylı bir cevabın gelmesi ile alakalı bilgi istemeniz faydalı olacaktır.
    Bimer diye aratınca Cimer çıkıyor. Doğru link mi acaba bu?

https://www.cimer.gov.tr/

• abasaran kullanıcısına yanıt
    Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,
    benim gönderi 02.05.2019'dan beri UKİM'de. 124 TL'lik bir ev alarm cihazının neyini bu kadar inceliyorlar anlamadım..

sizin görüşünüz nedir?

• abasaran kullanıcısına yanıt
    Merhaba değerli dostum ;

Bir gönderi UKİM'e girdiği zaman normal şartlarda 2 günde gerekli işlemler yapılarak tarafınıza yönlendirilir veya yasaklı madde işlemi yapılır.
    Gönderinizle alakalı gümrükle herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız ama UKİM yönetmeliğinde gönderiyi 30 iş günü tutma hakları var.

Bunun nedeni yoğunluk olabilir. Bu nedenle birkaç daha beklenizde fayda var.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Değerli görüşünüz ve nazik cevabınız için çok teşekkürler hocam.
    İyi günler :)
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.