Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Orijinalden alıntı: ylönen

quote:

Orijinalden alıntı: spacenet

quote:

Orijinalden alıntı: arkeolog44

Aliexpress standart shipping LP00060177309832 arkadaşlar su ürüne bakarmisiniz , sanki yalan oldu gibi, ayni gün verdiğim birçok urun geldi bu hala yerinde sayiyor

PTT'den şu RQ055706950MY takip numarasıyla takip edin. Malezya aktarmalı olduğundan geç geliyor ama geliyor merak etmeyin.

Hocam ptt takip nosuna nasıl ulaşıyorsunuz ?

benimde 34 gün önce çinden kargoya verilen S000004904231 nolu siparişim henüz ulaşmadı durumu nedir var mı öğrenmenin bir yolu ?

http://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=S000004904231 Bu siteden bakılıyor ama bu takip numarası için yeni bir takip numarası vermedi. L ile başlayanlarda R ile başlayan yeni bir takip no veriyordu. Gönderi 11 Aralık'ta Türkiye'ye gelmiş görünüyor.

Teşekkürler hocam cevabın için.

Peki 11 Aralık'ta Türkiye'ye gelen bir ürün ortalama ne kadar sürede tarafıma ulaşır bir bilginiz var mı ? İstanbul Kadıköy'de oturuyorum.

Şuan ptt'de midir yoksa gümrük işleri falan mı yapılıyordur sürece pek hakim değilim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylönen -- 15 Aralık 2016; 9:43:16 >

• YT1633301267311569

Bu takip nolu ürünün nerede olduğunu öğrenebilir misiniz? Teşekkürler..
  • Babamda pttden emekli bu is uzaktan goruldugu gibi degil zor ve stresli bir meslek .
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasretbitmez

Babamda pttden emekli bu is uzaktan goruldugu gibi degil zor ve stresli bir meslek .

Aynen kolay değil çok şey yaşadım 2 senelik PTT maceramda.
  • 4 farklı kargom resimdeki gibi adres yetersiz diye geri gitmiş veya geri gidecek ptt'yi aradım bazı kargolarımı takip numarasından hiç bulamadı bazılarını buldu yeterli bilgi veremedi, aynı adres bilgileri ile Abd'den Almanya'dan geliyor, ne yapabilirim?

PTT'de çalışıyorum soruları alayım
  • ptt kargo ücretleri güncel fiyatlar neler bi de müşteriye ürün yollarken kapıda ödemeli yollayınca ne kadar komisyon alıyor ptt

bi ara bildigim rakamlardı ama değişmiştir merak ettim uygunsa gene calısırım
  • 11.11 deki siparişler daha gelmedi.
  • Yılbaşında ptt mi yapıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba
    aliexpressten aldığım üründe adres kısmında ilçe yazmayı unutmusum daha doğrusu hata olmuş kayıtlı posta ile geliyor ve ayrıyetten posta kodu yazılı sorun cıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musty28

4 farklı kargom resimdeki gibi adres yetersiz diye geri gitmiş veya geri gidecek ptt'yi aradım bazı kargolarımı takip numarasından hiç bulamadı bazılarını buldu yeterli bilgi veremedi, aynı adres bilgileri ile Abd'den Almanya'dan geliyor, ne yapabilirim?

PTT'de çalışıyorum soruları alayım

Merhabalar ;

Adres yetersizliklerinin birçok sebebi mevcut. Resminiz gözükmüyor malesef.

1-Eğer yurtdışından geliyorsa adresler genellikle paket üzerine yazıldığından dolayı barkoda yanlış veya eksik yazılırsa bu şekilde sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.
    2-Eğer yurtiçi ise bölgenizde eğer sokak ismi veya birinci maddeden söylemiş nedenden dolayı olabilir. PTT Kargo alıcıyı hiçbir zaman telefonla aramaz.
    3- Dağıtıcı elemandan dolayı da olduğu zamanlar söz konusu olmuştur. Eğer adresinizin kesinlikle doğru olduğunu düşüyorsanız iki seçenek vardır.

1- PTT Çağrı Merkezini arayarak şikayet talebinde bulunmak
    2-
    pttws.ptt.gov.tr
    Ptt | Bize Ulaşın
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp
    buradan kendinizde talebinizi oluşturabilirsiniz. Kesinlikle çözülecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

ptt kargo ücretleri güncel fiyatlar neler bi de müşteriye ürün yollarken kapıda ödemeli yollayınca ne kadar komisyon alıyor ptt

Merhabalar ;

PTT şu anda güncel olarak 2000 Gr'a kadar 9 TL olarak gönderim sağlamakta.
    Kapıda ödemeli yani Ödeme Şartlı gönderilerde PTT Şirketi sizden ;

500 TL'ye kadar 2 TL
    500 TL + yukarısı için 4 TL komisyon hizmeti almaktadır.

Not : PTT Ödeme Şartlı Gönderilerde Kargo Bedelini Ücreti Alıcıdan tahsil olarak gönderemezsiniz.
    Eğer kargo bedelinin karşı taraftan ödenmesini istiyorsanız kapıda ödeme bedelinin üzerine kargo bedelinin üzerine eklemeniz gerekiyor. Kapıda ödeme :50 TL Kargo : 10 = 60 TL olarak göndermeniz gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizcaptain

Merhaba
    aliexpressten aldığım üründe adres kısmında ilçe yazmayı unutmusum daha doğrusu hata olmuş kayıtlı posta ile geliyor ve ayrıyetten posta kodu yazılı sorun cıkar mı?

Merhabalar ;

PTT'nin büyük illerde her ilçenin ayrı bir dağıtım merkezi vardır. Eğer İstanbul'da veya Ankara'da yaşıyorsanız her ilçenin birbirinden bağımsız merkezlere giderler.
    Kargonuzun kayıtlı olması sizin açınızdan artı bir özellik olmuş. Eğer Türkiye üzerinden takip edilen uluslararası bir barkodu varsa ana merkeze gelince gidip alırsınız.

Eğer hassasiyetle takip etmezseniz kargonuz adres yetersizliğinden tekrar geri iade edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uwais

11.11 deki siparişler daha gelmedi.

11.11'de alınan ürünler İSTANBUL UPİM ve UKİM'de büyük yoğunluğa sebep vermektedir.
    Bu nedenle yaklaşık 1 ay içerisinden hepsininin işlenmesi ve teslimi gerçekleştirilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

ptt kargo ücretleri güncel fiyatlar neler bi de müşteriye ürün yollarken kapıda ödemeli yollayınca ne kadar komisyon alıyor ptt

Merhabalar ;

PTT şu anda güncel olarak 2000 Gr'a kadar 9 TL olarak gönderim sağlamakta.
    Kapıda ödemeli yani Ödeme Şartlı gönderilerde PTT Şirketi sizden ;

500 TL'ye kadar 2 TL
    500 TL + yukarısı için 4 TL komisyon hizmeti almaktadır.

Not : PTT Ödeme Şartlı Gönderilerde Kargo Bedelini Ücreti Alıcıdan tahsil olarak gönderemezsiniz.
    Eğer kargo bedelinin karşı taraftan ödenmesini istiyorsanız kapıda ödeme bedelinin üzerine kargo bedelinin üzerine eklemeniz gerekiyor. Kapıda ödeme :50 TL Kargo : 10 = 60 TL olarak göndermeniz gerekiyor.

Merhaba hocam ;

Almanya Amazona ekran kartı kutusu göndereceğim hatalı ürün geldiği içinde. Yarın ptt de nereye gitmeliyim, yurtdışı gönderimi yapmak istiyorummu diyim daha önce hiç ptt den ürün göndermedimde :) Ve ne kadara gelir bana 1 kg civarındaki 11x8x23 cm civarlarındaki bi kutu. Bide üzerinde kağıtlar yapışmış olacak Amazonun sitesinden çıkardığımız, bunların sorun çıkarma ihtimali yoktur heralde ayrı olduğu için. Teşekkürler.

• Janissary07 J kullanıcısına yanıt
    55-60 TL civarlarında gönderirsiniz herhangi biri sorun yaşanmaz gönderebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

55-60 TL civarlarında gönderirsiniz herhangi biri sorun yaşanmaz gönderebilirsiniz.

Peki teşekkürler sağolun yarın gönderirim
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Adresimde fark ettiğim tek şey 2. uçlu sk yerine sadece uçlu sk yazmam ama dediğim gibi diğer ülkelerden gelenlerde bu adres şekli ile geliyor, ayrıca resmin önizlemesi görünmüyor üzerine tıklayınca açılıyor.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim evet takipli İstanbul'da yasıyorum bakalım artık. Bir sorun olursa sizden yardımınızı tekrar isterim, iyi günler

• arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkürler. birkaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim.

1. Yurtdışından gelen kargolarda "Gönderi yurtdışına sevkedildi (OTB)
    gönderi yurtdışına sevkedildi (EDİ) yazıyor. ikisi arasındaki fark nedir.

2. Yurtdışından gelen kargolarda ana taşıyıcı kargo şirketi istanbula teslim ettiği bilgisini vermesine rağmen neden PTT kayıtlarında görünmüyor.

3. EMS gibi hızlı posta ile gelenler istanbulda diğerlerinden farklı bir sistemdemi yoksa aynı sistemdemi işleme tabi tutuluyor.
    şimdiden teşekkürler.
  • Üstat kolay gelsin. 4 katlı bir apartmanın en üst katında oturuyorum. Asansör yok. Yurtdışından verdiğim siparişler genelde küçük paketlerle gelirse (posta kutusuna sığarsa) posta kutusuna atılıyor. Eğer sığmıyorsa kesinlikle elime ulaşmıyor. Bunu da geçtim ne kapıya ne de posta kutusuna gelen kargo ile ilgili hiçbir bildiri asılmıyor. Siz daha önce 2. kattan yukarısına çıkmıyorlar bildiri yapıştırıp gidiyorlar demiştiniz. Neden herhangi bir bildiri dahi asılmıyor? Yurtdışından gelen kargoları ptt şubesine yönlendirsem ne kadar kalır orada en fazla?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.