Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ptt kargo neden kapıya kadar gelip zili,kapıyı çalmak yerıne evde bulamadık kagıdı bırakıyor?

bi haftasonu evde bekledım zilin calıstıgından da yüzde yuz emınım adamlar gelmıs gıtmıs biz de gelecekler diye bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    Aynen KPSS şartı var ama PTT artık taşeron olarak dağıtım personelleri alıyor çoğunu.

Kadrolu dağıtıcı elemanların aldığı maaşı söylesem dudağınız uçuklar 👍😊

• InsignAce kullanıcısına yanıt
    Normalde dağıtıcı elemanın kayıtsız gönderilerde 2.kat üstüne çıkarmama hakkı var. Ancak barkod numaralı gönderilerde böyle bir durum söz konusu ise ve her daim bu sorunla karşı karşıya kalıyorsanız bize bu dağıtıcı elemanları şikayet edebilirsiniz.

Gerekli uyarılar verilecek ve savunmalar alınacaktır.

• Aliexpress'ten bişey aldığımızda neden kargoyu alıcıya teslim etmeyip kutuya bırakıp gidiyorsunuz? Haftalarca stresiyle yaşıyorum çalınır diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Merhaba yurt dışından ürün aldığım da 15-20 günde geliyor gümrüğe sunuluyor küçük bir vergi ödüyorum ardından teslim ediliyor, peki bu ekspres dhl servisi var onlarda nasıl işliyor durum onlarda nasıl oluyor gümrük olayı,

Türkiyeye gelen her ürün gümrüğe yani Başakşehir'e gönderilir. Gümrük mevzuatı çok geniş. Ne konuda bilgi almak istediğinizi söylerseniz ona göre yardımcı olmaya çalışabilirim.

Ürünün ups ile gelmesi ya da ptt ile gelmesi arasında bir fark varmı, inceleme yönünden filan, mesela adam bana diyorki ups ekspres ile gönderim 3 günde eline ulaşır diyor ptt ile gelirse en az 20 gün sürer diyor, ptt 20 günü bulurken ups nasıl 3 günde çeciririm diyor,

UPS Uluslararası bir şirkettir. Yurtdışında ve Türkiyede direk şubeleri bulunur. PTT'nin Türkiye dışında şubesi bulunmadığından her ülkenin resmi posta servisleri ile anlaşması vardır. Ve direk Türkiyeye değil farklı aktarma merkezlerine uğrayarak size bu tür gönderimler teslim edilir. Ancak PTT veya UPS farketmeden her gönderi Gümrüğe girer sadece ikisinin ulaşım yolları farklı olduğu için bu şekilde bir öngörülen teslim süreleri mevcuttur.

Gümrükten geçme muhabbeti aynı ise daha fazla para verip ups ile gelmesinde bir mantık görmedim, ama ups sitesinde fort fort atıyor gümrüğünüz takılmaz % 90 üzerinde sorunsuz geçiş filan diye,

• quote:

Orijinalden alıntı: ozmert75

Aliexpress'ten bişey aldığımızda neden kargoyu alıcıya teslim etmeyip kutuya bırakıp gidiyorsunuz? Haftalarca stresiyle yaşıyorum çalınır diye.

Yurtdışı gönderilerde kayıtsız gönderiler kargolar posta kutusuna,posta kutunuzun üstüne,kapınızın önüne bırakılması Yurtdışı Kayıtsız Gönderilerin Teslimi mevzuatına uygundur.

• Robinson_Crusoe kullanıcısına yanıt
    Tamamiyle yanlış bilgi. Bir gönderi Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına girdiği an Gümrük Kontrolü zorunludur. Aksi zaten kaçakçılığa girer.

• Hocam merhabalar yurtdisi siparisim 5 gundur Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı durumunda neden bir degiske yok basaksehir subesinden hareket etmiyor

• quote:

Tamamiyle yanlış bilgi. Bir gönderi Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına girdiği an Gümrük Kontrolü zorunludur. Aksi zaten kaçakçılığa girer.

Peki diyelimki bir ürün ups ile girdi gümrüğe diğeri ise ptt ile bunlardan hangisi daha önce gümrükten çıkar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepBlondy

Hocam merhabalar yurtdisi siparisim 5 gundur Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı durumunda neden bir degiske yok basaksehir subesinden hareket etmiyor

Gümrük kontrolüne girmiş dostum.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Konu dışı ama hayırlı olsun ne kazandınız?
  • takipsiz bir kargom var, tr ye girip girmediği hakkında bilgiyi nasıl edinebilirim. tr ye girdi diyelim teslimat sırasında imza alınmıyor bu sebeple genelde kapıya fırlatıp gidiyorlar. teslimat girişiminde bulunup bulunulmadığını nasıl öğrenebilirim.
  • Hocam yurtdışından verdiğim siparişi takipsiz kargoyla gelirken ben verdiğim adresten tasindim geldiğinde nasıl haberim olabilir ?
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Hocam kayıtsız gönderileri hiçbir şekilde takip sağlayamazsınız. Bir elektrik faturası gibi düşünün. Takibi sağlanmaz.

Desenize gitti bizim kargolar. Kötü niyetli ptt görevlilerine gün doğuyor o zaman. Beğenirse at ceb..

• merhaba
    turpex ile almanyaya gönderdiğim bir kolinin almanyadaki takibini nasıl yaparım.@Alisinasyon
  • Hocam yurtdisindan alacagim kargonun adrese gelmesini istemiyorum mesela. Adrese Ornegin Bilecik PTT Subesi Merkez Bilecik yazsam urun gelince oradan alabilir miyim? Takipli kargo olacagi icin zaten geldiginde haberim olur ek olarak telefon da eklesem gelince ararlar bile belki ama PTT calisanlarinin bu konusa tavirlari ne olur kizarlar mi :)

• Hocam TURPEX takip numarası uluslararasıdır. Size TU ile başka bir takip numarası verilir onunla PTT kurumunun web sitesinden takip sağlayabilirsiniz.

• Hocam personel kızmaz niye kızsın ☺ Sadece şöyle bir durum var sen oraya bizim şubeleri yazarsan sanki ordaki personel sipariş etmiş algısı olur şubeye gelir baktılar kargonun alıcısı yok tekrar geri iade ederler 😀😀

Malesef öyle değil. Almanyaya teslim edildi olarak görüntülüyorum. Ve almanya içindeki hareketlerini göstermiyor sistem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.