Şimdi Ara

PTT'de çalışıyorum soruları alayım (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.294
Cevap
58
Favori
393.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz şimdi posta kutusu aldık fakat adres olarak şube isim ve posta kutusu no yazın gelir dediler doğru mudur bu? Bir de hocam onlarda fazladan anahtar var m? Yani posta geldiğinde nasıl açıp koyacaklar içine? Bir de cepleme ihtimallleri daha mı fazla posta kutusunda yoksa aynı mı sizce? Bir de gittim şubeye yurtdışından kargom var verebilir misiniz dedim adam bir dolabı açtı 4 tane orta boyda paket vardı bende yok böyle bir isim dedi ama daha fazla bekliyordum ben ve küçük paketler yoktu onlar niye yoktu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinden gelen kargonun 3 haftadır Edi - received olarak gözükmesi normal mi? Daha önceki kargolarda Edi received dedikten sonraki hafta geliyordu.
  • Çin postasıyla gelen ürünler nasıl nereden takip ediliyor? takip no : 04126008888

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverdream -- 23 Kasım 2016; 13:33:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false6

2015 Ağustos'ta sattığım aracın sattıktan bi gün sonrası ve sürekli HGS takılı ve bakiyesi olmasına rağmen kullandığım döneme ait bir tane geçiş cezası geldi 1 ay kadar önce. Kgm çağrı merkezine ulaşamıyorum, mail de attım birkaç kez ama cevap gelmedi. İtiraz için ne yapmalıyım?

Aracı sattıktan sonra ki ihlaller sizi ilgilendirmez. Karayolları sadece o dönem ruhsat sahibini baz alacaktır. Eğer sizin dönrmr ait cezalarınız ile alakalı bir tebligat gelmişse ve KGM çağrı merkezine ulaşamıyorsanız hgs@kgm.gov.tr'ye mail atabilir ya da yaşamış olduğunuz yerde Karayolları Bölge Müdürlüğüne uğrayabilirsiniz.

• Dağıtıcılar 10:00 ile 15:00 arasında mı geziniyor. Gümrük bugünlerde sıkıntılı galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrullah.

Hocam merhabalar. EVGA'ya (Almanya) RMA ürünü yani değişim için ekran kartımı PTT ile gönderdim. RR170015605TR bu da takip numaram. Ama PTT beni bezdirdi, bitirdi 20 gündür. Görebileceğiniz gibi ayın 3ünde verdim, 7 sinde ülkeden çıktı buraya kadar sorun yok. 7'sinden beri bir hareketlilik yok. Ben de kaç defa aradım şikayet ettim, en sonunda bana pişkin pişkin bir mail attılar. Kargonuz 373 Nolu posta kapsamında FRANSA'ya gönderilmiştir. Reklamasyon başlatabilirsiniz diye. Aradım, sizin hatanız değil mi, ben Almanya'ya gönderdim, neden Fransa'ya gitti dedim. Evet doğru, bütün bilgiler Almanya bizim hatamız dediler, ee yani çözün dedim, reklamasyon dediler. Gittim dilekçe doldurdum, kimlik fotokopisi de aldılar. 1 ayı geçer çözümlenmesi dediler. Ve sizin de görebileceğiniz gibi ürün şu anda nerede kimse bilmiyor. 373 nolu posta kapsamı ne, bunu da bilmiyor. İçinde gönderdiğim ürün 400 Dolar. Bu kaybolsa şimdi ben ne yapacağım, yasal haklarım nelerdir?

Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız için üzüldüm. Durumunuzla alakalı size nacizane tavsiyem konuyu BİMER'e yazmanız. BİMER bu tür durumlarda çok etkili bir mercidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Dağıtıcılar 10:00 ile 15:00 arasında mı geziniyor. Gümrük bugünlerde sıkıntılı galiba.

Gümrükle alakalı herhangi bir sıkıntı söz konusu değil ancak dağıtım durumuyla alakalı sorunuzu detaylı olarak aktarırsanız yardımcı olmaya çalışabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisinasyon -- 23 Kasım 2016; 16:41:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silverdream

Çin postasıyla gelen ürünler nasıl nereden takip ediliyor? takip no : 04126008888

Vermiş olduğunuz barkod numarası Uluslararası bir barkod numarası değil. O yüzden Çin Resmi posta sitesi üzerinden Türkiye gümrüğüne gelene kadar kontrol sağlayabilirsiniz. Türkiye Gümrüğüne girdiği zaman dağıtımını yine PTT kurumu yapar ancak online olarak takip işlemi sağlayamazsınız.

• Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Paketiniz eğer Posta kutusuna sığacak bir kargo ise doğrudur PTT posta kutusuna yönlendirebilirsiniz. Kargonuzu cepleme durumları söz konusu değildir 😀

Memurda bir adet anahtar vardır ve sadece sizin talebinizle bu kutuyu açabilir.

• İşe giriş için şartlar neler ?
  • cumuk1 kullanıcısına yanıt
    Farklı bir aktarım merkezine uğradıysa o yüzden gecikme yaşamış olabilirsiniz ama takip numarası mevcutsa daha sağlıklı bilgi verilebilir.

• OkanDRDYK kullanıcısına yanıt
    KPSS'den yeterli bir puan almak
    PTT Duyurular bölümünü takip etmen.

Ben şubede veya merkezde çalışmıyorum. Benim çalıştığım yer PTT'nin Genel Kontrol ve Destek birimlerinden.

• Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Hocam anahtarı bana verdiler problem olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Merhaba yurt dışından ürün aldığım da 15-20 günde geliyor gümrüğe sunuluyor küçük bir vergi ödüyorum ardından teslim ediliyor, peki bu ekspres dhl servisi var onlarda nasıl işliyor durum onlarda nasıl oluyor gümrük olayı,

Türkiyeye gelen her ürün gümrüğe yani Başakşehir'e gönderilir. Gümrük mevzuatı çok geniş. Ne konuda bilgi almak istediğinizi söylerseniz ona göre yardımcı olmaya çalışabilirim.

• Deve Katili kullanıcısına yanıt
    Tabi ki olmaz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisinasyon

quote:

Merhaba yurt dışından ürün aldığım da 15-20 günde geliyor gümrüğe sunuluyor küçük bir vergi ödüyorum ardından teslim ediliyor, peki bu ekspres dhl servisi var onlarda nasıl işliyor durum onlarda nasıl oluyor gümrük olayı,

Türkiyeye gelen her ürün gümrüğe yani Başakşehir'e gönderilir. Gümrük mevzuatı çok geniş. Ne konuda bilgi almak istediğinizi söylerseniz ona göre yardımcı olmaya çalışabilirim.

Ürünün ups ile gelmesi ya da ptt ile gelmesi arasında bir fark varmı, inceleme yönünden filan, mesela adam bana diyorki ups ekspres ile gönderim 3 günde eline ulaşır diyor ptt ile gelirse en az 20 gün sürer diyor, ptt 20 günü bulurken ups nasıl 3 günde çeciririm diyor,

• quote:

quote:

Dağıtıcılar 10:00 ile 15:00 arasında mı geziniyor. Gümrük bugünlerde sıkıntılı galiba.

Gümrükle alakalı herhangi bir sıkıntı söz konusu değil ancak dağıtım durumuyla alakalı sorunuzu detaylı olarak aktarırsanız yardımcı olmaya çalışabilirim.

Gümrük yoğunluğunu bir duyum olarak aldım, üç tane takipsiz ürünüm var. Hiç şu zamana kadar bir ayı geçirmemiştim bekleme konusunda. Bekleriz sorun yok şimdilik:), merak ettiğim bu abiler her gün bu saatler arasında mı dağıtım yapıyor?

• quote:

quote:

quote:

Ürünün ups ile gelmesi ya da ptt ile gelmesi arasında bir fark varmı, inceleme yönünden filan, mesela adam bana diyorki ups ekspres ile gönderim 3 günde eline ulaşır diyor ptt ile gelirse en az 20 gün sürer diyor, ptt 20 günü bulurken ups nasıl 3 günde çeciririm diyor,

UPS Uluslararası bir şirkettir. Yurtdışında ve Türkiyede direk şubeleri bulunur. PTT'nin Türkiye dışında şubesi bulunmadığından her ülkenin resmi posta servisleri ile anlaşması vardır. Ve direk Türkiyeye değil farklı aktarma merkezlerine uğrayarak size bu tür gönderimler teslim edilir. Ancak PTT veya UPS farketmeden her gönderi Gümrüğe girer sadece ikisinin ulaşım yolları farklı olduğu için bu şekilde bir öngörülen teslim süreleri mevcuttur.

• quote:

quote:

quote:

Gümrük yoğunluğunu bir duyum olarak aldım, üç tane takipsiz ürünüm var. Hiç şu zamana kadar bir ayı geçirmemiştim bekleme konusunda. Bekleriz sorun yok şimdilik:), merak ettiğim bu abiler her gün bu saatler arasında mı dağıtım yapıyor?

Gümrük yoğunluğu var tabi orası doğru. Eskiden böyle değildi artık cayır cuyur alışveriş yapıyor millet 😀 UKİM yoğun çalışıyor.

• quote:

KPSS'den yeterli bir puan almak
    PTT Duyurular bölümünü takip etmen.

Ben şubede veya merkezde çalışmıyorum. Benim çalıştığım yer PTT'nin Genel Kontrol ve Destek birimlerinden.

Ben kurye olmak istiyorum gene kpss mi lazım
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.