Şimdi Ara

PSU Fanını değiştirmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Kullandığım 6-7 senelik bilgisayarımdaki ses sorununu kökten çözmek için bağlı olan hd4850 yi çıkartıp pasif soğutuculu hd5450 aldım. İşlemci fanını da değiştirdim, o da ses yapmıyor. Aşağı yukarı sıfır ses yapması gereken bu sistem halen hatırı sayılır bir ses çıkarmakta ki nedeni başlıktan da belli olduğu üzere PSU. Şu an bu bilgisayarda highpower'ın 400W lık bir psu'su takılı ve sanırım fan'ı son ayar çalışmakta. Fan sesini düşürme amaçlı fandaki tozları temizledim, küçük bir damla yağ da damlattım ama hiç fayda etmedi.

Uzun lafın kısası bu fanı değiştirmek istiyorum. Almayı düşündüğüm fan ise şu:
    http://www.hepsiburada.com/aerocool-dead-silence-12cm-siyah-sessiz-kasa-fani-ae-cfds120bk-p-BD304867

Bu fanı PSU'ya takabilmek için fan kablosunu kesmem gerekecek sanırım (bir kaç video izledim). Ben bu kablo kesme işini yapmasam, bunu direk anakarta bağlasam, anakarttan aldığı elektrikle çalışa sorun olur mu? Bu durumda fan son hızda çalışacak, ses yapar mı acaba? Düşündüğüm ve merak ettiğim şey bunlar. Siz nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

İlginiz için teşekkürler.

• fanin vida delikleri arasi mesafesi uyuyorsa alabilirsiniz...
    bence fani degistirme yerine poweri degistirin...
    ayni fiata gelebilir....
    birde power faninin kablosunu anakarta baglamayi sakin denemeyin...
    anakarta ceryan gelmeden o fana ceryan gelir...
    fan donerse power calismasina devam eder...
    sistemi bozmayin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: vtnsvr

fanin vida delikleri arasi mesafesi uyuyorsa alabilirsiniz...
    ayni fiata gelebilir....
    sistemi bozmayin...

Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim fakat şu kısmı anlayamadım:

"anakarta ceryan gelmeden o fana ceryan gelir... fan donerse power calismasina devam eder..."

Anlamamda biraz daha yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan301

quote:

ayni fiata gelebilir....
    sistemi bozmayin...

"anakarta ceryan gelmeden o fana ceryan gelir... fan donerse power calismasina devam eder..."

power duzgun calisirsa anakarta ceryan gonderir...
    ama siz fani baska yere bagladiginizda...
    power icindeki kontrol mekanizmalari...
    fan donmuyor diye algilama yapip...
    alarma gecip...
    sistemi koruma amaciyla...
    gucu keserse...
    ne olacak...

• yorumları okumadan cevap veriyorum. o fan çok pahalı bende ses yapmayan kullanılmş 12m power fanıvar yani kablosuda powere göre istersen sana vereyim istanbuldaysan. ben kullanmıyorum.

quote:

quote:

ayni fiata gelebilir....
    sistemi bozmayin...

power duzgun calisirsa anakarta ceryan gonderir...
    ama siz fani baska yere bagladiginizda...
    power icindeki kontrol mekanizmalari...
    fan donmuyor diye algilama yapip...
    alarma gecip...
    sistemi koruma amaciyla...
    gucu keserse...
    ne olacak...

Şimdi anladım. Cevap için teşekkürler.

• quote:

Merhaba arkadaşlar

Kullandığım 6-7 senelik bilgisayarımdaki ses sorununu kökten çözmek için bağlı olan hd4850 yi çıkartıp pasif soğutuculu hd5450 aldım. İşlemci fanını da değiştirdim, o da ses yapmıyor. Aşağı yukarı sıfır ses yapması gereken bu sistem halen hatırı sayılır bir ses çıkarmakta ki nedeni başlıktan da belli olduğu üzere PSU. Şu an bu bilgisayarda highpower'ın 400W lık bir psu'su takılı ve sanırım fan'ı son ayar çalışmakta. Fan sesini düşürme amaçlı fandaki tozları temizledim, küçük bir damla yağ da damlattım ama hiç fayda etmedi.

Uzun lafın kısası bu fanı değiştirmek istiyorum. Almayı düşündüğüm fan ise şu:
    http://www.hepsiburada.com/aerocool-dead-silence-12cm-siyah-sessiz-kasa-fani-ae-cfds120bk-p-BD304867

Bu fanı PSU'ya takabilmek için fan kablosunu kesmem gerekecek sanırım (bir kaç video izledim). Ben bu kablo kesme işini yapmasam, bunu direk anakarta bağlasam, anakarttan aldığı elektrikle çalışa sorun olur mu? Bu durumda fan son hızda çalışacak, ses yapar mı acaba? Düşündüğüm ve merak ettiğim şey bunlar. Siz nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

İlginiz için teşekkürler.

4850 den 5450 ye geçmek ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakarta psu fanı bağlanmaz.Anakart psunun nasıl ısındığını algılayamaz ona göre devirini hızlandıramaz soğuduğu ısındığını anlayamaz power çalışır ,ama pc kapatınca bazı powerlerın fanı çalışır bobinleri soğutur öyle durur sürekli power açılışta fansız olarak açılar sonra anakarttan güç gelince çalıştıkça zamanla psu bobinler şişer arıza ihtimali olur.
    Psu yu sökün eski fanın fiş yerine yeni aldığınız fan fişeri uymuyorsa fişeri değiştirin yeni fanı öyle takın yada lehimli ise lehimleyin yeni fanı ve fazla tecrübeniz yoksa uğraşmayın risli gibi görünüyor nedeni ise sistem bu devreyle güç alıyor yoksa sisteminize parçalarınıza hasar verebilirsiniz bu benim görüşüm.

Msı B250 Gamınq m3//i5 7600//C.m 212x Evo//8x 2400 Corsair ddr4//Asus qtx 970x2 Strıx//Corsair 240 gb ssd 550/530//1 Trb Western B. 64 mb//Thermaltake 875 w//C.m 942 HafX//Logitech g502 mouse//Logitech g633 7.1 kulaklık//Logitech g103 klavye//Asus pb287q
  • ozan301 O kullanıcısına yanıt
    Eski fanın kablosunu kes aynı fandan bulup kabloları ek yap ve kullan hiçbirşey olmaz. Yada fanın orta yerindeki etiketi söküp içine gres yağı bırak daha fan asla ses yapmaz. Hiçbir zaman. o gresin orada bitmesi 3-5 sene sürer dostum. Ama arkadaşımızın dediği gibi anakarta takarsan güç kaynağına zarar verirsin. Eğer lehim elinden gelmiyorsa kablo ile ek yap kullan orjinal bağlantısından
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.