Şimdi Ara

Psu Fan Değişimi Üstadlar Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Psu sisteme yetmiyor diye psu yu değiştirdim forumdan 2.el 400W psu aldım önceki psu 300W idi neyse yeni aldığım psu fanı neredeyse önceki psu fanının yarısı kadar ve herhalde bu yüzden daha fazla ses yapıyor. bende bu yüzden fanları değiştirebilirmiyim diye sorucaktım.

1- şimdi ben eski psunun içindeki fanın altındaki anakart gibi olan şeyi söküp yeni aldığım psunun içindeki anakart gibi şeyi oraya taksam o şekilde kullanabilirmiyim

fanları değiştirmeyi düşündüm fakat yeni psu da büyük fan için yer yok sizce yukarıdaki yöntem işe yarar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞeRmeH -- 8 Temmuz 2015; 22:48:51 >

fanların boyutları önemli. fotosonu çek at bakalım bi. Yakın zamanda bende uğraştım

http://forum.donanimhaber.com/m_107286094/f_//tm.htm#107286094
  • Bu Eski Psu:

Bu da yeni psu:

(Fan Kısımlarının Resimleri bunlar)

• Başka Fikri Olan yokmu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İşlemci değişimi yardım
    geçen yıl açıldı
    Cpu Fan Tavsiyeleriniz (yardım)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam ölçtüm eskisi 12 yenisi 8cm miş ama zaten ben şey yapmayı düşünüyorum eski psunun içindeki anakart bölümünü söküp yenisininkini takmak bu durumda 12cm fan yerinde kalmış olucak.yani sadece anakartların yerini değiştiricem.

• Hocam siz olayı tam olarak anladınız değilmi sadece anakart kısımları değişcek yani eski psu kullanmış gibi olucam fan yerinde durcak anakart değişecek internette araştırdım bunu farklı farklı şekilde yapan arkadaşlar var anlamadam sizce ne gibi bir zararı olabilirki

Orijinalden alıntı: ŞeRmeH

Hocam siz olayı tam olarak anladınız değilmi sadece anakart kısımları değişcek yani eski psu kullanmış gibi olucam fan yerinde durcak anakart değişecek internette araştırdım bunu farklı farklı şekilde yapan arkadaşlar var anlamadam sizce ne gibi bir zararı olabilirki

Yani diyorum ya çok bu işlerde prof değilim elektrikle daha haşır neşir olan insanlar daha net cevap verir.Benim bildiğim şasesi izalasyonu falan var diğerini ona takınca olmayabilir.Ayrıca güç kablosunun girdiği girişini komple sökmen lazım sanırsam kablosunu kesip diğer psudaki güç girişindeki kabloyla bağlarım olmayabilir lehim yapmak gerekir heralde yani elindeki 2 psudanda olma diye bilen birinden yardım almadan tek başına bu işlere kalkışma derim ben.Psu fanı çok değiştirdiğim oldu o kolay bişeyde bunu bilemedim

• Öncelikle konu içerisindeki resimleri "simage" olarak atın da konuyu rahat rahat okuyabilelim, okuyamadığımız konuya yorum yapmak doğru olmaz.

Sistem 1: Asus Rampage V Extreme-Intel Xeon E5-2630v3-Asus GTX 690-G.SKILL Ripjaws4 DDR4 16 Gb 3000 Mhz@1866 Mhz -Corsair F240-WD Caviar Black 1 Tb-Corsair H100i-Corsair Obsidian 900D-Acer GD245HQ 3D-EVGA SuperNova 1600W G2(ölü)/Corsair HX1000i-Creative ZxR-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros/Corsair M65 Pro RGB-Audio-Technica AD2000X-2*Logitech Z5500+Edifier DA5000 Pro-Logitech G27
    Sistem 2: Asus Rampage IV Extreme-Intel 3930K-EVGA GTX 1080 F.E.-Corsair Vengeance 32 Gb 1600 Mhz -Ocz Vertex 4 256 Gb-Corsair HX850-Corsair H100i-Corsair Obsidian 800D-Asus VG278H 3D-Creative Recon3D Fatal1ty Champion-Creative Fatal1ty MKII-Corsair K95 RGB-Razer Ouroboros-Seagate Barracuda 1.5 Tb-Western Digital Green Point 2 Tb*2-Western Diital Green Point 4 Tb
    Sistem 3: Asus G750JH-Logitech MX Master-Asus Xonar U7 Echelon
  • Hocam vazgeçtim ama yeni aldığım psu ya 8cm sessiz bir fan takabilirmiyim bu arada içini açtım ve şuan ki 8cm fan lehimlenmiş ?
    8 cm fanın sessiz olanlarının kendine hayrı olmaz. Hava üfleme güçleri düşüktür. Hem iş gören hem de sessiz olması için 12 cm tercih edeceksin. En iyisi 12 cm fanlı psunun kasasına 8 cm fanlı yeni psunun parçalarını takmak. Tabii soğutucuları da değiştirmek gerekebilir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.