Şimdi Ara

PSU fan değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır OCZ stealthXstream 600W'lık psu'yu kullanıyorum. Son zamanlarda PSU'nun fanından HDD kullanımdayken çıkan fan sesi gibi garip bir ses geliyor gayet de yüksek bi şekilde. Arada bir tık tık tık da ediyor. Sorun 100% fanda ondan eminim. Şimdi aklıma bir sorun takıldı.

Kullandığım PSU :http://www.hardwaresecrets.com/ocz-stealthxstream-600-w-power-supply-review/

PSU'nun orijinal fanı 2200RPM ve 12cm. Ben internette 2200 RPM ve 12cm bir fan bulamadım bulduklarımda 100TL felan civarı.

Daha düşük bir RPM'de fan taksam sıkıntı olur mu?

• Blaze` kullanıcısına yanıt
    Gönderdiğin linkte fan RPM değerini göremedim ama yinede belirteyim. Önemli olan dönüş hızı değil birimi CFM olan hava akışıdır. Örneğin bir fan 1500rpm dönüp 75 CFM sağlıyorken bir başkası 1900rpm dönüp 83CFM sağlayabiliyor. Bu nedenle CFM değerini öğrenebilirsen daha sağlıklı bir yönlendirme yapılabilir.

Bende aynı şekilde PSU fanını sessizleştirmek adına değiştirmek istiyorum. Bu yüzden PSU fanının hava akış değerini öğrenmeye çalışıyorum ancak halen bulamadım.
  • üstteki arkadaşın dediği gibi hava akışı önemli sen gidip 2200rpm fan alırsan gene su moturu gibi çalışcak akine düşük hızda iyi hava akımı sağlıycak fanı almalısın dostum
  • PSU'da bulunan fan şu

Yate Loon - D12SH-12 120mm
    RPM: 2200
    CFM: 88
    dB-A: 40

ne önerirsiniz değişim için?
  • Akasa Viper modeli var 83 CFM, 29Db, 1900rpm (max. değerler). Birde kontrol 4 pinli, sendeki de aynı şekilde ise sorun çıkmaz, ona da dikkat etmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coldragonfly

Akasa Viper modeli var 83 CFM, 29Db, 1900rpm (max. değerler). Birde kontrol 4 pinli, sendeki de aynı şekilde ise sorun çıkmaz, ona da dikkat etmek lazım.

pin olayını açmadan nasıl öğrenebiliriz? psu ve fanı alıp bilgisayarcıya gitmeyi düşünüyodum :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin fanı internette baktım ama bu bilgi yer almıyor sanırım açmadan öğrenemezsin. bildiğim kadarıyla fanların girişleri dönüştürücü kullanılarak hallediliyor bilgisayarcıya gideceksen orada hallederler diye düşünüyorum.
  • Bu arada bende benim PSU fan değerlerini bulmaya çalışıyorum mümkünse fanını değiştirip extra sessiz bir kasa elde etmek amacıyla.
    PSU Aerocool VX750 Yardım edebilecek bir arkadaş var mıdır

Edit : Yazım hatası düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldragonfly -- 25 Ağustos 2016; 9:50:00 >
  • 2pin olabilir psu fanı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu fanları 2 pinli oluyor. Dışardan aldığın fanı direk olarak takamazsın. Bildiğim kadarıyla 2 pinli fan da satılmıyor. Dönüş hızı yüksek olan pwm fan al onun kablosunu da anakarta bağla. Sistemin yük durumuna göre anakart fan hızını ayarlar. Sistemin yük durumuyla psunun sıcaklığı doğru orantılı olduğundan bir sorun olmaz.
  • PSU fanlarıda artk 3-4 pinli olabiliyor . mesela bendeki öyle olduğuna eminim çünkü boşta iken fan gayet yavaş ve sessiz ama pc yüke bindiğinde psu fanından gelen ses donüş hızının arttıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Psu fanları 2 pinli oluyor. Dışardan aldığın fanı direk olarak takamazsın. Bildiğim kadarıyla 2 pinli fan da satılmıyor. Dönüş hızı yüksek olan pwm fan al onun kablosunu da anakarta bağla. Sistemin yük durumuna göre anakart fan hızını ayarlar. Sistemin yük durumuyla psunun sıcaklığı doğru orantılı olduğundan bir sorun olmaz.

akasa viper sipariş ediyorum bir sıkıntı olmaz dimi?
    Sıkıntı olmaz ben de güç kaynağının fanını değiştirdim. Kabloyu yandan çıkartıp anakarta da takabilirsin bilgisayarcıya götürmene gerek yok. Ben anakarta taktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

Sıkıntı olmaz ben de güç kaynağının fanını değiştirdim. Kabloyu yandan çıkartıp anakarta da takabilirsin bilgisayarcıya götürmene gerek yok. Ben anakarta taktım

Viperin siparis ekranindayim suan ama civi yerine silikon cubuklar kullaniyormus sabitlemek icin. Fotograflarda da cok uzun gozuktu cubuklar psuya takarken bir sikinti cikarir mi ?

edit : siparişi verdim artık bi sıkıntı çıkarsa söylerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaze` -- 25 Ağustos 2016; 17:31:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir şey olmaz hocam. O silikon çubukların ucu kesilebiliyor. Taktıktan sonra fazlasını kesersiniz. Silikon çubuk kullanmak zorunda değilsiniz ama. Normal şekilde eski fanın vidalarıyla bunu da vidalayabilirsiniz.
  • Arkadaslar fan daha kargodayken psu fani öldü :D bu sabah baktim pc asiri isinmis actim baktim bi fan hic donmuyor. Sanirim akasayi kasaya takicam ve yeni psu alicagim. Sorun psuda gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU fan değişimini ben de düşünüyorum. Youtube'de videolar mevcut. PSU fanları 12cm standart boyda ama 2 pinli. 3pinli kabloları kesip 2 pine çeviriyorlar o şekilde fanı değiştiriyorlar. Ya da 3pin den 2 pine dönüştürücüler var ama Türkiye'de bulmak biraz zor. Kesip ek yapmak daha kolay gibi.

2. seçenek ise takacağın yeni fanın güç kablosunu psu'ya değil de anakarta veya molex dönüştürücüye takmak ve hızını kendin ayarlamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 2 Eylül 2016; 15:34:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.