Şimdi Ara

PSU Ekran Kartı Yüzünden Kısa Devre Yapıyor ACİL YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 gün önce oyun oynarken pc aniden kapandı ve bir daha çalıştıramadım. UPS kullanıyorum ve elektirikler kesilmemişti PC kapandığında. Sorunun önce PSU da olduğunu düşünerek söküp bilgisayarcıya götürdüm ama sistemem bağladı ve çalıştı. Daha sonra evde bende farklı şeyler denedim sırasıyla :
    2 ekran kartı kullanıyorum XFX ve Powercolour
    PSU:1000w xilence yaklaşık 6,5 senedir kullanıyorum

    1-) Ekran Kartlarını çıkardım ve pc çalıştı

    2-) XFX(birinci kart) takıp Powercolour çıkardım pc çalıştı

    3-) sadece XFX i her zamanki slota değil diğer slota taktım pc çalıştı

    4-) Sorunun kablolarda olabileceğini düşünerek; sadece XFX takılı iken ikinci ekran kartında (powercolour) kullandığım güç kablolarını XFX 'e taktım pc çalıştı


    Bu koşullarda pc çalışıyor fakat ne zaman powercolour 'tek başına veya diğer kartla takıp güç kablolarını bağlasam pc çalışmıyor. XFX 1x6pin,1x8pin ve Powercolour 2x8pin güç girişi var.
    Tüm bunlar sorunun ya Powerclour da ya PSU da olduğunu gösteriyor bana göre ama ekran kartında olsa pc her durumda çalışması gerekmez mi en azından kısa devre yapmaz ?







  • Merhaba. Sorun muhtemelen ekran kartında ve güç kaynağı koruma yapmak amacıyla start vermiyordur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeavyClocker

    Merhaba. Sorun muhtemelen ekran kartında ve güç kaynağı koruma yapmak amacıyla start vermiyordur

    ekran kartında ne olmuş olabilir ki ? sorun ekran kartındaysa başka bir psu ya takınca da aynı şeyi yapması gerekir heralde ben en iyisi ekran kartını başka bir pc de deneyeyim
  • benim evde kullanmadigim lazer yazicimin durduk yere kagit sensoru ve beslemesi yanmis bir ton para verdim.elektronik alet yani durduk yerde bozulur niye bozuldun diyemezsin.powercolor kartinda bir sorun gorunuyor.anakartlarda da kisa devre korumasi olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    benim evde kullanmadigim lazer yazicimin durduk yere kagit sensoru ve beslemesi yanmis bir ton para verdim.elektronik alet yani durduk yerde bozulur niye bozuldun diyemezsin.powercolor kartinda bir sorun gorunuyor.anakartlarda da kisa devre korumasi olabiliyor.

    çok ilginç büyük ihtimalle kart bozuk o zaman. eğer başka bir sistemde de aynı sorunu yaparsa tescillenmiş olur. Şimdi kartın bozuk olduğunu düşünürsem cf yapak için r9 280x 7970 ile gayet uyumlu fakat sürücülerden hangisini yüklemek gerekir 7xxx driverını mı r9 200 serisini mi ?
  • evet baska makinede de aynisini yaparsa emin olursun.280x ile 7970 arasinda bios farki var bu da saat hizlarini farkli yapiyor baska bir olayi yok.ben 7970 karta 280x bios attim saat hizlari yukseldi bir de mantle'de farketti ama senin sorun o degil cf'de sorun olmaz.beta surucu kuran var kurmayan var bir sey diyemem ama son resmi surucuyu kurabilirsin 15.7.1 olan.7000 ile R9 serisinin suruculeri ayni zaten yani 7000'e uysun diye eski surucu kurma son surucuyu kur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    evet baska makinede de aynisini yaparsa emin olursun.280x ile 7970 arasinda bios farki var bu da saat hizlarini farkli yapiyor baska bir olayi yok.ben 7970 karta 280x bios attim saat hizlari yukseldi bir de mantle'de farketti ama senin sorun o degil cf'de sorun olmaz.beta surucu kuran var kurmayan var bir sey diyemem ama son resmi surucuyu kurabilirsin 15.7.1 olan.7000 ile R9 serisinin suruculeri ayni zaten yani 7000'e uysun diye eski surucu kurma son surucuyu kur.

    o zman bozuk olduğunu kesin anlarsam r9 280x bakıyım. Yardımın için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.