Şimdi Ara

# PSU Alırken ?? / Sistemlerin Psu İhtiyacı / Psu neden önemlidir ? # (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
18
Favori
24.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Muten Baba

?u anlattyklarynyzyn hiç bir de?eri yok.

quote:

öyle bir anlatmissiniz ki sanki pc bütün gücü 12v kanalindan kullaniyor..eger öyle olsaydi psunun bütün gücü 12v kanalindan verilirdi..

?u cümleyi neden kurdunuz bunu açyklayyn ? Bilmiyorsan konuyu okuyup anlayabilirsin bilmedi?in bir?ey hakkynda bu tarzda gelip neden yorum yapyyorsun ?
    quote:

Orijinalden alinti: Chris Brown

?u anlattyklarynyzyn hiç bir de?eri yok.

quote:

öyle bir anlatmissiniz ki sanki pc bütün gücü 12v kanalindan kullaniyor..eger öyle olsaydi psunun bütün gücü 12v kanalindan verilirdi..

?u cümleyi neden kurdunuz bunu açyklayyn ? Bilmiyorsan konuyu okuyup anlayabilirsin bilmedi?in bir?ey hakkynda bu tarzda gelip neden yorum yapyyorsun ?

bundan dolayy
    quote:

Örnek HESAPLAMA

X4 965 BE + 990X anakart + 2 slot ramli + 2 Hdd li + 5 fanli ve GTX570 li bir sistem topladigimizi ve sistemi Oc yapmadan stok halde kullanacagimizi düsünerek Psu alacagiz.Pekli nasil bir psu almaliyiz ?

- Tüm yukarda yazan bilgiler dahilinde , kaliteli güvenilir bir marka seçmeliyiz. Garanti süresinin uzunlugu bizim için avantajdir. 80Plus bir Psu seçmeliyiz. 12V kanalinin stabilite degerlerine bakmaliyiz ama bu zaten 80Plus sertifikasi olan Psularda sorun çikarmaz.

Islemci : 125W
    Ekran karti : 220W
    ANakart+Ram+HDD+Fanlar : 125W

Toplam Gerçek güç : 470W.

Yani Bu sistemi kullanabilmemiz için bize 470W gerçek güç lazim(12V gücü). 500W ve üzerinde güç üretebilen ve 12V kanalindan 470W güç verbeilen bir Psu ile biz bu sistemi kullanabiliriz.

• Güzel kardeşim git işine Allah aşkına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.Benim bir sorum olacakti.imzamdaki sisteme zalmanin 700 watt 80+ GLX adli psu takılı.ve islemciye, ekran kartına ve ram e oc yapmayı düşünüyorum.Sizce 80+ 750 wattlık bir psu almalı mıyım yoksa bu 700 wattlik psu yeter mi? Ayrıca imzamdaki sistemi 4-5 sene kullanacagim icin ilerde 700 watt sıkıntı çıkarır mı oc yüzünden bilmiyorum.

• krnl K kullanıcısına yanıt
    Psu değiştirmenize gerek yok bu şekilde kullanın psu fazlasıyla yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Psu değiştirmenize gerek yok bu şekilde kullanın psu fazlasıyla yeterli

Cevabınız için çok teşekkürler.750 watt lık psu ya masraf yapmaktan kurtardınız beni:)

• merhaba,

Yazılanlara genel olarak baktım ama benim talebim çok detaylı değil.

Eczanede günde 5-6 kere elektrik kesiliyor ve kesintilerin süresi 1-2 dakikayı geçmiyor.

Bu süre zarfında sadece bilgisayarımın kapanmamasını ve reçete girişini devam ettirmek istiyorum.

Yani işin aslı, bir adet masaüstü bilgisayarın online olarak kalmasını istiyorum. (Ve dahi modemin de)

Bu şartlara göre bir güç kaynağı almak istesem ne önerirsiniz?
  • Konudan hiç bir şey anlamadım.Benim gibi bilgisayardan anlamayanlar için basit bir yolu yok mu,?
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Yılların eskitemeyeceği bir konu.Tam olarak nesini anlayamadınız ki?Pcnin değerli bileşenleri 12V kanalı aracılığıyla beslenir.İşlemci,ekran kartı gibi...Bu nedenle kaç W olursa olsun güç kaynağının değerini 12V kanalından çıkan akım gücü belirler.Her güç kaynağının da üzerinde bir kağıt vardır ve o kağıttaki 12V sütunun altında kaç A verdiği yazar.Konu sahibi demiş ki:

Örnek :

XXX 500W Psu 12V kanalından toplam 23A ( 276W ) verebiliyor. Bu Psu Toplam değerin neredeyse %55 ini sağlayabilmiş.Yani 23*12= 276W güç verebiliyor.Yani beş para etmez bir güç kaynağı...İsmi 500W ama verebildiği güç sadece 276W...
    XXX 500W Psu 12V kanalından toplam 33A ( 396W ) verebiliyor. Bu Psu toplam değerin neredeyse %80 ini sağlayabilmiş.Yani 33*12=396W güç verebiliyor.Yani piyasadaki %80 verimliliği var denen her güç kaynağı böyle olmalı.Kullanıcıların genelinin seçtiği ya da seçmeye çalıştığı güç kaynakları bunlar.
    XXX 500W Psu 12V kanalından toplam 40A (480W) verebiliyor. Bu Psu toplam değerin neredeyse %95 ini sağlayabilmiş.Yani 40*12=480W güç verebiliyor.Yani piyasadaki verimlilik konusunda lider olan güç kaynakları...Adı "Platinum sertifikalı" olarak geçer.Bronze-Silver-Gold-Platinum isimlerini sırasıyla minimum %81-86-90-95 verimlilik değerlerine göre alır.Ek olarak bazı güç kaynakları da 12V kanalını kendi içinde birkaç parçaya böler.Örneğin 12V kanalından 36A veriyorsa bunu 3 parçaya bölüp 12V1/12V2/12V3 adı altında 12A-12A-12A olarak verir.Ama pek tavsiye edilmez.

Veya buradan kaç W'lık güç kaynağı ihtiyacınız var görebilirsiniz.Ama konu sahibi arkadaşın dediklerini dikkate almazsanız 500W'lık beş para etmez bir güç kaynağı alabilirsiniz.
    http://www.coolermaster.com/power-supply-calculator/
    http://outervision.com/power-supply-calculator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Nisan 2016; 21:36:28 >

• Hocam bu sitede socket'i ne seçiyoruz , nerde yazıyor socket?

Şu site daha basit geldi bana.http://outervision.com/power-supply-calculator
  • Extreme power sitesinde ki sonuçlarım bunlar.Tavsiye edilen 205 yazıyor.PSU'nun +12V sütünü altında 17A 204W yazıyor.Ama fan çok sesli çalışıyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

# PSU Alırken ?? / Sistemlerin Psu İhtiyacı / Psu neden önemlidir ? #
    Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler deyin.İşlemci bölümünde işlemcinizin adını öğrenin.Google'da aratın işlemcinizi ve soketini vs... öğrenin.Ayrıca güç kaynağınız absürt çin malı değilse söylemiş olduğunuz 200 küsür W'lık enerji verir.Genelde kaliteli olmayan güç kaynakların 2-3 sene içerisinde fanında dayanılamayacak sesler gelir.Biliyorum o bahsettiğiniz sesi.Psuyu açıp,fanını temizleyip,ortasındaki metal bölüme 1-2 damla makine yağı damlatırsanız ses kesilir.Bazı fanların metal bölümü açık değildir.Tamamen sökmek gerekir ve çok uğraştırır.Yeni fan alıp takabilirsiniz.(FAn boyutlarına dikkat edin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 17 Nisan 2016; 11:45:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Bilgisayarıma sağ tıklayıp özellikler deyin.İşlemci bölümünde işlemcinizin adını öğrenin.Google'da aratın işlemcinizi ve soketini vs... öğrenin.Ayrıca güç kaynağınız absürt çin malı değilse söylemiş olduğunuz 200 küsür W'lık enerji verir.Genelde kaliteli olmayan güç kaynakların 2-3 sene içerisinde fanında dayanılamayacak sesler gelir.Biliyorum o bahsettiğiniz sesi.Psuyu açıp,fanını temizleyip,ortasındaki metal bölüme 1-2 damla makine yağı damlatırsanız ses kesilir.Bazı fanların metal bölümü açık değildir.Tamamen sökmek gerekir ve çok uğraştırır.Yeni fan alıp takabilirsiniz.(FAn boyutlarına dikkat edin.)

Hocam o aşamaları geçtim.Özellikleri yazıp sonucu buldum önerilen 205W çıktı.Güç kaynağında +12V ' a 204W yazıyor , kafa kafaya uygun.Fanı temizleyip yağ da damlattım seste bir değişme olmadı , pazartesi fan alacam , muhtemelen düzelmeyecek.PSU alacam , yanlış ürün almıyım.

Hocam psu dediğim power supply zaten.Yani güç kaynağı...Siz güç kaynağındaki fanı yanınıza alın.Aynı boyutlarda yeni fan alıp takın.
  • Süper konu emeğine sağlık...

• Güzel konu
  • Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı. Böyle bir konu açtığınız için teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.