Şimdi Ara

# PSU Alırken ?? / Sistemlerin Psu İhtiyacı / Psu neden önemlidir ? # (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
18
Favori
24.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba ; ben sistemde bir gtx570 kullanıyorum ; ilave olarak bir fx-6300 stok , 2 ddr3 bellek ve 3 adet 12 cm fan var ; güç kaynağımda raidmax rx630ss (630 watt) bu sisteme yeterli gücü verebilir mi ?

güç kaynağı hakkında bilgi ; http://raidmax.com/psu/rx_630ss.html

aklıma takılan şu ; amper ; gtx 570 için 46 amper verebilen bir güç kaynağı istiyor ; tek hatta 22 amper verebiliyor ama 2 hat 12v kombine olursa 44 amper , tek fan varken sorun yoktu ama 3 fan olunca sanki bir dalgalanma oluyor görüntüde ?

şimdi ben ekran kartı ve diğer bileşenlerin amper hesabını toplu alıyorum ; acaba kaynak olarak ; +12v1 ve +12v2 yi beraber mi alacağım yoksa bunlara +3.3v ve +5v yide ekleyerek mi alacağım ? eklersem toplamda 94 amperlik bir kaynak oluşuyor ?

bu durumda ekran kartının istediği 46 amper sağlanmış oluyor ve geride kalan diğer bileşenler içinde 48 amper mi kalıyor ? hesabım doğrumudur acaba ?

yoksa ekran kartı için tek bir 46 amper +12v hattımı gerekiyor ? yani ekran kartı 1 den fazla hattan ihtiyacı olan gücü toplam olarak alabilir mi yoksa alamaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 11 Nisan 2014; 21:54:52 >

• serenissimo kullanıcısına yanıt
    Selam. Aslında ilk mesajı okusanız soruların tümünün cevabı mevcut. Hesabınız yanlış lakin psu sıkıntı çıkarmayacaktır tabiki aşırı kötü birşey değilse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ilginiz ve cevaplandırdığınız için teşekkür ederim ; ilk mesajda bulunan açıklamarınız oldukça değerli bilgiler kazandırdı bana ;

şimdi aklımda kalan soru işareti şu ; 12v güç tek olduğu zaman bunu anakarta takılan 24 pin bağlantısı üzerinden veriyor sanırım ; 2 tane 12v olduğu zamanda ; 1. 12v hattı , anakarta takılan 24 pinden , 2. 12v hattı da anakarta takılan 8 pinlik cpu kablosundan mı aktarılıyor ?

bir soru işareti de +3.3v ve +5v hatlar kullanılmıyorsa neden psu bunlara oldukça yüksek amper değerleri veriyor ? benim psu da 12v lara 22 şer amper verirken , neden 3.3v ve 5v luk hatlara , 25 er amper vermiş ? (gerçi hesaplama yapınca 80 küsur watt 3.3 , 125 watt 5 te görünüyor)

bunun sebebi psu yu daha ucuza mı maletmek ? yoksa bunlar fanlar ve usb 2 yada 3 bağlantıları için mi kullanılıyor yada fanlar vs de 24 pinlik 12v hattından mı sebepleniyor ?

son olarakta -12v ve +5vsb hatları ne işe yarıyor ?

biraz fazla soru oldu ama yinede okuduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 12 Nisan 2014; 12:09:26 >

• asus gtx760 veya 770(4gb)
    msi z87-g45
    i5 4670K
    gskil 1600mhz 4x2

bu sisteme corsair cx600W 80+ psu nasıl olur ?
  • Mortuuus kullanıcısına yanıt
    üstteki konularda ki hesaplamalara göre bence rahatça olur ; hatta fazla bile gelir gelecek senelerde de rahatça bu sistemi götürür gibi görünüyor tabii oc yapılmayacaksa.
    ilerleyen zamanlarda o.c yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mortuuus

ilerleyen zamanlarda o.c yaparım

işlemciyi 1,35 voltta 4500 mhz ye çıkardığınızı hesapladım yine yeterli görünüyor corsair

hesap yaptığım linki vereyim sizde kontrol edin ama tabii chris in de yorumunu almak lazım çünkü oc de işler çok değişiyor diye yazmış ; benim gördüğüm i5 4670k nın tdp si 84watt ; 3500 mhz stok hız , 1,25v stok değeri ; bunu oc ile 4500 e çıkarttığınızı ve bunu stok voltajı 1,35v ye çıkardığınızı varsayarak yaptım tdp 130 watt a çıkıyor ; yeterli görünüyor.

link ; http://extreme.outervision.com/PSUEngine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 12 Nisan 2014; 13:45:18 >

• jeseskane kullanıcısına yanıt
    cooler master olanı (sanırım Thunder B serisi bu psu) ; çünkü 12v kanalından verdiği güç xigmatekten daha fazla.

ama tabii bu arada ne amaçla psu aradığınızda önemli ; oc olacak mı ? iki tane ekran kartı mı olacak ve ileride kasa içeriğinde ki parça sayısı artacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 12 Nisan 2014; 13:58:19 >
    oyun felan standart kullanım
  • jeseskane kullanıcısına yanıt
    standart kullanım ve oyun ile pek çok sistemle gider diye düşünüyorum ; ama 2 ekran kartı ile kullanılacaksa veya çok güçlü bir tek ekran kartı ile kullanılacaksa (asus titan gibi) yetmeme ihtimali yüksek.

• Arkadaşlar Xigmatek power kullananlar genelde memnun alınabilirmi diye sorsam.
  • Alınabilir ama hangi seri olduğu önemli. Psu alacaksanız Corsair,Silverstone ve Seasonicten şaşmamaya çalışırın.
  • öyle bir anlatmışsınız ki sanki pc bütün gücü 12v kanalından kullanıyor..eğer öyle olsaydı psunun bütün gücü 12v kanalından verilirdi..peki neden 3,3 ve 5v kanallarında en azında 10a akım verebiliyor...

quote:

The power distribution specification defined that most of the PSU's power should be provided on 5 V and 3.3 V rails, because most of the electronic components (CPU, RAM, chipset, PCI, AGP and ISA cards) used 5 V or 3.3 V for power supply. The 12 V rail was only used by fans and motors of peripheral devices (HDD, FDD, CD-ROM, etc.).

Özetle, PSU 5v ve 3.3 V hattını CPU, RAM, chipset PCI kartları için kullanıyor. 12V sadece fanlar ve HDD gibi ünitelerin motor kısımları için kullanılır.
  • Hangi yılın yazısı acaba nereden aldınız ?
  • tarihini bulamadım ama wiki den aldımhttp://en.wikipedia.org/wiki/ATX

zaten bütün sistem 12v den kullansaydı benim psu şimdiye çoktan uçmuştu.
  • Bu konuyu biraz daha araştırın siz bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bu konuyu biraz daha araştırın siz bence :)

ekran kartını almadan önce araştırmıştım,300w(12v 16a) veremeyen bir power vardı ozamanlar herkes hd4670 70w kaldırmaz yanar filan dedi..
    neyse gittim kartı 0 aldım işlemcide p4 641 86w dı baktım ekran kartına darboğaz yapıyor 3,8 ghz çıkardım stabil çalışıyordu,arada psu nun voltajlarınıda kontrol ediyordum 11,8 le 12,0 küsür arası değişiyordu yüke bağlı olarak

kısacası cpu sadece 12v kanalını kullanmıyor,ama ekran kartını bilemem çünkü harici bağlantısını sarı kablodan 12v dan alıyor..belki pci ex slotunun belki belli bir kısmı diğer kanalları kullanıyordur..
    bu arada eski sistemde 2 hdd 1 dvd 2 adette fazladan fan vardı

edit:eklemeyi unuttum o kartı 1 ay önce sattım 2 yıldan uzun süre oyun olsun film olsun o psu ile kullandım ne reset attı nede sistemin takılmasına yol açtı..ama şu var tabiki kaliteli psularda pek çok koruma var v dalgalanması olsun kısa devre vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1gigabyte -- 19 Nisan 2014; 13:03:44 >

• ?u anlattyklarynyzyn hiç bir de?eri yok.

quote:

öyle bir anlatmissiniz ki sanki pc bütün gücü 12v kanalindan kullaniyor..eger öyle olsaydi psunun bütün gücü 12v kanalindan verilirdi..

?u cümleyi neden kurdunuz bunu açyklayyn ? Bilmiyorsan konuyu okuyup anlayabilirsin bilmedi?in bir?ey hakkynda bu tarzda gelip neden yorum yapyyorsun ?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.