Şimdi Ara

# PSU Alırken ?? / Sistemlerin Psu İhtiyacı / Psu neden önemlidir ? # (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
18
Favori
24.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Orijinalden alıntı: xpserkan

Merhaba,
    @Chris Brown hocam şu ürün hakkında fikrinizi yazabilir misiniz rica etsem? Kısaca bu ürünü tavsiye edermisiniz?

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92137

Not: AEROCOOL x3 kasa kullandığım için takım olsun diye bu ürünü satın almayı düşünüyorum eğer tavsiye ederseniz?

Teşekkürler.

Ürün fiyatını kesinlikle hakeden güzel bir ürün alınabilir tabiki lakin ne amaçla kullanacaksınız 1100W psu yu ? O fiyata 5 yada 7 yıl garantili bir ürün almanızı tavsiye ederim.
    Amaç değilde, ilk sorumdaki kısa açıklamam gibi, maksat takım/set amaçlı hocam. Kasa + fanlar hep aynı marka ve bu markadan gerçekten çok memnunum ben. Ayrıca yapacağım işe göre 1100w oldukça fazla ancak ben yinede kullandığım sistemi kısaca özetleyeyim size;

MSI Z77A-G43 Anakart
    İ5-3570K işlemci
    Asus HD 7850 DirectCU II TOP GDDR5 2GB 256Bit Ekran kartı
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Ram
    2500GB (5X500GB) HDD
    LG Blu Ray Sürücü
    2 adet dijital sıcaklık göstergesi
    Led sistemi
    Aver Dijital TV kartı

Takılı fanlar;
    2x200mm fan
    4x140mm fan
    2x120mm fan

Son olarak şuan kullanmakta olduğum güç kaynağı;
    Corsair VS650

Fanlar + Ledler + HDD-ler , on/off toggle switch anahtarlara bağlı olarak çalışıyor. Yani istediğim zaman istediğimi kapalı veya açık tutabiliyorum, zaten hepsini sürekli olarak aynı anda aktif etmiyorum genelde kapalı durumdalar, herhangi biri gerekli/lazım olunca toggle switch anahtarını aktif konuma getiriyorum.

• Evet doğru. Başka psu ile deneme şansınız var mı , Psu nuz acaba ömrünü tamamladı da verimlilik ile ilgili bir sıkıntısı mı var diyeceğim ama düz mantık gidersek , 100W çeken tv yi 20dk çalıştıran upsnin sizin sistemi çalıştırmaması için 1000W çekmesi lazım. Minimum 4-5dk kurtarmaıs gerekli. Pc de monitör vs. başka şeyler bağlıdır belki ondan olabilir.

@xpserkan

Hiç para filan harcama VS650 ile kullanmaya devam et sistemi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 4 Kasım 2013; 21:53:13 >
  • quote:

@xpserkan

Peki hocam dediğiniz gibi olsun, aynen devam ediyorum. Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

@xpserkan

Peki hocam dediğiniz gibi olsun, aynen devam ediyorum. Bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

Estağfirullah önemli değil. X3 fena değil güzel bir kasa. İlla takım yapmak istiyorsan Corsair kasa al bence daha mantıklı bir iş yapmış olursun

• Bu psu'yu kullanmaya başlayalı bir sene olmadı ses probemi ile değişti yenisi gelmişti. zaten aslında alırken kıllanmıştım. Silverstone 1000w gold 390 tl filandı, fiyatı ve kalitesine bakınca muadillerine göre çok çok uygun bir psuydu. Bu vızıltı gibi bir ses yapıyordu o sebeple gönderdim garantiden değişti. gelende de sanki o sesi duydum gibi çok bariz olmasada, psu fan aşağı kasa dışına bakıyordu bende ters çevirdim kasa içine bakacak şekilde ses problemi kalmadı. 1 sene öncesine kadar 730w aerocool kullanıyordum onda sıkıntı olmuyordu. xilence 500w deneyebileceğim bir psu mevcut eski bir sistem p4 sistem. şimdi deşarj şarj yaptım daha takmadım takayım bakalım bir düzelme olmuş mu ona göre yazarım. Bu arada 22" monitör, x-540 ses sitemi ve modemde bağlı UPS'e. Teşekkür ederim cevaplarınız için.
  • quote:

quote:

quote:

@xpserkan

Estağfirullah önemli değil. X3 fena değil güzel bir kasa. İlla takım yapmak istiyorsan Corsair kasa al bence daha mantıklı bir iş yapmış olursun

Hocam diyecek laf bulamadım beni gaza getirmeyin lütfen, onca mod yapmışım yakında görüntüleri paylaşacağım nasip olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 4 Kasım 2013; 22:23:41 >

• Şekil itibari ile eskiden aerocool kasalarına ilgim yok dğeildi , daha çok oyuncu kasası gibi geliyordu ama nasipse artık Corsair'den başka kasa kullanmam. Tasarım olsun malzeme kalitesi olsun firma güvencesi , benim için büyük etmenler. En önemlisi de tasarımları gerçekten sade ve mod yapmaya da fazlası ile uygun. Dünyada profesyonel modifiye yapan yada üst düzey sistem kuranların hiç birisinde aerocool kasa göremezsin ama hemen hepsinde corsair görürsün.
  • quote:

Şekil itibari ile eskiden aerocool kasalarına ilgim yok dğeildi , daha çok oyuncu kasası gibi geliyordu ama nasipse artık Corsair'den başka kasa kullanmam. Tasarım olsun malzeme kalitesi olsun firma güvencesi , benim için büyük etmenler. En önemlisi de tasarımları gerçekten sade ve mod yapmaya da fazlası ile uygun. Dünyada profesyonel modifiye yapan yada üst düzey sistem kuranların hiç birisinde aerocool kasa göremezsin ama hemen hepsinde corsair görürsün.

Haklısınız hocam, belkide ilklere imza atarız bir taşla iki kuş vurmak istedim yani hem üst düzey sistem hemde mod olayı. Ancak gerçekten aerocool kasa aşırı derece hoşuma gidiyor, ben üzerinde çok aşırı oynama yapmadım aslında; sahte carub havalandırma kapağı taktım sağ kapağın üzerine, karbon kaplama yaptım kapaklara, yanlarda yine typeR logo ve mekanik nikelajlı kırmızı alev sticker ledli bir şekilde taktım, iç mekan için fazla birşey yapmadım. Kasanın üstündeki logo yanlarına 2 adet on/off led için swicth + reset butonu taktım. önde yine 5.25 yuvalarının ikisine dijital sıcaklık göstergesi ve HDD ile Fan swicth-leri mevcut.
    Kasanın kendinde herşey varda, reset butonu yok, onuda yapayım dedim çıktı aradan, çok iyi çokta güzel oldu doğrusu orjinal gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpserkan -- 4 Kasım 2013; 23:07:16 >

• Kasa zevk işidir zevkler ve renkler de tartışılmaz
  • quote:

quote:

Şekil itibari ile eskiden aerocool kasalarına ilgim yok dğeildi , daha çok oyuncu kasası gibi geliyordu ama nasipse artık Corsair'den başka kasa kullanmam. Tasarım olsun malzeme kalitesi olsun firma güvencesi , benim için büyük etmenler. En önemlisi de tasarımları gerçekten sade ve mod yapmaya da fazlası ile uygun. Dünyada profesyonel modifiye yapan yada üst düzey sistem kuranların hiç birisinde aerocool kasa göremezsin ama hemen hepsinde corsair görürsün.

Haklısınız hocam, belkide ilklere imza atarız bir taşla iki kuş vurmak istedim yani hem üst düzey sistem hemde mod olayı. Ancak gerçekten aerocool kasa aşırı derece hoşuma gidiyor, ben üzerinde çok aşırı oynama yapmadım aslında; sahte carub havalandırma kapağı taktım sağ kapağın üzerine, karbon kaplama yaptım kapaklara, yanlarda yine typeR logo ve mekanik nikelajlı kırmızı alev sticker ledli bir şekilde taktım, iç mekan için fazla birşey yapmadım. Kasanın üstündeki logo yanlarına 2 adet on/off led için swicth + reset butonu taktım. önde yine 5.25 yuvalarının ikisine dijital sıcaklık göstergesi ve HDD ile Fan swicth-leri mevcut.
    Kasanın kendinde herşey varda, reset butonu yok, onuda yapayım dedim çıktı aradan, çok iyi çokta güzel oldu doğrusu orjinal gibi.

Resim bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

quote:

quote:

Resim bekleriz

İnş. hocam, pek yakında modifiye bölümünde detaylı + resimli bir konu açacağım, sizide haberdar ederim.

@[darkness13]

• Konu Yukarıya.
  • Öncelikle merhaba... Butceme uygun olarak 0 bir sapphire hd 4850 bir ekran kartı aldım fakat elımdekı psu ıle ıyı bır performans alabılırmıyım bılmıyorum beni aydınlatırsanız sevınırım. psu özellikleri :
     # PSU Alırken ?? / Sistemlerin Psu İhtiyacı / Psu neden önemlidir ? #

Eger uygun deglise max. 250 tl degerınde guzel bir psu önerirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchwarzS07 -- 16 Mart 2014; 9:28:45 >
  • SchwarzS07 S kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı yeter ama sıfır HD4850 hata olmuş malesef.
  • quote:

Güç kaynağı yeter ama sıfır HD4850 hata olmuş malesef.

eger aynı fıyata onerebılecegınız bı kart varsa degıstırebılırım
  • SchwarzS07 S kullanıcısına yanıt
    Fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Fiyat

Max. 200 tl

• Sayın Brown selamlar,
    Yeni bir sistem topluyorum.Sistem şu parçalardan oluşuyor.
    1) GMC-K1 Multimedya Kasa
    2) AMD FX6300 İşlemci
    3) ASUS M5A97 LE R2.0 Anakart
    4) SAPPHİRE HD6850 Dual-x Ekran Kartı
    5) WESTERN DİGİTAL 1 TB Harddisk
    6) PİONEER DVD RW
    7) KİNGSTON GENESİS 4GB Ram

Ekran kartını bir Vatan Bilgisayar çalışanından 170 tl ye aldım ikinci el olarak.Ancak ekran kartı sıfır gibiydi ve 14 ay daha garantisi var.
    Bu arkadaş sistem için 600 Watt PSU alsan iyi olur dedi.Şimdi HIZLIAL da High Power Element Bronze II 600W 80+ Bronze Sertifikalı Güç Kaynağı (HP-EP600-BR-II)
    nin fiyatı 188 tl ancak indirim çeki ile 158 tl ye geliyor.

Yine HIZLIAL da High Power 750W 80Plus Bronze 56A 12V Güç Kaynağı HPG-750BR-H12S nin fiyatı da indirimli olarak 188 tl ancak indirim çeki ile 158 tl ye geliyor.
    İki güç kaynağı arasında sadece WATT farkımı var acaba.
    Benim sisteme 600 Watt bile belki fazla.Size göre bunların hangisini almalıyım.Çünkü ikisinede aynı masrafı yapacağım.

• gokhan1964 G kullanıcısına yanıt
    750W 80Plus Bronze olanı alın
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.