Şimdi Ara

# PSU Alırken ?? / Sistemlerin Psu İhtiyacı / Psu neden önemlidir ? # (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
18
Favori
24.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşte ben o karıştıracak kişi değilim , önemli değil olur öyle
  • hocam vatanda CORSAIR HX Serisi HX750 2 yıl garanti yazıyor.

siz 7 yıl garantili olarak önermiştiniz bana.bu 7 yıl uluslararası garanti mi ?
  • Hayır Tr'de bu garantiyi sunuyor corsair. Firmaya gönderirsiniz bir sıkıntı olursa direk değişim olur Vatan'la filan uğraşmaya gerek yok
  • İki güç kaynağı arasında kaldım.

Corsair GS600

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/corsair-cp-9020012-eu-gaming-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=62265

OCZ FATAL1TY 750W

http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-ocz750fty-un-fatal1ty-serisi-80plus-750w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=60477

OCZ'nin 750W ve 2 tane daha fazla PCI-E kablosunun olması geleceği garantiye alma açısından daha cazip geliyor. Üstelik hemen hemen aynı fiyattalar. Siz ne diyorsunuz bu konuda?

• Bu Seasonic'te ne var bu kadar anlamıyorum. Önerdiğiniz güç kaynağında biri 6+2 ve diğeri 6 pin olmak üzere 2 PCI-E güç çıkışı var fakat ben en az 2 tane 6+2 olmasını istiyorum. Güncel ekran kartlarının bazılarında artık 2 6+2 PCI-E güç kaynağı gerekiyor. Yanlış anlamayın agresif olmak değil amacım ama çoğu zaman görüyorum bu durumu. Tamam kaliteli marka anladık ama örnek vermek gerekirse birisi Toyota Rav4'ü soruyor ama insanlar VW Polo öneriyor gibi geliyor bu Seasonic önermeleri. Yani marka kaliteli ama önerilen güç kaynağı ihtiyacımı karşılamıyor ki. o.O
  • Ozaman ihtiyacını daha acık şekilde belirtmen gerekiyor sen PSU lazım diorsun 2 tane 6+2 psu lazım dersen elbet na göre çözüm sunulur. Burda en kaliteli ve uygun fiyatlı ürün tavsiye edilmeye çalışıyor hepsi bu..
    ayrıca güngeçtikce daha az güçkullana ürünler ortaya cıkrken 2 6+2 pin geleceği garanti altına almak anlamına gelmiyor. Zaten önerilen psu tek ekran kartı için çift ekran kartı için 620 wat önermez kimse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 26 Ağustos 2013; 4:51:18 >
  • Kusura bakmayın kötü bir amacım yoktu ama sürekli Seasonic önerilince garip geldi. Bu kadar mı kaliteli Seasonic? Ayrıca geleceği garanti altına almak derken demek istediğim, bu PSU'yu alırsam, 3-5 sene sonra yeni bir ekran kartı almak istediğimde sorun çıkartıp çıkartmayacağı. Şu anda sırf bu sorun için bir ekran kartı alamıyorum. Önce PSU bakıyorum. Bir arkadaş eski sistemimi benimle aynı anda toplamıştı ve o 650W'lık bir PSU almıştı. 4 yıl sonra gitti bir HD7870 aldı ve kullanıyor. Benim gibi PSU derdine de düşmedi. Benim bir kere ağzım yandı bu sütten o yüzden yoğurdu üfleyerek yiyorum. :)

@oskurrr
  • Seasonic evet bu kadar kaliteli. VE psu üreticisi firma. Mesela corsair ÜZerine markayı basıyor ama ürünlerini Başka psu üreticisi firmalara yaptırıyor yani asıl işi PSU değil...

YUrt dışı sitelerde araştırma yaptıgınızda adamlar alınabilecek ürünleri MArka ve model model ayırmışlar işte şu marka x serileri bu marka y seriler gibii burada seasonic FSP gibi markalarda ise dikkat çeken Tüm modelleri alına bilir diye sunulmuş bir ayrım yapılmamış. en alt modelinden en üst modeline kadar kaliteli ürünler ürettiğini gösteriyor. Arıca kendimde aldım ve kulalnyıyorum. çalıştıgından şüphe edeceğiniz kadar sessiz. Mutlaka sorun yaşayanlarda vardır. sonuçta elektronik eşya...
  • Dediğinizi dikkate alacağım o zaman. Çünkü bana da bıkkınlık gelmişti o serisi bu serisi bakmaktan.
  • Konu yukarıya.
  • arkadaşlar imzamdaki sistemde en sesli parça psu ve sistemin her parçasını özellikle sessizlik için seçtiğim için oldukça rahatsız ediyor. kasanın içine yalıtım yapsam, yada psunun fanın üstünü kapatsam yada hava çıkışını nasıl olur acaba. içini açmadan fan hızını düşürmenin bir yolu yokmudur. teşekkürler
  • İmzanızdaki Psu'yu kullanma şansım olmadı malesef bu yüzden sesli den kastınızı tam algılayamıyorum. Ama kasaya yalıtım yapmak çok birşey kazandırmaz diye düşünüyorum.
  • herkese merhaba,

şu an için imzamdaki sistemi kullanıyorum anakart hariç anakartım arızalandığı için basic model bi anakart ile idare ediyorum.
    Özellikle yeni çıkan oyunlarda sıkıntı yaşamaya başladığım için sağlam bi sistem toplamaya karar verdim.Aşağıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum ve psu yeni alacağım ürünlere yeterli olur mu?
    yıpranma payından bahsedildiği için söylemekte fayda var diye düşünüyorum yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum psu yu.
    yardımcı olabilirseniz sevinirim

teşekkür ederim

ANAKART : MSI Z87-GD65 GAMING INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 3000MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    İŞLEMCİ: INTEL CORE I7 4770K SOKET 1150 3.5GHZ 8MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    RAM: GSKILL 16GB (2X8GB) TRIDENT X DDR3 2400MHZ CL10 1,65V DUAL KIT RAM
    EKRAN KARTI: SAPPHIRE HD6950
    SSD:CORSAIR 128GB FORCE GS SERISI SATA 3.0 SSD
    2 ADET 1 TB HDD BAĞLI OLACAK.

• Psu yeterli olur değiştirmene gerek yok. DÜşündüğün sistem güzel ama Z87 GD65'e o parayı vermeye gerek yok.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5990

Şu anakartı alıp, ekran kartını satıp yeni bir kart alabilirsin. Epsilon 700W kaliteli Psu dur çalıştığı sürece yeterli gelir.
  • Merhaba,
    @Chris Brown hocam şu ürün hakkında fikrinizi yazabilir misiniz rica etsem? Kısaca bu ürünü tavsiye edermisiniz?

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92137

Not: AEROCOOL x3 kasa kullandığım için takım olsun diye bu ürünü satın almayı düşünüyorum eğer tavsiye ederseniz?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Psu yeterli olur değiştirmene gerek yok. DÜşündüğün sistem güzel ama Z87 GD65'e o parayı vermeye gerek yok.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5990

Şu anakartı alıp, ekran kartını satıp yeni bir kart alabilirsin. Epsilon 700W kaliteli Psu dur çalıştığı sürece yeterli gelir.

teşekkür ederim hocam sağolasın.

kolay gelsin
  • Sistemim aşağıda yazmaktadır, anakart ve işlemci overclocklu. Silverstone Strider 1000W gold güç kaynağı kullanıyorum. Powercom imperial 1000VA UPS mevcut. Aşağıda ki sistem boşta kaç watt çeker? UPS bölümünde sistem için en fazla 500w çeker demişlerdi. Sistem boşta iken bu değerin daha da düşük olması lazım ama elektrikler gitiğinde sistem 30 saniye-1 dakika arasında kapanıyor. UPS'te problem olabilir diye düşündüm, UPS'i 55 ekran tüplü tv'de denedim en az 20 dakika rahat çalıştırdı. Sormak istediğim şu sistem 500w çekerken maksimum gold sertifikalı PSU'nun 600 w filan çekmesi lazım bu durumda da UPS'in yeterli gelmesi lazım acaba benim psu fazla güç çekiyor olabilir mi? O zaman bir verimlilik problemi mevcut yada arıza mı var? Saygılarımla

Phenom II 1090T 4.0 GHZ (max. 1,4 v), Sapphire Vapor-X HD 5870 1.167 v (975mhz/1300mhz), Asus M4A89GTD Pro/USB-3, Ocz Platinum 4x2gb 16000 mhz 1.65v (CL 7-7-16-27), 1 ssd, 2x 1gb WD caviarblack hdd, 5 adet 120mm fan, 1 adet 200mm fan hepsi %50 devirde çalışıyor (kasa corsair 500R), Blueray/DVD writer combo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unstained -- 4 Kasım 2013; 15:40:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xpserkan

Merhaba,
    @Chris Brown hocam şu ürün hakkında fikrinizi yazabilir misiniz rica etsem? Kısaca bu ürünü tavsiye edermisiniz?

Not: AEROCOOL x3 kasa kullandığım için takım olsun diye bu ürünü satın almayı düşünüyorum eğer tavsiye ederseniz?

Teşekkürler.

Ürün fiyatını kesinlikle hakeden güzel bir ürün alınabilir tabiki lakin ne amaçla kullanacaksınız 1100W psu yu ? O fiyata 5 yada 7 yıl garantili bir ürün almanızı tavsiye ederim.

@[darkness13]

Sistemin boşta Ortalama 200-230W arasında güç tüketir. Psu'yu hesaba katarsak şebekeden 250W civarında çeker ( verdiğin voltaj değerleriyle beraber max. 300-320W ) , boşta iken. 55 Ekran tüplü televizyon ise 100W civarında güç harcar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

quote:

Orijinalden alıntı: xpserkan

Merhaba,

Teşekkürler.

Ürün fiyatını kesinlikle hakeden güzel bir ürün alınabilir tabiki lakin ne amaçla kullanacaksınız 1100W psu yu ? O fiyata 5 yada 7 yıl garantili bir ürün almanızı tavsiye ederim.

@[darkness13]

Sistemin boşta Ortalama 200-230W arasında güç tüketir. Psu'yu hesaba katarsak şebekeden 250W civarında çeker ( verdiğin voltaj değerleriyle beraber max. 300-320W ) , boşta iken. 55 Ekran tüplü televizyon ise 100W civarında güç harcar.

O zaman UPS'in sistemi çalıştırması gerekir ama çalıştırmıyor. Sorun sizce ne olabilir? UPS ömrünü bitirmiş desem tv'yide 20 dakika çalıştırmaması lazım yada onu 20 dakika çalışıtırıyorsa pc'yi en azından 5 dakika çalıştırması lazım değil mi?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.