Şimdi Ara

Psikolojiyle İlgili Kitap Okurken Zorlanıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela günde 20 sayfadan fazla okuduğumda beynim yanacak gibi oluyor. Çünkü anlatım o kadar yoğun ki adam 1 sayfalık yazıyı bir cümleye sığdırıyor bu da beni haliyle yoruyor. Sizce bunu nasil gelistiririm. Günlük 15-20 sayfadan fazla nasıl okurum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Poun kullanıcısına yanıt
    Her yazı herkese hitap etmez.

    Hukukta vakıa incelemesi yapılırken A ya bi olay koyarsın A hali çözümlenmeden B ye geçilmez.

    Bu açıdan Daha A yı anlamadan B nin esamesi bile edilmez. Hukuk malessef A yı B yi evrim geçirip hoppala Nurtopu gibi C niz var da demez diyemez. Sağlam bi bilimdir diyebiliriz. Akli hoppalıklar pek bulunmaz.

    .......

    Disiplin farkı denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2019; 16:34:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poun kullanıcısına yanıt
    Ben ileri sürdüğüm tezlerin karşılığını TL olarak alsaydım ben dahil bir çok kişi milyarder olurdu.

    Bu durum çerçevesinde çıraklık yapmak isteyen olursa diyebilirim ki maddiyata tahvil edilebilecek bir çok şey malessef elde edilemiyor.

    Manaya dair şeylerle ilgileniliyorsa bu da kişisellik taşıyan ruhi haller olarak zaten anlaşılamaması anlatılabilir şeyler.

    ...........

    Hatalarımız var belki de affedilemeyen günahlarımız. Bunların çözümü ve bazısı adına affı için günah çıkartıyoruz. Çıkarttığımız günahların bi kısmı ilahın bizi oğlu olarak görmediğini gösterir derecede şiddetli olunca bu durum bizi din başlığında yanıbaşımızda olana yöneltiyor.

    Bu bi arayış. Beni de istemesem de sıradanlığın adiyaneliğine sokan bi arayış.

    .........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2019; 17:12:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuduğun şeyi kendi kendine metne bakmadan anlatabiliyorsan okuduğunu ezberlemiş bu okunanı müşahhaslaştıp pratik edebiliyorsan kavramış olursun.

    Kavramı akılda tutup bunu konu olarak kaleme dökmek daha mümkündür. Yani filmi çekip bunu senaryo haline getirmek daha kolaydır.

    Esasen eğitmenler de bunu ister diye düşünüyorum.

    ...........

    Konuda farazi bi başka kişi vardır o kişiyi şahıslaştırıp derdi ne anlamaya çalışmak ve sonra da verilen bilgi çerçevesinde çözmek gerekiyor.

    ......

    Bu bi öneri mutlak değil. Konuya kitaba anlayışa göre değişebilir. Ancak ezber ve kavram kısmı sabit diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 5 Mart 2019; 17:26:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence herkesin psikolojiden anlaması da zor zaten. Psikolojide ilerleyen kişiler çoğunlukla psikolojik anlamda bir şeyler yaşamış kişiler bence. Çünkü fazlaca subjektif ve komplike bir alan. Aynı durum farklı kişilerde farklı patolojik varyasyonlara neden olabiliyor. Nöroloji tetkikler yeterince gelişmediği için hep sözel anlatılar üzerinden gidiliyor. Somutlaştırarak anlatmak zor olduğu için de karşılaşılan sorunları ancak gerçekten uzman bir kişi bir nebze anlayabilir. Ben psikolojik sorunlar yaşamadan önce bu insanların kitaplarını okusam muhtemelen manasız bulurdum. Ancak belli bir deneyim geçmişi olunca bir şeyler yerine oturuyor, hatta nokta atışı yapılıyor. Psikolojinin babaları diye tabir ettiğimiz insanlar gerçekten büyük insanlar, yaptıkları şey hiç kolay değildi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olasılıksız238

    Bence herkesin psikolojiden anlaması da zor zaten. Psikolojide ilerleyen kişiler çoğunlukla psikolojik anlamda bir şeyler yaşamış kişiler bence. Çünkü fazlaca subjektif ve komplike bir alan. Aynı durum farklı kişilerde farklı patolojik varyasyonlara neden olabiliyor. Nöroloji tetkikler yeterince gelişmediği için hep sözel anlatılar üzerinden gidiliyor. Somutlaştırarak anlatmak zor olduğu için de karşılaşılan sorunları ancak gerçekten uzman bir kişi bir nebze anlayabilir. Ben psikolojik sorunlar yaşamadan önce bu insanların kitaplarını okusam muhtemelen manasız bulurdum. Ancak belli bir deneyim geçmişi olunca bir şeyler yerine oturuyor, hatta nokta atışı yapılıyor. Psikolojinin babaları diye tabir ettiğimiz insanlar gerçekten büyük insanlar, yaptıkları şey hiç kolay değildi.
    Katılıyorum. Nevroz denen şeyi yaşamadan kavramak çok kolay değil örneğin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Poun kullanıcısına yanıt
    Bende tek ben anlamıyorum herhalde bu adamı diyordum.Yalnız değilmişim ,ayrıca tercümesi felan gelirse haberdar et belki güzel şeyler anlatıyordur
  • Zorlama kendini guzel ve seni mutlu edecek seylere yonel

    Kimler geldi gecti kimsecikler cozemedi bu dunyanin bilmecelerini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.