Şimdi Ara

PS4 - TV- SES SİSTEMİ BAĞLANTILARI HK.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
12.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi öncelikle kullandığım TV Dts destekli değil..
    Home Theater sistemi hem dts destekli hem de ekstradan hdmi in bağlantısına sahip

    Şimdi ben PS4 ü Hdmi kablo ile Home Theater'a bağlıyorum, ikinci bir hdmi kablo ile de Home Theaterdan TV'ye bağlanıp Dolby Digital ve Dts seslerini alabiliyorum fakat bu şekilde bir bağlantıda sanki görüntüde kayıp yaşıyormuşum gibime geldi.. (belki de psikolojiktir) böyle bir şey olma ihtimali var mıdır ?


    İkinci seçenek olarak optic bağlantı ile ses sitemini PS4 e bağladım, hdmi ile de TVye bağlanarak görüntü ve dts ses aldım.. (fakat bu şekilde opğtic kabloyla bağlayınca da ses hdmi kadar kaliteli gelmedi sanki - psikolojik olabilir- ) böyle bir şey olma ihtimali nedir..?

    Son olarak ta ps4 ses çıkış ayarlarından öncelik olarak Dolby mi seçilmeli DTS mi ?



  • yorum yapacak yok mu? siz nasıl bağlantı yaptınız mesala ?
  • optikle bağlıyorum ben, bildiğim kadarıyla da en kaliteli ses öyle alınıyor. yanlış biliyor olma ihtimalim fazla ama seste kayıp vs. yaşamıyorum

    edit: yanlış biliyormuşum :)http://www.tested.com/tech/632-hdmi-vs-optical-vs-analog-audio-whats-the-best-connection/ analog > hdmi > optik imiş. ama normal kulak fark eder mi bilemiyorum, ben fark etmiyorum en azından



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockyy -- 25 Aralık 2013; 15:54:37 >
  • evet ben de hdmi ile daha kaliteli ses aldığımı hissetmiştim zaten optiğe göre
  • senin ses siteminde görüntü geçiş sisteminde bişi olabilir. normalde ps3 ps4 veya farklı seyler hdmi ile receiver e ordanda televiyona gider. bu arada ekleme yapayım. en iyi sesi hdmi ile alırsın. optik 5.1 e kadar destek veriyo hdmi 9.1 e kadar.
  • danger_snake kullanıcısına yanıt
    yani yaptığım ilk seçenek daha daha güzel , dediğim gibi görüntü kaybı hissim psikolojik te olabilir şimdi arka arkaya iki bağlantı şeklini de denedim bi fark göremedim bu sefer
  • Ben Samsung ev sinema sistemi kullanıyorum, 5.1 DTS ve DD destekli. PS4'ten görüntüyü HDMI ile TV'ye veriyorum, sesi ise optik kablo ile ses sistemine veriyorum.

    Ses sistemlerinde optik kablo ve HDMI arasındaki tek fark; optik kablo 5.1 ses sistemine kadar destekler, HDMI ise 5.1'den daha fazla speaker olan sistemleride destekler yani 7.1 ve daha fazlasını. 5.1 ses sistemi kullanıyorsan HDMI ve optik arasında hiçbir ses farkı olmayacaktır KAYNAK Fakat 7.1 veya daha fazlasını kullanıyorsanız, kesinlikle HDMI kullanmalısın.

    PS4'ünü ses sistemine HDMI ile bağlayıp, görüntüyüde ses sisteminden TV'ye vermeni hiç tavsiye etmem zira oyunlarda milisaniyelik farklara dikkat ediliyor. Muhakkak gecikme ve goruntu kaybı olur. Bu nedenle PS4'ten direk optik kablo ile sesi ver, HDMI ilede goruntuyu TV'ye ver derim.

    DTS ve Dolby Digital farkına gelirsek, genellikle yorumlar DTS'den yanadır. Genel olarak DTS'nin daha iyi ses ürettiği kabul edilir. KAYNAK
  • FReeStyLeMaSTeR kullanıcısına yanıt
    evet 5.1 kullanıyorum o zaman hiç kasıp alengirli işlere girmeden ps4 ü direkt optic bağlantı yapmak daha mantıklı dediğiniz gibi.. Teşekkurler
  • arkadaşlar sanırım benim ps4 arızalı. sesi optik üzerinden z906 ya veriyorum hem tv den ses geliyor hem z906 dan ses geliyor. üstelik z906 da decode ışığı yanmıyor.(oyun oynarken dahil)
  • foreverkan kullanıcısına yanıt
    Tv nin ses ayarlarından sesi harici hoparlore ver seçeneğini seçmelisin
  • french press kullanıcısına yanıt
    tam olarak tv değil, 26" monitör. Ve öyle bir ayar yok. Ama ps4 ü güvenli modda açtım ve ses ayarlarını tekrar ayarladım. bu sefer ses sisteminin decode ışığı yandı, Dolby digital i çözebildi.
    Fakat oyun oynarken ara ara ses kesilip geri geldi. sanırım güncellemeyle düzelecek bir sorun. Sizin ses sistemninizde decode ışığı var mı? sesleri çözdüğünü nasıl anlıyorsunuz?
  • Hdmi kablo, optik kabloya göre daha iyidir. 5.1 sistemlerde fark edilmez diyenler olmuş ama mesela hdmi kablo ile Dolby TrueHD , DTS HD-MA gibi sesleri taşır. Ama optik kablo bu sesleri taşıyamaz. Ancak sadece amaç DTS , Dolby Digital ise fark olacağını sanmıyorum. İmkan varsa hdmi bağlantı tercih etmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • foreverkan kullanıcısına yanıt
    evet var, ps4 ses çıkışını dolby seçtiğin zaman mavi dolby digital logosu dts seçtiğiniz zaman da kırmızı dts logosu çıkıyor ekranda..
    ses kesilmesi hangi oyunda oldu nba2k14 mü ?
  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    zaten ps4 Dolby TrueHD , DTS HD-MA formatlarını desteklemiyor... o yüzden optic kullnmak yeterli gibi ama film olayında kesinnikle hdmi tercih edilmeli evet
  • french press kullanıcısına yanıt
    hayır fiffa 14 demo. Dün gecede oynarken ses sisteminde ses tamamen kesildi, ps yi kapatıp açtım eskisi gibi oldu. Sizdede aynı sorun varmıydı yani sesin hem tv den hem sistemden gelmesi.
    ps3 de böyle bir şey yoktu çünkü. ayrıca şu forumda da bi' çok insan aynı konudan muzdarip bu beni biraz sevindirdi sorun genel sanırım.http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=717629



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreverkan -- 28 Aralık 2013; 9:25:12 >
  • foreverkan kullanıcısına yanıt
    hayır, dediğim gibi tvnin ses seçeneklerinden "sesi harici hoparlere ver" dediğim zaman aynı anda gelmez..
    sizin monitorun de öyle bir ayarı vardır mutlaka olmadı monitorun sesini mute yapın :)
    Bir de hdmi mı optic mi hangi yöntemle bağlıyorsanız ps4 ses çıkış ayarlarından aynısını yapın
  • french press kullanıcısına yanıt
    sesi hariciye ver ya da onun gibi bir seçenek yok. monitörün sesini kısmak istemiyorum, eğer bir sorun varsa bunu tamamen çözmenin taraftarıyım. ps4 ses sistemine optik kablo ile bağlı. ama sesin ara ara kesilmesine bir türlü anlam veremiyorum.
  • Ben genel olarak düşünmüştüm. Şahsen kurduğum ses sistemini sadece ps'ye özel yapmam. Ama ps4'ün desteklemediğini bilmiyordum. Bu devirde blu-ray Player olarak da kullanılabilecek bir cihazın bu ses formatlarını desteklememesi bence bir eksik.
  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    pardon yanilmisim. destekliyormus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi french press -- 28 Aralık 2013; 10:05:13 >
  • Sorun değil hocam, ama ses sistemi olarak ne kullanıldığı söylense daha sağlıklı tavsiyede bulunabiliriz. Mesela bir arkadaş logitech z906'dan bahsetmiş, bildiğim kadarıyla z906'da hdmi giriş yok. Ben hifi sistem kullandığım için öncelikle hdmi tercih ediyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.