Yüzbaşı
03 Kasım 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 131 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Bugun itibari ile M1 islemcili 2020 Model MacBook Air cihazim elime ulasti. 8GB versiyonunu aldim.

2019 macbook air modelini kullanmakta olan biri olarak, ilk gunden ve hatta ilk dakikada buyuk farklar gorebiliyorum. ınternet uzerinde tonlarca inceleme ve benchmark oldugu icin bu konuya girmeyi gerek gormedim fakat kisaca kendime gore onemli gordugum noktalari siralamak isterim;

* fan yok ve ayrica havalandirma izgarasida yok, yani cihaz kasasi komple kapali. dolayisi ile tamamen sessiz ve zamanla cihazin icine toz vs dolma ihtimali ortadan kalkmis durumda.

* 2019 macbook air modeline kiyasla, inanilmaz derecede cihaz soguk calisiyor. youtube uzerinden 4k hdr (2160p) video izledigimde, sanki 480p seviyesinde bir video izlermiscesine seri calisarak hic bir sekilde cihaz isinmiyor. 2019 modelinde fan calismak zorunda kaliyordu. ayrica, macos guncellemesi yaptigimda da ayni sonucu aldim, isinmiyor kesinlikle.

* 8gb ram versiyonu olmasina ragmen, unified memory ozelliginden dolayi hic bir yavaslama hissetmedim. cihaz inanilmaz hizli.

*Windows kullanicilari eger mecbur Windows yuklemek gibi bir gereksinimi varsa, uzak durmaniz gerekir cunku Windows x86 olarak kurulamiyor. Benim Macbook hayatimda hic ihtiyacim olmadigi icin sorun olmadi.

*rosetta 2 ile emulasyon denemesi yapmadim ve yapmayi dusunmuyorum. cok zorda kalmadikca, native applikasyonlar disinda x86'e ait hic bir sey yuklemeyi dusunmuyorum. fakat, oldukca iyi calistigini ve bir cok kaynak araciligi ile gorebiliyoruz. yinede gerektiginde rosetta 2 x86 emulasyonunun oldugunu bilmek huzur verici.

sorulariniz veya merak ettiginiz herhangi bir sey varsa, memnuniyetle cevaplamaya calisirim.

"About This Mac" ekrani;

Hizli bir sekilde, Safari web browser performans karsilastirmasi;

2019 Macbook Air (i5) uzerinde Reddit sitesi;

https://streamable.com/r0qcje

2020 Macbook Air (M1) uzerinde Reddit sitesi;

https://streamable.com/tbjlej

2020 M1 Macbook Air Safari Web tarayici performans testi (speed-battle.com)

Yavaslama oluyor mu, isinma durumu nasil, x86 emulasyon nasil gibi sorulara en guzel cevabi max tech su videoda veriyor. Izlemenizi tavsiye ederim

Az once, M1 Macbook Air ile yuzeyde hissedilen sicaklik testi yaptim. Sonuclar oldukca iyi. Bu cihaz normal gunluk kullanimda isinmiyor hocam.

Oncelikle su linkteki videoyu 4K HDR 60FPS ayarinda 5 defa duraksiz oynattim (Toplam 10 dk boyunca)

En son tur yani 5.ci kez video oynarken, videonun sonlarina dogru cihazin farkli noktalarindan isi degerlerini aldim ve sonuclar su sekilde cikti;

Olcum yaptigim cihaz ise su;

Suradan video oynatimini gorebilirsiniz;

https://streamable.com/vr2i8s

Beyler Selam,

Bundan bir kaç ay önce Vodafone ADSL kullanıcıydım. Şuan TTnet kullanıyorum.
AKN sonrası hız düşümü durumunda VPN (PPTP) bağlantısı yaparak internete girdiğinizde tam hıza geri döndüğünü görebilirsiniz. En azından benim kullandığım zaman öyleydi. Aylarca böyle kullandım.
Herneyse, şuan halen öylemidir bilmiyorum ama kullananlara denemelerini tavsiye ederim. Google'dan "Free PPTP VPN" diye arattırın ve herhangi çalışan bir VPN servisi ile deneyin.

Ek Not;

• VPN tipi sadece PPTP olduğunda işe yarıyor, çünkü Vodafone GRE paketlerine müdahale etmiyor. Diğer VPN çeşitlerini denedim; OpenVPN, L2TP vs bunlarda olmuyor.
  • PPTP tipi VPN satın alsanız veya VPS ile kendiniz yapsanız bile maalesef torrent indirmeye hiçbir firma izin vermiyor. Yani torrent işini unutun. Torrent kullanımına izin veren bir VPS bulursanız tabi o ayrı ama ben bulamadım. TR'dekilerde dahil tüm dünyadaki VPS sunucuları torrent indirmeye başladığınız anda bağlantıyı kesiyor. Aklınızda bulunsun.
2010 yılında Activision firmasının yeni bir Call of Duty ile yeniden karşımıza cıkacağı doğrulandı. Konusunun ne olacağı hakkında kesin bilgi olmamasına rağmen internette dolaşan bazı dedikodulara göre serinin devamındaki konu soğuk savaş hakkında olacağı.

kaynak
Bu programı Windows 7'a entegre olarak sunmayı planlayan Microsoft, bazı nedenlerden sonra ileri bir tarihe atmış. Fakat şu aralar beta sürümü yayınlanmış durumda.
Program ile dizüstü bilgisayarınızdaki wireless kartınızı kullanarak, ethernetten veya yine wireless'tan zaten bağlı olduğunuz interneti tıpkı bir wireless noktası gibi yayın yapabiliyorsunuz. Programın en güzel yanı, sadece tek wireless kart kullanrak hem kablosuz ağa bağlanıyorsunuz ve aynı ağı paylaşıyorsunuz.

Ofis tarzı yerlerde dizüstü kullanılıyorsa, sadece bir dizüstü bilgisayara ethernet portundan internet sağlanırsa bu program ile çok uzun mesafelere kadar internet paylaşılabilir. Son olarak, program aracılığı ile yayınladığınız kablosuz ağda WPA2 şifresi koyma zorunluluğunuz vardır.

Not: Sadece Windows 7 ile çalışmaktadır. Vista, XP veya diğerleri ile çalışmamaktadır.

Programın BETA sürümü için TIKLAYIN

kaynak
Modern Warfare tarzında, tarihsel olayların aksine günümüz savaşlarını konu edinen bir Medal of Honour oyunu yapımda olabilir. VG247 sitesinin rastladığı, Micah Lapping-Carr isimli eski bir Electronic Arts Los Angeles çalışanının özgeçmiş indeki bir satır, tüm bu dedikoduların kaynağı. Şahıs özgeçmişinde 3 ay boyunca modern savaşları konu edinen Medal of Honour oyununda bir çok rol aldığını belirtmiş.

Günümüz savaşlarını konu eden MoH oyunu dedikodusu, ilk olarak Jeuxvideo adlı fransız sitesinde geçtiğimiz ağustos ayında verilmişti.
Oyunun, 2002 yılında Afganistan'da gerçekten düzenlenen Operation Anaconda isimli askeri operasyon hakkında olacağı belirtilmişti.

Ayrıca, bahsi geçen şahıs şuan Project Natal üzerine Microsoft için çalışmakta...

IGN
Microsoft'un, oyun sırasında video kaydeden ve ayrıca bu videoların paylaşımını sağlayan bir özellik ekleyeceği dedikodusu şu aralar gündemde.

Bir oyun geliştiricinin Kotaku sitesine yaptığı açıklaması, bu kanıyı doğrular tarzında;

" Oyunumuzda oyun içi video kaydetme özelliğinin olmasını isterdik fakat zaten konsol yapımcısı bunun üzerinde uğraşıyorken biz neden uğraşalım? "

Başka bir açıklama yapılmadı ve Microsoft'un Scott Austin'i direk bir açıklamada bulunmamış. Fakat, Microsoft'un çeşitli fikirler üzerinde çalıştığını belirtmiş.

EuroGamer
Yeni bir FIA World Rally Championship oyununun PC, PS3 ve Xbox 360 için yapıldığı EuroGamer tarafından açıklandı.

Oyun, daha öncesinde SBK Superbike ve MotoGP oyunların yapımcısı olan Black Bean Games'in- Milestone Studio'su tarafından şuan geliştirilmekte.

Black Bean Games yetkilisi Virgilio Bixio, Milestone Studio'sunun bu oyun üzerinde iyi çalıştığını ve beklentilerinin gerçekten yüksek olduğunu belirtti.
Ve ayrıca şunları ekledi; "Son derece olumlu sonuçlar verecek çok iyi bir rakip oyun sunacağız. Ayrıca Milestone'un bu oyun üzerinde çalışmaları WRC camiasından aldıkları büyük destek ile dahada zenginleşmektedir."

Oyunun 2010 yılı içinde çıkarılması planlanıyor.

EuroGamer
HP Pavilion DV4T-1300US model notebook üzerinde, iAtkos V7 sürümünü kullanarak başarı ile yükledim.
Sleep hariç herşey çalışıyor.

Notebook özellikleri;
Core2Duo P7450 2.13Ghz
4 GB Ram
NVidia G 105M

Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışırım.

İşte video;
http://www.youtube.com/watch?v=aNtp3Ayjvps

iAtkos V7 kurulumu hakkında güzel bir rehber;
TIKLAYIN (İngilizce)
Merhaba arkadaşlar,

Benim merak ettiğim bir sorum var. Bir kaç yere sordum fakat tam olarak bir cevap alamadım. Burada çok bilgili arkadaşlar olduğunu biliyorum.
Eğer bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.

14 inçlik HP Pavilion DV4T dizüstü bilgisayarımda dahili olarak Nvidia G 105M 512MB ekran kartı var ve ayrıca CPU olarakda Core2Duo P 7450 Penrynn var. Notebook yaklaşık 4-5 aylık.
Ayrıca Windows 7 kullanıyorum.

Endişelendiğim konu şu, BIOS ayarlarında "Fan herzaman açık" diye bir seçenek var. Ben onu kapattım ve şimdi FAN sadece gerek olduğunda açılıyor. Mesela gece bilgisayarı açık bıraktığımda birşeyler indirmek için, genellikle fan kapanıyor. REALTEMP programı ve CoreTemp programları ile gözlemlediğim şu, eğer bilgisayarı kullanmazsam yada sadece internette geziniyorsam veya sadece birşeyle indiriyorsa kendi, cpu ve gpu sıcaklıkları şöyle;

CPU: 45 - 47C arası

GPU: 49 - 55C arası

şuanki değerler; CPU: 42, GPU: 49 (dün geceden beri açık)

Dediğim gibi bunlar hafif kullanma veya sadece birşeyler indirirken ki sıcaklıklar. Tabiiki biraz zorlayınca sıcaklıklar çıkıyor ama max CPU:53 civarı ve GPU 58 civarı.

Herneyse, işte bu yukarıda yazdığım sıcaklıklarda FAN bazen kapanıyor, genellikle kullanmadığım zamanlar uzun süre fan çalışmıyor. Sizce, bu sıcaklıklarla FAN kapalı olduğunda uzun zaman zarfında CPU ve özellikle GPU'ya zarar vermiş olurmuyum.
Yani sizce BIOS ayarlarındaki "Fan herzaman AÇIK" seçeneğini aktif edip fanı herzaman çalıştırmamımı tavsiye edersiniz?

Şimdiden, sorum ile ilgilenip okuyan ve cevaplayan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Fatih
Hp Pavilion DV4T-1300US model notebook'a iAtkos V7 sürümü ile gayet başarılı bir şekilde Leopard'ı kurdum. Videoda 10.5.7 var ama sonradan 10.5.8'ede yükselttim. Herhangi bir sorun olmadı. Çalışmayan tek şey Uyku modu. Geriye kalan herşey mükemmel şekilde çalışıyor.

İşte videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=r5TA5D_9wdQ

(videonun bazı kısımlarında bozulmalar var, bunlar videoyu dönüştürürken meydana geldi.)

Bir zamanlar Acer Aspire One üzerinede kurmuştum. İşte onun videosu;

http://video.google.com/videoplay?docid=-62465647321289011&hl=en#
Hakkında
Meslek: Tedarik Zinciri
İlgi Alanları: Teknoloji, Oyun
Forum İmzası:
Greatness Awaits!
Hakkımda:
2017 yılından sonra ABD de yaşamaya başladım.
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
2020 MacBook Air M1
Bilgisayar
2013 MacBook Air
Bilgisayar
Otomobil
2017 Honda Accord Touring 3.5L V6
Otomobil
Mobil cihaz
Apple iPhone 13 Pro
Operatör
Verizon
Oyun Platformu
Nintendo Switch OLED
Oyun Platformu
PS4 Pro
Oyun Platformu
Nintendo Switch Lite
Takım
BJK
TV
LG OLED C7P
Ses Sistemi
LG SN7R Dolby Atmos 5.1.2 Soundbar
Kulaklık - Amfi
Sony WH-1000XM4
Modem
TP-Link Omada Sistemleri
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 702
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 47.931 (Bu ay: 392)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 123 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.