Şimdi Ara

ps4 almak istiyorum ama sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar şimdi ps4 almak istiyorum ama bu konsol hakkında bazı sorularım olacak aklıma takılan sorular su şekilde:

sorular:

ps4 konsolu bana güncelliği bana kaç sene yeter ve ayrıca baya uzun süre gidecekse donanım olarak yani parça arazısı filan olmadan kaç sene gider?

aldıgım ps4 konsolun garantisi kaç sene ve garanti bitiminden sonra bozulması durumunda nereye yaptırabilirim ?

artı eski ps serilerinde oldugu gibi slim kasa ve büyük kasa arasında oyun konusunda bir fark var mı fark varsa ne gibi farklar vardır ?

en önemli sorum bu olacak kendim oyun pc sisi kullanımyorum orta seviye batilfiled 4 multiplayer oynuyorum zaman zaman fps kayıpları oluyor böyle frame düşmeleri ps4 konsolunda olurmu multi player oyunda ?

ve yine önemli sorum genellikle fps multi oyunlar oynarım aksiyonnun dan dolayı şimdi ps4 controllerinde fps multi oyunlarda nisan alma otomatik mi oluyor yoksa manuel mi manuel ise analog ile yönlendirme pratik mi ?

önemli bir sorum daha mesela multiplayer oyunun serverine baglanırkene baglanma hızı nasıl hızlı mı yavas mı ?

sorularım bunlar beyler

not: konsoldaki amacım sadece multiplayer oyunları sorunsuz ve uzun süre oynamak.

cevaplarınız için şimdiden tesekkürler....

• en kısa cevabı vereyim

PS4 üzerinde çift olarak 7990 kartı var.

şu an piyasadaki kart r9 295X

açıkcası ps3 ilk çıktığında piyasadaki bilgisayarlara göre 3-4 sene öndeydi

lakin ps4 için aynısını diyemeyeceğim. koy 12 çekirdekli işlemci. iki senesinin sonrasının ekran kartları ile yarışacak ekran kartları ile çıkar.

yok fiyattan kısmakmış bilmem ne !

ulan amerikada 400 dolar (280 pound) olan ps4'e ben ingilterede 330 pound veriyorum. sony ne yaptı bende anlamadım !

aslında konsolo gerek bile yok bence! düzgün oyun bile çıkaramadılar zaten. saçma sapan iş yaptılar! sırf pes2015 ve GOW ve uncharted 4 için aldım. daha piyasaya bu exc. oyunlardan biri bile çıkmadı !

resmen 1 senede oldu bittiye getirdi sony ve microsoft bu işi. bunu nereden mi anladım ?

oyun yapımcıları e13 te yaptıkları oyun görselleri ile e14 tekiler arasınad dünya kadar fark vardı. çünkü oyun yapımcıları daha güçlü bir konsol bekliyorlardı ! bu yüzden 2013 deki watchdogs ile 2014 de çıkanı arasında dağ kadar fark vardı !

• quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

en kısa cevabı vereyim

lakin ps4 için aynısını diyemeyeceğim. koy 12 çekirdekli işlemci. iki senesinin sonrasının ekran kartları ile yarışacak ekran kartları ile çıkar.

ulan amerikada 400 dolar (280 pound) olan ps4'e ben ingilterede 330 pound veriyorum. sony ne yaptı bende anlamadım !

aslında konsolo gerek bile yok bence! düzgün oyun bile çıkaramadılar zaten. saçma sapan iş yaptılar! sırf pes2015 ve GOW ve uncharted 4 için aldım. daha piyasaya bu exc. oyunlardan biri bile çıkmadı !

resmen 1 senede oldu bittiye getirdi sony ve microsoft bu işi. bunu nereden mi anladım ?

oyun yapımcıları e13 te yaptıkları oyun görselleri ile e14 tekiler arasınad dünya kadar fark vardı. çünkü oyun yapımcıları daha güçlü bir konsol bekliyorlardı ! bu yüzden 2013 deki watchdogs ile 2014 de çıkanı arasında dağ kadar fark vardı !

ps4 den sogudum şimdi ))))

• bende olumlu yönden yazayım.yıllardır konsolda oynarım açıkçası konsolda aldığım tadı hiç bilgisayarda alamadım. sorularına gelecek olursak ps4 seni sorunsuz 4-5 yıl en az idare eder. konsolda standart bir sistem olur ve oyun yapımcıları da oyunu ps4te en düzgün şekilde çalışacak şekilde yapar. fps kaybı falan da yaşamazsın yani çok nadir istisna bi sorun olmadığı sürece. tabi ps4ün internet altyapısına mükemmel diyemem ama can sıkıcı derecede bi sorunla da karşılaşmadım multiplayerde. konsol rahatlıktır alırsın yıllarca hiçbir şeye gerek kalmadan cd takar oynarsın. fps oyunlarda multiplayerda otomatik nişan almaz. ama analog kullanmaya alışman 1-2 hafta sürer. sonra hiçbir sorun olmaz. ps4 e gelen oyun sayısı da her geçen gün artıyor şu an gönül rahatlığıyla alabilirsin bence

Orijinalden alıntı: Overlord15

bende olumlu yönden yazayım.yıllardır konsolda oynarım açıkçası konsolda aldığım tadı hiç bilgisayarda alamadım. sorularına gelecek olursak ps4 seni sorunsuz 4-5 yıl en az idare eder. konsolda standart bir sistem olur ve oyun yapımcıları da oyunu ps4te en düzgün şekilde çalışacak şekilde yapar. fps kaybı falan da yaşamazsın yani çok nadir istisna bi sorun olmadığı sürece. tabi ps4ün internet altyapısına mükemmel diyemem ama can sıkıcı derecede bi sorunla da karşılaşmadım multiplayerde. konsol rahatlıktır alırsın yıllarca hiçbir şeye gerek kalmadan cd takar oynarsın. fps oyunlarda multiplayerda otomatik nişan almaz. ama analog kullanmaya alışman 1-2 hafta sürer. sonra hiçbir sorun olmaz. ps4 e gelen oyun sayısı da her geçen gün artıyor şu an gönül rahatlığıyla alabilirsin bence

sagolasın hocamm artık oyun konusunda pc den sıkıldım oyunları orjinal alıyorum bu salak windows yüzünden oyun tadı kursagımda kalıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Overlord15

bende olumlu yönden yazayım.yıllardır konsolda oynarım açıkçası konsolda aldığım tadı hiç bilgisayarda alamadım. sorularına gelecek olursak ps4 seni sorunsuz 4-5 yıl en az idare eder. konsolda standart bir sistem olur ve oyun yapımcıları da oyunu ps4te en düzgün şekilde çalışacak şekilde yapar. fps kaybı falan da yaşamazsın yani çok nadir istisna bi sorun olmadığı sürece. tabi ps4ün internet altyapısına mükemmel diyemem ama can sıkıcı derecede bi sorunla da karşılaşmadım multiplayerde. konsol rahatlıktır alırsın yıllarca hiçbir şeye gerek kalmadan cd takar oynarsın. fps oyunlarda multiplayerda otomatik nişan almaz. ama analog kullanmaya alışman 1-2 hafta sürer. sonra hiçbir sorun olmaz. ps4 e gelen oyun sayısı da her geçen gün artıyor şu an gönül rahatlığıyla alabilirsin bence

+1

• Ps4 iyi güzelde birde adam akıllı oyunlar çıksa yok yani şuan ne Simülasyon var ne adam akıllı dövüş oyunu var bitene exc oyun çıktı oda 1 günde bitti yani anlayacağın şuan için next gen konsol TIRT

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
    SAMSUNG 990 PRO 2 TB
    MSI MEG CORELIQUID S360
    FSP Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 1000W
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en güzeli bir gün ps cafe'ye gidip cod, bf4 gibi oyunları denemen olacaktır. Klavye+mause ikilisinden sonra analog kullanmak işkence gibi gelebilir ve makineden soğuyabilirsin. O yüzden dediğim gibi 1 hafta boyunca git ps4'ü dene kafana yatarsa o zaman al derim. Hem fps düşüşleri olup olmadığına da bakarsın. Şimdi birisi buraya gelip fps düşüyor der, başka biri gelip yoğğ öyle bir şey der sen de birinden birine inanıp yanlış karar verip pişman olabilirsin. en iyisi bunları kendi gözlerinle görmen olacaktır..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: joker669

Merhaba arkadaslar şimdi ps4 almak istiyorum ama bu konsol hakkında bazı sorularım olacak aklıma takılan sorular su şekilde:

sorular:

ps4 konsolu bana güncelliği bana kaç sene yeter ve ayrıca baya uzun süre gidecekse donanım olarak yani parça arazısı filan olmadan kaç sene gider?

aldıgım ps4 konsolun garantisi kaç sene ve garanti bitiminden sonra bozulması durumunda nereye yaptırabilirim ?

artı eski ps serilerinde oldugu gibi slim kasa ve büyük kasa arasında oyun konusunda bir fark var mı fark varsa ne gibi farklar vardır ?

en önemli sorum bu olacak kendim oyun pc sisi kullanımyorum orta seviye batilfiled 4 multiplayer oynuyorum zaman zaman fps kayıpları oluyor böyle frame düşmeleri ps4 konsolunda olurmu multi player oyunda ?

ve yine önemli sorum genellikle fps multi oyunlar oynarım aksiyonnun dan dolayı şimdi ps4 controllerinde fps multi oyunlarda nisan alma otomatik mi oluyor yoksa manuel mi manuel ise analog ile yönlendirme pratik mi ?

önemli bir sorum daha mesela multiplayer oyunun serverine baglanırkene baglanma hızı nasıl hızlı mı yavas mı ?

sorularım bunlar beyler

not: konsoldaki amacım sadece multiplayer oyunları sorunsuz ve uzun süre oynamak.

cevaplarınız için şimdiden tesekkürler....

1- Rahat olarak 4-5 sene götürür. Şuanda bile ps3'e oyun çıkıyor..
    2- Genelde 2 yıllık oluyor bittiğinde de sony yerlerinden veya bu tarz elektronik yerlerinden yapabilirsiniz.
    3- Her oyun konsolunda (pc'de dahil) fps iniş çıkışları oluyor. Çok az oyunda stabil.
    4- Direk olarak otomatik olayı yok ancak bazı oyunlarda hedefe yaklaştırma var (bf4 de mesela adama yakın hedef alırsanız biraz daha yaklaştırıyor ancak ciddi manada bir yardımı yok.) Manuel diyebiliriz, pratiklik konusu daha önce konsol oynadınız mı sorusunada bağlı. Alışık değilseniz 2-3 ayda tamamıyla alışırsınız. Ancak konsolda oynamak cidden zor ve herkes her şartta eşit olduğu için inanılmaz keyif veriyor. :)
    5- Sizin intertenizle de doğru orantılı olan bir soru. Hiç sorun yaşamadım ben.

Aynı şekilde multiplayer - online şekilde oyun oynamaktan zevk alan bir kişiyim ve hemen hemen her oyunda bu zevki yaşayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavun11 -- 22 Şubat 2015; 16:56:31 >

• quote:

quote:

en kısa cevabı vereyim

Konsoldan soğumana hiç gerek yok o mesajı yazan arkadaştan soğuyabilirsin.
    Sorularına gelirsek,
    bende ps3 var ve garanti belgesinde, ya da kullanma kılavuzunda galiba hatırlamıyorum, konsolun ömrü 7 yıl yazıyor. Yani muhtemelen ps4 için de aynısı geçerlidir.
    Garanti iki yıldır, o süre dolunca yine sony'e yaptırabiliyorsun ancak ücretli diye biliyorum.
    FPS değişimleri oluyor tabii ki ancak ben ps3'te ve arkadaşımın ps4'te hiç bundan dolayı bir sorun yaşamadım.
    Nisan alma birçok oyunda yardım eden sistem var, yakınlaştırma yapınca en yakın düşmana doğrultuyor ancak fazla kolay olur öyle, o yüzden desteği kapatıp oynamak en iyisi, pratiklik ise ilk zamanlar çok zor gelebiliri ama alışınca kesinlikle PC'den bile daha rahat.
    Server'a bağlanma oyuna göre, bağlantı hızına göre vb. vb. bir çok etkenden dolayı değişebiliyor.

:)

• quote:

en kısa cevabı vereyim

• Arkadasim sadece sana şunu soyleyeyim seni ne kadar idare edecek anlarsın. Ps3 kaç yasında bak ve gta v grafiklerine bak ps3 uzerindeki. Emin ol ps4 de de durum oyle olacaktir. Donanım kısık vs sacmaliklarina kulak asma.
    Ps3 ciktiginda pc den ondeydi evet ama 2 yilda pc aştı bu işi. Ve gta v grafiklerine sahip bir oyunu ps3 ciktiktan 2 sene sonraki donanimla toplayacagin sistem acamaz. ama ne oldu ps3 catir catir oynattı... Oyunlar tek bir donanima gore yapildigindan optimizasyon cok iyi.
    Eminim ki 3-5 yıl sonra ps4 uzerinden fullhd oynayacagimiz oyunu gecen senenin donanimiyla oynayamicaz. Donanim vs boş işler. Paran varsa bi oyuna kardeslik vs ile ortalama 50 lira veririm diyorsan al gitsin :)
    Ama pc isi de zevk isidir. Sistem toplamak uzerinde ince ayar yapmak vs çok çekici gelir bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rorschach_ -- 22 Şubat 2015; 17:37:46 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanWaljan -- 22 Şubat 2015; 18:10:20 >
  • quote:

quote:

en kısa cevabı vereyim

Dogrular bunlar.

burada fan boylar xbox icin yaptim sandi herhalde elestirimi onun icin eksilemisler ama gercekler bunlar. Sony ve microsoft resmen oldu bittiye getirdiler. Iki konsolda çöp. Isteyen acar netten goruntuleri koyaslar. Pcde exe icine extra kod sokmaya benzemez bu isler. Sirf ekran karti aldirmak icin yillardir konsollardan iyo olan ekran kartlari ile anca konsol verimi aliyorduk. Bu yeni nesil konsollarin da ozeti bu. Sirf para icin israf. Ben verdim parayi aldim iki kollu. pes pcye de ayni ciksaydi almayacaktim.

• Normalde müdahale etmezdim fakat yığınla bu tarz konu mevcut. Aşağıdaki konuya bakmanızı öneriyorum, konunuz şimdilik kilitli kalacak. Eğer o konudan yardım alamazsanız özel mesaj ile bana bildirin, iyi forumlar.

http://forum.donanimhaber.com/m_90969703/tm.htm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.