Bildirim
Ps3 Isınma Sorunu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
garantisi varsa garantiye yolla yoksa bir tamircisine gönder -
Elin bu işlere pratikse,kendin fanlarını temizleyebilirsin. -
Benim bikaç tavsiyem olucak. Öncelikle ps3 açık bi alanda çalışsın. Eğer toz filtresi falan kullanıyorsan onları çıkart. Ben kullanırken fanların daha cok calısmasına neden olduklarını farkettim. Odan cok ısınıyorsa da sıcak saatlerde makineyi calıstırmamak en iyisi olur sanıyorum. -
Ps3 açık alanda duruyo.Makineyi Nisanda almıştık sanırım.Son 1 haftada böyle yapmaya başladı.Fifa ve uncharted gündüzleri oynayamıyorum.Akşam bir problem yok.Bu arada garantisi yok aletin. -
quote:
Orjinalden alıntı: psychomantis
Benim bikaç tavsiyem olucak. Öncelikle ps3 açık bi alanda çalışsın. Eğer toz filtresi falan kullanıyorsan onları çıkart. Ben kullanırken fanların daha cok calısmasına neden olduklarını farkettim. Odan cok ısınıyorsa da sıcak saatlerde makineyi calıstırmamak en iyisi olur sanıyorum.
Toz filtresi derken neyi kastediyorsun arkadaşım.Bu arada elim yatkındır elektronik alet sök tak parçala yapılcak birşey varsa yapayım :). Termal macun var işlemcileri macunlasam mı? -
evet önüne bir vatiratör koy yada muhakkat serin yerde tut.acaba evinizin yada ps3 ortamının derecesini öğrenebilirmisiniz.birde oto fan temizleme modunu çalıştırın.(arka anahtar kapalı iken eject tuşuna basılı tutun.arka anahtarı acın ve ikaz sesi gelene kadar eject tuşuna basılı tutun.fan devreye girdimi bırakın.ön paneldeki ışık yanıp söndümü arka anahtarı kapayıp açın.yanlız bu sadece 40gb lık modellerde.diyer modeller için nette araştırma yapabilirsin) -
genelde ps3 çalışma ortamı aşırı ısındımı cihazın öndeki kırmızı ışık yanıp sönmesi lazım.3 gündür ortam sıcaklığı tam olarak 35.6 derce olan yerde 7 -8 saat aralıksız cihazla oyun oynanıyor.cihazın altında bulunan sehbanın hava çıkış tarafı sıcaklıktan nerdeyse ellenmez durumda.kullanma klavuzunda "28 derece üstü ortamlarda kullanmayın" diyor.ve "ön panelde kırmızı ışık ikazı veririse ortam sıcaklıgı azalmadan çalıştırmayın"diyor.şimdi benim merak ettiğim konu ortam sıcaklığı kaç derce olduğunda kırmızı ışık ikazı verecek.? nette yardımcı olacak site bilen varmı acaba. -
bluray yakın zamanda bozulur bilmiş ol -
quote:
Orjinalden alıntı: Darkmirror
bluray yakın zamanda bozulur bilmiş ol
ama geçen yazda böyle çalışıyordu.maşşallah hiç bişey yok. -
şimdi ben salonda oynuyorum UFO vantilatör var duman saçan dan onu çalıştırıyorum ps3 ü yelliyo
sonra oynuyorum hem serin tutuyo hem ortamın sıcaklığını düşürüyo
hava yazın azami 35 derece evlerin içi ee bide ısınıyo makina sonu gümmmmm
YAZIN ÇOK DİKKATLİ OLMAK GEREKİYO
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkmirror -- 12 Haziran 2009; 15:46:57 > -
geçmiş olsun dostum.bana seri nosunu verebilirmisin acaba bilmiyorsan kaç gb lık model.artı cdyi içeri alırken düzmü alıyor döndürerekmi.ve gümmm tabirin blue ray bozulmasımı.güm olayından sonra cihaz nasıl bir hata mesajı verdi.kısacasıcihazın hakkında bilgi verdikten sonra gümmm olayını daha kapsamlı anlatırmısın.son olarak cihazı nereden aldın ve tamire götürdüğünde teknik servis ne açıklaması yaptı. -
sana tawsiyem şu
makinanın içinde asla cd bırakma
çünkü içindeki yayı zorluyo diyo açılışta
mümkünse bluray harici hiç bişe takma
40 derece hamam gibi sıcaklıklarda çalıştırma
Fan sesi sanki iş makinesi çalışıyo gibi ses çıkartırdı
üretimden sanırım o değişti geldi makina bir daha
öle bir ses duymadım üretim hatası olabiliyo
bide hava girişlerini asla kapatma bişeyle örtü mörtü açıkken ama
üzerini örtmek önemli genelde bluraylerin bozulma sebebi
okuduğum yabancı forumlardan TOZ TOZ TOZ
toz koruma kitleri var onlardan edin mümkünse
bunları uygula bişe olmaz
ama tozu direk makina içeri çekiyo bilmiş ol -
quote:
Orjinalden alıntı: Darkmirror
sana tawsiyem şu
makinanın içinde asla cd bırakma
çünkü içindeki yayı zorluyo diyo açılışta
mümkünse bluray harici hiç bişe takma
40 derece hamam gibi sıcaklıklarda çalıştırma
Fan sesi sanki iş makinesi çalışıyo gibi ses çıkartırdı
üretimden sanırım o değişti geldi makina bir daha
öle bir ses duymadım üretim hatası olabiliyo
bide hava girişlerini asla kapatma bişeyle örtü mörtü açıkken ama
üzerini örtmek önemli genelde bluraylerin bozulma sebebi
okuduğum yabancı forumlardan TOZ TOZ TOZ
toz koruma kitleri var onlardan edin mümkünse
bunları uygula bişe olmaz
ama tozu direk makina içeri çekiyo bilmiş ol
cevabınız için çok teşekür ediyorum ama aşşağıda sorduğumsoruların cevabını sizden özürdiliyerek vermenizi ısrar ediyorum.
1.)cihazınızın seri nosu nedir.bilmiyorsanız kaç gb model.?
2.)cdyi içeriye alırken cdyi düzmü alıyor yoksa döndürerekmi.?
3.)gümm olayı sadece fanın iş makinası gibi çalışmasını?
4.)cihazınızı nereden aldınız.
yukarıdaki tavsiyeleriniz için çok teşekürler.
-
seri nosuna hiç bakmadım :)
döndürerek
bilmiyorum tahminimce
sony shop -
quote:
Orjinalden alıntı: Gs_Emre
quote:
Orjinalden alıntı: psychomantis
Benim bikaç tavsiyem olucak. Öncelikle ps3 açık bi alanda çalışsın. Eğer toz filtresi falan kullanıyorsan onları çıkart. Ben kullanırken fanların daha cok calısmasına neden olduklarını farkettim. Odan cok ısınıyorsa da sıcak saatlerde makineyi calıstırmamak en iyisi olur sanıyorum.
Toz filtresi derken neyi kastediyorsun arkadaşım.Bu arada elim yatkındır elektronik alet sök tak parçala yapılcak birşey varsa yapayım :). Termal macun var işlemcileri macunlasam mı?
Toz filtresinden kastım sonradan makineye takılan toz birikmesini önleyen parçalar. Bi ara bende vardı onlardan. Fanın daha fazla çalışmasına neden oluyorlar.
-
http://forum.donanimhaber.com/m_32238306/tm.htm
yukarıda linki olan konuda @JOSEPH_STALin rumuzlu arkadaşın söylediği:"Taş gibi konsol rahat olun beyler,deve çökerten sıcağı bile komaz bu alete"bana doğru gibi geldi.içiniz rahat olsun.
-
valla bende yok ama eniştede var enişteye gittiğide yağtığım şu klimayı açıyorum,ps3ün yanlarına tahta koyuyorum yani köşelerine böylece alet havada dursun diye.şuana kadar herhangibir sorunla karşılaşmadım?doğrumu yapıyorum sizce? -
Beyler belliki bnim ps3 te bir sorun var ve gittikçe artıyo gibi.2008 ilk çeyrek üretim cd yi döndürerek alıyo.40 gb lık model.Fanı sesli çalışıyo öneriniz nedir fanını mı değiştirmeliyim.Fan nerden bulabilirim değişcekse...Yardımlarınızı bekliyorum. -
quote:
Orjinalden alıntı: Gs_Emre
Beyler belliki bnim ps3 te bir sorun var ve gittikçe artıyo gibi.2008 ilk çeyrek üretim cd yi döndürerek alıyo.40 gb lık model.Fanı sesli çalışıyo öneriniz nedir fanını mı değiştirmeliyim.Fan nerden bulabilirim değişcekse...Yardımlarınızı bekliyorum.
fanın sesli çalışması normaldir.sakın birşey yapmayın.2.76 firmware ile fan hızını biraz daha artırdılar.yani şu an fan 10 aşama adım adım fan hızı artırılıyor.şu an havalar ısındı otomatik olarak fanda hızlı dönecektir.yukarıda da dediğim gibi ortam sıvaklığı 35-36 derecede cihaz 7-8 saat aralıksız çalışıyor.fan tabi süpürge makinası gibi uğulduyor.bu normal.tabiki fan sesli çalışacak.
Benzer içerikler
- ps5 klavye mouse
- playstation cafe ruhsat şartları
- ps4 ses var görüntü yok
- khalkedon elektronik
- ps2 oyunları listesi
- resmi distribütör garantili ne demek
- hikayeli oyunlar
- ps plus oyunları
- ps5 vs ps5 pro
- fc 25 indirim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X