Beyler belliki bnim ps3 te bir sorun var ve gittikçe artıyo gibi.2008 ilk çeyrek üretim cd yi döndürerek alıyo.40 gb lık model.Fanı sesli çalışıyo öneriniz nedir fanını mı değiştirmeliyim.Fan nerden bulabilirim değişcekse...Yardımlarınızı bekliyorum.
fanın sesli çalışması normaldir.sakın birşey yapmayın.2.76 firmware ile fan hızını biraz daha artırdılar.yani şu an fan 10 aşama adım adım fan hızı artırılıyor.şu an havalar ısındı otomatik olarak fanda hızlı dönecektir.yukarıda da dediğim gibi ortam sıvaklığı 35-36 derecede cihaz 7-8 saat aralıksız çalışıyor.fan tabi süpürge makinası gibi uğulduyor.bu normal.tabiki fan sesli çalışacak.
benimkide aynı şekilde çalışıyor bu bi arıza değilmi acaba?
fan sesi normal yaz yazılımınıa geçti ps3... ısınma sorunlarını ortadan kaldırmak için fana yükleiyor..
Bu ara XBOX'larda çok 3K göreceğiz o başka:)))
Az önce ps3 ü açtım fan falan taş gibi bir sorun gözükmüyor.fazla devirde dönmesi de 2.76 ile normalmiş.Eski yorumları okuyordum hep benim ps3 çok sessiz diyenler oluyodu.
Şu günlerde ps3 le gündüz hiç oynayamıyorum.Fifa 09 a giriyorum maça başlıyorum alet "ps3 become hot .... " tarzında uyarı veriyor.Ardın kapatmazsan kendini kapatıyor.7-8 saat değil 15 dk da yapıyor bunu alet.Bu arada aleti mayıs ayında almıştık ve ilk update olan 2.76 yı kurmuştuk.
Ps3 ü açtıktan sonra macunlarını filan yenileyip yeniden taktım.Malesef sorun yine devam ediyor.PIII soğutucu usb den tak çalıştır fan aldım yarın elime ulaşcak çözüm olmazsa ps3 ü pencereden aşağı bırakabilirim.
nazarmı deydirdiniz benimde FAN devirli çalıştı
dik koyunca öle çok ses geldi yan koydum düzeldi
quote:
Orjinalden alıntı: ignatius
sarı ışık belirtisi oldugunu dusundugumuz arıza makina ısınmadıgını bilmeni istiyorum ama makina kendini sıcakmış gibi sanıyor.bilgi için
Dediğiniz gibi ps3 çok serin, ısınmamış gözüküyor.Arkasından çıkan hava da sıcak değil.
Laptopum var, insanın elini yakıyor çıkan hava.PS3 kafede arkadaki fana elimi yaklaştıramadım ama bizim ps3 ısınmadan ısındım diyor.
Bu olayı ben de dün gece farkettim. Caddedeki seslerden gündüz farkedilmiyor Gece öyle bir fan sesi geliyodu ki, ps3 olduğunu görmeseniz, modifiyeli bir şahin'in motorunun ötmesi sanabilirsiniz
Şaka bir yana, normalden baya fazla ses geliyordu. Hava sıcaklığı 35 derece.
Ya ben de İzmirde oturuyorum bura gerçekten çekilir gibi değil. PS3 odamda gece yatarken oynuyorum sonra oda sıcaktan uyunmaz hale geliyor. Bugün Kordondaki bir mağazaya gittim dedim böyle böyle soğutucu falan satıyor musunuz diye satmıyoruz dediler. Bir arkadaş soğutucu jeller var pasif olarak iyi iş görüyorlar dedi ama o tür bir jel bulamadım. O yüzden şu anda ps3ün yanında vantilatör duruyor :D Bu jellerle ilgili bir bilgisi olan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: theflash266
Ya ben de İzmirde oturuyorum bura gerçekten çekilir gibi değil. PS3 odamda gece yatarken oynuyorum sonra oda sıcaktan uyunmaz hale geliyor. Bugün Kordondaki bir mağazaya gittim dedim böyle böyle soğutucu falan satıyor musunuz diye satmıyoruz dediler. Bir arkadaş soğutucu jeller var pasif olarak iyi iş görüyorlar dedi ama o tür bir jel bulamadım. O yüzden şu anda ps3ün yanında vantilatör duruyor :D Bu jellerle ilgili bir bilgisi olan var mı?
Hocam jel işlerine hiç girme bence. Çünkü ne olduğu belli olmayan bir şey.
Sıcaklık konusuna gelince, odamdaki masanın üstünde pc, ps3, uydu alıcısı, televizyon duruyor. Sıcaklıktan uyuşukluk durumu ortaya çıkıyor, tabi bir yandan da sırıl sıklam bir insan. Camı açsam, arkadan rüzgarı yiyince, o terle gel de hasta olma İki arada bir derede kaldım
quote:
Ben gg den bu gün 1 adet usbden bağlanan soğutucu fan sipariş verdim.Elime ulaştığında deniycem faydası olursa size haber veririm.
quote:
Orjinalden alıntı: Gs_Emre
quote:
Ben gg den bu gün 1 adet usbden bağlanan soğutucu fan sipariş verdim.Elime ulaştığında deniycem faydası olursa size haber veririm.
Ürünü aldığınızda bir bilgilendirme yaparsanız çok sevinirim. Ben de böyle birşey istiyorum ancak biraz cahilim. Şimdiden güle güle kullanın
Yaz mevsimine girmemizle havalar ısındı. Bu durum sonucunda konsolların gereğinden fazla ısınması normal. Sony 2.76 versiyonunu yayımlayarak, PS3'te bulunan fanların çalışma kademelerini arttırdı. Daha hızlı çalışması, daha çabuk ısınması demek; ama tabiki ısıyı daha çabuk atması demek.
Sizin tek yapmanız gereken. Çok sıcak ortamlarda çalıştırmamanız ve serin yerlerde tutmanız. PS3'ü dik tutmanız ısıyı daha hızlı atmasını sağlar. Dik tutmanız sizin ve PS3'ün yararına olur. PS3'ün bulunduğun alan geniş olmalı. Nasıl insan kapalı ve dar alanda boğulur, nefes alamaz. Buda öyle.
Tabi ki fazla ses çıkarması anormal bir durum. Fazla tozlanmış yada devreleri bozulmuş olabilir. Sakın PS3 oto temizlemeyi denemeyin. PS3 zarar görebilir, anakart yanabilir.
Evinizde klima varsa onu az az çalıştırmanız konsola faydanız dokunabilir. Camları açık tutup odayı havalandırmanız PS3'ü serin tutar.
Benim Pal 60'lık garantili vardı ilk çıkanlardan, fan sesinden evde durulmuyordu. Garantisinin bitişine 3 ay kala sattım. Ntsc-j aldım 80'lik Mavi'den. Tık demiyor alet, çalıştığı anlaşılmıyor şu sıcaklar da bile.
arkadaşlar bu aletin işlemcisi iç sıcaklığı yaklaşık 85 90 derecelere kadar dayanabiliyor."havalar ısındı fan süpürge makinası gibi dönüyor eyvah cihazım bozuluyor."diye endişelenmenize gerek yok.nette yaptığım araştırmalarda sony kalite kontrollerinde 45 derece sıcaklıkta test ettiğini ve sadece fazla sıvak utyarısı verip cihazı korumak için otomatik kapatıldığı yazıyor.yani sizin anlayacagınız ölen sıcağında günesin altında oynayın sizin kafanıza güneş gecer ama cihaz hala çalışır.enn kötü ihtimal aşırı sıcak deyip cihaz kapanır.soğuyunca yine devam.
bu arada cihaz açılır açılmaz sıcak diyip kapanıyorsa ihtimaller dahilindedir. 1.havalanması kısıtlı kutu,kapalı raf,üzeri örtülü v.b sebeblerdendir. 2.(bu ihtimal olduğunda cihaz hata mesajı verir.ama 1000de 1ihtimalle vermemesi olabilir bu sebebten yazıyorum.)işlemci soğutucusunda ve mainboardın üzerinde sıcaklığı hisseden elektronik eleman vardır.(thermistor)bu eleman bozulduğunda sıcaklığı hissedemez ve fanı aktif hale getiremez. 3.böyle bir sorun firmware den sonrada olabilir.cihazı sıfırlamak ver herşeyi yeniden yüklemek gerekebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: Doodlezz
Yaz mevsimine girmemizle havalar ısındı. Bu durum sonucunda konsolların gereğinden fazla ısınması normal. Sony 2.76 versiyonunu yayımlayarak, PS3'te bulunan fanların çalışma kademelerini arttırdı. Daha hızlı çalışması, daha çabuk ısınması demek; ama tabiki ısıyı daha çabuk atması demek.
Sizin tek yapmanız gereken. Çok sıcak ortamlarda çalıştırmamanız ve serin yerlerde tutmanız. PS3'ü dik tutmanız ısıyı daha hızlı atmasını sağlar. Dik tutmanız sizin ve PS3'ün yararına olur. PS3'ün bulunduğun alan geniş olmalı. Nasıl insan kapalı ve dar alanda boğulur, nefes alamaz. Buda öyle.
Tabi ki fazla ses çıkarması anormal bir durum. Fazla tozlanmış yada devreleri bozulmuş olabilir. Sakın PS3 oto temizlemeyi denemeyin. PS3 zarar görebilir, anakart yanabilir.
Evinizde klima varsa onu az az çalıştırmanız konsola faydanız dokunabilir. Camları açık tutup odayı havalandırmanız PS3'ü serin tutar.
arkadaşımızın tavsiyeleri yerinde olduğu gibi bazılarıda kulaktan dolma bilgiler gibi. 1.cihazın yatık yada dik olması herhangibi avantaj ve dezavantajı yoktur.daha tam aksine cihaz dik durdugunda arkadaki hdmı kablo nedeniyle hdmı giriş soketini aşağıya doğru kastırır ve zamanla anakartın hdmı soketi arasında lehim çatlağı oluşturabilir.ve dik konumda yere tutunma yüzeyi yatık konumdan daka az olduğu için düşme riski daha fazladır. 2.otomatik fan temizleme modunun cihaza herangibi bir zararı olmadığı düşüncesindeyim(şahsi fikrim)çünkü sony yetkili servisleri de yapıyor.eğer kesin zararı varsa kaynak alabilirmiyiz.
PS3 e format attım.2.76 firmware tekrar yükledim.Ama sorun devam ediyor gittikçe büyüyerek.Akşam oldu hava serin ps3 serin ama uyarı verip kendini kapatıyor.....
quote:
PS3 e format attım.2.76 firmware tekrar yükledim.Ama sorun devam ediyor gittikçe büyüyerek.Akşam oldu hava serin ps3 serin ama uyarı verip kendini kapatıyor.....
bu sadece fifa denen oyundamı oluyor yoksa cihaza hiç oyun takmadığında yada normal oyunlarda da oluyormu?
quote:
birde sizin ps3 e ait bilgileri öğrenebilirmiyim. 1.cihaz avrupamı,japan mı,amerikamı(pal,ntsc-j,ntscu)? 2.kaç gb veriyon(20gb,40gb,60gb,80gb) 3.seri nosu?cihazın altında yazar misal:cechc04 4.ps3 ün bulunduğu yeri foto ile çekip buraya upload yapabilirmisin(ısınma sebebi için çevresini iyi çekmelisin)
quote:
Orjinalden alıntı: isis1982
quote:
Orjinalden alıntı: Doodlezz
arkadaşımızın tavsiyeleri yerinde olduğu gibi bazılarıda kulaktan dolma bilgiler gibi. 1.cihazın yatık yada dik olması herhangibi avantaj ve dezavantajı yoktur.daha tam aksine cihaz dik durdugunda arkadaki hdmı kablo nedeniyle hdmı giriş soketini aşağıya doğru kastırır ve zamanla anakartın hdmı soketi arasında lehim çatlağı oluşturabilir.ve dik konumda yere tutunma yüzeyi yatık konumdan daka az olduğu için düşme riski daha fazladır. 2.otomatik fan temizleme modunun cihaza herangibi bir zararı olmadığı düşüncesindeyim(şahsi fikrim)çünkü sony yetkili servisleri de yapıyor.eğer kesin zararı varsa kaynak alabilirmiyiz.
1. maddeye katılmıyorum temel tasarım kurallarına göre havalandırma deliklerinin yukarıda olduğu durumlarda cihazın soğutulması kolaylaşır bunun temel nedeni de ısınan havanın yükselmesidir...Kısaca cihazın içinde oluşan sıcak hava fanın da desteği ile yukarıda kalan havalandırma deliklierinden çok hızla atılır...
Şuan benim ps3'ün fanlarıda çok yüksek seviyede çalışıyor.Cesaretimi toplayınca, PS3'ün kasasını açıp bütün fanlarını temizlemek istiyorum.
Faydası olur mu bilmem ama, sonucu burayada yazarım
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Yazdıklarımın hepsi tecrübedir. Kulaktan dolma bilgiler değildir.
Başka bir arkadaşımız açıklamış. 'Isınan hava yükselir.' Makinanın dik durması ile sıcak hava daha hızlı atılır. Yapılan devir-daim daha verimli olur.
Diğer madde içinse: Sony bu işlemin zararlı olduğunu daha önceden açıklamıştı. Ayrıca o işlemi bende deneme amaçlı yapmıştım. Makina elektrik süpürgesinden daha fazla ses çıkarıyor ve patlayacak hissi veriyordu. Fanları yerinden çıkacak diye korkmuştum. O yapılan işlem makinaya kalıcı zarar verebilir. Fan devrelerini bozabilir. Ayrıca dışarı tozmozda vermemişti.
Bu olay yüzünden PS3'ü bozulanlar var. İnternette bulabilirsin.