Şimdi Ara

Ps3 Isınma Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
23.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: isis1982

quote:

Orjinalden alıntı: Gs_Emre

PS3 e format attım.2.76 firmware tekrar yükledim.Ama sorun devam ediyor gittikçe büyüyerek.Akşam oldu hava serin ps3 serin ama uyarı verip kendini kapatıyor.....

birde sizin ps3 e ait bilgileri öğrenebilirmiyim.
    1.cihaz avrupamı,japan mı,amerikamı(pal,ntsc-j,ntscu)?
    2.kaç gb veriyon(20gb,40gb,60gb,80gb)
    3.seri nosu?cihazın altında yazar misal:cechc04
    4.ps3 ün bulunduğu yeri foto ile çekip buraya upload yapabilirmisin(ısınma sebebi için çevresini iyi çekmelisin)

Sorularınızı hemen cevaplıyayım.
    Önce fifa ile başladı gündüzleri.
    sonra uncharteda da sıçradı.Neyse gündüz Motorstorm gt5 oynuyorduk onlarda da olmaya başladı.

Şu an serin havada fifa açıyorum ama hata veriyo.Oyundan çıktığımda düzeliyor.

PS3 40 gb pal.
    cechh08

Bu arada nfs carbon var onu oynatıyor meret...Grafik düşük olduğundan sanırım.Yakında ona da bulaşabilir belki.

Ps3 Isınma Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napstr -- 14 Haziran 2009; 0:22:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Doodlezz

Yazdıklarımın hepsi tecrübedir. Kulaktan dolma bilgiler değildir.

Başka bir arkadaşımız açıklamış. 'Isınan hava yükselir.' Makinanın dik durması ile sıcak hava daha hızlı atılır. Yapılan devir-daim daha verimli olur.

Diğer madde içinse: Sony bu işlemin zararlı olduğunu daha önceden açıklamıştı. Ayrıca o işlemi bende deneme amaçlı yapmıştım. Makina elektrik süpürgesinden daha fazla ses çıkarıyor ve patlayacak hissi veriyordu. Fanları yerinden çıkacak diye korkmuştum. O yapılan işlem makinaya kalıcı zarar verebilir. Fan devrelerini bozabilir. Ayrıca dışarı tozmozda vermemişti.

Bu olay yüzünden PS3'ü bozulanlar var. İnternette bulabilirsin.

Katılıyorum. Ben de bugüne kadar hep endişelenirdim toz du bilmemleydi falan diye. İnternetten biraz baktım ve otomatik faln temizleme zımbırtısının alete kalıcı zararlar verdiğini öğrendim. Daha sonra soğutma için PS3 ün kullanım kitapçığına baktım. Arkadaşın yazdığı gibi yazıyor orada da. Aleti sıcak havalarda kuytu yerlerde bırakmayın dik tutun vs. vs. Ayrıca temizlik içinde düşük kuvvetli bir elektrik süpürgesinin hava çıkışlarına tutulabileceği yazıyor. Ben bu süpürge olayını yaptım ve ses de %50 azaldı. Artık çok rahatım. Tavsiye ederim.

• PS3 ün içini açmıştım bugün ve az önce bi görüntü buldum bu benimkine benzemiyor soğutma sistemi olarak...Benim ps3 te 2 kare plak (bunlar macun ile işlemciye temas ediyor) yan tarafında koca fanı var.Bulduğum görüntü de ise şöyle

Ps3 Isınma Sorunu
  • Son bir haftadır hergün 4-5 saat oynuyorum makina kapalı cam yerde duruyor herhangi bi sorun çıkarmadı inş çıkarmaz
  • Arkadaşlar.Merhaba.Elime ps3 için 2 çeşit fan mevcut.Hız ayarı felan var.Ve 2 kısımdan oluşuyor.Çok güzel soğutuyor.Ben kendimde kullanıyorum.Sizede tavsiye ediyorum.İsteyene sıfır kullanılmamış fan satabilirim.İsteyen pm atabilir.
  • Ben bi kaç testten sonra ps3 ün ısı algılayıcısıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

Googleda millet zor koşullarda ps3 test edip 140-150 C sıcaklık ölçüyor.Benim ps3 50 C dereceye bile ulaşmadan ısındım deyip uyarı gönderiyor(;Arka Fandan çıkan hava sıcaklığı).Bence sorun burda.Dün gece evimde bu gün de klimalı ortamda sorunsuz çalıştırdım.

PS3 gerçekten ısınsa takılmalar filan olurdu sanırım.Oyunları çok akıcı oynatırken uyarı veriyor.Bu sorunla ilgili çözüm üretebilecek kişilerin yardımını ve sizin önerilerinizi bekliyorum.

Not : ps3 fanı üzerinde ise bu algılayıcı (yabancı sitenin birinde böyle okudum) ps3 ü bozulan fanını satmak isteyen varsa bana ulaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Napstr -- 14 Haziran 2009; 18:05:32 >
  • arkadaşlar ps3 deki otomatik fan temizleme modunu zararı hakkında bana link verebilirmisiniz.yok öyle "kalıcı hasar verme" falan filan.hergün yapıyorum.eğer kalıcı hasar olursa inanın sizinde başınıza gelmemesi için uyacam.ama bana kesin net ve teknik açıklama yapan yada öyle bir kaynak sunan arkadaş olursa hayır dua edecem.
    ikinci olayda ps3 dik yada yatık durması ısı yada başka bir avantaj yada dezavantajıda yok.bu konu hakkındada tekni ve resmi bir açıklama yapan link veririseniz yine çok mutlu olacam.
    yanlış anlamayın bu şekildeki görüşlerim muhalefet yapmak değil sadece şehir efsanesi bazı olaylarla gerçek olayları ayırd edebilmek.
  • arkadaşlar hertürlü playsatation 3 arızalarınız garantili birşekilde yapılır
    iletişim
    sis_elektronik_3453@hotmail.com
  • ps 3 lerdeki arızalarınızı garantilibir şekildeyapıyoruz sis_elektronik_3453@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: şenolalbayrak

ps 3 lerdeki arızalarınızı garantilibir şekildeyapıyoruz sis_elektronik_3453@hotmail.com

usta sen ps3 ustasısın belli.şimdi doğruyu söylemek gerekirse ps3 taş gibi alet değilmi.her elektronik cihazların olduğu gibi bununda standart arızaları vardır demi.zırt pır bozulan yok sıcaktan yanar yok içindeki disk blurayi bozar yok dik dursun yatık dursun.oto fan bozar.yok içine bdrayden başka cd koymayın.gibi şeyler şehir efsanesi demi.?
  • Bu gün sis elektronik e kargo ile gönderdim ps3 ü umarım tamir ederler bu ısınma sorunundan kurtuluruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gs_Emre

Bu gün sis elektronik e kargo ile gönderdim ps3 ü umarım tamir ederler bu ısınma sorunundan kurtuluruz.

ne oldu ısın akıbetı dostum?bu arada senın makınede yukarıdakı resımde mavı ısık mı yanıyor?bende kırmızı ve yeşil ışık yanıyorda
  • Isındığı zaman kırmızı ışık yanıp sönüyor.PS3 sis elektronikten geldi (PS3 te gözle görünür sorun olmadığını söylediler). 2.80 update yükledim sorun büyük ölçüde gitti.Ama sıcak günlerde yine ısınma hatası veriyor.1-2 saat oynadıktan sonra dinlendirmek gerekiyor.
  • benim ps3'ün durduğu yer fazla hava almayan bi noktada ben pek bi sorun görmedim arada sırada donma oldu o da zannediorum ki oyundan kaynaklanıor bu arada oyun bad compnay
  • Çok ısınıyorsa altına ince bir mermer koyun olsun bitsin :)

Benimki sehpa altında duruyor ve son 2 haftadır akşamları bazen fan yüksek devirde çalışmaya başlıyor 30 dakika sonra yine sanki çalışmıyormuş gibi sessiz :)
  • Odada hem 107 ekran tv hem 22.inc pc ekranı hem Kasanın sıcaklıgı ve Ses sisteminin sıcaklıgı oldugu için odama mecbur bir klima almak zorunda kaldım 18dereceye alıyorum buz dolabı gibi onun için ısınma sorunu yaşamıyorum

Bu arada PS3 benim havada duruyor tv alttıkları varya duvara asılan onlardan aldım hiç ısınmıyor
  • benim ps3 de cok ısınıyor 2 hafta sonra garantisi bitiyor bozulursa nerede yaptırırım?
  • arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var;

odamda bazı zorunlu değişiklikler yaptım ve ps3'üm aşağıdaki resimlerdeki gibi kalmak zorunda. Üzerindeki havalandırma ızgarasıyla rafın arasında yaklaşık 2cm lik bi boşluk kaldı. Gerekirse ps3'ün üzerinde durduğu rafı daha da aşağıya indirebilirim ancak merak ettiğim şu; bu yaklaşık 2cmlik boşluk havalandırma için yeterli mi? (aslında ortam klimalı, yaklaşık 26 derecede, buna rağmen bir sorun olur mu?

Ps3 Isınma Sorunu
     Ps3 Isınma Sorunu

• Şuan Ps3 Slim de sorun yok.6 saattir oynadım.Yer : Aydın sıcaklık 35. (rüzgar var hep hissedilmiyor)
    Acaba Slim olupta ısınma sorunu yaşayan var mı?(sanmıyorum ama)
  • selam ama ps3 ler hala bozuk, elimde 3 tane bozuk ps3 olacak , hepside sarı ışık hatası ve tamir sonrası fan sesi problemi yaşatıyor.

hala yok mu buna çözüm bulabilen yahu?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.