Şimdi Ara

PS3 FAN HIZLANMASI SORUNU YAŞAYANLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ps3 'ünüz çalışırken aşırı bir fan sesi ile çalışıyorsa,

Kademeli olarak bu ses artıyorsa ve

bir mühlet sonra yüksek ısı ikazı ile kapanma yapıyorsa,

Makinanızda bir sorun olabilir.

Son zamanlarda çıkkan yüksek grafig gerektiren oyunlar (Örneğin: Gta 5 - Last Of Us - God Of War 4 - C.O.D Ghost ) makinanın aşırı performans göstermesine sebeb olmaktadır.
    Bunun neticesindede işlemci ve grafig entegreleri fazla ısınarak fan hızının fazlaca artmasına sebeb olmakta.
    Eğer makinanız eski ve yıpranmış bir makina ise bu performansa direnemeyip kendini soğutamz duruma gelir.

Tabi her fan hızlanması arıza anlamına gelmez !

.Makinanızın çalıştığı ortam yeterince hava almıyorsa oda sıcaklığı yüksek ve darbir alanda çalışıyorsa.
    .Makinanız fazla tozlanmış ve hava sürkülasyonunun azalmışsa.
    .Makina çok uzun süreli çalışmışsa.
    bunlrda makinanın fanının hızlanmasına sebeb olur

Burada arıza olup olmadığını anlamanın en etkili yolu.

Makinadan çıkan hava sıcaksa eğer sorunyok demektir çünkü makina işlemci ve grefig entekresinden çıkan ısıyı sağlıklı bir şekillde dışarı atıyor ve çalışmasında sorun yo demektir.
    Fakat çıkan hava makina henüz oyuna yeni girmişken yada makinayı yeni açmışken fan hızını yükseltiyorsa ve makinadan çıkan hava sıcak değilde serin ise ozaman makina kendini soğutmaya çalışıyor fakat soğutamıy demektir, bir mühlet sonrada makina yüksek ısı ikazız vererek kendini kapatma yapar (makina zarar görmemesi için) buda arıza anlamına gelir.

Amatör yüntemlerle yapılan müdehaleler (Örneğin: işlemci üzerindeki termal macunun değiştirilmesi) arızaya hiç bir çözüm sunmamaktadır.

Böyle bir durum için size teknik destek verebilirim, sorunlarınızı yazarsanız size yardımcı olurum.

Ayrıca telefonlada bilgi alabilirsiniz
    İş Tel : 0212 553 15 25
    Cep Tel : 0545 374 10 00

• Azeri misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar açıklamanın üzerine böyle bir soru
  • GREFİG ENTEKRESİ deyince...

Azeri'yseniz tamam, ama değilseniz sizi arayıp da bilgi almam.

• PS3 yok bende

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

PS3 yok bende

Alırsan da AMATÖR YÜNTEMLER ile demislettirtirtirtme...

• Damam abi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 fan problemi?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_ari

Damam abi

Tikat ol...

• Benim anlamadığım, madem böyle bir ısınma sorunu var. Neden o zaman hava soğutma? Yıl olmuş 2014, hala hava soğutmalı sistem.

• Evet ps3 slim cihazım 1 aydır çalışmıyordu. Sebebi konu başlığında anlatıldığı gibi 1 dakika içinde ısı yükselme ikazıyla otomatik kapanıyordu dün makinayı söküp önceden temin ettiğim termal macun, ısı tabancası, termal ped, sentetik tiner alüminyum folyo ve en önemlisi crem flux ile hazır olarak ps3 gpu ya ısı uyguladım şuan kadar makinada kapanma sorunu olmadı fan devri de yükselmedi.Detay olarak ana kartta gpu altına yani lehim toplarının bulunduğu bölgeye kartı hafif kaldırarak üsten az miktar tiner uyguladım başka kısımlara temas ettirmemeye çalıştım ve ardından o kısıma hava tutup kurulum. Ve şıringadaki flux u her kenara sürdükten sonra bir miktar ısı ile Sıvılaştırıp gpu altına tam olarak yayılmasını sağlamaya çalıştım ardından ana kartı alüminyum folyo ile tamamen sarıp gpu bölgesini falçata yardımı ile kesip açtım ve ısı tabancası ile yaklaşık 400 derece ısı ile tam 5 dk 20 sn dairesel hareketle uygulamayı tamamladım ve soğumaya bıraktım.kart üstünde ve altındaki devre elemanlarına 5_6 sına termal ped kullandım.gpu ve cpu termal macun uyguladım ps3 topladım ve şu ana kadar herşey normal çalışıyor.Nekadar sürer bilemem ama Sony servisin bana 580 tl masraf göstermesi beni bu işlemleri yapmaya sevketti takriben 150 tl ye makina şuan çalışıyor.Bu işlem tamamen uygulayan kişilerin sorumluluğudur ben ilk kez ısı işlemi uyguladım biraz elektrik biraz elektronik bilgisi ve kullanılan malzeme hakkında bilgi ile yapılabiliyor. Umarım kimse bu problemle karşılaşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizon45 -- 22 Eylül 2014; 14:51:55 >

• benim ps3 teki hava sicak ama fan sesi cok yuksek isinma uyarisi vermiyor bideg uc kaynagini oldugu bolge fena isiniyo onun disinda makinenin hwrhangi bir yerinde sorun yok.bu fan sesi o kadar yuksekki oyunun sesini bastiriyo eskiden boyle deildi.makinem ps3 slim 320 gb cech 3004b

• Sıcak hava güç kaynağından dışarı atıldığı için o bölge sıcak oluyor.ps3 altında elini gezdir işlemciler in ısısını çok rahat hissedersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.