Şimdi Ara

(PS STORE TÜRKÇE OLDU) PS3'DE SİSTEM DİLİNİ TÜRKÇE SEÇMEKLE İŞ BİTMİYOR.DAHA AYARLANACAK YERLER VAR.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
6
Favori
16.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Edit: 23 Ocak 2013 (Playstation Store da Türkçe oldu. Ne yapılması gerektiğini en alta ekledim.)

(PS STORE TÜRKÇE OLDU) PS3'DE SİSTEM DİLİNİ TÜRKÇE SEÇMEKLE İŞ BİTMİYOR.DAHA AYARLANACAK YERLER VAR.

Arkadaşlar biliyorsunuz ki bugün Playstation 3 güzel Türkçemize kavuştu. Lakin en kısa zamanda Store' unda Türkçe olması dileğimle uyarı yazıma başlıyorum. Konular içinde daha önce yazıldıysa af ola ama ben daha büyük kitlelere ulaşması için ayrı bir başlık altında yazma gereği duydum.

Playstation da sistem dilini Türkçe seçtikten sonra iş bitmiyor, hemen bir alta Karakter Kümesi var, onuda Turkish seçmeniz gerekiyor. Daha sonra aksesuarlar menüsüne girip oradan klavye tipini de Türkçe seçmeniz gerekiyor.

Böylece ekran klavyesi Türkçe oluyor ve tahmin sözlüğü Türkçeye göre tahminde bulunmaya çalışıyor.

Ekran klavyesinde Türkçe karakterleri görmek için L2 butonuna basıyorsunuz. Alışması çok kolay shift tuşu gibi hızlı kullanabiliyorsunuz. Ben artık her mesajımı Türkçe karakterleri de kullanarak yazıyorum.

Biliyorsunuz tahmin sözlüğü sizin en çok kullandığınız kelimelere göre kendini geliştiriyor ve öneride bulunuyor. Eğer bugüne kadar yazdığınız kelimelerin Türkçe karakterler kullanılmış olarak düzgün bir şekilde çıkmasını istiyorsanız. Tahmin sözlüğünün hafızasını sıfırlayarak baştan eğitmeniz gerekiyor. Ben şahsen sıfırladım ve bir aya kalmaz istediğim düzeye gelmiş olur. Sıfırlama işini yine sistem ayarları menüsünde ''Tahminli Metin Sözlüğünü Sil'' seçeneğine basarak yapıyoruz.

Mesaj yazarken tahminde bulunulan kelimeler önceden sadece yandaki listede çıkıyordu ve üzerine giderek istediğimizi seçiyorduk. Yukarıda saydığım bölümleri Türkçe seçtiğiniz taktirde tahmin sözlüğü daha komplike çalışıyor ve sadece yanda liste yapmakla kalmıyor aynı zamanda en favori tahminini, mesajı yazdığımız satıra kelimenin devamı gibi yazıyor ve diğerler tahminleri de yanda listeliyor. Biz harf ekledikçe, sildikçe, değiştirdikçe yazı satırı üzerindeki tahminde değişiyor.

Eğer bu tahmini kabul edip diğer kelimeyi yazmaya devam edeceksek veya yazımızı sonlandıracaksak ÜÇGENE basıyoruz.
    Tahmini beğenmediysek ister yandaki listede varsa oradan seçiyoruz. İster hiç bir şey olmamış gibi yeni tahminler türetmesi için yazmaya devam ediyoruz.
    Biz yazı yazmaya devam ettikçe yeni tahminler türetiyor. Ben çok beğendim. Çünkü her zaman sağ taraftaki listeye gidip tahmini seçmek yazı hızımı yavaşlatıyordu.

Bir diğer hususta daha önceden de olan fakat bir çok kişinin haberi olmayan 1. 2. 3. dil seçeneği
    Bu ne işe yarıyor derseniz. PSN hesabınız hangi ülkenin olursa olsun, bir kişi sizin Türkçe bilip bilmediğinizi veya hangi dilleri bildiğinizi görmesi için adınızın üstüne basıp R1 R1 dediği zaman en altta Dillerim kısmında görür. 1. dil genelde o kişinin ana dili büyük ihtimalde milliyeti dir. Bende sadece 1. dil seçili oda Türkçe, zaten aman aman bir İngilizcem olmadığı için 2. ve 3. dil olarak bir şey seçmedim. Doğal olarak oraya bakan bir kişi benim Türk olduğum kanısına varacak.

Gelelim bu dil nasıl tanımlanıyor.
    Ana ekranda online olduğumuz ''Play Station Network'' sekmesine geliyoruz. Hesabımıza giriş yapıyoruz. (Online olmadan bu işlemi yapamayız.) Daha sonra ''Hesap Yönetimi'' basarak alt menüsüne ulaşıyoruz. Artık burası İngilizce olarak açılacak, çünkü direk Store' a ve Playstation Network' e yani yeni adıyla SEN' e bağlı, Store ne zaman Türkçe olursa kişisel bilgilerimizi girdiğimiz bu hesap yönetimi kısımda o zaman otomatikman Türkçe olur.

Neyse Hesap Yönetimi' nin alt menüsü açıldıktan sonra ilk sırada ''Account Information'' var. Ona basıp bir alt menü daha açıyorsunuz ve açılan menüde altlarda Profile diye bir seçenek var ona basıyorsunuz. Bir pencere açılacak orada ''My Languages'' var. Bildiğiniz üç dili seçiyorsunuz. Ama ana dilinizi her zaman 1. sıraya seçin ki milliyetiniz belli olsun. Hatta başka dil bilmiyor veya İngilizceniz iyi değilse direk 1. dili Türkish olarak seçin, gerisini boş bırakın.

Birde bu kısımda ''About Me'' satırı var. Oraya da kendinizi tanımlayacak kısa bir şey yazacaksınız. Ben ps3 ü alıp hesap açtığım gün bu bölüme''Turkish Gamer'' yazdım. Tavsiye ederim. Türk PSN hesabımda da yabancı PSN hesabım da da bu şekilde seçili, benim uyruğumu merak eden kişiler, Arkadaşlar listesinden adımın üstüne basıp R1 R1 yaparak anında öğrenebiliyorlar.

Tam Türkçeleştirme için yapılacak olanları özetleyecek olursak

SİSTEM AYARLARI MENÜSÜNÜN ALTINDAN

-Sistem Dili - Türkçe seçilmeli (zorunlu)
    -Karakter Kümesi - Turkish seçilmeli (zorunlu)
    -Tahmin Metin Sözlüğünü Sil - Seçilmeli (isteğe bağlı)

AKSESUAR AYARLARI MENÜSÜNÜN ALTINDAN

-Klayve Tipi - Türkçe seçilmeli (zorunlu)

''PLAYSTATION NETWORK SEKMESİNİN ALTINDAN''

-Hesap Yönetimi ne gir
    ----Account Information gir
    ------Profile gir
    ---------My Languages - 1. Dil Turkish seç (zorunlu)
    ------------My Languages 2.-3. dil seç veya seçme (isteğe bağlı)
    ----------------About Me - Türkiye den veya Türk olduğunun fark edilmesini sağlayacak İngilizce bir şey yaz. Örneğin ''Turkish Gamer'' (isteğe bağlı)

''PLAYSTATION NETWORK SEKMESİNİN ALTINDAN'' (Playstation Store' u Türkçe yapma aşaması)

-Hesap Yönetimi ne gir
    ----Account Information gir
    ------Language gir (hesap şifreni gir)
    ---------Language - Turkish seç
    ------------Çıkan sözleşme de - Accept' e bas tamamdır.

Artık Playstation' ı online mağazası da dahil tamamen Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Yalnız Playstation Home ve Netflix Türkiye hesabından çalışmıyor bunu bilesiniz.. Umarım bir gün Playstation Home da Türkiye PSN den çalışır ve Türkçe dil desteği verir.

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:43:58 >

• Valla arkadaşlar ben elimden geldiğince tecrübelerimi paylaştım. Umarım işinizi görür. Yazım hatalarım varsa af ola tekrar okuyup kontrol edecek enerjim yok biraz yorgunum.

Sormak istediğiniz şeyler olursa her daim sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Ayrıca Sony Türkiye de bu işi başaran yöneticilere ve Türkçeleştirme ekibinde emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Sony ve Ceosu Kazuo Hirai Babaya ise diyecek bir şey yok zaten param sonuna kadar helal olsun. Böyle giderse PS4 ü yok satar.
  • Ellerine sağlık teşekkür ederiz...

Çok geç kalınmış diye düşünüyorum. Sonuç itibari ile 70 milyon kişilik bir pazar burası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutri -- 24 Ekim 2012; 21:59:31 >
  • Güzel paylaşım, emeğinize sağlık, teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline saglık hocam faydalı olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: kutri

Ellerine sağlık teşekkür ederiz...

Çok geç kalınmış diye düşünüyorum. Sonuç itibari ile 70 milyon kişilik bir pazar burası..

Bence de çok geç kalındı ama bazıları konsolunu daha 5-6 ay önce satmaya başladı. Buna bakarak Sony' yi tebrik etmek lazım. İlk playstation'ı piyasaya sürdüğü günden beri Türkiye pazarına ve Türk oyunculara yatırım yapıyor. Türkiye oyuncularının dünyayla entegrasyonunu Sony sağladı ve Türkçe oyunlara kapıyı Sony açtı. Bunun playstaion 1 den beri bir emek bir para harcayarak yaptı. Bu gençliği atari salonlarından kurtarıp Türk oyuncusu denen kavramı oluşturan Sony' nin ta kendisi

Sony gamerlığın gelişmediği bir çok ülkede yaptığı gibi Türkiye de bir orijinal oyun piyasası kurdu. Türkiye de oyunculuk (gamerlık) denen bir kavram yokken Sony riskli yatırımlarla yıllar içinde bunu gerçekleştirdi.

Ama Türkiyeyi adam yerine koymayan bazı aç gözlü konsol firmaları aradan yıllar geçtikten sonra Türkiye oyuncularının kıymetini anladı ve lan bu pazarda ekmek varmış bende konsolu mu hemen ithal edeyim de bu pastadan ekmek yiyeyim derdine düştü. Ama iş işten geçti Sony bizim gönlümüzde taht kurdu bir kere, Sony stüdyolarından çıkan Türkçe oyunların ardı arkası kesilmezse ve store Türkçe olup, paypal gelirse PS4 yok satar.

• Eline koluna saglık kardesim ayarı cektik inşALLAH.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepsini update biter bitmez yaptım. Ama çoğu kişi bilmiyordur, ellerine sağlık.

Ama İngilizce klavyedeki tahmin sistemi daha iyiydi, yalnızca sağda çıkıyordu tahmin kelimeleri. Türkçe klavyedeki o tahmin kelimeleri yeşilimsi silüet ile resmen gözümüze giriyor. Bu tahmin kısmı diğer klavyeler ile aynı olmalı. Yani rahatsız etmeden sadece sağda çıkmalı.

Birde Türkçe klavyede karakterler çok az. L2'ye basınca daha çok karakter çıkmalı ama L2'ye basınca onca harf / sayıdan yalnızca "s, c, g, u, ı, o" Türkçe harflere "ş, ç, ğ, ü, i, ö" dönüşüyor. Birde "e" Euro (€) oluyor. Diğer onca karakter aynı kalıyor. Simgeler, parantezler vs hepsi sol altın bir üstündeki simge kutucuğunda. En azından İngilizce klavyedeki gibi bazı simgeler için L2'ye basınca kısayol olmalı.

Evet hacılar, Türkçe klavyede benim gördüğüm eksikler bunlar.

• Emeğe saygı, tebrikler güzel paylaşım.

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

sistem dilini değiştirmek, başka ayarları otomatik olarak değiştirmiyor değil mi ??? Yani karakter ile ilgili olan ayarları ??? ben belki tekrar ingilizceye geçebilirim. Çünkü ps3 de ingilizce klavye kullanmayı tercih ediyorum.

Yok, otomatik değiştirmiyor. Elle yapman gerek o Karakter Kümesi'ni, Aksesuar ayarlarındaki Klavye Tipi'ni.
  • Tesekkürler

• Ellerine ssglik..

• Tek kelimeyle tebrikler emegine saygi diyorum :)

• İlker eline sağlık hocam
  • anlatım için teşekkürler hocam özellikle şu kelime tahmini çok iyi olmuş.
  • eline sağlık takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

I-C-O

Cevabınız için tşk ederim. Sistem dilini ben tekrar ingilizceye çevirmeyi düşünüyorum, TR alışamadım garip geliyor 2007 den beri ps3 sahibi olupta 5 sene sonra çok garip geliyor

Ne demek.
    Valla bende uzun yıllardır İngilizce kullanıyordum, aynen şimdi çok garip geliyor. Ama her türlü Türkçe kullanmaya devam edeceğim.

• Yararlı bir başlık. Teşekkürler.
  • keske psn nickleri de degistirebilsek

• Eline sağlık hocam çok yararlı bir konu teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roinless~ -- 25 Ekim 2012; 0:25:52 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.