Şimdi Ara

PROTON (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
260.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wehby

@jankas

eski aracım opel vectrada enjeksiyonlu olmasına ragmen düz sistem lpg vardı... sık sık patlatma yapıyordu ve hava filtresinin kabını kırıyordu , çok yakıyordu , sık sık ayar bozuyordu... çekişi benzine oranla % 20-25 daha zayıftı... tüp beyninin diyaframı sık değiştirmek gerekiyordu...yolda giderken biraz fazla gaza basarsam , arabayı sıkıştırırsam arabanın içi gaz kokuyordu...sık sık hava debimetresini temizlemek gerekiyor ve sürekli arıza ışığını yakıyordu...

şimdiki aracım skoda da sıralı lpg var ve yukarıda anlattıklarımın hiçbirisi olmuyor ve çok çok memmunum...hem daha az yakıyor , hem daha çok çekiyor ve hiç sorun çıkarmıyor...

mesaj alındı sıralı olmıyan alınmıycak teşekkürler bilgi için

• arkadaşlar etek plastiklerini buldum ve taktırdım.
    Ankara Şaşmaz Doğan Oto proton yetkili serviste sağ ve sol ikisi toplam 50 TL
    sağ direksiyon körüğü yırtılmış 15 Tl 10 TL de işçilik
    toplam 75 tl ye bitti.

ayrıca 2 ön tabla fişeği, 2 arka tabla fişeği ve 2 terazi demir civatası değişse iyi olur dediler.
    bu malzemeler ortalama 100- 110 TL tutuyor
    şimdilik yaptırmadım.sizce fiyat nasıl?
    tabi buna ortalama 50 TL işçilik istiyorlar sanırım.
  • konu Doğan otoysa
  • :::PROTONA KÖTÜ DİYENLERE KAPAK CEVAPLAR:::

-2.El mi?
    Sırf çok tutluyor diye, düşük model, km.si yüksek, masraflı, uçan teneke lakaplı, güvenliksiz bir arabayı tercih ediyorsan seçimine saygı duyarım. Benim seçimim, kalite, güç, tasarım, ekonomi, güvenlik ve temizlikten yana. Üstelik bu aracın kendine has sevenleri var. Kendine has bir piyasası var.

-Parça sorunu mu diyosun?
    Hiç sorun değil, aracın yedek parçası rahatlıkla bulunabiliyor. Türkiye nin 38 noktasında satış ve servis ağı var, olmayan parçayı da 3 günde İstanbul’dan getirtebiliyorlar. Kesinlikle az bilip çok konuşanlara aldırış etmeyin.

-Güvenlik mi?
    Gen 2 Abs - Ebd fren sistemi ile aracınızın kaymasını ve savrulmasını engeller. Sürücü ve yolcu hava yastığı güvenliğiniz için standarttır.

-Yakıt Nasıldır?
    Araçlardaki yakıt performansı düz şanzımanlarda 6.4 litre otomatik şanzımanlarda ise 7.2 litre yakmaktadır.LPG takıldığı takdirde dizel kadar tasarruflu yakıt imkanı sağlamaktadır.Proton için özel olarak üretilen LPG kiti ile aracın 5 Yıl veya 100.000 km garantide kalması sağlanmaktadır.

-Dikkat çekiyor?
    Gen 2, 110 HP, tork gücü yüksek, güçlü bir motora sahiptir. Aracın mükemmel spor görünümü, keyif veren tasarımı İngiliz LOTUS firmasınca yapılmıştır. Bir yerden geçerken dikiz aynasından baktığınızda, insanların arkanızdan aracınıza baktığını görürsünüz. Bu dikkat çekici spor tasarıma rağmen bir çok Hatchback araçtan çok daha geniş ve konforlu bir iç dizayna sahiptir. Arka koltuklar ve bagajda oldukça geniştir. Araçta bulunan denge çubuğu aracın virajlarda dengesini kaybedip savrulmasını engeller. Bu araçla üst düzey bir sürüş keyfi yaşarsınız. Fabrika çıkışı orijinal LPG li olduğu için performans sorununuz olmaz, üstelik LPG garantiyi bozmaz. Böylece yakıt tasarrufu sağlarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: niketya01

selam arkadaşlar ben ankaradan aytekin 1 ay önce bende bir proton 416 aldım aracımdan konfor ve serilik açısından çok memnunum. ama bir takım sıkıntılarım var bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

1. elektirikli aynalarım çalışmıyor ayna motorları sağlam denedim, sigortalarda bi sorun gözükmüyor aca neden kaynaklı olabilir?

2. gösterge panelindeki ışığı açıp kısan çevirme kademeli düğme faliyet göztermiyor ışıklar sabit bi seviyede yanıyor sorun ne olabilir?

3. abs sanırım çalışmıyor sert fren yaptığımda sol ön teker kızaklama yapıyor. absnin çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim?

4. bugün sabahtan beri gösterge panelinde bi ışık sürekli yanmaya başladı kaygan zemin işareti bu ne anlama geliyor? (resimdeki ışık)

[
    herkese selamlar arkadaşlar. ben bu ışığı sormak istiyorum. manası hem abs hem asr mi var demek acaba ?? neden sadece abs yazmıyor da bu resim var ki ? proton almak üzereyim de bi sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmara43 -- 26 Ağustos 2011; 11:22:11 >

• Bu ışık Abs ışığı.
  • abs ışışıdır, sürekli yanıyorsa muhtemel bir sıkıntı olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

abs ışışıdır, sürekli yanıyorsa muhtemel bir sıkıntı olabilir..

sürekli yanmıyor.. ama bence hem abs hem asr var demek.. kaygan yol işareti olmazdı yoksa..
  • 1998 Proton 418 GLXİ hakkında bilgi verecek?
    bende almayı düşünüyorum ama herkezden olumsuz yanıt alıyorum son araban olur durmadan sonra çıkarır elinde kalır v.s. ankarada protondan anlayan ustalar iyi bir teste sokacağım sağlam yer varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: wrhost

1998 Proton 418 GLXİ hakkında bilgi verecek?
    bende almayı düşünüyorum ama herkezden olumsuz yanıt alıyorum son araban olur durmadan sonra çıkarır elinde kalır v.s. ankarada protondan anlayan ustalar iyi bir teste sokacağım sağlam yer varmı

Proton'un bu modeli Mitsubishi Carisma ile aynı motoru kullanıyor ( 4G92P) motor harici bir çok parça ortak ve çok uygundur. Proton Halen Türkiye'ye ithal edilen ve Ülke genelinde 25'e yakın Yetkili servisi bulunan bir markadır. Yedek parça sıkıntısı yoktur , servisi olmayan bölgelere Distribütör ve parça dağıtım firmaları istediğiniz herşeyi 1 günde kargolamaktadır. Sarf malzemeler ( Triger, balata ve diğer kayışlar birçok marka ile ortak Hyundai,Mazda, Mitsubishi gibi) Hiçbir kullanıcısı memnuniyetsizlik duymamıştır ve duymazda . Birçok 2010 Model araçta olmayan donanıma sahiptir.

ABS, AIRBAG, 2 KADEMELİ OTOMATİK KLİMA, ELEK. AYNA, 4 CAM OTOMATİK, 4 DISK FREN, KAPI AÇIK UYARISI, ÇOCUK KILITLI CAMLAR, ARKA VE ÖN KOL DAYAMA, İÇERİDEN AÇILABİLEN BENZİN VE BAGAJ KAPAĞI, ORJİNAL ALÜMİNYUM ALAŞIMLI ÇELİK JANTLAR GİBİ.

Kendi aracım satılık şuan özelden gönderiyorum inceleyin isterseniz. Diğerlerine göre pahalıdır ama fabrikadan çıktığı gibidir

• @edarguner bir de ben bakayım sizin araca
  • Proton hb olan arkadan vipera benzetiyorum 315 :) araç olacam 2. el bende şu aracı uygun buldum acaba dediği gibi 77 bindemi 0lanmışmıdır km si gayet temiz görünüyor 315 hakkında genel bilgi alırsam memnun kalırım birde 416 gibi donanımlara sahipmidir ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-proton-77000-km-hatasiz-gel-gor-al-git-49512375/detay/

Edit : Aracın motor hacmi beygir gücü hakkında bilgisi olan varmı şehir içi tüketim vs çok memnun olurum yardım etcek arkadaşlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emreün -- 24 Ağustos 2011; 22:09:10 >
  • arkadaşlar bende 2000 model 416 glxi aldım.. beni şaşırtan kliması oldu.. çalışır ama öylesine diyordum.. çok sıcakta bile 15 saniyede soğutmaya başlıyor ve buz gibi yapıyor içeri .. yol tutuşu da çok güzel ve motor sesini içeri hiç almıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmara43 -- 25 Ağustos 2011; 9:54:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmara43

arkadaşlar bende 2000 model 416 glxi aldım.. beni şaşırtan kliması oldu.. çalışır ama öylesine diyordum.. çok sıcakta bile 15 saniyede soğutmaya başlıyor ve buz gibi yapıyor içeri .. yol tutuşu da çok güzel ve motor sesini içeri hiç almıyor..

hayırlı olsun hocam kaça aldın?? resim isteriz
  • iyi günler beyler bizde 1999 416 GLXi aldık Hatchback
    şimdi sormak istediğim aynı motorun hem 95 lik hem 113 hp lik versiyonları var benim aracım 95 mi 113 hp mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcan5594

iyi günler beyler bizde 1999 416 GLXi aldık Hatchback
    şimdi sormak istediğim aynı motorun hem 95 lik hem 113 hp lik versiyonları var benim aracım 95 mi 113 hp mi ?

yanlıs hatırlamıyorsam 418 ler 113bg,
  • 418 10 veya 135 bg
  • S.A arkadaşlar
    uzun süredir uğrayamadım.nasılsınız iyisiniz İnşallah
    protoncu arkadaşlara sormadan olmaz dedim aracımın (2000 model 418 otomatik)
    tavan çıtası tamamen çıktı.kaportacının biri silikon sık üzeirne rulo nikelaj yapıştır,bri diğeri silikon olmaz mastik sık nikelaj yapıştır diyor.
    bu çıtalar bulunmazmı internette falan
    mekanizması var altında tıktık nasıl derler jaklı
    herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
  • adana da proton kullanan varmı?
    parça sıkıntısı varmı 416 ların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murakan0512

adana da proton kullanan varmı?
    parça sıkıntısı varmı 416 ların.

Türkiyenin her yerine distribütörü bütün parçalarını kargoluyor, ayn zamanda yan sanayi getirenlerde var. Parça sıkıntısı çekmiyor kullananlar.İsterseniz protonclub.org'da sorabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.