Mesajınıza yoğunluktan cevap yazamadım. Savy ile yol deneyimim olmadı ama karakteristik olarak japonlar gibidir. aratmaz onları.
savvylerin yakıtı cok uygun oldugundan bakıyorum. gen2 ilk tercihim ama cevremdekilerin "o araba alınır mı" "o ne ya" "proton mu, marka mı o?" gibi soylemleri yüzünden kararsız kaldım. uygun bir gen 2 bulursam almayı düsünüyorum. (mediumline yada highline olma şartı ile)
cok fazla 2. eli olmadıgından araç bulmazsam megane II düsünüyorum. 40-50.000 km lerde 2007-2008 model 17000 TL civarı gen2 olursa tamamdır bu iş :)
bazı gen2 sahipleri arabalarının lowline mı mediumline mı oldugunu bile bilmiyorlar
gen2 lerin faceliftleri ile normalleri arasındaki farklar nelerdir?
Facelift normal gen 2 lerin makyajli halidir
quote:
Orijinalden alıntı: kestus
Herkese merhabalar,
Birkaç haftadır araç aramaktayım. Pazarı olmayan, parçası zor bulunan, hiç tutulmayan çekikgöz araçlardan birini istiyorum. Satarken en az 6 ay beklemeyecekse almam.
Kia, Daewoo derken Proton'a geldi sıra.
Buradaki araç tam bana göre görünüyor. Bir de iç döşemeler yeşil olmasa ve göğüslük maun kaplama olsa 4/4 olacaktı ama ne yapalım onlar da nazar boncuğu olsun.
Markayı ve modelleri pek bilmiyorum. Özellik, duruş ve fiyat olarak araç güzel ama geri kalanı için yorumlarınıza ihtiyacım var.
Bir de şöyle bir sorun var. Ben İzmir'deyim, araç Bursa'da. Satıcının bahsettiği servise parasını havale etsem, ekspertiz raporunu bana gönderseler olur mu acaba?
İzmir'de Dynomoss diye bir yer var, bir sürü makine ile 50 TL karşılığı seceresini çıkarıyorlar aracın, %100 garantili. Bursa'da buna benzer bir yer var mıdır, ekspertize dünya para verip hüsrana uğramak da koyar sonra.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Maşalla ilk cümlende övgü-yergi mi ne yaptığın anlaşılamamış. 1. bizim araçların öyle parça sorunu yoktur sakın bizim araçları Ford scorpio lar veya rover larla karıştırma 2. ben en azından kendimden biliyorum kendi aracımı ilana çıktıktan 1.5 saat sonra aldım. ha benim komşunun Focusu, işyerindeki arkadaşında Megane 2 si vardı 1,5 ayda zor sattılar. yani araban iyise hemen yok dökükse 6 değil 12 ayda zor satarsın. ve şunuda hiçbir zaman unutma Renault , Ford gibi araçları 2. elde 30 kişi sorar 2 si alır (oda ölücü ve galerici değilse yada şehrin salak yerlerindeki arsa teklifi yapmasa) ama Proton Mitsubishi Mazda yı 10 kişi sorar 8i alır. ha birde bu millet clio yu çok tutuyor ben kendimi o "millet" in içinde saymadığım için evet tutulmayan araba aldım.
"Son sahibi olursun." "Nikahına alırsın." "Parçasını bulamazsın, arıza yaparsa 6 ay yatar." "Araba markası mı o?"
Benim aradığım araba için tepkiler bunlardan ibaret. Sorsan aynı paraya at arabası sıfatındakiler araba, benimkiler değil.
Lafa neden öyle başladım? Öyle başlayınca bütün müstakbel aşağılamaları ağza tıkamış oluyorum. Ne arıyorsun dediklerinde marka söylemiyorum, böyle söylüyorum.
Övgü yani özetle...
quote:
Orijinalden alıntı: kestus
"Son sahibi olursun." "Nikahına alırsın." "Parçasını bulamazsın, arıza yaparsa 6 ay yatar." "Araba markası mı o?"
Benim aradığım araba için tepkiler bunlardan ibaret. Sorsan aynı paraya at arabası sıfatındakiler araba, benimkiler değil.
Lafa neden öyle başladım? Öyle başlayınca bütün müstakbel aşağılamaları ağza tıkamış oluyorum. Ne arıyorsun dediklerinde marka söylemiyorum, böyle söylüyorum.
Övgü yani özetle...
Onlar KOÇ'un olmaya devam etsinler. Hep daha uyguna daha konforlu, daha sorunsuz, daha güvenli araçların sahibi oldum. Bu şekilde devam edeceğim..
Teşekkürler, Mazda, Proton, Mitsubishi.........
Yaza dogru 315 veya 316 almayi dusunuyorum.Sikinti cekermiyim aldiktan sonra?Bakim masrafi,yedek parca sikintisi vs.
7000-8000 arasi en mantikli Proton gibi dusundum.
quote:
Orijinalden alıntı: madeinturkey
Yaza dogru 315 veya 316 almayi dusunuyorum.Sikinti cekermiyim aldiktan sonra?Bakim masrafi,yedek parca sikintisi vs.
Sıkıntı çekmezseniz. protonclub.org forumunda birçok anadoluda yaşayan kullanıcı var. Parça sıkıntısı yok çünkü halen 3 firma İthalat yapıyor ve 1 tanesi Türkiye Distribütörü. Zaten birçok parça Japon olduğu için diğer birçok japon aracıyla uyumlu.
quote:
Orijinalden alıntı: edarguner
quote:
Sıkıntı çekmezseniz. protonclub.org forumunda birçok anadoluda yaşayan kullanıcı var. Parça sıkıntısı yok çünkü halen 3 firma İthalat yapıyor ve 1 tanesi Türkiye Distribütörü. Zaten birçok parça Japon olduğu için diğer birçok japon aracıyla uyumlu.
Basligin yarisini okudum,basligi tek basina ayakta tutmussunuz.Kismet olur da alirsam,usta tavsiyesi alirim sizden.
quote:
quote:
quote:
Basligin yarisini okudum,basligi tek basina ayakta tutmussunuz.Kismet olur da alirsam,usta tavsiyesi alirim sizden.
Memnuniyetle
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: matgab
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: karadeniz_tr
1.6 manuel vites, temiz proton arıyorum. fiyatını abartmadan satmak isteyen varsa görüşebiliriz.
Valla Proton'un Fiyatları uçtu resmen, Millet uyandı konforlu, ucuz parça ve sorunsuz olduğunu anlayınca. İnşallah temiz birtane bulursunuz. temiz olsun 300-500 fazla olsun.
sen birde sıfır fiyatlarını incele..!!!!
ulumotor piyasadan hiç geri kalmıyor, hepsi fırsatçı bunların... bildiğin saga medium line daha düne kadar 24.990TL idi şimdi olmuş 34.990TL
onu geçtim Gen2 Medium line 32.990TL idi şimdi ortada hiçbir şey yokken 39.990TL olmuş..!!!!
bomboş gen2 bile 34bin TL etiketle kakalanıyor... yazık bu millete diyeceğim ama halen sıfır araç satışları peynir ekmek gibi gittiğine göre bunların attığı kazıklar reva bu insanlara.. nasrettin hoca misali: padişahım bu file birde dişi lazım....
kesinlikle katılıyorum, sıfır proton almak akıl karı değil. ulumotor tam bir galerici mantığıyla çalışıyor şuan.
Al benden de +1
Ben de tekip ediyorum protonu 3-4 aydan beri fiyatlar yükseliyor. 2007-2008 in fiyatları 20 nin üstüne çıkmaya başladı internetteki ilanlarda. BU fiyatlara olursada almam zaten. 20 yi veren 25 te verir aynı bu modellere yakın başka araba alınabilir. Özellikle GEN 2 fiyatına göre güzel bir araba fiyat avantajı ortadan kalkarsa da kimse almaz. Sahibinden.com a bakıyorum ben 2006-2007-2008 model olanların gerçekte nerelerde acaba.
arkadaşlar merhaba, proton 415 glsi arac denk geldi bır tane otomatık vites sadece klıma arızalı ımıs. bu aracı almak ıstıyorum sızın verecegınız tavsıyeler sonucunda. nelere dıkkat edeyım en onemlı bakmam gereken yerlerı nerelerı. sıkıntı cıkaracak nerelere bakmak onemlı. otomatık vıtes tavsıye edılırmu bu araclarda acıl yardımınıza ıhtıyacım var bır de klıma ne kadara faal olur?? selamlarımla acıl yardımlarınızı beklıyorum.
dostum şahsi kanaatim değil proton 2. elde hiçbir aracın otomatiğine güvenme. belki hondayı ayrı tutabilirz ama yinede 2. elde otomatik ve dizel araç risk demek. klima işi sakat araızanın ne olduğu önemli motorsa büyük para yok fan veya gaz olayı ise az tutar. dikkat etmen gerekenler; kaloriferi , Airbag SRS süresi (sol sürücü kapısında üst tarafta menteşeye yakın yerde yazar atıyorum 2009 der demekki 2 yıl önce değişmiş olması gerekiyor). korna çalışıyormu ona bak. (srs makarası arıza yaparsa oda çalışmaz) ABS sine baktır. birde günlük ve normal km sayacı çalışıyormu ona bak.
+cam otomatiklerini kontrol etmeyi unutma hocam... klimayı faal etmek genelde zor olur diye bilirim...
415 glsi de ABS yok, dolayısıyle baktıramazsın.
Airbag konusunda ise airbag dediğimiz şeyin "durduk yere değiştirilmediğine" emin olabilirsiniz, yani airbag değişmişse tarihi falan yeni ise araç ciddi kaza geçirmiştir, zaman aşımından airbag değiştiren ise ben görmedim hiç. 7-8 bin liralık araç için 950 lira airbag değişim bedelini kimsenin ödeyeceğini sanmıyorum. Bu kadar parası olan adamın bu fiyat aralığında araba alması mantıksız zaten.
korna çalışıyor ve direksiyon dönerken makaradan ses gelmiyorsa direksiyon zembereğinde sıkıntı yok sayılabilir. sıkıntı var ise zemberek 170tl + montaj idi en son.
bu arada zemberekte sıkıntı varsa airbag arıza lambası da yanar denildiği gibi.
LPG takılı ise sıralı sistem olması şart, bende eski tip takılı idi, rezalet :)
klima ile alakalı çok masraf çıkarabilir, daha da beteri klima parçalarında temin etme yönünde sıkıntı yaşayabilirsin, aynı-uyumlu olan markalar var ama bulabilmek marifet ve pahalı.
iç aksamında ise her bir düğme önemli, tek tek kontrol edin.
Sedan ise bagaja su alıyor mu ona da bakın.
kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
Airbag konusunda ise airbag dediğimiz şeyin "durduk yere değiştirilmediğine" emin olabilirsiniz, yani airbag değişmişse tarihi falan yeni ise araç ciddi kaza geçirmiştir, zaman aşımından airbag değiştiren ise ben görmedim hiç. 7-8 bin liralık araç için 950 lira airbag değişim bedelini kimsenin ödeyeceğini sanmıyorum. Bu kadar parası olan adamın bu fiyat aralığında araba alması mantıksız zaten.
korna çalışıyor ve direksiyon dönerken makaradan ses gelmiyorsa direksiyon zembereğinde sıkıntı yok sayılabilir. sıkıntı var ise zemberek 170tl + montaj idi en son.
klima ile alakalı çok masraf çıkarabilir, daha da beteri klima parçalarında temin etme yönünde sıkıntı yaşayabilirsin, aynı-uyumlu olan markalar var ama bulabilmek marifet ve pahalı.
kolay gelsin.
Airbag denmedi mesajda, Airbag sargı makarası yada kısaca SRS 10 yılda bir değişmesi gerekiyor yoksa kendi otomatik devreden çıkıp panelde SRS lambası yanıp söner.
quote:
Orijinalden alıntı: Akustik
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
kolay gelsin.
Airbag denmedi mesajda, Airbag sargı makarası yada kısaca SRS 10 yılda bir değişmesi gerekiyor yoksa kendi otomatik devreden çıkıp panelde SRS lambası yanıp söner.
benim airbag sargı makarası kopmuştu, bu sebeple korna çalışmıyor ve airbag lambası yanıyordu, söktük tamir ettik, içinde öyle elektronik bir chip vs yok. sarmal bir film tabakası ve soketleri sadece, kopuk yeri bağladıktan sonra lamba söndü korna da çalıştı. farklı bir işlem yapılmadı haricen, araç 98 model 415 glsi , onarım yılı 2010 :)
üst modellerde farklı bişiy olabilir,eski aracımda durum budur.
evet işlem doğrudur. devreden çıkmasıda 10 yıl sonunda makaranın bağlantı soketindeki telin ayrılmasıdır.