Şimdi Ara

PROTON (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
260.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Pirelliye bende yanaşmam. Starmax konusunda da iyi duyumlarım var sizden olduğu gibi.
    Ama biraz fazla verip yine enerjy alırım. Malumunuz sert süspansiyona sahip araçlarımız.
    Epey bi yumuşatıyor süspansiyonu.
    Aracı azcık yukseltmek adına 185/65/14 aldım.
    km ye ve çekişe etkisi(olumsuz)olmadı.
    km sayacı aynı doğru gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

Kendim michelin energy kullanıyorum.
    Pirelliye bende yanaşmam. Starmax konusunda da iyi duyumlarım var sizden olduğu gibi.
    Ama biraz fazla verip yine enerjy alırım. Malumunuz sert süspansiyona sahip araçlarımız.
    Epey bi yumuşatıyor süspansiyonu.
    Aracı azcık yukseltmek adına 185/65/14 aldım.
    km ye ve çekişe etkisi(olumsuz)olmadı.
    km sayacı aynı doğru gösteriyor.

Son dönemde ( 1yıl) 2 arkadaşım balon problemi yaşadı Michelin energy ile. Sessizlik durumu nasıl acaba ? Malum yol sesini çok alıyor.Bu arada lastikler sayesinde yükselen aracınız yüksek hızlarda ergonomi problemi yaşadımı acaba?

Çünkü 1 cm yükseklik bile yolda enteresan tepkiler veriyor.
  • olumsuz hiçbir etkisi olmadı.
    Yol sesi diğer lastiklere nazaran epey az.
    Yumuşaklık hamurunda var. Balon problemı en çok muzdarip olunan nokta fakat ben bu noktada özen göstermememe rağmen 1 yıldır bir problem yaşamadım.Hatta bir kaç kez kaldırıma surttuğumde şimdi gitti lastik dedim içimden ama gitmedi. Bir kaç kez de sağlam kasise daldım.
    Sanırım bu lastiklerın uretim yeri önemli. Bendekiler ingiltere üretimi.
  • quote:

olumsuz hiçbir etkisi olmadı.
    Yol sesi diğer lastiklere nazaran epey az.
    Yumuşaklık hamurunda var. Balon problemı en çok muzdarip olunan nokta fakat ben bu noktada özen göstermememe rağmen 1 yıldır bir problem yaşamadım.Hatta bir kaç kez kaldırıma surttuğumde şimdi gitti lastik dedim içimden ama gitmedi. Bir kaç kez de sağlam kasise daldım.
    Sanırım bu lastiklerın uretim yeri önemli. Bendekiler ingiltere üretimi.

Bakalım Toplam fiyat 100 liraya geçmez ise fark olarak Starmaxx ile Michelin alırım yoksa Starmaxx ile devam

Opel Astra aracıma Dunlop aldım 8-9 ay önce ondanda çok memnunum özellikle Yüksek hızlarda ve yağışlı yollarda ama onu bir daha o fiyata alamam galiba .

• Opel astra ile aracınız arasında bir karşılaştırma almamız mümkün mü?
    artılar,eksiler özet olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Temiz Motor

PROTON

PROTON

Nası bu denli temiz kalabiliyor :) ?

• quote:

Opel astra ile aracınız arasında bir karşılaştırma almamız mümkün mü?
    artılar,eksiler özet olarak.

Astra H (2005)- Proton 416 GLXI (1998)
    -İkiside sert süspansiyon ama Astra biraz daha yüksek olduğu için Proton Virajlarda daha güvenli
    -Astra Motor sesini daha fazla içeriye alıyor , Proton ise tam tersi Lastik sesini daha fazla hissettiriyor
    -Hidrolik direksiyon Astra'da daha yumuşak ,Proton özellikle düşük hızlarda ve manevralarda daha sert
    -Fren tepkisi Astra'da daha iyi
    -Proton İç mekanı Astra'dan çok daha geniş ve rahat,bagaj japasitesinden bahsetmeme gerek yok
    -Proton 95 Hp olmasına rağmen sanki Astra'dan daha iyi toparlıyor,Astra 105Hp ve Easytronic Vites
    -Proton 98" ( 96.500km) Astra 05" ( 49.000km) Model ama Astra içerisinde daha fazla tıkırtı ve gıcırtı var.
    -İç mekan malzeme kalitesini karşılaştırmıyorum çünkü arada 7 sene var ama Proton malzemesi o seneye rağmen bence şuanki Birçok Avrupa arabadan daha iyi.
    -Gece yol görüşü (Aydınlatma) Proton'un daha iyi
    -Yakıtı ölçemedim ama Birbirlerine yakın olacaklarını tahmin ediyorum. Astra tam otomatik olmadığı için normal bir düz vites'in yakıt ortalamasına sahip ( 8Lt/100km) İst.içi.

Mazda 323 (2001)- Proton 416 GLXİ (1998)
    -İkiside sert süspansiyon ve aynı jant ölçülerine sahip Virajlardaki güven aynı
    -Mazda Direksiyon Proton'dan daha yumuşak
    -İç mekan kalitesi Mazda'da daha iyi ( Düğmeler, döşemeler vb.)
    -Mazda Motor sesi Proton'dan daha fazla, Lastik sesi Proton'da yine fazla
    -Mazda 87Hp ile Protondan biraz daha az performanslı
    -Donanım olarak bire bir aynı hatta fonksiyonel özelliklerde aynı
    -İç hacim olarak hemen hemen aynı Bagaj Proton'da daha büyük ( İkiside Sedan)
    -Gece görüş sis farları farkı ile Proton'da daha iyi
    -Fren tepkisi Mazda daha iyi ( İkisinde de Abs Mevcut)

Şimdilik tespitlerim bunlar, Soracağın sorulara da cevap verebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: 4g92p

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Temiz Motor

PROTON

PROTON

Nası bu denli temiz kalabiliyor :) ?

Kapalı Otoparkta muhafaz edilmiş , Yaşlı bir Amcadan aldım ve ilk sahibi.Epey titiz kullanmış.Ben ondan daha titizim ve bende kapalı otoparkta muhafaza ediyorum

Arabayı 2 günde bir yıkarım, Motor bölümünü haftada bir kontrol edip ayda bir temizlerim, 5-6000km'de bir yağ değiştiririm. Şehir içinde yüksek devirde ve hızlarda kullanmam

• Maşallah allah kaza bela göstermesin
    Benimki doğuştan kirli ve de karter muhafazası sökük olduğu için ne var ne yok motor bölümüne doluyor.
    Kapalı garaj arabası benimki de ama gel gör ki motor bölümünü 7 senedir 2 kez yıkamışlığım ya vardır ya yoktur :)
    Ama kafamda bir olay var...Zamanım kısıtlı olduğundan ve de benim gibi sabırlı bir usta bulamadığımdan girişemiyorum.
    Motor bölümündeki kabloları...tesisatı olabildiğince saklamayı düşünüyorum :)

PROTON

Bunun gibi :)

PROTON

• Değerlendirme için tşk. ediyorum.
    Doğrusu Astra beni şaşırttı:)
    Şöför tarafı kaput altında ki condanser fan vs. yazan kutunun yazıları okunacak şekilde bir resmini koymanızı rica ediyorum.
    Üstünde yazılar olan naylon sıcaktan kalktığından bütün araçlarda yerinde değil.
    Lazım olduğunda işimize yarar...
  • vay be bir zamanlar proton vardı gönlümde, ulumotor saolsun zorla sildirdi onu gönlümden
  • quote:

Orijinalden alıntı: matgab

vay be bir zamanlar proton vardı gönlümde, ulumotor saolsun zorla sildirdi onu gönlümden

Hayırdır Ne yaptı Ulumotor? Bu arada Ulumotor ile ilerleyeceğini düşünmüyorum bende, geriler mi derseniz o da olmaz
  • Bunu mu istemiştin @umera?

PROTON
  • quote:

Değerlendirme için tşk. ediyorum.
    Doğrusu Astra beni şaşırttı:)
    Şöför tarafı kaput altında ki condanser fan vs. yazan kutunun yazıları okunacak şekilde bir resmini koymanızı rica ediyorum.
    Üstünde yazılar olan naylon sıcaktan kalktığından bütün araçlarda yerinde değil.
    Lazım olduğunda işimize yarar...

Astra'nın şaşırtacak daha neleri var, anlatsam yanına yaklaşmazsın
  • yyahu @edarguner hocam senın araba hakkaten ileri derecede temizmiş. demek o kutu klima sigortalarının kutusuymuş. ayrıca direksiyon yağının koyma yerindeki kapaktaki yazılar bile duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

yyahu @edarguner hocam senın araba hakkaten ileri derecede temizmiş. demek o kutu klima sigortalarının kutusuymuş. ayrıca direksiyon yağının koyma yerindeki kapaktaki yazılar bile duruyor.

Teşekkürler @Akustik

Dedim ya kapalı otopark arabası, demek o yüzden @umera Hocam istedi resmi benden

Satarsam ileride Burdaki Arkadaşlarımın eşine dostuna gider işte

Bu arada arabayı sizlerin sayesinde aldım, bunun içinde forumdaki arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım bir Mazda'cı olarak

• Edarguner hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız kullanmayı nasip etsin. Bir 12 yıl da sen kullanırsın artık maşallah araba çok temiz.

Umera bey benim vites geçmeme sorunu diferansiyel bilyalarını değiştirdikten sonra çıktı. Bilya değiştikten sonrada diferansiyelde ses azaldı ama devam ediyor. Sorunun diferansiyelden kaynaklanma ihtimali var mı? Sesi tam olarak nasıl kesebiliriz?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdogan2002

Edarguner hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız kullanmayı nasip etsin. Bir 12 yıl da sen kullanırsın artık maşallah araba çok temiz.

Umera bey benim vites geçmeme sorunu diferansiyel bilyalarını değiştirdikten sonra çıktı. Bilya değiştikten sonrada diferansiyelde ses azaldı ama devam ediyor. Sorunun diferansiyelden kaynaklanma ihtimali var mı? Sesi tam olarak nasıl kesebiliriz?
    teşekkürler

@bdogan2002 Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Bu arada otomatik şanzıman ile ilgili derdini istersen burda payla bidehttp://forum.donanimhaber.com/m_23246333/mpage_34/key_/tm.htm

• teşekkür ederim. orada paylaştım daha önce. sesi de gönderdim. şanzıman olamaz demişti.
  • benim araçta ilginç bir olay baş gösterdi. viraj alırken veya direksiyonu çevirirken frene basarsan ABS titretiyor pedalı. ama düz yolda yapmıyor. görüşü olan?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.