Şimdi Ara

PROTON (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
260.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yağda sorduğum 20-50 mi yoksa 10-40'mı aslında ? Bunu servisede sorabilirim yarın.

quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

direksiyon kayışı? o neyse onu bilmiyorum.
    valla o 10 yıllık olay nedir bende çözemedim. dediğin gibi makaramı ki en makulu o çünkü o asıl işlemi yapan yoksa airbag modülümü?
    yağ olarak en ucuzu hangisiyse onu koyuyorum (shell koydurdum en son)

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

@Akustik cevaplar için teşekkürler,

-Direksiyon ile ilgili olarak ustaya göstereceğim ama 7-8000km önce Triger ile beraber direksiyon kayışı falanda değişmiş.

-Srs olayında anlamadığım nokta Airbag ömrü bitince neyi değiştireceğimiz, Makara mı değişecek, airbag modülümü değişecek onu anlamadım. Korna çalışıyorsa Airbagda sorun olmadığını anladım burdaki ve diğer linkteki yazılardan.

-2 Günlük kullanım sonucunda memnuniyetim had safhada .Birkaç malzeme kaliteside üst sınıf olsa bu paraya alamazdık bu aracı herhalde

-Yağ olarak tavsiye istemiştim ama pek cevap çıkmadı. Öneriniz nedir marka ve yoğunluk olarak acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 15 Şubat 2011; 23:49:13 >

• Shell in LPG ye göre çıkan yağı var onu koydurdum.(aslında LPG ye göre muhabbeti de pek inandırıcı gelmiyor.para kazanmak için oluşturulmuş bir tezgah gibi geliyor. çünkü artık araçlar LPG li olduğu için yağ incelmiyor filtre kirlenmiyor. buda bakım süresini uzatıyor. neyse...
  • quote:

Shell in LPG ye göre çıkan yağı var onu koydurdum.(aslında LPG ye göre muhabbeti de pek inandırıcı gelmiyor.para kazanmak için oluşturulmuş bir tezgah gibi geliyor. çünkü artık araçlar LPG li olduğu için yağ incelmiyor filtre kirlenmiyor. buda bakım süresini uzatıyor. neyse...

Bende Lpg yok. Düşünmüyorumda. Kapalı otoparka girememe ve ayarsızlık, hava basma vs. vs pek kullanışlı gelmedi bana. En fazla 7-8 krş farkediyor enjeksiyonluda.
  • Bugün Proton Yetkili servisini aradım. Yağ olarak 10/40 Petrol Ofisi kullanıyorlarmış.Yağ filtresi ve hava filtresi değişimi dahil 120 Lira istediler. Galiba ben dışarda değiştircem .
  • Bu konuda yorum yok. sonuçta tercih meselesi.Ben ara sıra sorun yaşasamda verdiği ekonomi LPG sistemi Benzinli araçta vazgeçilmezimdir.
  • bence de dışarda değiştir ama fazla koymamalarına dikkat et, benimkisi 3.8 lt alıyor mesela, 4 litrelik yağ bidonu biraz fazla geliyor..

LPG %30 civarı kar ettirir, ama benzinde çok binmeden ekonomi sağlayabiliyorsanız daha iyidir..
  • quote:

Bu konuda yorum yok. sonuçta tercih meselesi.Ben ara sıra sorun yaşasamda verdiği ekonomi LPG sistemi Benzinli araçta vazgeçilmezimdir.

@Akustik, Lpg sisteminin ekonomikliğine lafım yok, sadece şahsen sıkıntı yaşadığım için düşünmüyorum. Ayrıca İstanbul'da sabah çok erken , akşamda trafikten önce eve döndüğüm için yaklaşık 7-8Lt /100km benzin tüketiyorum.

Lpg avrupada teşvik edilen bir sistem olmasına rağmen bizde kullananlara yapmadıkları eziyet kalmıyor. O da beni soğutan başka bir etken. Ama ileride ne olacağımız belli olmuyor ne desekte
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

bence de dışarda değiştir ama fazla koymamalarına dikkat et, benimkisi 3.8 lt alıyor mesela, 4 litrelik yağ bidonu biraz fazla geliyor..

LPG %30 civarı kar ettirir, ama benzinde çok binmeden ekonomi sağlayabiliyorsanız daha iyidir..

Öyle yapıcam sanırım. Benimkiside o civarda alıyor sanırım.Su bidonunda cizgi var bunda da öyle bir işaret olsa keşke :P
  • Hayırlı olsun aracınız...
    Yağ konusunda aracnınızın Km si oldukca dusuk ve eksiltme olmayacağını varsayarak 10 - 40 yarı sentetik mobil kullanmanızı tavsiye ederim...
    Yağ 55 Lira Fil zp55 kodlu yağ filtresi de 10 Lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4g92p -- 18 Şubat 2011; 22:03:21 >
  • Bugün Bir sürü benzin istasyonuna girdim 85-90 TL'den aşağıya yağ değiştiren yoktu.Bende Dudullu yetkili servis Uzman Oto'ya götürdüm aracı. 140 TL'ye Yağ-Hava Filtresi-Yağ Filtresi ve Direksiyon kayışını değiştirdim. Hem faturamı aldım, hem çayımı içtim epey ilgililerdi.
  • quote:

bi zahmet linkini verebilirmisiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: monitowoc

139.90 fiyat açmış
    uyan araba listesinde proton var.

Lpg ayar kablosu tartarini

Dh'dan uyarı e-mailleri gelmediği için giremedim.
    Yeni araç alan arkadaşa hayırlı olsun diyorum.

2. vitese geçmiyor diyen arkadaş sorunun halloldu mu?

• @Umera , Teşekkürler.Yaşadıklarımı paylaşıyorum ve her geçen gün daha da hoşuma gidiyor araç.

Bu arada kime niye kime kısmet. Arkadaşa araç bakarken burayı gördüm, daha sonra sizlerin paylaşımları sayesinde bende süpriz bir şekilde Proton tercih ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 19 Şubat 2011; 19:59:47 >
  • Kimse nasibinden öteye geçemiyor.
    Nasibinizde bu varmış diyelim.
    İnş. sizin paylaşımlarınız sonucundada araştıran arkadaşlar fikir sahibi olurlar.
    Önemli olan paylaşmak. Sadece sorun oldugunda forum sayfalarını hatim etmek marifet değil.
    Marifet sorular sorarak,bildiklerini paylaşarak insanlara yardımcı olmaktır.
    Sürekli burada olacağınızı ümit ediyorum.
    Sorunsuz keyifli,kazasız sürüşler dua ve temennilerimle.

Bugün Ankara'da Akustik ile tanıştık.
    Muhabbet ettik.(Ayak üstü olsa da uzun soluklu oldu)
    Hoş sohbet bir arkadaş.
    Buradan tekrar tşk. ediyorum.
  • Matix enjektör

Akustik matrix enjektör bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umera

Kimse nasibinden öteye geçemiyor.
    Nasibinizde bu varmış diyelim.
    İnş. sizin paylaşımlarınız sonucundada araştıran arkadaşlar fikir sahibi olurlar.
    Önemli olan paylaşmak. Sadece sorun oldugunda forum sayfalarını hatim etmek marifet değil.
    Marifet sorular sorarak,bildiklerini paylaşarak insanlara yardımcı olmaktır.
    Sürekli burada olacağınızı ümit ediyorum.
    Sorunsuz keyifli,kazasız sürüşler dua ve temennilerimle.

Bugün Ankara'da Akustik ile tanıştık.
    Muhabbet ettik.(Ayak üstü olsa da uzun soluklu oldu)
    Hoş sohbet bir arkadaş.
    Buradan tekrar tşk. ediyorum.

Dilekleriniz çok güzel, Bu araçtan Kardeşimde almaya niyetlendi bugün. 2-3 ay sonra temiz bulursak alacağız. Amacımız doğrultusunda F/P olarak Ülkedeki en uygun araç. Hem Yetkili servisi var, Hem parça bol hemde fiyat uygun. Varsın burun kıvırsınlar

•  PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON
     PROTON

Arkadaşlar aracımın resimleri.
    Bilgisayarımda vardı paylaşayım dedim,kalabalık olsun.
    Aracım 2000 model 1.6
    Kılıfları kendım diktirdim koltuk ölçülerine göre.
    Maliyet 90 lira.

• Çakmağı çalışmayan arkadaş
    koyduğun resim rolelerin olduğu pano.
    O panoda ısıtma,sis ve birkaç role daha var.
    Aradığınız sigorta sol ön kapı,ön direğinin hemen dibinde.
    Resimlediğiniz panodan sola doğru gözünüzü aşağı çevirdiğinizde görürsünüz.
    Yine bir pano var ve onun üzerinde sigorta kutusu var.
    Kutunun kapağında bütün sigortaların yeri ve kaç amper olduğu yazılıdır.
  • Allah kaza bela vermesin @umera. Kalbin çok temizmiş, bende araçlarımın resimlerini paylaşalım diyecektim Vallahi

Bende yarın yakışıklı resimler çekeyim öyle paylaşayım
  • Sizce 418 mi 416 mi?
  • 218 diyim noktayı koyayım .
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.