Şimdi Ara

PROTON (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.152
Cevap
23
Favori
260.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun kardeşim, çok güzel denk getirmişsin:)
    Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin..
  • tüm proton kullanıcılarını formumuza bekliyoruz..
    http://protonclub.yetkinforum.net/forum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akustik

vaybe aynı paraya aynı araç, aynı km demekki eski mazdacıların Allah kalbini biliyorki iyi araçlar nasip ediyor
    o cam kriko sorunu bende de vardı. sök-tak hallettik fazla zor bi iş değil. 30-40TL ye heryerde yapılır. tekrar hayırlı olsun.

@Akustik sende Mazda'dan mı Geçtin Protona? :) Ben halen Mazdacıyım hemde Protoncu oldum :D

Arkadaşlar bugün teslim aldım aracı ve az daha vazgeçiyordum.Dün SRS ışığı yanıp sönüyormuş hiç dikkat etmedim neden vs.. sordum Ulukar ana merkezde cevaplayacak usta yoktu. Neyse sonra öğrendik bir bobin arızalanıyormuş o takılınca sönüyormuş dediler.

Araç hakkındaki izlenimlerimi sonra yeni alacaklara ışık olsun diye ayrıntılı yazacağım ama ilk tespitlerim Verdiğim paranın fazlasını hakettiği kesinlikle. Performans ve konfor tahminimden iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ergungur

@edarguner
    hayırlı olsun kardeşim, çok güzel denk getirmişsin:)
    Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin..

Teşekkürler Kardeşim Cümlemize kazasız belasız sürüşler
  • evet 98 Familia vardı bizde ki hala var ama abimde. onun eksi yanı klima ve ABs olmayışı. o yüzden Proton um daha iyi
    yalnız özellikle mazda da olan Benzin göstergesinin kontaktan hariç çalışması bana hep mazdaya biniyormuşum izlenimi veriyor

şu SRS ile ilgili bilgi vereyim. SRS Airbag sargısı ve 10 yılda bir kontrol edilmesi gerekir. zaten arabanın sol orta direk de küçük bir yazı vardır. hangi yılda kontrole gideceğine dair.
    eğer kornan çalışıyorsa sorun yok demektir. sargının soket birleşmesindeki lehim atmıştır yapılır. (tecrübe ile sabit) yok korna sistemin çalışmıyorsa sargının ya elden geçmesi gerekir yada serviste 250 TL verip yenisini taktırman gerekir.
    tekrar hayırlı olsun. bu arada resimleride beklemiyor değiliz.

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

quote:

vaybe aynı paraya aynı araç, aynı km demekki eski mazdacıların Allah kalbini biliyorki iyi araçlar nasip ediyor
    o cam kriko sorunu bende de vardı. sök-tak hallettik fazla zor bi iş değil. 30-40TL ye heryerde yapılır. tekrar hayırlı olsun.

@Akustik sende Mazda'dan mı Geçtin Protona? :) Ben halen Mazdacıyım hemde Protoncu oldum :D

Arkadaşlar bugün teslim aldım aracı ve az daha vazgeçiyordum.Dün SRS ışığı yanıp sönüyormuş hiç dikkat etmedim neden vs.. sordum Ulukar ana merkezde cevaplayacak usta yoktu. Neyse sonra öğrendik bir bobin arızalanıyormuş o takılınca sönüyormuş dediler.

Araç hakkındaki izlenimlerimi sonra yeni alacaklara ışık olsun diye ayrıntılı yazacağım ama ilk tespitlerim Verdiğim paranın fazlasını hakettiği kesinlikle. Performans ve konfor tahminimden iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 15 Şubat 2011; 18:23:46 >

• srs makarasını her yerde yapamıyorlar. Ben bir ustaya götürmüştüm. hepten kırdı. Yurt dışından aldım 59 tlye onu taktırdım. Bostancıda sonra iyi bir usta buldum.

Bugün arabayı çalıştırdım, vites birden 2ye geçmedi. araba otomatik vites. niye yapmış olabilir? havaların soğuk olması yağı dondurmuş, bu yüzden de geçmemiş olabilir mi? yarın biraz yol yapıp deneyeceğim inşallah geçer.
  • bu lambanın yani SRS nin yanmasının tek sebebi makaranın direksiyonun altından uzanan kablosunun aşağılarda yani sigorta panelinin direksiyon kolonu hizasında ki kabloların birleşim soketi var turuncu renk olan onun içindeki küçük lehimin atması bu sepeblede devrenın tamamlananıp uyarı lambasının yakmasıyla oluşan bir arıza. tabi yinede sanayide bir çok Airbag beyni yapan eleman var onlarında en azından 3-4 ustadan soru soruyorum ayağıyla bilgi alarak hareket edilebilir.
  • quote:

bu lambanın yani SRS nin yanmasının tek sebebi makaranın direksiyonun altından uzanan kablosunun aşağılarda yani sigorta panelinin direksiyon kolonu hizasında ki kabloların birleşim soketi var turuncu renk olan onun içindeki küçük lehimin atması bu sepeblede devrenın tamamlananıp uyarı lambasının yakmasıyla oluşan bir arıza. tabi yinede sanayide bir çok Airbag beyni yapan eleman var onlarında en azından 3-4 ustadan soru soruyorum ayağıyla bilgi alarak hareket edilebilir.

Şimdi bana tavsiyeniz nedir bu Srs olayında ? Proton servisine mi gideyim?
  • benim srs makarasının içini açmıştık. şerit kablo tama ortadan çürümüş ve kopmuştu. o kablonun düzenli olarak bakımı yapılması gerekiyormuş tozların temizlenmesi vs.
  • Bugün Aldığım Yeni Araç PROTON 416 GLX Hakkındaki İzlenimlerim.

Beğendiklerim:
    -Fiyatı çok çok iyi 8750- 98 Model (96.000Km) Boyasız, Kazasız herşeyiye orjinal .Yaşlı bir amcadan aldım ve hep kapalı otoparkta muhafaza edilmiş.Boyayı görseniz inanmazsınız orjinal olduğuna. Aynı zamanda ilk alındığı gün koltuklar kılıflanmış ben çıkardım yeni

-Donanım harika fiyatına göre ( 4 Cam otomatik, Elektrikli ve ısıtmalı Ayna, 2 Kademe Klima, Sis farı, Abs, Airbag, Çelik jant, 4 Disk fren, Mitsubishi motor ve aksam, 95 Hp ile şaşırtıcı bir performans

-Yol tutuşunu çok beğendim Mazda 99-2003 arası 323 kasalardan farkı yok.

-Motor sesi internette dolaşan yorumların aksine bana çok az geldi.120'den sonra biraz hissediliyor. Ama yl sesi lastiklede alakalı olabilir ama biraz fazla.

-Koltuk aralıkları çok makul , 185 boya göre sürücü koltuğunu ayarlayınca arkada rahatsızlık vermiyor.

-Kapı içlerindeki çelik bariyerler

-Bana göre o model bir araç için kaliteli konsol

-Mazda araçlardaki kontak aydınlatma ( Birçok özellik aynı hiç yabancılık çekmiyorum )

Beğenmediklerim:

-Elektrikli aynalar yavaş çalışıyor, sürücü aynası çok bombeli gerçek ölçüleri göstermiyor.

-Otomatik camlar çok yavaş çalışıyor bu kadar zamanda yıpranmaması gerekiyor. En kısa zamanda temizleyecem

-Km göstergesinde scala sallana sallana artıyor düşecek gibi .Bu konuda yönlendirmelerinizi bekliyorum

-Gece gösterge ışıkları çok soluk -Uzun harici far yandığını, sis lambası işaretlerinin Km göstergesi içinde de uyarmasını isterdim.

-Vites geçişleri rahat ama sanki otomatik vitesi N'den D'ye alırmışım gibi bir his var.

-Hidrolik direksiyon beklediğim gibi yumuşak değil.Özellikle dururken ve düşük hızlarda Normal hidrolik olmayan direksiyonlar gibi sertleşiyor.

Şimdilik kısaca aklıma gelenler bunlar. 70km yol yaptım istanbul içerisinde bugün ve epey memnun etti beni. Yarın sabah resimlerini Gün yüzüyle çekip sizinle paylaşacağım.

Bu arada yağ 1 yılı geçmiş epey siyahlaşmış tavsiyeniz nedir yağ konusunda ?

Bu arada Triger, V Kayış ve Direksiyon kayışı 10.000km önce değişmiş başka kontrol etmem gereken yerleri neresi var?

Tekrar teşekkürler artık Benide aranıza alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 15 Şubat 2011; 6:42:41 >

• tüm proton kullanıcılarını kendi proton forumuna davet ediyoruz.kaliteli paylaşım uzman protoncular burada.protona özel sitemizhttp://protonclub.yetkinforum.net
  • Resimleride ekledim

PROTON

PROTON

PROTON

PROTON

PROTON

PROTON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldsoundman -- 15 Şubat 2011; 9:56:59 >

• hayırlı olsun.allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom

hayırlı olsun.allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :)

Teşekkürler Cümlemize
  • hayırlı olsun.kazasız belasız inşallah
  • hayırlı uğurlu olsun. maşallah çok güzel araç. Boyasıda dedğin gibi.
    SRS arızası ile ilgili ; kardeşim servise bi git göster ne diyecek. yok sıfırının fiyatını teklif ederlerse bu işle iştigal eden birçok tamirci var onlarla görüş sonra bir karar ver. hani Ankara da olsan ben yardımcı olurdum. yani kimseyi tavisye etmem kendimiz hallederdik tabi dediğim gibi Korna çalıyorsa. yok çalmıyorsa makaranın değişmesi/tamir edilmesi gerekir. bu sorun makarada olsa kornada çalışmaz.

bak resimde takılı olan alet. ordan iki soket çıkmış. bu soketlerin biri korna soket ki o direksiyon simidinde şase ye takılır. diğeri marka logosu bulunan ön kısımdaki Airbag in prizine takılır. işte bu soketlerin karşılığı direksiyonun altında -muhetemelen direksiyon yükseklik ayarı kolunun hizasında- kablolara yine benzer soketlerle birleşir. işte o birleşimdeki soketlerden (yine muhtemelen bizim araçta turuncu olan, siyah olan kornaydı hoş sökersin basarsın kornaya çalışırsa öbürüdür) birinde içindeki lehim ayrılmıştır tekrar lehimlenir.(yani bendeki arıza o idi) sonuç olarak sen bu işi "@umera" hocama yada carisma forumunda (biliyorsun ki bizim arçların dir. nu 99 carismalarla aynı) "@akerimoğlu" nickli arkadaşa sor.
    hatta ben bu konu ile link açmıştım ordan biraz bilgi al akerimoğluyla mail youyla irtibata geç çünkü o da istanbulda sana yardımcı olur. link aşağıda.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37702805/tm.htm

gelelim izlenimlerine
    1- direksiyonu yağını körüklerini v.s. iyice kontrol ettir. linkini verdiğim konuda beni bayağı uğraştırdı o iş.
    2- uzun far simgesi göstergede çıkar yine arka sis in simgeside çıkar ancak ön sis ve arka cam rezistansının lambaları soldaki kendi tuşlarının üzerinde yanar.
    3- Proton ların kronik sorunudur km ibresinin takılması/sallana sallana çalışması bende de aynı sorun var hatta bir kaç kere takıldı kafasına vurdum düzeldi ama hala sallanıyor.
    4-Bizim 1998 yılında sıfır km ye yakın aldığımız ve hala elimizde olan 98 model 323 Familia, yine benim birkaçsene önce aldığım ve elden çıkardığım 98 Laguna Faz 2, 2.0 RXE de ve son olarak altımdaki araçta da otomatik cam lar hep ufak tefek sorunlu. kücücük motorları var ve çift yönlü. haliyle problem olması doğal. eliniz yatkınsa sökümü temzilenmesi v.s basit zamanla halledersiniz. ( benim aracın sol arka çalışmıyordu hallettik mesela)

hülasa 8750 tl ye araç alıyorsunuz ve 13 yaşında. inanın bu araç kullandıkça zevk verecek ve o neresinin efsane olduğunu anlamadığım corollanın, Honda Civic in ve diğerlerinin gerçekten ama gerçekten bu aracın [ K A L İ T E ] olarak yanına yaklaşamıyacağını görceksiniz.
    hoparlörlerin Clarion olduğunu , ön göğsün sağ ve sol diplerindekilerle beraber 6 hoparlör olduğunu , teybin altındaki kapak ı çıkardığınızda bir fişin olduğunu aynısının bagajda da görünce hayretler içinde kalacağınızı (CD Change alt yapısı) (ki dikkatinizi çekerim o yıllarda bu araçlara salya sümük saldıranların montajladığı pardon ürettiği araçlarda birçoğunda teyp olmadığını olanlarda sadece FF yani ileri sarmalı RDS siz kasetçalarlar itelendiğini... daha neler neler. neyse tekrar hayırlı olsun.

PROTON

• @Akustik cevaplar için teşekkürler,

-Direksiyon ile ilgili olarak ustaya göstereceğim ama 7-8000km önce Triger ile beraber direksiyon kayışı falanda değişmiş.

-Srs olayında anlamadığım nokta Airbag ömrü bitince neyi değiştireceğimiz, Makara mı değişecek, airbag modülümü değişecek onu anlamadım. Korna çalışıyorsa Airbagda sorun olmadığını anladım burdaki ve diğer linkteki yazılardan.

-2 Günlük kullanım sonucunda memnuniyetim had safhada .Birkaç malzeme kaliteside üst sınıf olsa bu paraya alamazdık bu aracı herhalde

-Yağ olarak tavsiye istemiştim ama pek cevap çıkmadı. Öneriniz nedir marka ve yoğunluk olarak acaba?
  • Hayırlı uğurlu olsun.Allah kazadan beladan korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monitowoc

Hayırlı uğurlu olsun.Allah kazadan beladan korusun.

Teşekkürler
  • direksiyon kayışı? o neyse onu bilmiyorum.
    valla o 10 yıllık olay nedir bende çözemedim. dediğin gibi makaramı ki en makulu o çünkü o asıl işlemi yapan yoksa airbag modülümü?
    yağ olarak en ucuzu hangisiyse onu koyuyorum (shell koydurdum en son)

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

@Akustik cevaplar için teşekkürler,

-Direksiyon ile ilgili olarak ustaya göstereceğim ama 7-8000km önce Triger ile beraber direksiyon kayışı falanda değişmiş.

-Srs olayında anlamadığım nokta Airbag ömrü bitince neyi değiştireceğimiz, Makara mı değişecek, airbag modülümü değişecek onu anlamadım. Korna çalışıyorsa Airbagda sorun olmadığını anladım burdaki ve diğer linkteki yazılardan.

-2 Günlük kullanım sonucunda memnuniyetim had safhada .Birkaç malzeme kaliteside üst sınıf olsa bu paraya alamazdık bu aracı herhalde

-Yağ olarak tavsiye istemiştim ama pek cevap çıkmadı. Öneriniz nedir marka ve yoğunluk olarak acaba?

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.