Şimdi Ara

Protein Tozu ve Gut Hastalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internette bu konu hakkında pek yazı bulamadım.Şimdi bende gut hastalığı başlangıcı var ve kırmızı et,baharatlı,yağlı yiyecekler konusunda kendimi kontrol etmem gerekiyor.Yoksa eklem ağrıları çekiyorum.Ben vücut geliştirme sporuna başlamayı düşünüyorum fakat sadece düzgün şekilli bir vücut olması için öyle aşırı kas yapma derdinde değilim.Önce 4-5 kilo fazla kiloyu vermek için fitness daha sonra ağırlık çalışmayı planlıyorum.Peki bu gut hastası olanlar bu protein tozlarını nasıl kullanıyor ?Bunun bir yolu varmıdır yoksa hiç kullanmıyorlar mı ?



  • buradan sana bilgi verecek adam çıkmaz.

    doktora git ama bb yapan bir doktora git. normal doktora gideceksen de tozu falan katmadan günlük 150-200gr protein almam gerek diye sor
  • Tavuk ve hindi eti tercih ediceksin. Göğüs 1. tercihin olcak en yağsız kısmı. Yanında illa bir yeşillik olacak... Brokoli eksik etmiceksin.
    Daha başlamayı düşünüyorsun, bu durumda protein tozu kullanmana gerek yok. 5 Ay bir piş ondan sonra protein tozu alırsın. Protein tozu gut hastalığında sıkıntı çıkartıcağını sanmıyorum. Protein tozu, yağsız peynir gibi bir şey.

    Ben üstünkörü yazdım, kesinlikle bir doktora git.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 19 Ağustos 2014; 22:00:08 >
  • ürik asiti pürin içeren her besin artırır yani tavukda artırır fazla tüketirsen

    http://www.drugs.com/cg/low-purine-diet.html şu link yardımcı olur mesela 1-2 hafta sürekli aynı beslenme tarzı aynı besinlerler karbonhidrat protein yağ miktarları aynı şekilde beslenirsin gidersin kan testine eğer sorun yoksa devam edersin aynı şekilde eğer yüksek çıkarsa değişiklik yapıp tekrar denemen gerekir.
  • riaz kullanıcısına yanıt
    Açılın ben doktorum! Hocam gut eklem ayak vb. bölgedeki ürik asit birikimidir kristalleşir bu itneler o yüzden ağrı ve acı yapar ben 3 ayda bir chech-up yaptırırım proteine başlamadan önce kan değerlerimde ürik asit 850 mg civarında idi ama spor yapıp günde de 50-100 allah ne verdiyse proteinimi alıyordum lakin protein tozuna başladım 2 ay geçti işte yakın bir dönemde yaptırdım testi 1300 mg çıktı yani normal aralıkta ama yüksek bence risk alma gut tehlikeli bir hastalık ve dolaylı biçimde her gıda gutu ilerletiyor protein değil sadece mesela fruktoz şekeri yağ metabolizmasındaki değişiklikler nedeniyle ürik asit seviyesini yukarı çeker yağlı yersen böbrekten ürik asit atımını yavaşlatır ama proteine ek besin takviyesi çok yanlış bir hareket olur senin için normal seviyede protein almaya devam ederek git sporuna zaten amacın fitness ise protein tozu almanın mantıklı bir yanı yok ağırlık çalışmasında ise sadece gelişimin bir nebze yavaşlar bence riske etme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucuk

    Tavuk ve hindi eti tercih ediceksin. Göğüs 1. tercihin olcak en yağsız kısmı. Yanında illa bir yeşillik olacak... Brokoli eksik etmiceksin.
    Daha başlamayı düşünüyorsun, bu durumda protein tozu kullanmana gerek yok. 5 Ay bir piş ondan sonra protein tozu alırsın. Protein tozu gut hastalığında sıkıntı çıkartıcağını sanmıyorum. Protein tozu, yağsız peynir gibi bir şey.

    Ben üstünkörü yazdım, kesinlikle bir doktora git.

    Beslenme konusunda bir sorun yok ama sadece protein olarak ters etki yapar mı diye merak etmiştim.Doktora gitmek için şuan vaktim yok ama bu işlerden anlayan biri olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ADEBISI

    ürik asiti pürin içeren her besin artırır yani tavukda artırır fazla tüketirsen

    http://www.drugs.com/cg/low-purine-diet.html şu link yardımcı olur mesela 1-2 hafta sürekli aynı beslenme tarzı aynı besinlerler karbonhidrat protein yağ miktarları aynı şekilde beslenirsin gidersin kan testine eğer sorun yoksa devam edersin aynı şekilde eğer yüksek çıkarsa değişiklik yapıp tekrar denemen gerekir.

    Genelde salataya yüklenmeyi düşünüyorum ama çok iyi beslenebileceğimi düşünmüyorum.Öncelikli amacım kilo vermek daha sonra eğer sağlığıma etki etmeyecekse protein tozu kullanmak istiyorum.Linkteki ürün iyimidir ?bir sürü marka var çünkü.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antidepresan ve Yoğurt
    10 yıl önce açıldı
    Tavuk göğsü vs Protein tozu?
    5 yıl önce açıldı
    protein tozu bozulması
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooperTime

    Açılın ben doktorum! Hocam gut eklem ayak vb. bölgedeki ürik asit birikimidir kristalleşir bu itneler o yüzden ağrı ve acı yapar ben 3 ayda bir chech-up yaptırırım proteine başlamadan önce kan değerlerimde ürik asit 850 mg civarında idi ama spor yapıp günde de 50-100 allah ne verdiyse proteinimi alıyordum lakin protein tozuna başladım 2 ay geçti işte yakın bir dönemde yaptırdım testi 1300 mg çıktı yani normal aralıkta ama yüksek bence risk alma gut tehlikeli bir hastalık ve dolaylı biçimde her gıda gutu ilerletiyor protein değil sadece mesela fruktoz şekeri yağ metabolizmasındaki değişiklikler nedeniyle ürik asit seviyesini yukarı çeker yağlı yersen böbrekten ürik asit atımını yavaşlatır ama proteine ek besin takviyesi çok yanlış bir hareket olur senin için normal seviyede protein almaya devam ederek git sporuna zaten amacın fitness ise protein tozu almanın mantıklı bir yanı yok ağırlık çalışmasında ise sadece gelişimin bir nebze yavaşlar bence riske etme

    Hocam zaten doktor teşhisi koydu ama yaşın henüz geç olduğu için ilaca alışma dedi.Yani 24-25 yaşında biri için ilaca başlamak bağımlılık yaratır hastalık ilerlese başlarsın demişti bende normal şekilde et yememeye dikkat ettim.Ama bir zararı olmasından çekiniyorum hala bana program yazacak hocanın iyi olması gerekiyor ama çevrede böyle biri yok o yüzden spor salonundaki hocaya işi bırakmadan kendi prıgramımı hazırlamam lazım.Akşam 7 civarı gibip 1 saat boyunca ağırlık çalışmayı planlıyorum.




  • - Gut 90% genetik bir durumdur. Yaptığınız bir yanlış sonucu ya da eti köfteyi abarttığınız için gut hastası olmazsınız.

    - Gut protein'den değil pürin'den kaynaklanan bir hadisedir. Fakat pürin açısından zengin yiyecekler genelde protein ağırlıklı olduğu için direk protein ile ilişiklendirilir. Ispanak, kuşkonmaz vb. besinlerde de ciddi pürin vardır. Bir başka örnek, bira ciddi bir ürik asit bombası ve gut tetikleyicisidir.

    - Pürin'den fakir beslenme ile (=gut diyeti) bir yere kadar durum kontrol altında tutulur. 0 pürin alsanız, bunun size katkısı sınırlı olacaktır. Ama gut diyetine mecbursunuz mutlaka, zira alternatifi çok ciddi ağrı sızı oluyor.

    - Yapılan bir bilimsel çalışmada günlük alınan toplam protein miktarı ile gut atakları arasında bir ilişki olmadığı gösterilmiş. Fakat et ve deniz ürünleri ağırlıklı protein alındığında risk artıyor. (http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa035700)

    Higher levels of meat and seafood consumption are associated with an increased risk of gout, whereas a higher level of consumption of dairy products is associated with a decreased risk. Moderate intake of purine-rich vegetables or protein is not associated with an increased risk of gout.


    Yukarıda önemli bir cümlenin altını çizdim. Süt ürünleri gut riskini düşürür diyor.

    - Ben böyle yazıyorum diye "ne yersek yiyelim bir şey değişmez" diye düşünmeyin sakın. Diyetinize sıkıca uyun.

    - C vitamini gut riskini azaltır derler. Günde yarım limon yiyebilirsiniz. Ben idmana giderken yanımda götürdüğüm suyun içine 1 limon sıkıyorum. Böbrek taşlarını önlemede de çok işe yarıyor.

    - Teorik olarak whey proteini süt ürünlerinden elde edildiği için ürik asit seviyelerini arttırmaz deniliyor. Hatta whey proteinin böbreklerin daha fazla ürik asit atımını sağlayacağı iddiaları var. Dolayısıyla gut riskini düşürdüğü iddia ediliyor yukarıdaki araştırmada.

    - Yine teorik olarak whey proteinin vücutta ürik asit miktarını arttırmaması gerektiği iddia ediliyor. Hayatımda hiç protein tozu kullanmadım, kendi üzerimde denemedim. Her bünye farklıdır, bu iddia birinde doğrudur, başkasında felakete sonuçlanır. Ben yazdım diye protein tozuna koşmasın kimse.

    - Çok link var bu konuda internette. Bir ara ciddi araştırmıştım bu konuyu. Bir tane örnek vereyim, isteyen okusun:http://www.livestrong.com/article/517224-whey-protein-and-gout/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabrice

    - Gut 90% genetik bir durumdur. Yaptığınız bir yanlış sonucu ya da eti köfteyi abarttığınız için gut hastası olmazsınız.

    - Gut protein'den değil pürin'den kaynaklanan bir hadisedir. Fakat pürin açısından zengin yiyecekler genelde protein ağırlıklı olduğu için direk protein ile ilişiklendirilir. Ispanak, kuşkonmaz vb. besinlerde de ciddi pürin vardır. Bir başka örnek, bira ciddi bir ürik asit bombası ve gut tetikleyicisidir.

    - Pürin'den fakir beslenme ile (=gut diyeti) bir yere kadar durum kontrol altında tutulur. 0 pürin alsanız, bunun size katkısı sınırlı olacaktır. Ama gut diyetine mecbursunuz mutlaka, zira alternatifi çok ciddi ağrı sızı oluyor.

    - Yapılan bir bilimsel çalışmada günlük alınan toplam protein miktarı ile gut atakları arasında bir ilişki olmadığı gösterilmiş. Fakat et ve deniz ürünleri ağırlıklı protein alındığında risk artıyor. (http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa035700)

    Higher levels of meat and seafood consumption are associated with an increased risk of gout, whereas a higher level of consumption of dairy products is associated with a decreased risk. Moderate intake of purine-rich vegetables or protein is not associated with an increased risk of gout.


    Yukarıda önemli bir cümlenin altını çizdim. Süt ürünleri gut riskini düşürür diyor.

    - Ben böyle yazıyorum diye "ne yersek yiyelim bir şey değişmez" diye düşünmeyin sakın. Diyetinize sıkıca uyun.

    - C vitamini gut riskini azaltır derler. Günde yarım limon yiyebilirsiniz. Ben idmana giderken yanımda götürdüğüm suyun içine 1 limon sıkıyorum. Böbrek taşlarını önlemede de çok işe yarıyor.

    - Teorik olarak whey proteini süt ürünlerinden elde edildiği için ürik asit seviyelerini arttırmaz deniliyor. Hatta whey proteinin böbreklerin daha fazla ürik asit atımını sağlayacağı iddiaları var. Dolayısıyla gut riskini düşürdüğü iddia ediliyor yukarıdaki araştırmada.

    - Yine teorik olarak whey proteinin vücutta ürik asit miktarını arttırmaması gerektiği iddia ediliyor. Hayatımda hiç protein tozu kullanmadım, kendi üzerimde denemedim. Her bünye farklıdır, bu iddia birinde doğrudur, başkasında felakete sonuçlanır. Ben yazdım diye protein tozuna koşmasın kimse.

    - Çok link var bu konuda internette. Bir ara ciddi araştırmıştım bu konuyu. Bir tane örnek vereyim, isteyen okusun:http://www.livestrong.com/article/517224-whey-protein-and-gout/




    Bilgiler için çok teşekkür ederim.Babamda gut hastalığı var ve sanırım bende olması sürpriz değildi.En son 2 sene önce doktora gitmiştim ve ürik asit değeri yüksek çıkmıştı bende sadece et üzerine bir diyet kurmuştum.Bunun dışında hala herhangi bir diye uygulamıyorum ama sanırım uygulamam gerekiyor artık.Çünkü gerçekten bazen kol ve bacaklar çok güçsüzleşiyor.Peki sizin öneriniz nedir bu konuda ?Spor sizce iyi gelir mi gut hastalığına yoksa önlemek için illaki ilaç alınmalımıdır.Şuan için herhangi bir gut atağı geçirmedim ama kırmızı eti fazla yediğimde eklemlerdeki hafif ağrıyı hissedebiliyorum.Sizce nasıl bir yol izlenmeli ve spor faydalı olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 20 Ağustos 2014; 16:42:40 >




  • Spor çok faydalı olur. Kilonu kontrolü çok önemli. Kilo arttıkça ürik asit seviyeleri de artıyor, vücudu ilave yormaya gerek yok.

    Günde en az 2.5 litre kemiksiz su iç. Kola, gazoz, çay vb. hariç 2.5 litre su. Mümkün olduğu kadar gün içine yaymaya çalış su alımını. Yapabiliyorsan uyanık olduğun her saat 1 bardak iç mesela.

    Bir bilimsel araştırmada - nedeni anlaşılamasa da - düzenli kahve tüketiminin ürik asidi düşürdüğü gözlenmiş. Seviyorsan ve içmene engel bir durum yoksa kahve içebilirsin. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17530645)

    Diyete sadık kalmaya çalışacaksın. Çok pürin içeren - orta pürin içeren - az pürin içeren besinler listesi var bolca nette. Buna göre mümkün olduğu kadar diyete uy.

    Özellikle deniz ürünleri (kalamar, karides, midye, sardalya, hamsi gibi küçük balıklar), sakatat (böbrek, dalak, ciğer, beyin vs.) ve av hayvanları (bıldırcın, geyik - nereden bulacaksan artık bunları ) ve bira çok kötü. Bir de bu kategoriye kek, bisküvi, kola, gazoz vb. şeyler giriyor.

    Yağsız süt ürünleri ürik asit seviyelerini aşağı düşürüyor - özellikle süt ve yoğurt. Yumurta beyazı da 0 pürin içerir diye okumuştum. Proteini bunlardan alabilirsin. Abartmadığın sürece yağsız tavuk eti de fena değl. Keza büyük balıklar da çok riskli değil.

    Kandaki yüksek asit miktarı mutlaka gut'a dönüşmüyor. Başka faktörler de var. Özellikle şekerli besinler durumu kötüleştiriyor. Sağlıklı beslenmeye dikkat et. Alkol kullanıyorsan abartma, bira / viski / vokta yerine kırmızı şarap tercih et.

    Ağrı kesici olarak aspirin kullanma. Uygun başka alternatifler düşün.

    Gut'un nihai bir tedavisi yok. Atakları önlemeye yönelik bir yaşam tarzı benimsemek gerekiyor. Çok kafana takma neden böyle oldu diye, genetik bir durum yapacak bir şey yok. Allah beterinden saklasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fabrice

    Spor çok faydalı olur. Kilonu kontrolü çok önemli. Kilo arttıkça ürik asit seviyeleri de artıyor, vücudu ilave yormaya gerek yok.

    Günde en az 2.5 litre kemiksiz su iç. Kola, gazoz, çay vb. hariç 2.5 litre su. Mümkün olduğu kadar gün içine yaymaya çalış su alımını. Yapabiliyorsan uyanık olduğun her saat 1 bardak iç mesela.

    Bir bilimsel araştırmada - nedeni anlaşılamasa da - düzenli kahve tüketiminin ürik asidi düşürdüğü gözlenmiş. Seviyorsan ve içmene engel bir durum yoksa kahve içebilirsin. (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17530645)

    Diyete sadık kalmaya çalışacaksın. Çok pürin içeren - orta pürin içeren - az pürin içeren besinler listesi var bolca nette. Buna göre mümkün olduğu kadar diyete uy.

    Özellikle deniz ürünleri (kalamar, karides, midye, sardalya, hamsi gibi küçük balıklar), sakatat (böbrek, dalak, ciğer, beyin vs.) ve av hayvanları (bıldırcın, geyik - nereden bulacaksan artık bunları ) ve bira çok kötü. Bir de bu kategoriye kek, bisküvi, kola, gazoz vb. şeyler giriyor.

    Yağsız süt ürünleri ürik asit seviyelerini aşağı düşürüyor - özellikle süt ve yoğurt. Yumurta beyazı da 0 pürin içerir diye okumuştum. Proteini bunlardan alabilirsin. Abartmadığın sürece yağsız tavuk eti de fena değl. Keza büyük balıklar da çok riskli değil.

    Kandaki yüksek asit miktarı mutlaka gut'a dönüşmüyor. Başka faktörler de var. Özellikle şekerli besinler durumu kötüleştiriyor. Sağlıklı beslenmeye dikkat et. Alkol kullanıyorsan abartma, bira / viski / vokta yerine kırmızı şarap tercih et.

    Ağrı kesici olarak aspirin kullanma. Uygun başka alternatifler düşün.

    Gut'un nihai bir tedavisi yok. Atakları önlemeye yönelik bir yaşam tarzı benimsemek gerekiyor. Çok kafana takma neden böyle oldu diye, genetik bir durum yapacak bir şey yok. Allah beterinden saklasın.

    İlk duyduğumda çok zoruma gitmişti zaten bir sürü güzel yemekten mahrum kalağım diye üzülmüştüm ama sonra alıştım.Ama pek diyet yapmıyorum genelde et yedikten sonra uzun yürüyüş yapıyorum yoksa kötü etkiliyor.Çok lanet bir hastalık kesin bir tedavi yolu yol dediğiniz gibi.Çalışıyorum ve mecburen sağlıklı beslenemiyorum dışarıdan hazır yiyecekler almak zorunda kalıyorum.Yemekhane'de genelde et yemekleri çıktığı için gittiğim zaman çorba ve yoğurtla geçiştiriyorum o ta pek tatmim edici olmuyor

    Hiç ağrı kesici kullanmadım çünkü henüz ataklık bir durum olmadı çok şükür.Ama bu gidişe bir dur demezsem olacak bunu engellemenin en güzel yolu da spor.Bende en kısa sürede başlayacağım inşallah.Teşekkürler bütün bilgiler için hepsini uygulamaya çalışacağım.Baya şüphelerim vardı bu protein tozu hakkında ama şuan dediğiniz gibi sağlıklı bir beslenme programı oturtmam gerekiyor.Daha sonra veridğiniz markayı araştırıp onu kullanmaya başlayacağım.




  • alkali beslenme yapmak lazım, bunun için sebzelere de ağırlık ver ve bol bol su iç ki vücud asidik kalmasın
  • gnc amp wheybolic 60 ve muscle-tech nitro-tech ikisininde de ben pozitif sonuç aldım ürik asit konusunda bolca da su içmeme rağmen teorik olarak tabiki çok dolaylı yoldan böyle düşünülebilir ama ben bizzat kanıtıyım kandaki ürik asit miktarında ÇOK CİDDİ ARTIŞ YAŞADIM hem de ben biraz da sorumluluk almaktan korkuyorum.
  • 7 yıldır düzenli kullanırım protein tozunu...
    sıkıntısını görmedim...
    bence de genetik...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trust06

    7 yıldır düzenli kullanırım protein tozunu...
    sıkıntısını görmedim...
    bence de genetik...

    Konu o değil zaten.Konu gut hastası birinin protesin tozu kullanması
  • Hocam günlük aldığın protein miktarına dikkat et eğer normal kilodaysan kilo başına 2 gram proteini geçme 1 gram proteinin de altına inme eğer zayıfsan 2 buçuğa kadar çıkabilirsin şişman isen de 1.7yi geçmemesine dikkat et. Spor yapıyorsan hastalık o kadar etkilemez diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.