Şimdi Ara

Protein tozu ve Amino asit aynı anda kullanımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
29.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ikili aynı anda kullanılabilir mi ? eğer ikisinide almaya kalksam yararı olur mu ve hangi zamanlarda almalıyım benim yaptığım antremandan 1 saat önce aa antremanndanhemen sonra 5-6 ölçek protein tozu protein tozundan 1 saat sonra yine amino asit alıyorum yaptıklarım doğru mu?

• 5-6 ölçek protein tozu mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverzz

5-6 ölçek protein tozu mu
    Doktor gözetiminde devam edersen iyi olur. Ölçek banada fazla geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bolu Beyi

Doktor gözetiminde devam edersen iyi olur. Ölçek banada fazla geldi

Alıntıları Göster
    Sen baya az alıyormuşun protein tozu ben yarım kilo falan alıyorum antreman öncesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Sen baya az alıyormuşun protein tozu ben yarım kilo falan alıyorum antreman öncesi

Alıntıları Göster
    alınır niye alınmasında sen abartmışın biraz 5-6 ölçek falan antreaman öncesi 3 hap amino antreman sonra 3 hap amino + 1 ölçek protein tozu

• quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus

alınır niye alınmasında sen abartmışın biraz 5-6 ölçek falan antreaman öncesi 3 hap amino antreman sonra 3 hap amino + 1 ölçek protein tozu

Alıntıları Göster
    2 ölçek bir porsiyon yapıyormuş üzerinde öyle yazıyor ölçeği 15 gr falan yazıyor o yüzden o kadar alıyorum . Peki kaç gram protein kullanmalıyım ? Parça parça mı yoksa tek seferde mi alayım ? Sabah kalkınca aç karnına içiyorum bazen

• quote:

Orijinalden alıntı: MASB

bu ikili aynı anda kullanılabilir mi ? eğer ikisinide almaya kalksam yararı olur mu ve hangi zamanlarda almalıyım benim yaptığım antremandan 1 saat önce aa antremanndanhemen sonra 5-6 ölçek protein tozu protein tozundan 1 saat sonra yine amino asit alıyorum yaptıklarım doğru mu?

antrenman sonrası alınacak 1 olcek whey idealdir. antrenman gununun ertesi sabahı da 1 olcek alınabilir. ama bahsettiğiniz olcek çok abartı bir değer. tabi malum kalitesiz wheylerden kullanmıyorsanız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kreatin ve yüzde su toplaması?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

quote:

bu ikili aynı anda kullanılabilir mi ? eğer ikisinide almaya kalksam yararı olur mu ve hangi zamanlarda almalıyım benim yaptığım antremandan 1 saat önce aa antremanndanhemen sonra 5-6 ölçek protein tozu protein tozundan 1 saat sonra yine amino asit alıyorum yaptıklarım doğru mu?

antrenman sonrası alınacak 1 olcek whey idealdir. antrenman gununun ertesi sabahı da 1 olcek alınabilir. ama bahsettiğiniz olcek çok abartı bir değer. tabi malum kalitesiz wheylerden kullanmıyorsanız.
    peki aminoları antremandan önce ve sonra alıyorum sonrada protein tozu tşkkler
  • quote:

peki aminoları antremandan önce ve sonra alıyorum sonrada protein tozu tşkkler

Alıntıları Göster
    Bende bir sorun sorayım süt ile mi su ile mi kullanıyorsunuz...
    Hangisini tavsiye edersiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necochea

Süt ile öneririm protein değeri daha iyi oluyor, ama su ile sindirimi daha hızlı gerçekleşiyor.

@MASB

5-6 ölçek çok fazla hocam kaç kilosun sen ? dikkat et fazlası karaciğerde yağlanma, böbreklerde taş riskine yol açar.
  • quote:

Whey bahsi ve amino asit ise İdeali üzüm suyu, gatorede powerade gibi gıdalardır. Süt ürünün hizmet amacına ters düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Whey bahsi ve amino asit ise İdeali üzüm suyu, gatorede powerade gibi gıdalardır. Süt ürünün hizmet amacına ters düşer.

Tamam süt geciktirir emilimi ancak çok fazla da takmamak lazım. Seviyorsanız süt ile tüketin. Ben 1.5 senedir sütle kullanıyorum zararını görmedim. Su ile kullanım daha faydalı olabilir ancak süt ile alındığında kompleks bir format kazanır whey.
  • quote:

quote:

quote:

Tamam süt geciktirir emilimi ancak çok fazla da takmamak lazım. Seviyorsanız süt ile tüketin. Ben 1.5 senedir sütle kullanıyorum zararını görmedim. Su ile kullanım daha faydalı olabilir ancak süt ile alındığında kompleks bir format kazanır whey.

Takmayacaksan whey e ne diye para veriyorsun ki ? Bir de bunun üzerine whey kaslarım daha çabuk gelişsin diye kullanıyorsanız avucunuzu yalamış olursunuz. Wheyin amacı acil protein ihtiyacını en hızlı şekilde karşılamak bu yüzden hala üzerinde çalışılıyor daha hızlı emilen hidrolizeler , cfm ler üretiliyor ve geliştirilmeye devam ediyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Takmayacaksan whey e ne diye para veriyorsun ki ? Bir de bunun üzerine whey kaslarım daha çabuk gelişsin diye kullanıyorsanız avucunuzu yalamış olursunuz. Wheyin amacı acil protein ihtiyacını en hızlı şekilde karşılamak bu yüzden hala üzerinde çalışılıyor daha hızlı emilen hidrolizeler , cfm ler üretiliyor ve geliştirilmeye devam ediyor.

Haklısınız süt emilimi geciktiriyor diyorum zaten. Bu şekilde düşünürseniz hiçbir Blend protein antrenman sonrası kullanım için uygun değildir. Ama bir çok kişi blend proteini kullanıyor antrenman sonrasında.

En mükemmeli tabi ki su+whey. Ama diğer varyasyonlar uygulanamaz diye bir şey de yok. Neticede süt ile alınınca peynir kadar geç sindiriliyor diye bir olay yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Haklısınız süt emilimi geciktiriyor diyorum zaten. Bu şekilde düşünürseniz hiçbir Blend protein antrenman sonrası kullanım için uygun değildir. Ama bir çok kişi blend proteini kullanıyor antrenman sonrasında.

En mükemmeli tabi ki su+whey. Ama diğer varyasyonlar uygulanamaz diye bir şey de yok. Neticede süt ile alınınca peynir kadar geç sindiriliyor diye bir olay yok.

Alıntıları Göster
    benim protein adi en ucuz olanlardan biri o yüzden o kadar ölcek alıyorum

• quote:

benim protein adi en ucuz olanlardan biri o yüzden o kadar ölcek alıyorum

Alıntıları Göster
    75 kg yum 189 boyum var
  • quote:

75 kg yum 189 boyum var

Senin için en sağlıklısı 3 amino antrenmandan önce sonra bittik ten hemen sonra whey sütle karışık yarım saat geçsin 3 amino at bol su unutma bol su çok önemli karaçigeri zarar en aza indirmemiz lazım suyu bi anda içi dmeiyorumn yawas yawas iç tavsiyem budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onderti

quote:

75 kg yum 189 boyum var

Senin için en sağlıklısı 3 amino antrenmandan önce sonra bittik ten hemen sonra whey sütle karışık yarım saat geçsin 3 amino at bol su unutma bol su çok önemli karaçigeri zarar en aza indirmemiz lazım suyu bi anda içi dmeiyorumn yawas yawas iç tavsiyem budur.

Alıntıları Göster
    mide çok akıllı bir yapı, süt ile wheyi dakikalar içerisinde ayrıştırabilir sinridim olayına takılmayın bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: car_26

mide çok akıllı bir yapı, süt ile wheyi dakikalar içerisinde ayrıştırabilir sinridim olayına takılmayın bu kadar

Öncelikle konu eski, farketmediyseniz haber vereyim dedim. Sonrasında ise şunu söyliyeyim; eğer konu antrenman sonrası kana bir an önce aminoasit karıştırmaksa whey'i sütle almak kadar büyük bir yanlış yapılamaz heralde. Midenin de belli bir sindirim mekanizması var, pek çok çeşidi bir arada tüketirseniz hepsi için ayrı miktar asit gerekebiliyor. Bu da mideyi zorluyor. Konu süt ve süt ürünleriyse, süt kazein olduğu için sindirimi çok daha geç olan bir gıda.
    Tercih yine sizin fakat bence böyle bir yanlışa düşmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: car_26

Öncelikle konu eski, farketmediyseniz haber vereyim dedim. Sonrasında ise şunu söyliyeyim; eğer konu antrenman sonrası kana bir an önce aminoasit karıştırmaksa whey'i sütle almak kadar büyük bir yanlış yapılamaz heralde. Midenin de belli bir sindirim mekanizması var, pek çok çeşidi bir arada tüketirseniz hepsi için ayrı miktar asit gerekebiliyor. Bu da mideyi zorluyor. Konu süt ve süt ürünleriyse, süt kazein olduğu için sindirimi çok daha geç olan bir gıda.
    Tercih yine sizin fakat bence böyle bir yanlışa düşmeyin.

2012yi 2013 olarak okudum iyimi

salonda doktor var, o demişti bana emilim gecikmez, sütle wheyi mide ayrıştırır diye.onun yalancısıyım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.